Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Sampdoria 1. szezon
A jó tavasznak hála a féltávnál kitűzött célt is sikerült túl szárnyalni, így végül 2.helyen zártuk az évet, ami 21év után az első dobogója a klubnak. Amint látható a Juve tönkre verte a mezőnyt, utolsó fordulóban meg egy Torinói rangadón kapott csak ki, így félve vártam ellenük a kupa döntőt, ahol egy szerencse mellénk állt és egy beadás utáni öngól meg egy szöglet utáni fejesnek hála mi nyertük meg a kupát több mint 21 év után. A szezon legjobbja kérdés nélkül Gabbiadini,akit szerencsére elkerülték a sérülések (egy megfázás meg 2-3 meccsen összeszedett kisebb sérülés) Jövőre a cél ismét a dobogó lesz, meg a BL csoportkörben való tisztes helytállás.
Az első szezonban a 3., a másodikban pedig a 6. helyen végeztünk. Az Olasz Kupát viszont behúztuk a második szezonban.
2016/2017
Igazolások.
Bajnokság.
Volt 11 pontos előnyünk is, de a végére rendesen belelendült a játék, nyomta a 30-3 kapura lövés, 0-0; 1-1-es eredményeket. A 9 döntetlenből 8 biztos ilyen meccs volt.
Roma-Lazio.
EL-ben a második helyen végeztünk a csoportkörben, az első fordulóban a Chelsea ejtett ki minket.
Olasz Kupa.
Statok.
Werner.
A duplázás után meg is lepem magam egy SSD-vel a laptopba. <#whatever>#whatever>
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
OMG nehogy egy török karriertől nagyobb kihívás egy izraeli hanem gyakorlatilag még egy magyartól is hosszútávon 😄 tavaly is terveztem de idén tuti belevágok egybe, van miből választani még akkor is ha csak a nagyobbakat nézzük: Beitar Jerusalem, Maccabi Haifa, Maccabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv
Nos a kiindulópont a Vojvodina:
A klub a 2 nagy (Crvena és Partizan) mögött nem sok sót evett meg, de 2014-es kupagyőztes, így az EL-ért selejteztünk. Pénzügyileg közepesen rossz a helyzet, ami nagyon érdekes, hogy milyen alacsonyak a fizetések és a fizetési keret. A csapat egyébként egyben van szerintem, összesen egy csere balszélsőt igazoltam ingyen.
Az EL-re viszonylag simán selejteztünk, a Bursasportól többre számítottam. A csoportunk nem tűnik lehetetlennek.
Közben elkezdődött a bajnokság is 😊
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2014.12.14. 20:47:24
Egész jól játszottunk, kezdünk belejönni. Kihívtam a Barcelonát, hogy lássam mit tudunk egy világklasszis csapat ellen, remélem elfogadják.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Ezekről beszélek:
Hertha - Luzern 0:2
Hertha - Karpaty 1:1
Köniz - Hertha 0:0
Az első mérkőzésen mutatott ötlettelen, silány, erőtlen, balf*sz, kislányos játékunk eltűnt, már csak ötlettelen, silány, erőtlen és balf*sz a játékunk! Mindössze annyit a probléma, hogy a csatárok gólképtelenek, a hátvédek gólképesek (saját kapura!), a középpályások pedig nem tudnak passzolni, a kapus pedig védeni... Ezeket leszámítva minden rendben!
A média a 15. helyre vár bennünket, ami ugye a legjobb nem kieső (azaz, "ippen" bennmaradó), az elnök pedig nyugis bennmaradást vár. A játékoskeret szerintem annyira nem rossz, de eléggé kiütközik, hogy nem játszottam se a 2013-mal, se a 2014-gyel. Magyarul egy rutintalan menedzser vagyok, és elvesztem a tér-idő kontinuumban...
De a meccsek is... amolyan Bognár Gyuri-szerűen elmondható, hogy "nagyon masszívan védekezett a Köniz, nem tudtuk feltörni a védelmét", "sajnos 2-3 helyzetnél többet nem tudunk kidolgozni egy meccsen", valamint "ez a fű valami botrányos, hogy mennyire zavart minket"...
De ami tény, és nem értem:
1. Az ellenfél egyszer rúg kapura, kb. 18 méterről, és gól
2. Nekünk van 10 helyzetünk (lövésünk), ebből 8-at blokkol az ellenfél (nem mint a Gyuri bá), 2 pedig mellé megy.
3. A védelem olyan, mint egy nyugdíjas pöcs... (Feláll, de minek?)
Persze ez még lehet jobb, hiszen az összeszokottság a béka valaga alatt van, és a fitness is "hótgyenge".
Van valami tanácsotok ilyen kezdőnek, mint én? Mi számít ebben a verzióban, mire figyeljek, mi fontos? Köszi.
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.12.14. 19:49:19
Hogy mi az oka a motiválatlanságomnak,az a 10M dolláros kérdés.Fogalmam sincs.A játék jó,arra nem foghatom.De tegnapelőtt egész nap sorozatokat daráltam,tegnap meg Civ-eztem.Holnap megint biztos valami más,"halaszthatatlan" dolgom lesz.Talán majd helyreáll a világ rendje.De a korábban általános 12-16 óra fm most inkább megijeszt,ha rá gondolok.3-4 óra,az még rendben van.
4.szezon.
Tavasszal mind a 18 hazai meccsünket megnyertük.Sok szót nem érdemel,talán csak az,hogy a kupadöntőben megint hosszabbítást kellett játszanunk.Meccsek,és a tabella.Az ifik viszont lepipáltak bennünket,tekintve,hogy veretlenül lettek bajnokok.Kettőt közülük felhozok + csatlakozik Lengyel.750k-t fizettem érte az MTK-nak.Van egy másik hasonló fiatal magyar középhátvédem,kíváncsi leszek,jövőre mit művelnek egymás mellett.Gondolom beszedünk pár gólt miattuk,de 2-3 év múlva beton védelmem lesz.El akartam hozni még két magyart,de sokba kerültek volna.Egy ügyes csatár meg inkább elment Hollandiába.Vannak jó magyar srácok,ennek örülök.
A BL-ről már volt szó.Megint megkaptuk a 18M-t,ebből 8,6M a csoportért+9,4M a TV pénzből.Ennek megfelelően az anyagiak,és a magyar klubok pénzügyi helyzete.
A BL csoportokból jól megszedtük magunkat,így kaptam igazolni 5,3M-t.Ennek nagy részét átraktam a bérekre.Ez így most 215k lett,és ebből jelenleg éppen 100k-t használok.Még mindig elég alacsonyak a kiadások,5,2M ment idén a bérekre + a soros fejlesztések.
Jövőre ismét nekifutunk,hátha sikerül valamit kihozni a BL-ből.Nem bánnám,ha nem lennénk megint tök utolsók,és egy körre legalább benézhetnénk az EL-be.
Elég lassan haladok,sok lelkesedés nincs bennem.Napokat hagyok ki,ami korábban elképzelhetetlen lett volna.De természetesen folytatom,a 20 évnek meg kell lennie,tart ameddig tart.
Ja,igen.Ez volt az első olyan szezonom,amikor egyetlen elégedetlen emberem sem volt.Ezt a bravúrt sokkal többre értékelem,mint az év menedzsere díjat,és a piskóta NB1-et.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.14. 18:03:40
Van/volt olyan edzo aki begyujtotte a nagy ötös (angol,spanyol,nemet,olasz,francia) elvonalbeli bajnoki cimeit? Akarhogy gugliztam pontosan nem tudtam utana jarni.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
A Sortin is 17 darabban van fent, és 3 óránként lehet tölteni 1-1 darabot, de az is 40 perc, mire 1 db lejön.
Chelsea-Pool bl elődöntő visszavágó
A tabelláról valamiért nem tudok screenshotot csinálni, így azt csak szóban. 4 fordulóval a vége előtt 1 meccsel kevesebbet játszva 3 ponttal vezetünk a Chelsea előtt és a sorsolásunk sem kimondottan nehéz.
Az Fa kupában a döntőben vagyunk, Arsenal vár ránk, a Bl-ben pedig fél lábbal a döntőben, van még egy visszavágó a Chelsea ellen.
Meccsek
Pool-Chelsea Bl elődöntő, 1. meccs
Két utolsó gól a Chelsea ellen, nekem tetszettek😊
Ott vagyunk ahol előzetesen vártam (3.-6.hely), ráadásul a kupába is a 8 között vagyunk és egy Seria B-s ellenfél vár ránk. Szezon végére kivetítve a legjobb helyezés min. egy 5. hely lenne mivel akkor biztos lenne a jövő évi EL szereplés, a 6.helynél már nagyon nem lenne mind1 ki nyeri az Olasz kupát. Gabbiadini továbbra is szörnyeteg módba játszik, nagyon okos döntés volt még a nyáron megvenni a másik felét a Juvétól.
Csak mondom szólok.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.14. 08:47:10
Majd jövőre újra megpróbáljuk.
1.A kérelem benyújtásától számítva,két évig visszamenőleg a hivatalos válogatott mérkőzések 75%-án szerepelt.(a barátságos meccsek nem számítanak)
2.Az ország,ahonnan érkezik,nincs hátrébb a világranglistán a 70. helynél.
Ha bármelyik feltétel nincs meg,már kérdőjeles a dolog.De az aktuális válogatottak azért fellebbezés után jó eséllyel megkapják.
Az ifiknél a játékban a PA érték is függvénye a dolognak.De nem értékszám van megadva,hanem százalék.Hogy mihez viszonyítják,azt nem tudom.Annyit találtam róla,hogy "azok a fiatal játékosok,akik képesek megállni a helyüket az angol futballban,és hozzájárulnak a magas színvonalhoz."'Röviden úgy írják,hogy "highest calibre".Az ifiválogatottság száma nincs konkretizálva,egy wonderkid akkor is megkaphatja,ha egyszeres válogatott.De lehet valaki 30-szoros albán ifiválogatott,ha 120 a PA értéke,gondolom nem sok esélye lesz.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.13. 20:59:36
Előtte szenzációs volt a taktikám, azóta meg fos mind a kettő.