104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Sziasztok!
Megnyertem a ligakupát egy másodosztályú csapattal Angliában, mégsem indultam az Európa Ligában (már kisorsolták a csoportokat, és a csapatom sehol...) A kupaszabályoknál pedig le van írva, hogy a győztes indulhat, sőt erről anno üzenetet is kaptam a döntő után. Arról viszont nem jött infó, hogy ne indulhatnék. Akkor ez most egy bug? -
sir_alex #100331
FM14 - 2014/15 - II. szezon (11. forduló)
A bajnoki cím és a feljutás egy újabb, kétéves szerződést eredményezett a számomra, szerénynek mondható, 20%-os béremeléssel, így folytathattam a munkám. Ami a túlzott elvárásokat illeti. A vezetőség a felsőházba, a média a 10. helyre vár bennünket. A feladat tehát adott ..., fel is sejlenek az altrinchami emlékek ...
A vezetőség olyan szinten túlihatta magát szezonzáró banketten, hogy a feljutást egy stadion bővítéssel is "jutalmazta", mintha arra bármilyen szükség is mutatkozna. Az előző szezon átlag nézőszáma 517 fő volt ... Istenem, de nagy a Te állatkerted. A stadionbővítés 6 hónapig fog tartani és 1000 új (üres???) hellyel fogunk gazdagodni és mindez potom, 47.250 fontsterlingbe kerül majd. Édes Istenem, még egyszer, ebből milyen játékosokat igazolhattam volna.... Mondanom sem kell, az átigazolási- és heti fizetési keret mit sem változott.
A csapat magját egyben tartva lejátszottuk a felkészülési mérkőzéseinket és túl vagyunk az első 11 fordulón. Az első fordulókban 5 védős taktikával játszottam, ami azt eredményezte, hogy hátul ugyan stabilak voltunk, de "elfogyott" a középpálya. Nem mondom, hogy nem jó a 3 belső védős játék, mert 18 mérkőzés alatt csak 14 gólt kaptunk, de ezzel együtt oda is lett az attraktivitásunk. Az az igazság, hogy szélsők hiányában nagyon gyors és spíler szélső hátvédek kellenének, ha a védelemben le van kötve a a mezőnyjátékosok fele. Az utolsó két fordulóban visszaálltam a tavaly alkalmazott hadrendhez, meglátjuk, hogy év közben sikerül-e posztra igazolnom.
Az előzetes várakozásokhoz képest lényegesen jobban állunk és a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is 21 pontot szereztünk 11 forduló elteltével, igaz idén már van két zakónk is. Tavaly összesen volt 3! Szóval eddig, legalábbis pontszámban copy a tavalyi év, de még hátravan 35 forduló, korai lenne bármilyen következtetéseket levonni. Név szerint nem tudok egyenlőre senkit sem kiemelni, bár Fleetwood egyenlőre "magánál" van 11 /11-es mutatóval vezeti a góllövőlistát. Említést érdemel még Ben Strevens is, aki a liga key pass (20) és assist (6) listáján is az előkelő .1 és 3. helyet foglalja el.
Folytatjuk ....
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.16. 22:17:35 -
korbin555 #100330 Én biztos nem hagynám szabadon lófrálni.Még akkor sem,ha sosem lesz egy John Terry.Nem bír koncentrálni,és nagyon lassú is.De ettől még egy egész jó CD lehet belőle.Egy profi oktató azért nem ártana neki,mert a 11-es eltökéltsége miatt nem fog elég gyorsan fejlődni.Az alkalmazottad azt is mondja,hogy nincs benne versenyszellem,és hajlamos kibújni a szabályok alól.Jelentsen ez bármit.Szóval nem árt ha valaki mellé áll,és példát mutat neki. -
Peti2400 #100329 Az értékeit akkor lehagyhattam.:D
-
korbin555 #100328 Legalább az értékei lennének láthatók,mert ennyi infóból még találgatni sem nagyon lehet.És hány éves pl,mert riasztóan alacsony szintről indul.Ráadásul a Potter nevű tag,aki az észt osztja,maga is komoly hiányossággal rendelkezik.(judging CA-11,PA-13).
De vakon azt mondanám,hogy fél csillagos játékosból sosem lesz "következő John Terry".El van tájolódva a tanácsadód.De mit veszíthetsz vele,ingyen van.Igazold le,ha nem válik be,legfeljebb eladod 2-3 év múlva. -
Peti2400 #100327
Szerintetek jó játékos lesz belőle? -
fordjee #100326 Grat, sok sikert az első osztályhoz:)
Ennek a Sotiris Bal(a)fas-nak pont illik a neve a fejéhez, olyan Balfas-os feje van:)
-
korbin555 #100325 Kösz mindenkinek.
Menet közben már könnyű volt.A megfelelő embereket összeszedni nehéz.(Főleg pénz nélkül.)
Karácsonyra összeállt az új keret is.Nem panaszkodhatok,de majd menet közben derül ki,mennyit ér valójában a 7 új ember.De mind klasszisokkal jobb,mint akiktől megváltam.Nagyot különben sem bukhatok,mind ingyen jött.Lekötök jó néhány edzőmeccset,aztán meglátjuk.
Ezzel már a bérek is a plafonon.Jó néhány embernek még emelkedni is fog menet közben,szóval garantált a deficit szezon végére.
Nagy dolog,majd ezeket eladom,és hozok 7 másikat.
Amíg nem leszek BL csoportban,addig ez lesz,tudtam előre.Ebben nem sok különbség van az NB1,és az Allsvenskan között.Ezzel a csapattal az NB1-et simán nyerném,de itt még nem tudom mire leszek képes.Épp ez benne az izgalmas.2-3 év múlva már úgysem lesz rám veszélyes senki.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.02.16. 13:24:29 -
sir_alex #100324 Gratulálok, szép munka volt. Akkor most jön a svéd vizsga :)
-
Gratu!!
Ma én is beléptem pár meccsre, sikerült is a legnagyobb riválisunkat legyőzni. -
korbin555 #100322
2.szezon.
A lényeg megvan,megyünk fel.Ahjupera gólkirály lett,a szezon igazolása volt.Rajta kívül még Lindström és Mirosavic volt egész jó.De nem volt nehéz feladat a svéd "NB2".Az Allsvenskan már más lesz,20-30M-s klubok is vannak ott.Nem egy erős bajnokság,de ezzel a kerettel max. a sima bent maradás lehetne cél.Pénzt továbbra sem kaptam,de 23,9k elérhető még a bérkeretből.Jöhet a nyomozás a szabad játékosok után.A mi szintünkhöz képest százszámra lennének megfelelő emberek,csak meg kell találnom azt a néhányat,akiknek perspektíva egy újonc svéd csapat.+nem kérnek nagy fizetést,mert 4k a legtöbb,amit adhatok.Hiába nőtt a klub értéke,a büdzsé egyfolytában mínuszban van.Még nem is panaszkodhatok,mert kaptunk 600k-t a ligától,így csak 312k lett a mínusz.Viszont kezdenek visszaszállingózni a nézők.A GAIS elleni helyi rangadón 8000 néző volt,az utolsó bajnokin meg majdnem 10000.Az átlag éppen meghaladta a 3 ezret.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.02.16. 11:23:54 -
korbin555 #100321
-
sir_alex #100320
FM14 - 2013/14 - I. szezon
A szezonra utólag visszatekintve azt is írhatnám, hogy sima volt, de ez nem állná meg a helyét, egyszerűen nem lenne igaz. Ha év közben is posztoltam volna, akkor az egyes bejegyzések alkalmával teljesen más hangvételű olvasnivalóval leptelek volna meg Benneteket …
A mutatott játékkal sokáig nem voltam elégedett, annak ellenére, hogy a felkészülési szezon közepétől kezdődően, 19 mérkőzésen keresztül veretlenek maradtunk, igaz ebben a szériában 8 döntetlen is volt. A bajnokság első felében nagyon hiányoztak ezek a könnyedén elhullajtott pontok, ami szám szerint 16 volt, te jó Ég! Nem állítom, hogy minden meccsünket meg kellett volna nyernünk, de az utolsó pillanatban, már megnyertnek hitt mérkőzések elbénázása, finoman szólva is felbosszantott ...
Tavaszra sikerült összeszedni magunkat és két olyan veretlenségi sorozatot tudtunk produkálni, amelyek során sokat javult a győzelem / döntetlen mutatónk. Előbb egy 8/3-as majd egy 13/2-es szériával jeleztük a nagy vetélytárs, Ebbsfleet gárdájának, hogy az osztályozón és a feljutáson túl, mi a bajnoki serlegért is játszunk.
A 42 bajnoki forduló során mindösszesen csak 3 vereséget szenvedtünk el, ami szerintem nagyon szép teljesítmény. Azonban a 16 döntetlent nagyon soknak érzem, az elhullajtott pontoknak csak egy részét megszerezve, sokkal magabiztosabb szezont tudhattunk volna magunk mögött. A 72 rúgott gólt nem mondanám túl soknak, hisz ez még a 2 gól / mérkőzés átlagot sem éri el, de még ezzel is a 80 gólos Ebbsfleet mögött végeztünk a második helyen. Amire azonban büszkék lehetünk, az a 25 kapott gól, amivel toronymagasan nyertük meg a ligát ezen mutató tekintetében, ez csak 0,6 gól / mérkőzés. El kell ismernem, elég defenzív taktikával álltunk fel hétről – hétre, de a célunkat így is elértük. Az már egy egészen más kérdés, hogy egy ilyen szezont és mutatót azonnal aláírnék a Skrill Premierben is.
Legfőbb erényünk talán az volt, hogy sikerült csapatként működnünk, ezt alátámasztandó, hogy a játékosok értékelése viszonylag szűk intervallumban szórt, senki sem lógott nagyon ki se le, se fel. Úgy gondolom, hogy a siker kulcsa a stabilnak nevezhető védelem volt, amelynek alfája a kapus Filip Mentel volt, aki egy rövid, 3 hetes sérülést leszámítva, 41 mérkőzésen (36 liga + 5 kupa) védte kapunkat, mindezt tette úgy, hogy közben 18x nem tudták mattolni, ezzel ő lett a liga legjobb kapusa.
Természetesen ehhez a kapusteljesítményhez nagyon kellett a Raio Piiroja (40+2) - Dean Beckwith (42+1) védőpáros munkája, akik a teljes szezont lehozták sérülés nélkül, gyakorlatilag együtt játszották végig a bajnokságot. Igazi szélső hiányában sokat tett a támadószekció eredményességéért a full back Dean Howell, aki 33 mérkőzésen 5 gólt lőtt és kiosztott 8 gólpasszt is.
A végére hagytam a legfontosabb láncszemet, a csapat gólzsákját, a falu egyszemélyes bikáját, Stuart Fleetwood-ot, aki 34 góljával és 6 gólpasszával egymaga jelentette a megoldást a góllövésre. Egész éves teljesítménye gólkirályi címet eredményezett a szezon végén.
Szóval, megcsináltuk!
Welcome on Skrill Premier.
Köszönöm, hogy elolvastátok!
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.15. 23:06:10 -
korbin555 #100319 Örgryte IS.
2.szezon félidő.
Elég nagy szívás ez a naptári év szerinti bajnokság.Máshol tart a nyári átigazolási őrület,miközben itt megy a bajnokság.Épkézláb játékosom alig akad,de a fél csapatot kerülgetik,vagy bombázzák ajánlatokkal.Még az is menni akar,aki három hónapja kapott szerződést.Értem én,hogy a Dijon,Tours,Kerkyra,Petah Tikva a vágyaik netovábbja,de játékosok nélkül nehéz lejátszani a bajnokságot.Az egyetlen kulcsjátékossal egy hete hosszabbítottam,ő legalább megnyugodott.A pályán nagy gond szerencsére nincs.Ahjupera eddig 13 meccs,13 gól.Könnyű neki,itt nincsenek olyan bivaly védők,mint az NB1-ben.
-
korbin555 #100318 Lezajlott az átigazolási szezon.Tűrhetően sikerült erősítenem,Ahjupera pl. az egész liga legjobb csatára.Remélem igazolni fogja az elvárásokat.
A svéd kupából már kiestünk.Ez itt a bajnokság előtt kezdődik,négyes csoportokban,és az elsők jutnak tovább.A két első osztályú klubot simán vertük,aztán kikaptunk a 2.ligás Landskronától.Kupa.
A média a 8.helyre vár bennünket,a főnök a felsőházba.Az egész liga gyenge,a favorit Mjällby játékosai semmivel sem jobbak,mint az enyémek.Van náluk egy egész jó Lund,aki 2x volt válogatott,a többi nulla.Nagyon nem kell aggódnom.Már a felkészülési meccseken is megvertünk két svéd,és két dán első osztályú csapatot. -
Peti2400 #100317
Féltávnál vagyok.Eddig minden jól alakul.Lassan készülhetek a PL-re.
Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.02.14. 19:35:36 -
Peti2400 #100316 Grat. -
korbin555 #100315 Na ez ujjgyakorlat volt.A neheze ezután jön,bár a 2.liga sem éppen Championship erősségű.És a megszerzett 62 pont sem valami nagy szám. Mint kiderült,az előző 61 pontos rekord is a miénk,két évvel ezelőttről.De akkor sikerült egyből visszaesniük ide.Szerencséjük,mert velem ettől nem kell tartaniuk.Néhány szót megér a nézősereg is.Az 1752-es átlag nézőszám 9,26%-os átlagos kihasználtságot jelent.Az sem segített,hogy a fan day alkalmával szenvedtük el az egyetlen hazai vereségünket,valami rettenetes játékkal.Majdnem felrobbantam a méregtől.Ezen kívül nem nagyon kellett mérgelődnöm.Az egy szem idegenlégóst tettem listára,mert szerinte több meccset érdemelne.Szerintem meg nem,kívül tágasabb.
Az új szezonban sem tudok majd pénzért igazolni,de legalább van 26k elérhető bérkeret.Azzal már tudok kezdeni valamit.Az viszont nagyon jó lenne,ha a scoutok kimehetnének Vikingországból,mert talán 5 ezer embert látok a betöltött 50 ezerből.A keresőben más sincs,mint svéd,dán,norvég,meg finn.De nem kérek újra,mert az ifi dolgok fejlesztését egy hónapja könyörögtem ki.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.02.14. 19:06:46 -
Zenszkij #100314 akkor ez ugrott, mert nem sunday league managerként kezdtem -
korbin555 #100313 
A Pentagon Challenge nagyon kemény.Alapfeltétele,hogy sunday league menedzserként,és munkanélküliként kell kezdeni.Szerencse nélkül rengeteg ideig eltarthat.Még mázlival sem valószínű,hogy 15 év elég hozzá. -
Grat! : ) -
Zenszkij #100311
Véget ért a Changchun Yatai második éve is. A vicc, hogy a klub nem fejlődik sehova, nagyjából ugyanolyan kutyaütők alkotják, mint mikor ide jöttem. Az első év végén meglett a 3. hely, ezért kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájába, amit meg is nyertünk. A BL döntő itt oda-visszavágos, ami hatalmas gólzáport hozott, alant láthatjátok. A döntő második mérkőzése 4-4 volt a 85. percig. Továbbá a Kínai FA Kupa is meglett.
Viszont végrehajtottunk egy hatalmas csodát, gyakorlatilag felértünk a világ csúcsára. Okosan elkerülve a Manchester Cityt, aki megnyerte az európai BL, behúztuk a Fifa Club World Cupot, ahol megvertük a Libertadores kupagyőztes Independientét, majd a Cityt kiverő Americát is két vállra fektettük!
Mindent megnyertünk, amit ezen a szinten meglehet, viszont sehova se fejlődtünk. Pénz nem jön sehonnan, kaptunk egy keveset az ázsiai BL-ért, de az igazi pénzcsap csak a Club VB-n nyílt ki, de még így is kevés. Egész évben mínuszban voltak a pénzügyek, így hogy mindent bevertünk is csak 8 milla euro a plusz. A kutya nem akar idejönni továbbra se, de nem is sok értelme lenne, mert maximum 3 fgn lehet a kezdőbe, a többi mind töketlen kínai halász lehet csak. Lehet Pentagon Challenge lesz ebből, és lelépek, de még meglátom.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.14. 17:06:34 -
Úgy látom valentin napra azért a többség a space helyett a csaját nyomkodja... -
korbin555 #100309 Tumultus az van,több előre lekötött felkészülési meccsemet is törölték.Ha bármely másik klub aznapra kötött le meccset,akkor minket kizavartak a stadionból.Gondolom azért,mert jelenleg mi vagyunk a legalacsonyabban a helyi rangsorban.
A "nagy" Ullevi pedig nem futballstadion elsődlegesen.A helyi rangadóra,vagy a Göteborg EL/BL meccseire odaadja a város,de eredetileg nem erre építették.Salakmotor,atlétika,nagypályás hoki,és koncertekre használják leginkább.43 ezres,de koncerteken 75 ezer ember is befér.És a legnagyobb nézőszámú Skandináv meccset is ott játszották.1959-ben az Örgryte-Göteborg derbyn 52194 néző volt.Azóta focimeccsen 43 ezerre korlátozták a nézőszámot.De a derbyn nem egyszer volt telt ház,görögtűz,és verekedés.Nem éppen hűvös Skandináv módra.
De az Örgryte szurkolói a kisebbik stadionban is tudtak hangulatot csinálni.Csak sajnos lassan eltűnnek,mint a dinoszauruszok.Valahogy vissza kell hoznom őket.Ezek a képek 2009-ben,az utolsó 1.ligás szezonban készültek.
-
Lasden, ez nagyon beteg :D -
Nagyon jò választás! Ha 4 csapat osztozik a stadionon, akkor hetente van vagy 2 meccs ott. -
Valentin napra:
Kedves,
az FM nem értelmes! Nem lehet logikával elérni vagy elfelejteni. Az FM teljesen abszurd, de muszáj szeretnünk, különben elvesztünk. Az FM halott - és az emberiségnek annyi. Mert az FM a legszebb dolog, amit tehetünk.
Kedves,
az az igazán erős és bátor, aki ki meri nyitni a szívét és bármi áron, de mer FM-ezni. Nem érdekli, hogy mi értelme van, csak teszi, mert belőle ez jön. Ki kell adnia magából, mert másképp felemésztik a meg nem élt karrierek,,
Kedves FM,
én most beléd tudnék szeretni, és mindenemet neked adnám (...). Te csak Spacet kérsz tőlem, de én sokkal több vagyok, mint hittem, és úgy szeretném megosztani valakivel azt a sok mindent, amit csak most értettem meg. (Paulo Coelho)
Kedves FM,
ha nem tudtam volna testem minden sejtjével, hogy szeretsz annyira, amennyire én szeretlek – feltétel nélkül, visszavonhatatlanul, és hogy őszinte legyek, irracionálisan -, sosem lettem volna képes felállni a székből. (Stephenie Meyer)
Kedves FM,
az eszem elvesztem, ha rád gondolok, mert a tied vagyok, jobb, ha engedsz nekem!
Kedves,
az FM nem alkuszik, nem tétovázik, nem okoskodik: olyan szilárd, mint a vallás. Sohasem múlik el, és mindvégig hajlandó az ember segítségére lenni, még a késő öregségben is. (Krúdy Gyula)
Kedves FM,
miért kell folyton trükköznünk? Talán azért, mert gyávák vagyunk? Félünk a másik szemébe mondani a rettegett, de nyilvánvaló igazságot? (Nem kellesz eléggé)
Kedves,
az FM olyan, mint egy öltözék, ha nincs meg az összhang, kész katasztrófa.
-
korbin555 #100305 Néhány nap rápihenés után itt az új feladat.Naptári év szerint folyik a bajnokság,ez alapján éppen félidőben járok.
Az Örgryte IS. Svédország legrégebbi futballcsapata,1887-ben alapították.14 bajnoki címmel az ország 3.legeredményesebb klubja(Göteborg-18,Malmö-17.)Az utolsó azonban elég régről,még 1985-ből származik.Gyakorlatilag örökös első osztályú résztvevő volt a klub,de 2006-ban kiestek.2009-ben még visszajutottak,de azonnal kiestek ismét.Majd jött a csőd 2011-ben,és a száműzetés a 3.ligába.Ott találtam rájuk,a 3.osztály déli csoportjában.Frissen a 2.ligából estek vissza ide.
A klub a hányattatások ellenére megtartotta profi státuszát,az értéke jelenleg 3,2M€.A háttér mindenben átlagos.A stadion Göteborg város tulajdona,bérleti díjat kell fizetni(a meccsbevételek 40%-a).A Gamla Ullevi 18937 befogadóképességű,és a 4 helyi klub közösen használja.Név szerint Göteborg,GAIS,Häcken,Örgryte.De az ősi ellenség Göteborg elleni rangadókat a város legnagyobb,multifunkciós stadionjában rendezték.Ott nem volt ritka a 40 ezer néző sem.De helyi rangadó 2009 óta nincs,vissza kell másznunk hozzá az elitbe.
Az első helyezett feljut a 2.ligába,a 2.helyezett osztályozót játszik.A média szerint favoritok vagyunk,a főnök is elvárja a bajnoki címet.A keret alapján a 4-4-2 passzolt ide.Egy Kameruni csatárszerűség kivételével pedig mindenki svéd.Nem hoztam senkit,viszont többen is távoztak.Persze mind ingyen.
Az edzésünk a 3.ligában messze a legjobb.Bár totál le vagyok terhelve,3 kategória van rám sózva a felnőtteknél,és 4 az ifiknél.De enélkül a béka segge alatt lenne az egész.Új edzőket majd csak szezon végén hozok,akkor talán majd olyan is szóba áll velem,aki a hasznunkra lehet.
Kezdetnek az 5 Skandináv ország összes ligáját,valamint 7 Kelet-Európai országot töltöttem be.Ez legalább két szezonra így is marad..Országok.Advanced.
Jól kezdtünk,még jobban folytattuk,most viszont egy kisebb hullámvölgyben vagyunk.Kiállítások nehezítik a dolgom,két játékos most töltötte le az eltiltását,erre egy 3.is kiállíttatta magát.De nem úgy tűnik,hogy bárki az utunkba állhatna.Néhányan a jobb játékosok közül,és egyéb információk:
-
Peti2400 #100304
33 évesen lett egy komoly csapata.
Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.02.13. 16:59:02 -
sir_alex #100303 Használt a a kemény kéz :) -
Csak összekapta magát Rhodes!
Championship, 1. forduló:
Blackburn - Cardiff 3:1
g: Rhodes (2), Taylor -
Ez a Rhodes-Gestede duó nem sok sót fog megenni itt szerintem, ha lesznek jobbak, lecserélem őket. Legalábbis ha nem pörgetik fel magukat, mert a felkészülési időszakban Rhodes 8/1, Gestede 7/-, ami elég halovány csatárteljesítmény. A 17 éves Mahoney 2 gólt szerzett középpályásként...
Rhodes amúgy is hivatalos volt az irodámba egy elbeszélgetésre, mert egy vezető személyiségtől, csapatkapitány-helyettestől azért többet várnék. Amikor szóvá tettem, hogy gyenge a teljesítménye, úgy reagált, hogy talán meg kellene nézni a taktikát, mielőtt őt kritizálom. Mi van a taktikával, csatár vagy, apám! Gólt kellene lőni. Mire azt feleltem, hogy lehet, hogy ő megvan ezzel elégedve, én nem. Még nem szóltak neki, hogy ez edzővel felesleges vitatkozni?
Aztán ennyiben maradtunk, meglátjuk, mi lesz belőle. -
Ha valaki 15 forduló után ezt a pozíciót jósolja, kiröhögöm.
-
Leborulok előtted :) -
én se szeretem, nehéz ellene
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.02.12. 22:56:03 -
engem rendre szétszopatnak az ilyen felállással jövő csapatok -
Zenszkij #100296 az a felállás egy rakás xar -
vótmá -
Hoppá.Veszélyesen élünk 
-
Petteri #100293 Cairney, Gestede, Rhodes, Hanley... Már alapból van egy elég jó soruk, amire lehet építeni. :)