Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kraawz
asztajókurva

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

zorrobomber
Fini kis meccsen nyertem meg a klub-vb-t 😊 Eléggé cserecsapat jellegû bandával álltam fel, azok is hullafáradtak voltak. Monteiro, aki kb. 3. számú megoldás a posztján, 90%-os kondival kezdett, Stendardo idén még nem lépett pályára. Emellett kezdett egy 34 éves görög veterán középpályásom, plusz két 17 éves fiatal... Közülük Oliveira kihagyta a kezdõ tizenegyest, Adani viszont villogott, van egy olyan érzésem hogy nem utoljára kezdõ a csapatomban 😊 Benzema hosszú 10 percekre eltûnt mellette... <#idiota>

õt kéne megszereznem 😄DDDDD

Huni92

Toljá egy pikcsõrt errõl az Abelsrõl. Köszcsipuszcsi.

Lokomotiv Moszkva lesz az ellenfél Uefaban. Meglestem õket, hozható lesz.

szép estét az uraknak

Gunnersboy
én még leszek sztem

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

Huni92
zyndar
Totálfüggõ-Huni meg én biztos.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

kraawz
10 meccs a végéig, esti baglyozással azt letolom. Valaki majd ?

zyndar
Nem mindig vannak képben a firkászok, 21 kör után harmadikok vagyunk.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Huni92
nem tudom, hogy a hármas terhelés, és a több meccs-e az oka, vagy valami más, de nagyon ratyi lett ez az õszi szezon. Még van egy VFB elleni bajnoki, és lökök képet tabelláról.
BL-ben a 3. helyen végeztünk, EL-ben talán több esélyünk lesz a jobb eredményre, de pénzügyi szempontból a BL kedvezõbb lett volna. Elsõ helyen a Milan, másodikon a Bruges (!) ment tovább.
Volt egy bizonyos Borac Csacsak nevû csapat is a csoportkörben, akik rekordot döntöttek. Azt hiszem, hogy még nem volt olyan csapat, aki 6 BL meccset nemcsak, hogy pont, de rúgott gól nélkül hozott volna le, ami mellett 32 (!!) kapott gól is van. Több, mint 5-ös gólátlag.

zyndar
Hmm Rómának 4et? Nemisrossz <#hawaii>

Gunnersboy
idegenbeli sima 2-0ás zakó után 😄

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

farkasnor
sziasztok van valaki itt??

Maffiozo : Farkasnor lvl:37 Tel: 98714\"A világnak több szerény zsenire lenne szüksége. Olyan kevesen maradtunk.\" :)

Tojesz
Omg, Olas Kupában bejutottam az elõdöntõbe (Milant megvertem otthon 2-1-re), és persze hogy az Intert kaptam... Másik ágon Roma - Sampdoria, mindkettõ csapatnak örültem volna.
Ha valahogy továbbjutok az Interen, akkor már biztos lenne a kupaszereplés, mégha ki is kapnék a döntõben<#smile>

soma22
megnézem, köszi hogy szóltál

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

Tojesz
Amúgy alapból benne van a játékban, Pescara, olasz harmadosztály. Mellette még Ekanit ajánlom a Pescarából, jobbszélsõ, hasonlóan nagy állat lesz.

soma22
huh, mit nem adnék egy ilyenért most😊

tényleg állat

Tojesz
Ha már tehetségeknél tartunk, õ tényleg nagy játékos lesz, most négy csillagra taksálják, lehetséges maximum pedig hat csillag

soma22
a 3. és 5. szerintem szép jövõ elõtt áll, a többieket inkább jó játékosnak mondanám majd.

Tojesz
Üdv mindenkinek, kiszabadultam a tételek közül, muszáj játszanom egy kicsit<#hehe>

hozzájuk mit szólsz Soma?

VAMOS MADRID!

pzoli00
az elsõ szezonom:

már elkezdtem a második szezont, cél a 9. hely és felfelé, ami rájátszást érõ pozíció!

nem néz ki rosszul a srác, de ha már a fiataloknál tartunk, akkor van nálam is pár kiscsávó aki a jelentések alapján nagy játékos lesz, majd késõbb teszek róluk képet...

VAMOS MADRID!

soma22
nefélj, fizikálisan tudnak a leginkább fejlõdni

Huni92
Jó lesz õ, ha leckéket vesz a kengyelfutó gyalogkakukktól. Szélsõként azért nem hátrány, ha tud futni az emberünk 😊

örülök neki, hogy tudtam segíteni...! 😊
csináltam egy hülyeséget!<#nevetes1>
a januári átigazolási idõszakban megállapodtam Agüeroval, az ára 41 M euró volt, de záradékokkal együtt több is lehet mint 50M!
nem is ez a baj, hanem a következõ: megfigyelés alatt volna Laurito is, mert ugye csatárt kerestem és megfigyeltettem több játékost is! elõször jött egy üzenet h el akar menni az Udinesebõl mert nagyobb csapatban akar játszani! van ilyen, nem foglalkoztam vele, aztán nem sokkal késöbb jön az üzenet, hogy kínûlja az udine...!
8,25 M euróért...<#fejvakaras> most meg azt látom, hogy folyamat fogadják el az ajánlatokat...!<#szomoru1>
örülök Agüeronak, de kb. a negyedéért meg tudtam volna venni Lauritot...

VAMOS MADRID!

soma22
realgyuszi:

szerinted belõle két év múlva mekkora spíler lesz?😊ingyen volt, megfigyelõ által, elsõ idény végén:

zsolt515
Király ez a támadó felállás meg amit elõtte írtál akarom mondani hogy a támadás felállás elõtt a játékos utasításokat nagyon jó mert eddig csak 15 meccsbõl 1-szer kaptam ki a HONVÉd ellen 1-0-ra
%. vagyok az ETO-val és elégedett vagyok a fiúk teljesítményével! Mondjuk annyi helyzetünk vagy hogy egy jobb csatár 2 gólt lõhetne meccsenként csak nincs pénz igazolásokra!

Konzol: PlayStation 3 Slim 320 GB TV: Sharp LC-32LE220E

Tényleg hasznos az irományod, grat.
Fiorentinával kezdtem és megcsömörlöttem, a második fordulóban a Palermo a 4 perces hosszabítás 7. percében lõtt gólt, kikaptam 2-1-re, ráaásul többet támadtam, a következõ meccsen pedig a Bl-ben a Barca ellen kaptam a 92. percben egy gólt. Az meg 0-1 lett. Ugyanannyit támadtunk, bárki nyerhetett, persze nem én lettem az. Úgyhogy föladtam, nem kell a szívroham este 10-kor😊
végre valamiben "sikeres" vagyok a ti szemetekben is<#nevetes1><#worship><#hehe>

VAMOS MADRID!

Magic Boy
Grat All!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Forza Italia
Hamarosan kezdem a 2.évem az Atl. Madriddal. Védelembe+középpályára kéne erõsítés. Tippeket adjatok léci?

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Gunnersboy
napot
töltöm Genoa-t

zsolt515
Király vagy már akartamkérdezni ti milyen felállásal játszotokot ugy-hogy nagyon jó hogy feltetted én biztos a "támadó taktikát" alkalmazom mert imádom ha potyognak a gólok<#worship><#worship><#taps>! Még egyszer nagyon király vagy!!!

Konzol: PlayStation 3 Slim 320 GB TV: Sharp LC-32LE220E

Zlatan 33 évesen is termel... 😄

na négy osztálynapló digitalizálása után hazaértem és töltöm a Bayernt 😛
Huni92
Az éjjeli baglyozásomat és számitásaimat keresztülvágta a természet, és az áramkimaradás. Most viszont betöltöm a mentést, mert odakint ramaty idõ van :s
MrHihetetlennek és gyulának gratula -egyébként átolvastam a taktikai elemzésed-, kápelló bácsi meg szedje össze magát <#nezze>

köszi <#eljen>

Ha nem haragszotok, akkor írnék egy "taktikai-elemzést" arról, ahogy én játszom a játékot<#eljen>
Alapjáraton ezzel a hadrenddel kezdem a mérkõzéseket, de az ellenféltõl is függ, hogy milyen mentalitással és felállással küldöm pályára a csapatot, mert ezen kívül még van három taktika, mindegyiknek megvan a maga szerepe!
De egyenlõre maradjuk az elsõ felállásnál!
Itt a szélsõ hátvédek normál mentalitást kapnak, kevés kreatív szabadsággal, mert nem az õ dolguk, hogy megmutassák a kreativitásukat. A középpályán egy védekezõ és egy támadó/irányító középpályás helyezkedik el, nyilván a védekezõ inkább hátul segít be, és szûri az ellenfél támadásait (de felér a támadásokhoz, mert nem nyilazom vissza) az irányító pedig támadó mentalitással ellátott, sok kreatív szabadságot kapó játékos! A szélsõk támadó mentalitással vannak ellátva, sok kreativitással (nyilván kevesebbel mint az irányító, de õk is kibontakoztathatják a kreativitásukat.
Elöl pedig két ék, nyilván full támadó mentalitással, a kreativitásuknál pedig a csúszkát úgy állítottam, hogy normál és sok közé, tehát egy "riblikával" a sok alá...!
Itt vannak a csapat utasítások! Az elsõ három rész lényegtelen, mert azt minden játékosnál egyesével, személyre szabottan állítom be.
Ebbõl ugyan nem látszik, de a rövid passzos játékot részesítem elõnyben!
Most pedig jöjjön az a felállás, amit akkor használok, ha szorul a hurok, gólt kell lõni, és az ellenfél gyakorlatilag feladja a támadás lehetõségét! Támadó felállás
Itt a két szélsõ védõ is támadó mentalitást kap, a két szélsõ és az irányító pedig full támadó mentalitást, igazából ennyiben különbözik az alap felálláshoz képest.
A másik véglet a védekezõ taktika, kidolgoztam egy ilyet is: KATT
A két szélsõ bekk védekezõ felfogásban, ahogyan a 2 belsõ középpályás is, a két szélsõ normál mentalitással (de az elõrefutást azt hagyni szoktam, hogy felérjenek a támadásokhoz), elöl egy ék (ebben az esetben õ az egyedüli célember) mögötte pedig az egyik támadó játékos (Berbatov, Rooney vagy Tevez, attól függ kik vannak a pályán) akinek kötetlen a posztja és sok kreatív szabadsággal van ellátva, segíti a támadásokat, és mivel támadó középpályás, visszaér védekezni is (ha nem is a szó szoros értelmében, de legalább szûkíti a területet).
Most már tuti, hogy elegetek van belõlem (ha egyáltalán lesz aki végigolvassa) de van még egy hadrend, amit általában idegenbeli mérkõzésekre állítok be, én úgy nevezem, hogy "biztonsági taktika". KATT
Elsõ ránézésre sokban nem különbözik a védekezõ taktikámtól, de mégis más ha ezt játszom, és más ha a védekezõt...!
A két szélsõ védõ itt is védekezõ, a középpályán az irányító és a két szélsõ játékos normál mentalitású, elöl pedig az ék mögött ugyan úgy egy szabad játékos, kötetlen poszttal. Itt megjegyezném, hogy Rooneyt, Tevezt és Berbatovot átképeztem támadó középpályássá. Ez a szerepkör a legjobban a bolgárnak fekszik mert õ kreatívabb és jobban passzol mint Tevez és Rooney!
Nagyjából ennyi lenne, remélem azért lesz olyan aki ebbõl a "szösszenetbõl" valamit a maga javára tud fordítani, de ha esetleg valamit szerintetek rosszul csinálok, akkor örömmel veszem ha kapok pár kritikát a taktikai dolgaimra, és talán hasznosítani is tudom majd...!

VAMOS MADRID!

xmogyix
kösz szépen

Fabio Capello
olyan nincs, manager beállításokban fel tudod venni az u19 csapatot, hogy azt is te irányítsd, de nem tudod átadni másnak a nagycsapatot szerintem...

szerk: no a Német kupát legalább behúztuk a Bayern ellen, 0-2-vel 😊

xmogyix
máshogy kérdezem,mert kicsit hülyén fogalmaztam.hogy tudok egy utánpótlás válogatottat irányítani??(úgy hogy csak az utánpótlást irányítsam,a nagyot ne.)elõre is köszönöm szépen!!

Fabio Capello
FM06, HSV ötödik szezon.

Tipikus semmi nem jött össze szezon. A BL-ben a Barca ellen hullottunk ki a negyeddöntõben, a bajnokság pedig az utolsó fordulóban dõlt el...

Tabella:

Keret:

Vucinic, a gólkirály:

xmogyix
hogy tudom egy válogatott u19-es részlegét írányítani??úgy,hogy a felnõtt válogatottat ne én irányítsam?

zorrobomber
szép

MrIncredible
Üdv mindenkinek és gratulálok a sok szép eredményhez!
Befejeztem elsõ szezonom a PL-ben a Sunderland együttesénél. a célom a középmezõnybe kerülés volt. ennek függvényében kaptam - ha jól emlékszem - 15 millió eurót igazolásra. Sok selejtes játékos volt a csapatnál, akiktõl megváltam. Kieran Richardson féle maguk által túlértékelt, sok fizetéssel rendelkezõ, és nagyon magas áron vásárolt játékosal volt tele a keret. Több mint a csapat fele kicserélõdött. Akik maradtak pl: Gordon a kapuban, Leadbitter kp,, Ferdinand vk, Jones cs, Stoke cs(tarcsiba került mert nem tudtam eladni) Murphy szintén így. Kb ennyi. Érkeztek Mosquera vk, Reginiussen vk, Skjelbred kp, Nilmar cs, (a legjobb igazolás- összességében 33 gólt vágott kb 42 meccsen) Appiah, Buonanotte kp, Villaluz, tkpj, Di Maria tkpb(télen), Maduro kp(télen), Enyeama gk(nem a legjobb) - Marci kölcsön adtam az espanyolnak - Fonseca cs (mér meg is vette az everton 5,5 misiért), Cassani vj, Mathieu vb, Kolarov vb, Fleck, Bernardo,Solov, Vac. Kadlec, Santon, Ochirosii, és még sok olcsó és tehetséges játékos.
Nehezen találtam meg a taktikám, de meglett és ez a lényeg. A liga kupában elég sokáig meneteltünk és az elõdöntõig jutottunk, ahol is a Chelsea állíott meg minket, elsõ meccsen 3-0 zakó, majd második meccsen 3-2-re nyertünk. Fa kupából kiestünk az 5. körben. És akkor a PL.
Elég nehéz volt de azt kell mondjam kellemesen csalódtam. Végig a tabella elsõ felében tartózkodtunk, volt, hogy vezettük is. Meglepetésre a Pool nagyon gyengén muzsikált, viszont a ManCity hihetetlenül felturbózta magát az euró 100milliókból és ennek egy 2. hely lett részükrõl az eredménye, én nagy csatában végül a hatodik helyen zártam,amivel kiléptünk európa színpadára. A Chelsea megnyerte a bajnokságot, és mutatja, hogy mennyire erõsek voltak, hogy csak egy csapatnak sikerült megverni õket a 38 meccsen. Az viszont nem volt más, mint a Sunderland csapata. erre nagyon büszke vagyok. 2x sikerült elkapnunk õlet ebben az évben. az utcsó forduló elõtt a 4. helyen voltam 2 ponttal az Arsenal, és 3 ponttal az Everton elõtt, és pont az Arsenalhoz mentünk az utcsó meccsre. Sajnos kikaptunk 5-2re. A csapatot agyonnyomta a lehetõség a bl csoportkörért való indulás megszerzésért. mivel az everton nyert,így azonos ponttal végeztünk (számszerint 70) de nekik jobb volt a gólarányuk így lettem 6.a Manu 3. Arsenal 4. lett a Pool 7-ként zárta a Pl-t.
Összességében elégedett vagyok. A védelmet kell erõsíteni középen és jobb oldalt, vagy valamit kitalálnom a taktikában mert 38 meccsen 50 gólt kaptunk. Kigondoltam már egy 4-5-1-es taktikát ahol Nilmaré lesz a kulcsszerep, na meg az érkezõ Keirissoné. Õket egyébként úgy igazoltam, hogy pl Nilmarért fizettem keveset, és 50 bajnoki után kapnak még 20 millió eurot, de nagyon megérte. A másik csodacsatár pedig részletre jön 24 hó asszem 18 millió. Az anyagi mérleg pozitív, fizu keret alatt vagyok 82ezerrel és a költségvetésünk miután megkaptam a 17 milliót a bajnokságért amibõl 1 millió ment a játékosoknak kb 33 millió körül van. Nilmar a második lett a góllövõ listán, Mosquera az általa fejelt 11 góllal és 7,19-es átlaggal bnekerült az év csapatába én meg 3. lettem az menedzserek között. Cél a csoportkörbõl való továbbjutás és az elsõ 4 hely valamelyike.
Köszönöm, hogy elolvastátok!

soma22
Jóreggelt!

Egyelõre ezek az erõsítések a 2. idényre szarkáknál, illetve várok még ilsinho munkavállalási engedélyére, és küszködök capoue aláírásáért. sajnos velosot 30 misi alatt nem adják.

kraawz
Racing😄epor 2:0

G:Saviola (2)

Ezzel lépek is, aki még lenne, annak jó8

kraawz
köszi<#gonosz1>