Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ramox
Újra itt. Ilyennel még nem találkoztam?Ennek milyen következményei lehetnek? Vagy miben hozhat ez változást?

Biztosan volt mar sokszor: array access out of bounds hibauzenetet kapok amint inditanek egy meccset, van megoldas ra? 9.3 verziot hasznalok mindenfele magyaritassal

kraawz
szép eredmények, hajrá , a 3. liga még nem vészes 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

bexinho
A sorokban az enterek azért vannak mert jegyzettömbe írtam alapból, s onnan másoltam át? Ha igen, akkor bocs :S

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

bexinho
York City egy 193,300 fõnyi város Anglia északi részén. Karrieremet 2008.július 8-án kezdtem meg az akkor még Blue Square Premier (5.oszt.) ligában vitézkedõ

együttsenél. Elsõ évben sikeresen feljutottam, persze egy rájátszást pluszban lekellett tolnom, mivel ennyit ért ott a 2. hely. A következõ idényben

(4.oszt.) a bentmaradásért küzdõ csapatnak titulált minket a média, azonban én már a vezetõségnek hallkan megjegyeztem, h minimum egy középmezõnyi helyezés a

cél. 7-8 új játékos megvétele után nekivágtunk az "újdonságnak".
Elsõ pár forduló elég jól sikerült, bentvoltunk az elsõ 4 csapat között. Minden szép és jó volt, az FA-kupában a 3. fordulót értük el (01.02.), ahol a

riválist kaptuk, az elsõosztályban szereplõ "Halmosi-gárdát". Sajnos ezen a meccsen nem volt sok esélyünk a tovább jutásra, azonban mi küzdöttünk a végsõkig.

Így 2-1es idegenbeli vereséggel búcsúznunk kellett a "nagy angol kupától". NEm baj, mert legalább 3 csapatnak megmutathattuk, h minket is számításba kell

venni mostantól.

A bajnokság az idényt összegezve elég felemásra sikerdett. Többször váltottam taktikát, azonban az sem volt elég ahhoz, h a sok döntetlent esetleg a jövõben

felváltsuk gyõzelmekre. Rákellett jönnöm, h hiába kölcsönvett jó/fiatal játékosok, hiába a jó igazolások, sajnos ez a keret ennyire elég. Egy erõs

középmezõny, esetleg egy play-off elérése. Nos, a szakmai stáb a lehetõségekhez mérten a legjobb volt, a játékosok motiváltak voltak és kijöttek egymással

(öltözõi hangulat = 78-85% között volt). Persze volt 1-2 játékos, akik 1. csapatba akarták magukat besírni, ezzel rontani a csapat morált, azonban tõlük a

szezon végén könnyû szívvel megszabadultam. SZabadlistások lettek. Az utolsó 7-8 fordulóban X-ekre, vereségekre, néhány fontos gyõzelemre futotta, így

örültem a rájátszást elért eredménynek. Itt a két meccsbõl álló elõdöntõt a Shrwesbury ellen játszottam, akik rengeteg gólt szereztek/kaptak, így kissé

aggódva álltam a meccshez. Elsõ meccs 3-1re sikeredett hazai pályán, ami nagyon meglepett (azt az 1 gólt is potyaként kaptam a meccs vége fele). A

visszavágóra azonban nem szabadott ráülni az eredményre. Sajnos ezt a játékosaim nem így gondolták. Így izgalmassá tették a visszavágót a szurkolóknak és

nekem is.

Azonban sikerült túljutnunk, így a döntõ következhetett a csodálos Wembley-ben 😊 Ezt a meccset elég könnyen behúztuk, pedig az ellenfél volt az esélyesebb.

A bajnokság végsõ állása:

Az új bajnokság neve: Coca-Cola liga 1 (3.oszt.) 2 év alatt 2 osztályt léptem ezzel a remek kis együttessel. Most a lényeg h bentmaradjunk a bajnokságban, és

megerõsítsük a csapatot anyagilag. A munkálatoknak neki is kezdtem. Ezidáig a 2. ligás Preston volt az anyaegyesületem, azonban szükség volt egy még erõsebb

anyagi háttérrel rendlekezõ együttest befûznöm. Így esett a választásom a Sunderlandre. 54 millió az értéke, remek az utánpótlás háttere, így a jövõben jó

játékosok jöhetnek majd hozzám 😛. 3 edzõmérkõzést kötöttem le a szezon elõttre: Manchester Tartalék, Preston, Crystal Palace. Nem szeretek 3-4nél több

meccset játszani szezon elõtt, mert ha többet játszok, akkor eléggé nagy az esély h jó játékosok dõlnek ki szezonkezdetre. Pár igazolás, akiket kölcsön,

illetve ingyen le tudtam igazolni:

A jelenlegi felállásom:

Végezetül pedig az edzõi stáb:

Remélem ezzel a kerettel és szakmai háttérrel sikerül egy biztos helyet kiharcolnunk a 3. ligában. 😊

kraawz
az eleje mindig ilyen, FM effekt

Ja bocsi 117.-ben.<#boxer><#violent>
Kupábanis úgy estem ki,hogy nekem voltak helyzeteim az Alicante ellen erre a 111. percben gól rúgnak.Lehet pihentetem egy kicsit a játékot.
kraawz
Itthon legalább belõjük a helyzeteket

Elsõ meccsemen a Rayoval x-eltem idegenben a Sevilla at.-tal.Persze,hogy a 89.percben egyenlítenek.
kraawz
Már megint.. az MTKba generált egy isten ifit a gamma, bejelntkezek érte, nem akar jönni.. Fél év sem telik el, aztán a fél világ is vinni akarja és persze a Birmingham-é lesz...

Terminátor14
Újat kell kezdeni, mert az elején lehet kiválasztani, hogy melyik update-tel akarod tolni.

Valszeg én is kezdek egy újat, mert nekem is 9.1 volt fent. A Crewe amúgy sem tetszett annyira a kis szurkolótábor miatt 😞

CSAK a Fradi

bexinho
Sajna újra kell kezdeni. Ezért nem teszem fel én se az új patcheket. 9.1.0-val játszok én is :$
Na nemsokára írok egy beszámolót a feljutásról.

zorrobomber
bocs a slight offért de ha már pörög a beszélgetés, újat kell kezdenem vagy meglevõ gaméra is rá lehet tolni?

kraawz
azért van az... még 9.2-ben is ez volt a baja, a csatároknak kurva szar ratinget adott. tedd fel 9.3 és már jó lesz.

Terminátor14
Én úgy választottam ki a két csatáromat, hogy az egyik erõcsatár legyen (188cm, 18-as ugrás, fejelés, erõ, és még gyorsnak is nevezhetõ, 15-ös a gyorsulással együtt), a másik pedig gyrosabb (17-17) és alacsonyabb is, de egyikük sem túl eredményes sajnos 😞

CSAK a Fradi

zorrobomber
Acceleration-Agility elég jó Benzema-nak is, S-S-S-J-H-ban meg ugye Seleznyov volt király, mégsem véletlenül adtam el- váltottam erõcsatár taktikról, nem igazán jött be õ sem. Egyébként meg Fonseca-t is elsõsorban a brutál fizikai képességei miatt vettem meg ráéreztem én is erre 😊

peccsre meg égni fog a pofám, de 9.1.0 <#idiota>

kraawz
régebbi FMekben tényleg ezeket kellett nézni, most már a fizikai értékek a legfontosabbak szerintem. Nézd meg, ott van mondjuk Alexis Sanchez vagy Henri Saivet. Ránézésre kb mondanék 150 CA-t. Aztán mivel gyorsak nagyon, a többi viszont csak közepes, mégis a legjobbak. Én mostanában elsõsorban az Accelaration-Agilityt nézem, meg Stamia Strength Jumping Heading, utána meg amiket te írtál.

ui: melyik peccs ez ?

zorrobomber
Engem inkább a csatárok gólínsége aggaszt. Egyszerûen nem jut el hozzájuk a labda, amire abból következtetek hogy ha egy középpályásom 20at próbál passzolni akkor õk 6-ot 7-et. Más kérdés hogy irl is így van, ráadásul ha helyzetbe kerülnek akkor is kihagyják. Benzema is. Direkt úgy kerestem a csatárokat magas composure, concentration, finishing, stb-stb skillel, Benzema elvileg az egyik leggyilkosabb csatár, 30 meccsen valami 10 gólt lõtt. Talán Gignac-nak volt egy darab szezonja amikor 20 gól felett termelt, a taktikom akkor sem volt sokkal másabb, ráadásul direkt úgy módosítottam azt is hogy a csatároknak ideális legyen. Elsõ szezonokban próbáltam "erõcsatárral" játszani, az egyik csatárra rugdostam fel a labdát, leginkább szélrõl. Idén átálltam mixed passz stílusra, és a szélsõim is rövidebben passzolnak, gondolván hogy nem csak az állandó elfut a szélsõ-bead kombó lesz majd. Az ME-n látszik a változtatás, de a csatárok góljain, és ami még bosszantóbb, a ratingjeiken nem! Rendszeresen 5-6 közötti ratinggel fordulnak a szünetre, meccs végén meg mondjuk 6.2, ha bemákolnak egy gólt akár 7 körül. Bármi ötlét, felvetés?

Tudnátok ajánlani játékosokat spanyol 2-be?Elõre is köszi.
kraawz
komolyan mondom, röhejes...

Végigtámadom az egész meccset, kapufát lövök, gólt, lesgólt, minden szart, de az istenért nem lehet megnyerni a meccset, ha a gép úgy akarja.. egyszer villan be nekik és gól... Persze a végén amikor õk nyomnak, és van 3 perc hosszabbítás, akk a 98. percben talán lefújják, amikor meg én támadom végig a végét, a 93.00001 p-ben már lefújták, akár ha a gólvonalon áll már a labda.

zorrobomber
Egyébként gondolom senkinek nem tûnt fel(majdhogynem nekem sem <#idiota>) de nálam sem játszott Benzema egész tavasszal 😊

zorrobomber
"Nem elég, hogy az egyik csatáromat lerúgták fél évre"
Megint?? <#idiota>

kraawz
Nem elég, hogy az egyik csatáromat lerúgták fél évre, pár meccsel késõbb, a házi gólkirályom és legtöbb assistot adó plejám, aki szintén csatár, 3 hónapra kidõlt.

Pedig már lassan egy 6. hely (osztályozó) megcélzását is el tudtam képzelni, de így...

Úgy döntöttem,hogy a Rayo Vallecano csapatával kezdek egyet.Egyelõre cél a bentmaradás,ugyanis a 19.helyre várnak.
Na a Betises mentésemet kb. 1-2 hét múlva tom folytatni,mert most pár napig nem otthon voltam és rossz mentést hoztam el.<#szomoru1>Úgyhogy most szntem kezdek egyet vmi másodosztályú spanyol csapattal.
De érted a legidegesítõbb az, hogy 2-0-ra vezettem. És ebbõl lett 4-2 oda és így kiesés. Nekem persze 4 ziccerbõl 2 ment be nekik pedig 2-bõl 4... no comment komolyan. Ráadásul 3 játékosom olyat hibázott amibõl kaptunk 3 gólt. Érdekes aztán meccs után keseregtek, hogy rendkívûl csalódottak és nagyon sajnálják, hogy ekkorát hibáztak.
ok,már jó

Ramox
Estefelé aha, most megyek érettségi zárás vagy mi a fene 😄

Huni92
Chelsea - Villarreal 2-0. 18. percben kiküldték Essient, ennek ellenére mintha õk lettek volna többen :/

hello
amikor kezdenék egy uj játékot akk rámegyek oldalt h bemutatkozás és visszadobb a fõmenüne,nem tom beálítani a nevemet meg kedvenc csapat stb...kösszi elõre is a segítséget!

Forza Italia
tudsz dobni a keretrõl egy képet?

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Ramox
Hát õ kötelezõ darab 😄
Egyébként kíváncsi leszek mennyi pénzt kapok. Nem érzem túl erõsnek a csapatot.... Nem tudom helyt tudunk-e állni a prermier ligában.

Forza Italia
látom nálad is ott van Aquino😄

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Huni92
21 meccs 😄 Almeria ellen 3-2-re nyertünk, a 2. fi elején 12 perc alatt lõttünk 3-at, igy megforditottuk a meccset. Madrid bukott, 1 pontra a 3. hely.

Ramox
.... Pedig bajnokok lehettünk volna. még 2 forduló. Nekem 109 pontom van Sunderlandnek 105 .... Szoros a vége :S

Tojesz
Grat!
Az a 28 óra nem gyenge, kb. 18-19 meccs

Huni92

Mati Fernández vádliszakadás. Vége a szezonjának ://

Ez volt a szezonbeli 3. gólja 30. meccsén....Válogatottban 4 meccs/6gól.

Tumma a skin nev,csak átlöttem Blue-ra😊
Tojesz
Üdv mindenkinek, betöltöm a játékot 1-2 órára. Kezdésnek Real Madrid idegenben (BL csoport)<#buck>

Rudee
A tegnapi áramszünetben szerecsére csak 2 meccsem veszett el. Az Ølstykke elleni 2-2 ma 1-3 lett, a Brøndby II elleni 4-0 meg 2-1.
6 meccs van hátra, remélem már nem kell többet újra lenyomni.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Huni92

Villarreal - Chelsea 1-0 :o

Huni92
Nem kérdeztünk 8))

Eszembe jutott egy érdekesség ezzel a random-nem random dologgal kapcoslatban. 08-ban próbáltuk ki, hogy a sorsolások mennyire véletlenszerûek. Ha sorsolás napján mentettél, és onnan folytattad a játékot, 150 sorsolásból 150x ugyanazok a párositások jöttek ki 😄

Forza Italia
Jelenleg így állunk a bajnokságba

És a legjobb játékosom

Ez a meccsmotor kérdés tényleg érdekes dolog.
A Tottenhamos mentésemben a Liverpoolt fogadtam, és egyik vkp-m azonnali prosat kapott, egyik vk-m meg 2 sárgát, sima zakó lett a vége. A meccs után azonban lefagyott a játék, ezért újra játszottam a meccset. Újra sima zakó, ugyanaz a vkp-m azonnali pirosat kapott, egyik másik vk-m pedig két sárgát. Ez valószínûleg meg volt elõre írva.
Mondjuk aznapra annyi volt a játék......

Egyébként gratulálok manager fejedelmeknek, csak így tovább...
zsolt515
Üdv!
Nekem is szokott ilyen lenni hogy mindig kikapok nem tudom van-e aki még emlékeznik rá hogy egyszer mondtam hogy 12 meccsel a szezon vége elõtt kikaptunk meg mindig döntetlent játzottunk meg ilyenek lehet akkor is ez volt a baj. Egyébként van olyan is hogy az nb1 jól megy a magyar kupából meg hip-hop kiesek.

Konzol: PlayStation 3 Slim 320 GB TV: Sharp LC-32LE220E

És akkor tényleg igazatok volt. Ha a játék azt akarja, hogy ne juss tovább vagy kikapj akkor ki fogsz kapni.
Ilyenkor tudnám az összes fejlesztõt szarrá verni:
Valószínû, hogy ilyen megtörténik
DONGUBA
ez mejlik skin?

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

zorrobomber
Egyelõre Nigériát fogom a vb-n vezetni a nyáron, Lazio-nál a lemondást még nem tudom mikorra idõzítem. Nagy a kísértés hogy még egy szezonig erõsítsem õket, nincsen olyan szabad csapat akihez mehetnék és érdekel is. Szívesen mennék olasz másodosztályú csapathoz, de mindegyiknél ok a security. Leverkeusen szabad, meg Milan-nál bizonytalan az edzõ helyzete, ennyi.

Apropó, FM2010-ben el tudnék képzelni több job security-vel kapcsolatos médiát, pl. kijelenteni hogy új kihívást akarok, itt meg itt tudnám elképzelni magam, a lényeg hogy jobban el lehessen adni magad. Már télen sejtettem hogy ez lesz az utolsó szezonom, Guus Hiddink az élõ példa hogy jó viszonyban is lehet együtt dolgozni a vezetõséggel úgy hogy tudják hogy elmész szezon végén.