Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem bejön a nagyobb nyomás, csak néha elég ideges tudok lenni a progira. Mint pl most, 7 meccen keresztül nem sikerült nyerni 😞
CSAK a Fradi
Nekem már ez a 3. liga is elég kemény, elõtte mindig csak a Fradival voltam, illetve a poén kedvéért toltam az interrel. Hát mit ne mondjak, más...😊
De lehet évezni.
CSAK a Fradi
Én is elnéztem az angol 4. vonalba, el is kezdtem egy játékot, de annyira gyenge volt a színvonal, hogy hagytam a fenébe.
Úgyhogy sok szerencsét és kitartás!
CSAK a Fradi

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
CSAK a Fradi
Maradok a Pescaránál, mert érzem hogy 2-3 éven belül meglesz a bajnoki cím végre a Serie A-ban. Ez a helyzet meg kap egy külön mentést, majd egyszer elvállalom.
Elõször is a Crewe csapatáról....
Szép és jó volt, de abbahagytam az 5. szezonban, ami a 2. évünk volt a pl-ben. Miért? Nagyon egyszerû, a csapat valahogy nem váltotta be a hozzú fûzött reményeket, a kétszer bõvített 15000-es stadion sem nyerte el a tetszésemet, nomeg ugye a 9.3-as patch-el amúgyis új játékot kellett kezdenem.
Az osztály megmaradt, vagyis angol 3, viszont egy olyan csapatot kerestem, aminek nagyobb stadionja (és talán szurkolótárobra...) van és nagyobb célokra hivatott, de semmiképp nincs az elsõ 10-12be rangsorolva.
Hát gondoltam, hamár láttam õket játszani, akkor legyen a Milwall csapata a befutó 😊
A keret egy kicsivel jobb, mint a Crewe-é volt, vannak alapból használható játékosok, de azért bõven ráfért az erõsítés. Az anyagi helyzet viszint eléggé gáz volt, ugyanis kaptam kemény 70k euróz igazolni, hát ezzel ugye kitörölhettem....
Node mind1, leigazoltam 5-6 elég idõs, talán "utolsóéves" játékost, akik értékeik alapján nagyon jónak tûntek. Volt, aki bevált és volt, aki nem, de azért összességében pozitív a kép.
Célnak a feljutásért való harcot határoztam meg, bár a vezetõség csak "mid-table finish"-t kért.
Nagyon fontosak voltak a kölcsönvett játékosok, Harsányi kezdõ lett volna, de sajnos volt egy iszonyat hosszú sérülése, így nem játszhatott végig. Mérida és Weiss pedig kiegészítõemberek voltak, de annak kiválók.
A szezon legjobbja és egyben meglepetésember Lewis Grabban volt. Gyors, és ennyi, de úgy tûnik ez bõven elég a 3. ligába, gólkirály lett.
Tulajdonképpen neki köszönhetõ, hogy végül sikerült az igen elõkelõ 5. helyen végeznünk, az meg már csak a hab a tortán, hogy az osztályozókra mindenki megemberelte magát és óriási harcban sikerült kivínunk a feljutást is! 😊
A rájátszás döntõjében 1-1-es eredmény után a hosszabbítás 107. percében szereztük meg a végül gyõztes találatot, Harsányi volt eredményes.
(A minõségért bocsi, csak így fért bele a 2mb-ba.)
Megmondom õszintén, ezt még én sem vártam, mert a nagyobb csapatok ellen szinte végig szenvedtünk, volt egy-két nagyobb arányû vereség is.
Nos, egyelõre ennyit az elsõ szezonról, tolom a 2.-at is, 1-2 napon belül jövök annak a beszámolójával is 😊
Ui: Remélem mostmár tényleg jók a képek 😄
CSAK a Fradi
Taníts Maestro! 😊
5 bajnokiból 4 döntetlen és 1 vereség. Kupában ugyan 2bõl 2 gyõzelem, de a 3. fordulóban jön az FCK, ahol max a jegybevételnek örülhetek majd. No sebaj, legalább lesz egy kis izgalom. Média idén már a 10. helyre vár (tavalyi 15. után), célom az elsõ öt hely valamelyike.
Szar Bayern, szar Bayern :)
Majd elfelejtettem, hogy az edzõközpontot sikerült a maximumra bõvíteni, és az ifjúsági is közel jár hozzá, a stadion pedig 4000 hellyel bõvült és tervben a következõ bõvítés.

Befejezõdött a Primera Division 2009/2010-es szezonja. Szezon elején a bajnoki cimért való harcot tûztük ki célul magunk elé. Ennek érdekében hatalmas erõsitési és spanyolositási tervet készitettünk, melyet sikerült is véghezvinni.
A szezont a Spanyol Szuperkupa elsõ és második meccsével nyitottuk meg. Ezzel megvolt az elsõ trófeánk.
Egy izgalmakban és fordulatokban bõvelkedõ bajnoki idény után sikerült elhóditani a bajnoki cimet.
Egyéni teljesitmények terén sem vallottunk szégyent.
BL-ben ezúttal a csoportot megnyerve jutottunk a nyolcaddöntõbe, ahol a Zenit várt ránk, akiket az idegenbeli 1-1 uzán hazai pályán 4-1-re elpáholtunk. Negyeddöntõben a Barcat kaptuk ellenfélként, de hiába hiába támadtunk fel az elsõ meccsen, és hiába lõtt Mati Fernández egy gyönyörû gólt, Barcelonaban 1-0-ra nyertek a katalánok, és ezzel továbbmentek.
Spanyol Kupa döntõjét a hagyományokhoz hiven idén is elbuktuk, ezúttal a Real Madrid vert el 0-2 arányban.
A Primera Division Álomcsapatába 7 játékosunk került be.
Ezzel a kerettel oktattunk 😊
..::Átnézés::..
Emlitésre méltó még az, hogy az u19-es csapat veretlenül nyerte meg a korosztályos bajnokságát, köszönhetõen a kimagaslóan teljesitõ játékosoknak.
Kb. fél évvel ezelõtt ígértem egy beszámolót a Zaragozáról, amire nyilván senki sem emlékszik, csak én , de ez is elég, hogy beszámoljak😊
Szóval, a Zaragoza csapatával kezdtem. A cél egyértelmû volt, azonnal visszajutni az elsõ osztályba és ott a klub hagyományainak megfelelõen szerepelni.
Miután a másodosztályba kiesett a csapat, jó néhány meghatározó játékosától kénytelen volt megválni, így viszont rengeteg pénz állt a házhoz amibõl kaptam is egy keveset a csapat
megerõsítésére.
Még ezekkel az erõsítésekkel is elég nyögvenyelõsen telt ez az áv, végül sikerült megszereznünk az elsõ helyet , de nem voltunk valami meggyõzõek. Az új emberek nagyszerûen épültek be a csapatba, de tudtam, ez az elsõ osztályhoz kevés lenne.
2. év
Nagybevásárlást és nagytakarítást tartottam, írdatlan mennyiségû pénzt megforgatva, talán mi voltunk a legaktívabbak az átigazolási piacon . Természetesen lenulláztuk a klub kasszáját. Viszont ezekkel az erõsítésekkel merészebb álmokat is szövögethettünk a biztos benn maradásnál, aminek meg is lett az eredménye .
Különösen örültem Beckham leigazolásának, vele egy igazi világsztárt tudhattunk magunkénak, és már 4 meccs után látszódott, hogy mennyire hasznára van a csapatnak. De a Barcelona elleni meccs után még azok is megszerették, akik odáig utálták, mint a véres ... 😊. Hihetetlen meccs volt, fõleg azok után, hogy a Barcelona még veretlen volt az évben.
Ezen felül az egyik megfigyelõm talált egy játékost , meglehetõsen furcsa brazilként látni ezt a nevet😊
A második év végén kisebb pénzügyi válságba sikerült juttatnom a klubot, törént egy tulajdonos váltás, illetve 18 millió euro kölcsönt is fölvett az új tulajdonos, így nagyjából rendezõdött a pénzügyi helyzet, sõt, sikerült még az átigazolásokra is fordítani egy keveset .
Ezzel a megerõsített csapattal úgy éreztem, hogy már komolyabb célokat is el lehet érni, így sikerült a bajnokságban az elõkelõ negyedik helyet megszerezni. Az Uefa kupából sajnos kiestünk, a csoportkört nem éltük túl.
Most kezdtem a negyedik szezonom, benn vagyunk a Bl-ben, az alábbi csoportból csoportelsõként jutottunk tovább, a Juventus vár ránk a legjobb 16 között. Ezzel a kerettel vitézkedünk jelenleg. Sajnos a Barcelonát és a Madridot nem nagyon lehet még mindig megfogni, de a dobogóra odaérhetünk.
Az csapat így áll fel, ha mindenki egészséges:
Diego Alves - Di Silvestri - Goni - Marchano - Sakho - Beckham - Dzagoev - Zapater - Ribery - Milevskiy - Balotelli.
Különösen büszke vagyok Gonira és Zapaterre, mindketten saját nevelésû játékosok, és még mindig beférnek a csapatba.
Egy kicsit száraz lett ez a beszámoló, az elsõ három évet pár hónapja játszottam, nem nagyon emlékszem már pontosan, mi volt, hogy volt.
Még egy pár kép a végére:
3. év bajnokság statisztikája
legjobb ifijátékosok
3 év csapat statisztikája
plusz adriano és rochina

Utolsó forduló jön, Recre ellen -épp most x-eltek a Barcaval- és egy döntetlen is elég a bajnoki cimhez.
EL-ben Sevilla - Arsenal, 0-4
Érdekes, hogy a döntõ után menesztették Aragonést a Sevillatól. November közepén vették fel, a 10. bajnoki forduló után. Addig a Sevilla stabilan kiesõ volt. Felhozta õket a 12. helyre, és az elvesztett kupadöntõ miatt kibaszták 😄D Érdekes, na. Természetesen szóbahoztak, és természetesen elutasitottam mindenféle feltételezést.
én most az eastbourne boro-val kezdtem egyet, és genie nélkül tolom ofkorz😊
kiesõnek vártak, de eddig csak 1x kaptunk ki, 6 meccse veretlenek vagyunk😊
-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...
Bajnokságot viszont megnyerhetjük, még 3 forduló van hátra és vezetünk 1 ponttal a Barca elõtt, köszönhetõen annak, hogy a kiesõjelölt Hércules 75 perc emebrhátrányban is hozta 0-0-ra a meccset a katalánok ellen.
Meguntam a Sportingot, mert nem volt kihivás megnyenri a bajnokságot 😊 Azóta letoltam a Fortuna Düsseldorffal 8 szezont, és ez a 2. a Villarreallal.
Szóval fröcsögés elõtt jó lenne tájékozódni.
Sok sikert Zorro!
A fizetési keret idén is szorít, remélem jövõre már jobb lesz. Profi szerzõdést jelen állás szerint a következõ 5 évben bizos nem kötök még senkivel 😄
A tavalyi 50nel szemben idén már 73 bérletesünk van, majdnem 50%os elõrelépés <#idiota>#idiota>
Szar Bayern, szar Bayern :)
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

]