Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi a választ, be lehet állítani, hogy a bajnokság csapataiban hány játékos legyen a külföldi? spanyol bajnoksággal kapcsolatban nekem is hasonló érzéseim vannak 😊 standard 4-4-2 felállás nekem előző verziókban nem ment annyira enyhén szólva, és senki nem nagyon tolja ebben a formációban és kíváncsi lettem volna neked, hogy menne okozna-e kihívást vagy sima ügy lenne.
Köszönöm,de ez pokoli sok kérdés egy hsz-ben.<#smile>
1.Nem volt ilyen mértékű vándorlás a 14-ben.Kötelező volt x magyarnak lenni a kezdőben,és a keretben.Ezt most elfelejtettem beállítani.
2.Itthon kizárt,hogy bárki beelőzzön,mindenki fényévekre van tőlem.Játékerőben,pénzben,de leginkább észben.Az összes gépi menedzser hülye.Ha elég ideig maradok,bárhol meg tudom ezt csinálni.Az ország sem számít,mindenhol lehet dominálni.Csak kitartás és idő kérdése.
3.A 14-ben egyszer nem tudtam címet védeni.De ott és akkor a 3.vagy a 4.szezont töltöttem a PL-ben,még nem volt kiforrott az a csapat.
4.Nem tudom,melyik lesz a következő csapatom.Van egy tervem,szeretném egy karrierben megnyerni mind az öt top ligát.De mindig halasztom,mert utálom a La Ligát(nem a valóságban)Hogy miért utálom,arról fogalmam sincs.Nincs mindenre ésszerű magyarázat.
5.Sosem kezdek gazdag klubnál.Bár idén előfordulhat,hogy egy karrierben változtatok.Lásd 4.pont.Ha annak nekiállok,valamelyik esélyes klubnál kezdek.Nem akarom,hogy 15 évig tartson.A 2. évben már a 2. országban akarok lenni.
6.Mást se csinálok,minthogy csóró,futottak még csapatokat járatok a csúcsra.Idén is felvittem a 6.ligás Bradford PA-t a PL-be.(igaz,közben a nagy szám miatt kirúgott a főnök és visszatöltöttem a mentést.Mea culpa).Az első 3-4 szezon volt az fm-es pályafutásom messze legnehezebb feladata.Annyit szenvedtem a tehetetlenségtől,hogy már fájt.
7.A 4-4-2-vel semmi bajom,de mi abban annyira érdekes,hogy éppen azt erőltessem?
Remélem,nem hagytam ki semmit.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.14. 20:26:28
grat korbin, 13 illetve 14-ben is volt ilyen légiós vándorlás, mint most? valamint, hogy érzed előfordulhat szerinted olyan, hogy ha egyszer csúcsra érsz egy csapattal, mondjuk a hazai bajnokságban, akkor utána valamelyik csapat a későbbi években néha-néha, átigazolásilag, játékospolitikailag, taktikailag felérjen hozzád, és akár 1-1 bajnoki címet elorozzon vagy legalább megszorítson? gondolom erre minimális esély max inkább a nagyobb bajnokságokban lehet, nem?

melyik lesz a következő csapatod? esetleg nincs kedved, valami nem túl gazdag csapattal lenni, valamelyik nagy bajnokságban mondjuk, 2.-3. osztályban, akit kieső helyre várnak és standard 4-4-2 felállással a csúcsra juttatni? 😊
Vannak igen gyenge laptopok is.Nekem volt egy HP635.Az fm14 fél csillagot adott neki 6 ezer játékosra.A PC-ről átvitt mentéseimmel meg küzdött,mint hangya a faszával.
Ajándékba kaptam 3 éve,mikor kórházban voltam,ezért nem akartam egyből túladni rajta.A szekrényben volt két évig.Tavaly nyáron aztán elcseréltem egy új Beyerdynamic DT990 Pro,és egy alig használt Nook Simple Touch-ért.
<#taps>
Grat.
Darthmushroom
Jön a várt Lionel Road.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom

Brentford 2.szezon

Magabiztos újonc évünk volt, végig jó távol a kieső zónától. Persze voltak nagy hullámvölgyeink de voltak nagy bravúrjaink is, így amit ígértem a vezetőségnek azt simán megtartottam a középmezőnnyel. Kapott gólok száma kicsit zavar, mert ennyire nem volt rossz a védelem, de pl. ebből az utolsó 4 meccsen kaptunk 11t az előttünk végző csapatoktól. Amúgy érdekes h Rijkaard milyen simán bajnoki címet nyert a Spurs-el, meg h rajtam a kívül a másik két újonc is milyen simán bent maradt. A kupákba valami hihetetlen szerencsés sorsolásunk volt, szerintem fm-be nem is volt soha ilyen szerencsés. Egy-kétszer persze így is döcögött a szekér de sikerült mind2 helyen döntőig mennünk. A liga kupát mint már írtam egy nehéz meccsen nyertük meg, addig az FA kupát egy nagyon szoros meccsen 11sekkel sikerült, mondhatom h szerencsénk is volt mert a meccs vége fele nagy helyzeteket hagytak ki, de mi meg a hosszabbításban hagytunk ki nagy helyzeteket. A keret elég fiatal de még bőven erősítésre szorul, sajnos van egy két elégedetlen emberem is, meg egy Savitskyim is aki 1,5 év alatt nem kapott munkavállasít.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.01.14. 16:01:48

Darthmushroom
köszi. lassan vége is a szezonoknak, FA kupába hasonló sorsolásnak köszönhetően elődöntőben vagyunk és a második vonalas Derby az ellenfél, szóval még ott is lehet bármi

zavbal
így legyen ötösöm a lottón.mielőtt megnyitottam volna a képet már tudtam hogy csak az Arsenal lehetett az ellenfél.Kábé mint párszor a való életben 😄 és gratula az EL-hez
Darthmushroom
Rapid Wiennel bohóckodtam ma, de úgy döntöttek csak átlépek a Brentfordra, és meg is érte, mivel sikerült meglepetést okozni. A meccset ők uralták de komolyabb helyzeteink nekünk voltak így szerintem megérdemelten nyertünk, és jövőre biztos EL részt vevők vagyunk.

Darthmushroom
milyen régi laptop h nem fut az új a 15? nekem 4-5 éves gépen simán elfut, pedig akkor se volt már top gép mikor új volt, jó mondjuk nem 100e embert töltök be csak 20-30et.

Én karácsonyra leptem meg magam az FM15-el, de amíg egy jobb laptopot nem veszek, addig nem akarom feltelepíteni a régire. Esetleg valaki aki jártas laptop ügyben az tudna ajánlani egyet amin az FM-ek gond nélkül min. 6-7 bajnoksággal gyorsan futnak?

ON: Addig retrózom az fm12-vel. Coventry-vel kezdtem az angol másodosztályban és 4. helyre futottunk be, majd megizzadva, de sikerült feljutnunk a Premier League-be. Németh K. és Soukouna (mindkettő ingyen) vezéregyéniségek voltak elől. Kaptam 15M-t, ami jól hangzott, de elég kevésnek tűnik. Érkezik "ingyen" (1,3M nevelési költség a Chivasnak) Fierro, illetve tárgyalok olyan játékosokkal mint: Wright Phillips, Verratti, Quintero, Dos Santos, Hargreaves, Juhász és vagy 30 fős a Shortlistem hogy kit lenne érdemes idecsábítani. Cél a tagságunk megőrzése. Hátvédekkel gondba vagyok, ajánlást szívesen várok.<#vigyor3>
Darthmushroom
úristen 😮

Eddig fel sem tűnt,hogy milyen kevés a magyar játékos az NB1-ben.A Vidi ellen játszottam most,11 külföldivel álltak ki.Kicsit utánanéztem,és teljesen kiakadtam.Nálam 8 magyar van a felnőtt keretben,ezzel vezetek.Újpesten van 6,MTK-7,a többinél mutatóban van 1-2.Mivel a liga reputációja elég magas,özönlenek ide az olcsó külföldiek.A Paksnál pl.13!! bolgár van,és csak 1 magyar.Diósgyőrben 10 grúz,szintén 1 magyar.A Honvédnál a fél keret ukrán,a Fradinál az oroszok a spájzban vannak,megtámogatva a szerb partizánokkal,meg hasonlók.
Pedig vannak tehetséges magyarok.(A YR 93.)De vándorolnak ki,tele vannak velük Nyugat-Európa kisebb csapatai.A lengyeleknél is annyi a magyar,hogy 3 komplett csapatot ki lehetne belőlük állítani.(A lengyelek meg jönnek ide.)A jobbakat megértem hogy kimennek,de a hogy a gyengék is?Egyébként külföldön is ez van,nem magyar jelenség.Ahol nincs rá külön szabály,ott több a külföldi mint a hazai.Iszonyat ez a népvándorlás.

Elszúrtam,be kellett volna állítanom,hogy x magyarnak lennie kell a kezdőben.A 14-ben megcsináltam,ott nem is volt ilyen invázió.4 magyarnak kezdenie kellett,és 3 saját nevelésnek lennie kellett a felnőtt keretben.Egész más volt a leányzó fekvése.Akkor is tele volt szeméttel az NB1,de legalább magyar szeméttel.
Darthmushroom
elég hasonló ahhoz ami én találtam. sajnos inkább a 14ből lehet sok képet találni róla azért kértem Tőled. figyelőm szerint nem lenne túl drága a brentfordhoz, pedig első a Spurs nálam. Kramaricot szinte biztos h nem tudom majd megtartani már sír a nagyobb fizuért pedig a legjobban kereső 3s között van, csak Pereyra meg Richards keres még annyit (muszáj h volt h engem válasszanak) fizu keretem meg csúnyán mínuszba 😄

Egy másik mentésből, 27 évesen.
Darthmushroom
omg nálad már milyen öreg 😄 meg ráadásul ír lett 😄 de köszi 😄

Darthmushroom
Korbin majd mikor ráérsz dobsz egy képet Harry Kane-ről.

A Diónak nagyon jó a 9.hely.Szép teljesítmény egy újonc csapattól.<#smile>
Alapból csak 5.A Loki a fair play miatt kapott egy + EL helyet.
LasDen
akkor gondolom nem lehetett annyira jó buli
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.01.13. 15:57:53

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

bakkerman
én úgy lettem most második a Wolfsburggal a BuLi-ban,hogy a legtöbb gólt lőttem,de csak 7 csapat kapott nálam több gólt

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Hihetetlen, hogy mennyire sok gólt szedünk be....Hiába vagyok a 3. rúgott gólokat tekintve ha olyan homály a védelmem, hogy átlag 4 gólokat kapok...Akármilyen bajnokságot toltam eddig, de ilyen sok gólt szélről belőtt lasztikból nem kaptam...Télen kergetek el pár vakot az fix 😊
Az új főnök megdobott minket egy 10 millióval
mooo
Látom bugos a játék hisz a DVTK csak 9. lett <#idiota>
zyndar
Meggyőző teljesítmény 😊 Szép volt. Látom, már 6 magyar csapat megy nemzetközi kupába, nem rossz.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
ilyenkor nem értem a játékot, a kupa meccsen kívül zsinórba 4 bajnokin kikaptunk 1-9s gólaránnyal. erre a bajnokság legnagyobb esélye ellen szerezzük meg a 2. idegenbeli győzelmünket és szakítjuk meg a veresség szériát!

Darthmushroom
Pozitívum:
van remény a döntőre 😮 eddig Brighton,Villa,Bournetmouth,QPR út se volt túl nehéz főleg h utóbbi hármat otthon fogadtuk.

Darthmushroom
egyszerűen hihetetlen mennyire nem megy idegenben. pedig tavaly majdnem jobbak voltunk mint otthon. Most 7m 1gy 2d 4v és a legnagyobb gáz még rohadtul nincs szerencsénk se. utolsó 3 meccs kieső hely környéki csapatok ellen:
-WHU 3:1 Brentford -közünk nem volt, megérdemeljük
-Newcastle 1:1 Brentford -lefocizzuk őket, szinte végig vezettünk 90+3 egy szöglet után begyötrik az egyenlítést
-Burnley 1:0 Brentford -kiegyenlített meccs, de erre a 84.percben ők találnak egyet mi meg nem

Kösz.
A koefficiens alapján felmásztunk az első helyre,de reputációban még van hová fejlődni.
A szezont 85M profittal zártuk,de 5 helyet visszaestünk a gazdagok listáján.Az új stadion pénzbe kerül,nincs mese.Bár 52M-t már behoztam.(Azt nem értem,Ribeiro miért a Metaliszthoz írt alá,mikor a fél világ sorban állt érte.Chelsea,Milan,Benfica,Liverpool,hasonlók.Gondolom ott ő lesz a Jani,meg a 91k fizu sem rossz.)Úgy néz ki,a következő 2-3 évben komoly eladásaim nem nagyon lesznek,csak a szokásos tehetségek.Észnél kell lennem a bérekkel.3 ember van aki 40k fölöttt keres,szerencsére nekik hosszú távú a szerződésük.50k fölé nem engedek senkit.Sajnos nincs szponzor,magamnak kell kigazdálkodni minden fillért.Jövő héten repülünk Kínába,egy kis reklámbevételt generálni.Abból is bejött idén 19,5M.Valahogy csak megoldom.
Darthmushroom
Elég hullámzó teljesítményünk van, de alapjába véve jól álluk és a 8. helyen állunk. Kramaric úgy játszik ahogy tavaly, csak remélni tudom h idén kevesebbet sérül meg.

Darthmushroom
<#eljen>

Haladás FC.-13.szezon.

Megvan a 2.BL győzelem!A hajamat téptem,mikor 3 gólos hátrányból kiegyenlített az Arsenal,de a hosszabbítás a miénk lett.Fantasztikus meccs volt.A többi a szokásos,azon kívül hogy elvesztettünk egy bajnokit.Németh Márió szerződése lejár,és nem kap újat.32 éves,és veszettül romlanak az értékei.Ezzel az utolsó "valódi" játékos is eltűnik a keretből.A képességei alapján úgyis 9-10 éve megtűrt ember volt.De mivel az NB1-ben jól megállta a helyét,eddig maradhatott.Viheti magával a rekordjait.406 meccs,ebből 332 bajnoki(101 gól.)A közelében sincs senki aki ennyi meccset játszott,és nem is lesz.Az állandó rotáció miatt nincs olyan emberem,aki szezononként 25-26 meccsnél többet játszik.Ennyi idős koráig sem marad senki,nem fogják utolérni.Megy az "örökös" gólkirály Ribeiro is,ő pedig a gólrekordját betonozta be nagyon hosszú időre.Összesen 208 meccs,308 góllal zárt.29 éves,még jó pénzt kapok érte.Fájdalmas döntések ezek,és az is biztos,hogy a BL győzelem ellenére ezért utálni fognak a szurkolók.Ez van,lesznek új legendák a régiek helyett.(A 7 legendából ezzel 1 marad itt.)

Itt pedig egy gól,ami 2.lett az év legszebb góljai között,de mivel az én emberem lőtte,nekem ez a legszebb.
És végül a most befutott Breaking news.
Darthmushroom
hihetetlen mikor úgy dönt a gép h megver.. Knockaert fejel 2 gólt szöglet után.. 9 fejelés meg 7 ugrás 172cmeresen. oké döntetlen még hozzuk erre 90.percbe rúg még egy 30méteres bombát.

A 3-4.szezon óta nem nyúltam a taktikához.Be van gyakorolva a 3 ősidők óta,de csak egyet használok.Már arról is leszoktam,hogy idegenben,erős csapat ellen kontrára játsszak.Senki nem jobb nálunk,nem alkalmazkodom.Pontosabban talán van 2-3 csapat,amelyik "papíron" nagyobb játékerőt képvisel,de fegyelmezettségben,összeszokottságban a közelemben sincs senki.Ha a most 18-19 éveseim 20-21 évesek lesznek,papíron sem lesz jobb nálunk senki.Meccs közben néha belenyúlok,ha látom,hogy valami nem stimmel,de az sem jellemző.Egyszerűen nincs rá szükség,általában egy-két meccs van egy szezonban ami nem szokott sikerülni.Sajnos jellemzően a BL elődöntők,azokkal valahogy nincs szerencsém.

Azért a fontos meccsek előtt mindig odafigyelek,van-e az ellenfélnél gyenge pont.Fáradt ember,kényszerből berakott tapasztalatlan játékos,vagy ifi,ilyesmi.Ha van ilyen,akkor szándékosan rájátszom.Vagy éppen veszélyforrás.Ilyen a PSG,mert a két szélsőjüknek 19 és 20 a gyorsasága.Ellenük a két szélső védőm nem mehet előre.Ők is tudnak futni,de ennyire azért nem.Piszok erős csapatuk van,az elmúlt 6 évben 3 BL-t nyertek.A Chelsea-ben meg van egy AM,aki 30 méterről lövöldözi a bombagólokat.Arra ráuszítom a terrier Anchor Man-t,a gatyát is leszedi róla.De már csak a BL kieséses szakaszára kell odafigyelnem.Ez pár meccs,a többit lehozzuk izomból.Ha 13 év nem elég,hogy világklasszis csapatom legyen,akkor sosem lesz.A BL mégis más,nüanszok dönthetnek,emiatt mindig lesz izgalom a játékban.Meg ott van még az fm faktor,mert a 60 kapura lövés ellenére is ki lehet kapni pl.a Balmazújvárostól.Az NB1 arra jó,hogy a morál mindig az egekben legyen.Mindenki egyfolytában boldog a nagy győzelmek miatt.Most a BL csoportban becsúszott egy 2-3 a Metaliszt ellen,de még akkor is vigyorgott mindenki(rajtam kívül).
Darthmushroom
remélem idén is jól sikerült erősíteni mert a sokkal magasabb fizu keret miatt középmezőnyt ígértem. am érdekes h nem várnak kieső helyre minket (16.hely)

Köszönöm az infót! Lassan érik egy Cook karrier 😊
zyndar
Te így 2027-ben variálsz még a taktikán vagy már 10 éve ugyanaz?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Nem zargatsz.
Nem sok infót találok róluk.Nálam most 2027 január 1 van.2026-ban 1 meccsük volt,Vanuatu ellen egy 0-5 barátságos.Ahogy megyek vissza az időben,2023-ban volt nekik egy Pacific Games B csoport,de csak zakó zakó hátán.Győzni csak véletlenül tudnak.2019-ben a Wallis&Futuna korallzátony ellen arattak egy dicsőséges,3-1-es győzelmet.Amennyire én látom,nem jutottak ki sehová.Mert gondolom a Pacific Games,meg az OCE Nations Cup-on minden kókuszdió válogatott indulhat.Új-Zéland ellen egy meccset sem játszottak,azt legalább megúszták.
A világranglistán a 205.helyen állnak.Előttük a Virgin Szigetek,mögöttük Bhután.
Kurva nehéz megtalálni az egyensúlyt egy új csapatnál.Kínlódtam én is,de ilyen gondom itt már nincs.Gyakorlatilag az egész csapat saját nevelés,velük nincs problémám.Megszokták a rotációt,nem pofáznak,1-2 kivételtől eltekintve lojálisak is.Sokat melóztam mire idáig jutottam,de nem volt elégedetlen emberem hosszú évek óta.7-8 éve nem jött hozzám senki reklamálva,hogy valaki érdeklődik utána.Néha nyafog 1-2 ifi,hogy menne kölcsönbe,de azzal nem tudok mit kezdeni.Piszok jó a csapategység,egyetlen játékos van a csapatban,aki nem gyerekként került ide.A többit mind 16-17-18 évesen hoztam.Itt nőttek fel,együtt játszanak az ifi óta,barátságok szövődtek,ismerik egymás gondolatát is.Most már nagyon könnyű dolgom van.Ezek a srácok(meg az idősebbek is)sikeresek,sosem voltak mellőzve,ragaszkodnak a klubhoz,elégedettek a sorsukkal.Nincsenek irreális igényeik,könnyű velük tárgyalni.Kivétel persze itt is akad,de azt egyből eladom.Aki meg eléri a 28-at,az úgyis piacra kerül.Lehet akár legenda,mennie kell.Eddig 7 ember érdemelte ki a legenda státuszt(+én),de ebből 4 már nem itt játszik.Valahonnan ki kell termelnem a béreket,ha már a szponzor ismeretlen állatfajta errefelé.Az utánpótlásom meg kimeríthetetlen.Szó szerint.

Éppen most ajánlottam szerződést egy japán DL wonderkidnek.Szezon végén csatlakozik-Oshima.Van már 96 meccs a lábában,pedig még csak 18 éves.3,5M€+ 1M€ 20 meccs után,ennyibe került.Ha jól emlékszem,ez a harmadik legnagyobb összeg,amit játékosért adtam ebben a karrierben.De az edzőim szerint "minden pénzt megér".Márpedig van itt egy rakás világklasszis,van mihez viszonyítaniuk.Viszont így a már 10 éve itt játszó Dél-Afrikai Lumkana menni fog.28 éves,17,5M az ára,kapok érte vagy 20-25M-t.Annak egy részéből meg hozok újabb tehetséges gyerekeket,1-2M-ért "darabját".És a körforgás folytatódik....
Bocsánat, hogy én is zargatlak, de rá tudnál lesni a Cook-szigetek válogatottjára, hogy játszanak 2018-as VB selejtezőt, esetleg ki is jutottak? 😊)))
zyndar
Azzal pl, meg ahogy idősebb lesz, fejlődik. De a tutoringgal vigyázz, legalábbis én saját káromon tanultam: ha az "oktatónak" kisebb a determination értéke, mint a "tanulónak", akkor a fiatal játékos det. értéke csökkenni fog jó eséllyel.

Egy játékosnak a mentális tulajdonságait mivel tudnám fejjebb tornászni (FM 12)? Gondolom a tutoring segítségével, bár nekem eddig sok eredménye nem volt. 😄
zyndar
Hülye ez a sajtó része, megszoktuk... 😊 De nem csak az. A Brugge után hívott a Rennes és én mentem. Sok a sérült, legjobb csapattal nem is tudtam még kiállni, a csereemberek értelemszerűen játszanak. Az egyik csóka, backup státusszal a meccsek több, mint felén kezdett, 2szer bejött csereként és pofázik, hogy nem játszik eleget. 2 hét alatt 3an voltak nálam, hogy ilyen-olyan csapat érdeklődik irántuk és BL-ben akarnak játszani. Megbeszéltük, hogy várjanak egy évet, ha nem jutunk BL-be, akkor mehetnek. Ezt el is fogadták. Erre leromlik a csapatmorál, hogy miért bánok így xy-al. Még a vezetőség is behívatott, majd még aznap team meeting. Hagyjatok már dolgozni, az istenit. 6 forduló alatt 16 pontot szereztünk, emiatt persze senki nem akar beszélgetni.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.01.12. 09:52:20

Megkaptam az új szerződést.Négy évet ajánlottak,3,9k fizetéssel.Kizsaroltam 4,2-t,és csak két évet voltam hajlandó hosszabbítani.
Érdekes az is,ami a hírekben megjelent.Kereki híres a gyalázatos kiesésről,amit a Dinamo Kijev ellen,az előző BL szezonban szenvedett el.Valóban csak emiatt lennék híres?Vicces ez a sajtó.Azért csak nyertem már egy BL-t.
Nálam 179 a PA értéke.Nem fix érték,tehát változhat,de világklasszist lehet csinálni belőle.Ajánlott mellé egy jó oktató,aki a mentális értékeit megdobja egy kicsit.Érdemes odafigyelni rá,jobb lehet mint Benzema.
zyndar
Köszi. Nem rossz, lehet többet fog majd nálam játszani, hogy fejlődhessen.