104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Lancelot1983 #100698 köszi én is néztem azt a céget, de itt csak 3 csillagra értékelték a felhasználók (http://www.allkeyshop.com/blog/buy-football-manager-2015-cd-key-compare-prices/ ) ugstore és a code4game 4 csillagosak az olcsóbbak közül, régiónál mindegyik worldwide-nak tűnt, bár lehet ezek közül mindegyik megbízható cég csak a felhasználók valamit félreértenek és akkor bekattintátják rendesen az 1 csillagot, ami ront a dolgokon :)
Visszatérve a játékhoz, ez a nagy bevándorlás előfordulhat szerinted közepes ligákban is, mondjuk egy belga vagy lengyel ligában? Mert ott azért talán több pénz van és emiatt reményeim szerint nem. -
korbin555 #100697 A youth rating fix érték,nem változik.
A témáról pedig kicsit bővebben.A játékosok itthon tartásában a 94 YR nem segített,mert szinte kivétel nélkül lelépnek itthonról.A liga viszonylag magas reputációja nem tartja itthon őket,mert a pénz beszél,az pedig nálunk nincs.De nem is az lep meg,hogy elmennek a tehetségek,mert az normális.Inkább az,hogy a közepesek is elvándorolnak.Elmennek Ausztriába,Svájcba,Belgiumba,Görögországba,a Bundesliga 2-be,de akár Szaúd-Arábiába is.A klubjainknak nem érdekük megtartani őket,és nincs is semmi ami kötelezné rá őket.Dühöngök,mikor fillérekért elkótyavetyélik a jó 17-18 éveseket,és könnyedén,ingyen elengedik azokat,akikben esetleg lenne potenciál,de a koruk miatt gyengébbek,mint az egyébként szintén gyenge légiósok.Márpedig jön egy rakás külföldi,akik kész játékosok,így a srácoknak esélyük sincs bekerülni a csapatba,és fejlődni.Ennek a következménye,hogy a 20-30 éves korosztályban alig találni magyarokat itthon.Aki mégis itt van,az vagy öreg,vagy gyerek.Ha pedig a keresőben magyarokat keresek,ezerszám dobálja a klub nélküli,20-30 év közötti magyarokat.De játszik itt vagy 100 szerb,ukrán,akik 1-2-3k fizetésért jól elvannak.Meg egy rakás belorusz,bolgár,szlovák, román,grúz,lengyel,cseh.Szerintem egy bajnoki fordulóban összesen nincs 30 magyar a pályákon.Talán akkor,ha az én 8 magyarom pályára lép.
Persze ettől még a játék jól játszható.De már tudom,hibát követtem el,hogy nem kell egy magyar sem a csapatokba.Jövőre beállítom,amit a 14-ben jól eltaláltam.6 magyarnak lennie kell a meccskeretben(ebből két U21),3 magyarnak pedig kötelezően a pályán kell lennie.Az NB2-ben pedig még szigorúbbak lesznek a szabályok.Ez jól működött,mert így nem foglalkoztattak 8-10 légiósnál többet a klubok,egészséges volt a liga.Gyenge,de legalább sok magyarral.Mondjuk alapjában most is gyenge a liga.Ha kiveszem a Haladást,marad 1-2 klub,akik szökőévenként elérnek egy csoportkört a nemzetközi kupákban.A többi csapat szegény,és harmatgyenge.Semmi haszna,hogy mindenhol 20-30 béna légiós szerencsétlenkedik.Ezt hoznák a magyarok is.Rám pedig nincs hatással a korlátozás,mert nem vagyok hülye.Tudom azt,amit a gépi menedzserek nem.Ha 18 év alattit hozok,és nem adom kölcsön külföldre,3 év múlva hazai játékosnak számít.Még soha nem láttam olyat,hogy bármelyik emiatt célirányosan fiatalokat igazolt volna.Ha találnak egyet,megpróbálják idehozni,de ők a kész játékosokat preferálják.A tervezés ismeretlen fogalom náluk.
Ezt a népvándorlást egyébként nagyon sokáig nem is vettem észre.Akkor lett feltűnő,mikor sorban kezdtek kihalni a játékból az "igazi" játékosok.Persze hagyhatok mindent úgy ahogy van,és nem nyúlok az editorhoz.A helyzet azonban nem változik.A liga reputációja nőni fog,mert én megdolgozom érte.Aztán jönnek a négerek,szerbek,etc. és 13-14 év után ugyanitt tartok.8-10 éves karrierben még nincs komoly befolyása a játékra,de 15 év után már nyilvánvaló,hogy eltűntek a magyarok.Pedig a YR emelése szépen működik.Van kb. 20 klasszis magyar(17 év termése),és így egy klasszis válogatottunk is.És van egy rakás egész jó játékos,de ők néhány kivételével mind kimentek.Szóval a koncepció jó lenne,csak korlátoznom kell a bevándorlást.Akkor lesz hely a magyaroknak,olyanok,amilyenek.Van legalább 100 most is klub nélkül,akik ugyanolyan "jók" lehettek volna,mint a tucat légiósok.De sosem kaptak esélyt a fejlődésre,mert a 27 éves Radoszlav,vagy a 30 éves Szergej elvette tőlük a lehetőséget.
A régiót kell nézni,a zászlókat nem.Ami olcsó,az tuti orosz VPN-es,mint ez,vagy ez..Sajnos drágult a játék,és az ára sem ment le jelentősen.17€ alatt nem is találtam sehol.Hacsak nem kapsz el egy akciót valahol,5200-5700 forintot muszáj lesz kiadnod.A legolcsóbb,amit találtamez,5200 HUF.Szerintem ez bőven reális ár,de Te tudod,mennyit engedhetsz meg magadnak.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.04.02. 11:24:47 -
Lancelot1983 #100696 pont ezért kérdeztem tőle, mert nálad láttam egyszer ezt a magyar bajnokságban és elég rémisztő volt :) egyébként azon gondolkoztam, hogy liga reputációval együtt, ahogy a többi klub is fejleszti az utánpótlást, nem nő meg a youth rating is? mert akkor ez valamennyire gátat szabhatna a középszerű légiósok bevándorlásának
szeretnék húsvét után (hátha akkor olcsóbb lesz) beszerezni egy Fm2015-t eddig csak kölcsön játékkal toltam az allkeyshopban néztem összehasonlítást, de itt van egy csomó 3 meg 3,5 csillagos áruház, nem tudom ezek közül melyik megbízható leginkább, meg vannak amerikai eu olasz német portuál francia zászlók ezeket kell figyelni? a lehető legolcsóbbat akarom majd beszerezni jó lenne ilyen 15€ , de max 17€ melyiket tudnátok ajánlani? -
korbin555 #100695 Majd ha nyered a BL-eket és a liga reputációja az egekbe szökik,jönnek a légiósok,mint dögre a légy.Minden országban így van ez,ahol nincsen légiós korlátozás.Hosszú karrierekben jól megfigyelhető.Mihelyt egy addig nem nagyon jegyzett,nem túl erős liga szem előtt lesz,elárasztják a légiósok.Az elmúlt években játszottam többek között a finn,északír bajnokságban is.Mindkét helyen ugyanaz történt.A gyenge ifik nem fértek be a csapatokba,egy évtized után kezdtek eltűnni a hazai játékosok.Ha nincs korlátozás és vonzó lesz a liga,semmi nem állítja meg a bevándorlást.Csak idő kérdése.
Magyarország sem kivétel.2031-ben alig találok magyarokat a csapatokban.De játszik itt rengeteg középszerű Kelet-Európai.Nekik nagy dolog a nem gazdag,de magas reputációjú NB1.Csakhogy miattuk a magyarok nem játszanak.Pedig a YR 94,de aki egy egyeneset rúg a labdába,azt már fiatalon eladják a csóró klubok.Nagyon sok magyar játszik külföldön,itthon nem is próbálnak megtartani senkit.De miért is tennék,ha a jobbak kapósak,a szabály szerint meg egy magyar sem kell a keretbe?Ezen a 16-ban változtatok majd.A 14-ben jól megcsináltam, de idén elfelejtettem beállítani,hogy x magyar KELL a pályára.Most meg mindenféle ukrán-belorusz-román-szerb vegyes ellen játszom a bajnoki meccseket. -
Peti2400 #100694 Ugyanez volt nálam Man Utd-al.
-
idén még úgy sem töltött fel senki ilyet*.*
-
nálam eléggé sok a légiós sajnos, viszont a többiek nagyon jól állnak. Kisebb csapatoknál persze érthető, de a Köbenhawn meg a Mydtjilland is sok dánt foglalkoztat. Például a Köben első csapatában (22 ember) 17 dán található. -
00mate #100691 Most már rájöttem, hogy hol a hiba. Elvileg 12.2.2-es patch kell az editorhoz, ott már meg tudom változtatni a youth rating-t. Kár. -
00mate #100690 Mondjuk most ahogy elnézem a 12-es editort nem is találom hirtelen a youth rating-t. Ezt hol tudom beállítani? -
00mate #100689 Hali!
FM 12 editorában mit kell beállítanom ahhoz, hogy viszonylag jó magyar ifiket tudjak találni? Korbin említett 95-ös youth ratinget én is elfogadhatónak találom, azon kívül nem tudom még mit kell beállítani hozzá. Előre is köszi! :) -
Lancelot1983 #100688 grat az újabb izgalmas bajnoksághoz, 4 év után egyébként nálad a bajnokság mennyire külföldiesedett (milyen szép szót találtam ) el, szóval a többi csapatnál a dánok aránya jelentősen csökkent és alig-alig vannak vagy csak érzékelhető ilyen tendencia? -
jó akkor eladom
Sörensen mellé nem ér fel
-
Zenszkij #100686 csíter Jovic..nem ér! :D -
Bröndby IF 4.szezon (2017/2018):
Ott fejeztem be hogy vissza akarom venni a jól megérdemelt helyünket a tabella elején a legutóbbi eseménydús szezon után. Nos ez végül is sikerült , de nem éppen zökkenő mentes szezon után. Több szót igazából nem fecsérelek rá.
Inkább a képek:
Igazolások a szezon előtt: Ponzio (már 16 évesen aláírt most csatlakozott), Toledo, Vitale akinek leigazolása kicsit érdekes volt főleg emiatt: Vitale 1, Vitale 2, Najarro
Tabella, Meccsek első, Meccsek második, Játékos statok (uraltunk) Szezon közbeni helyek
Kupa meccsek
Európa Liga meccsek (oké oké a Debrecen ellen aludtunk egyet), Eu Liga csoport végeredmény
A csapat: Jovic, Laursen, Sörensen persze voltak még jók.
Igazolások: Asensio (ingyen), Rabiot, és gyengítve a riválist Sisto
. Még egy jobb bekket keresgélek és ennyi.
Köszönöm ha elolvastad
-
Zenszkij #100684 Jobban, de azért kupameccsekre tedd be, vannak a játékosoknak rejtett tulajdonságai, amit genie scouttal meg tudsz nézni, attól is függ. Továbbá egy 30on felüli player ha backup is nehezen tűri a mellőzést. -
persze. De ha kitalálja, hogy ő már pedig szupersztár matéria, akkor felemeli a pofáját.... -
Amúgy a gép mennyire kezeli komolyan a szerződésekben megszabott csapaton belüli státuszt? Mert az világos,hogy ha valaki "key player",de zsinórban 3 meccsre még a keretbe se lesz nevezve akkor elégedetlen lesz,de ha valaki csak "backup" vagy "rotation player" azok jobban viselik a padozást meg a mellőzést? -
meg,azt hittem a meccs másnapján már munkanélküli vagyok,de jött az üzenet,hogy roppant elégedetlenek azzal hogy nem lesz ott a csapat az EB-n,de voltak bíztató dolgok,és a csapat megfiatalítása tetszett a szövetségnek,így kapok egy esélyt,a következő célkitűzése a szövetségnek természetesen a VB részvétel,ha ősszel akár 1 meccset is elbukok,szerintem akkor löknek ki
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2015.03.30. 11:52:41 -
korbin555 #100680 Az állásod megmaradt? -
Sikeresen nem vezettem ki az angol válogatottat az EB-re :D
A legszörnyűbb az,hogy tényleg reális volt a csoport harmadik hely,a szlovének és svájciak ellen nem voltunk pályán,se otthon,se idegenben. Playoffban meg kifogtuk Walest,Bale meg leszopatott minket,röviden tömören. -
sajnos igaz, de nem csak itt máshol is sokkal kevesebb az aktivitás mint tavaly ilyenkor. -
jöhetne hozzá valami DLC :D -
Zenszkij #100676 Ez az idei game valahogy márciusra kihűlt.. -
korbin555 #100675 Grat.
Én is csak "játszogatok",de nem sokat.Most egy kis Dél-Amerikai szösszenettel jelentkezem.Egy Copa América története brazil szemmel.
2013 decemberben kezdtem.Egészen a 2015-ös Copa-ig egy(azaz 1)meccsünk volt(500 akárhány nap alatt).Ez a Dél-Amerikai Super Clásico volt a Gauchók ellen.A Copa előtt azért engedett a gép lekötni egy felkészülési meccset.Az USA ellen játszottunk,a kaliforniai Rose Bowl-ban.Ezt a komplett cseresorom simán lehozta 4-1-re.
A kerethirdetés előtt volt egy rakás sérültem(Fred,Hernanes,Dani Alves,Dante,Coutinho,Marquinhos,Lucas Moura).Julio Cesar visszavonult,Robinho-t pedig kivágtam a keretből,de így is a bőség zavarával küszködtem.Azért vannak gyenge pontok is.Nem hittem el,hogy nincs a braziloknak egy világklasszis befejező csatáruk.Mert nincs.Ez a Jonas már a legjobbak közé tartozik.Egyébként is lehetőséget akartam adni a csodagyerek Gabriel Barbosa-nak.Fejest ugorhatott a mély vízbe,és mint kiderült,elég jól úszik a srác.Aztán itt van még a középpálya közepe.Nincs egy igazán harapós,robotoló,a védekezésben is kimagaslót nyújtani tudó CM.Van viszont 40 primadonna erre a posztra.Végül a Ramires,Luíz Gustavo,Paulinho,Fernandinho kvartett utazott.Ebből Luíz Gustavo DM,aki valamennyire tud szerelni is.Keret.
A begyakorlás mondanom sem kell,a torna előtt alsó hangon ütötte az "awkward" szintet.Emiatt nem aggódtam,a többi válogatott sem járhatott előttünk ebben.A csoport sorsolása nem volt vészes,szép sorban el is vertünk mindenkit.Peru 4-2,Venezuela 3-1(a cseresorral),a leginkább veszélyesnek tartott Kolumbia ellen pedig 3-0(Neymar dupla).Csoport.A negyeddöntőben jött Mexikó,sima 2-0.Itt David Luíz beszedte a 2.sárgát,így jegelnem kellett az elődöntőben.Jól meg is szenvedtünk az Uruk ellen,Neymar esze nagyon kellett a fordításhoz.Jött a döntő,és (megint) Kolumbia.Itt már a fél csapatom hulla volt,így 8 helyen változtattam az elődöntőhöz képest.A kapuson kívül a fáradtak közül csak Neymar és Gabriel Barbosa kezdett,a többi ember mind friss volt.És nem küszködtek teljesen meccshiánnyal,mert Venezuela ellen már lenyomtak egy meccset.Végül ez lett a legnehezebb az összes közül.Hiába vezettünk,fordítottak,majd Neymar egyenlített a 81.percben.A hosszabbításban már összezuhantak a kokainbárók.A meccs embere Neymar két gólpasszt adott az új sztár Gabriel Barbosa-nak,és megvan a trófea.A két legfáradtabb ember lerendezte a meccset.
Döntő,és a taktika.
Számítottam rá,hogy nyerhetünk,nagyon nem lepődtem meg.De az biztos,hogy ennyi hangulatembertől egy rakáson néha kivert a víz.Klubcsapatnál én az eltökélt,fegyelmezett embereket favorizálom.Itt olyat nem nagyon találni,de úgy látszik,az egyénieskedés is működik.A taktikánál nem is a nálam alap "structured" Team shape-et használtam,hanem engedtem a "flexible"-t.Nem akartam korlátok közé szorítani őket.Az eredmény alapján működött,bár nem bántam,hogy Falcao és "Hámesz" eltakarította előlünk az argentinokat.Szerencsém is volt,sérülés nélkül megúsztuk.Marcelo hagyta ki a Mexikó elleni meccset egy kisebb rúgás miatt.A gólkirály Messi lett 7 góllal.(Ebből 4-et Jamaica ellen rúgott)
60 nap múlva újra jön a Dél-Amerikai Super Clásico,aztán megkezdjük a VB selejtezőket.Hosszú lesz,mint a vasárnap ebéd nélkül.(18 meccs.)Majd valamikor folytatom,de nem mostanában.
A döntő góljai megtekinthetők itt.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.03.29. 21:51:08 -
Játszogatok időnként, most értem a 4. szezon végére. A tavalyi 5. helyet 3.-ra cseréltük, ami így már BL-t ér.
Ez köszönhető a komolyabb erősítéseknek, mint Tévez, Guevara, Balic, vagy a kedvencem, a télen érkezett Munir, akiért mindössze 1.2 millió eurót kellett leszurkolni, köszi Barca. A kupában bejutottunk a döntőbe, ahol a Levante elpicsázott minket, a meccsen talán 2 helyzetünket mutatta az FM. Ha már az EL-ben indultunk, akkor elmentünk a 4 közé, itt a Milan már sok volt. A következő szezonra is jött már erősítés, bár csak ingyen. Ők pedig: Herrera, Manolas és Hofmann. Óriásit fejlődött a klub eddig, de egyelőre csak a fizukra tudom előteremteni a szükségest, sajnos 2 szélső védőt lehet megint kölcsön kell vennem, mert azért pl Evra 37 éves fejjel ne játsszon már 40 meccset.
2017 őszén felkért Belgium, hogy vezessem őket a VB-n, igent mondtam. Még mindig csak egy tehetséges csapat, de azért Hazard és Januzaj világsztárok. A csoportmeccsek nem voltak nehezek, viszont már itt is erőnléti problémáink voltak, mindenkik volt facsarva.
A 16 között jött Costa Rica, nem volt túl nehéz meccs. Majd az első komoly feladat, Olaszország a negyeddöntőben. 0-2ről feljöttek, de sikerült visszatámadni kétszer is. Jöhetett az elődöntő a horvátok ellen, jó meccset játszottunk, lőttek mindenhonnan. Sajnos büntetőkkel alulmaradtunk. Jöhetett a bronzmeccs Spanyolország ellen, ennek az igen viharvert gárdának. Olyan lett ez is, mint az elődöntő, csak most nyertünk rendes játékidőben, meglett a bronz. Benteke társgólkirály lett Neymarral együtt, akik végül legyőzték a horvátokat a döntőben, büntetőkkel. Tielemans pedig a legjobb fiatal játékos díját zsebelte be. -
korbin555 #100673 Egyéb ötlet hiányában elkezdtem a hiányzó,és reálisan megcélozható achievement-ek begyűjtését.Úgy gondoltam,megcsinálok párat a Hero-k közül,de a Steam nem adja meg rá az achi-t.Végigvittem a Spanish(Murcia),és az Italian Hero-t(Cremonese),de semmi.Az SI oldalán is sokan mondják,hogy nem kapták meg.Sem a skót,angol,vagy brazilt.Ez van,gyűjtögetek másikat.
Elővettem a Hali mentést,és kifényeztem az egyébként szuper edzést full 5 csillagra.Nehezebb volt mint gondoltam,hiába igazolhattam le könnyedén bárkit.Többek között kirúgtam az évtizede velem dolgozó világklasszis,4,5 csillagos asszisztenst(ez fájt).Elhoztam helyette a Tottenham 5 csillagos asszisztensét,akit 2,3M-ért vásároltam ki a szerződéséből,és 7x annyit keres,mint én.
A GK handling-ra pedig nem találtam 5 csillagost.Leigazoltam 3 darab 4,5 csillagos,még fejlődőképes kapusedzőt.Egy szezon után az egyik elérte az 5-öt,így meglett a "Practice makes perfect" is.
Megvan a "Splashing the cash" is.Elkezdtem egy mentést a PSG-vel,leigazoltam 31M fontért egy no name senkit,és rögtön visszavonultam.Nem éppen sportszerű,de másképp sosem lett volna meg.
Éles karrierben ennyi pénzt senkiért nem adok.Itt tartok most.A tavalyi 78-at szeretném idén überelni.(A 105-ből legalább 15 a Classic-hoz tartozik,azzal meg nem játszom.)
Válogatott szinten van néhány achievement,amit aránylag egyszerű megcsinálni.Egy Copa a brazilokkal nem nagy dolog.A Konföderációs Kupa sem.Még a VB is összejöhet,velük,vagy a németekkel.Beeshet egy gólkirályi cím is.Ha pedig minden kötél szakad,a végére visszamegyek a Halihoz.2-4 szezon,és megvan a The Greatest és a Club legend is.Az Immortality-hoz pedig 5-6 szezon kellene.Néhány achievement meg úgysem lesz meg soha.Van amihez földöntúli szerencse kellene,ilyen pl. a 30 kapott gól nélküli meccs zsinórban.Ép ésszel az elérhetetlen,még az NB1-ben is.Még ha a Steam statisztikák szerint valaki(k) meg is csinálták.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.03.27. 19:40:03 -
Lancelot1983 #100672 köszi, így már értem, mindegyik 15.3.0-ás csak egyikben téli átigazolások vannak másikban nincsenek, na ez így nagyon jó :) -
az adatbázisnál játszhatsz az alappal, nem lesznek benne az alap hibák. a játék ugyanúgy 15.3n fog futni csak az adatbázis marad alap, azaz h játékosok/edzők stb.. az alap csapatukba lesznek. -
Lancelot1983 #100670 köszi, de akkor, ha mondjuk téli átigazolások nélkül akarok játszani, akkor csak a default móddal tudom azt megtenni, és ugye az meg még mint minden FM-nél szinte elég bugos, mert lényegében akkor az a 2014 október 30-án megjelent első verzió igaz? bár ennek így nem sok értelme van, vagy pedig rosszul értem és az a még téli átigazolásokat nem tartalmazó már felpatchelt mód? -
a default az a amivel kijött a játék,az az adatbázis. Nálam is csak 1 van még alatta,a 15.3.0 téli átigazolásokat is tartalmazó détbéz -
korbin555 #100668 Passz.Eredeti a játékom,ez a két lehetőség választható.Hogy a default konkrétan mit jelent,arról gőzöm sincs. -
Lancelot1983 #100667 Itt a default az a közvetlenül legújabb patch előttit jelenti? vagy a 15.0.0-ás verziót? -
korbin555 #100666 Köszi,így már jó.
1.(Lehetőleg ne legyen másik aktív editor data mellette.)
2.Default adatbázis kiválasztása,és akkor OK.(A frissítettel nem működik.)
-
Na nalam semmilyen real name fix nem volt berakva,ez volt a gond -
Nagdav #100664 Én innen szedtem le: http://community.sigames.com/showthread.php/406733-FM15-Japanese-League
Szükség van még hozzá daniel real name fix-jére az fm scout-ről, ha más real name fixet használtok akkor nem fog működni elvileg. -
korbin555 #100663 Nálam is szürkék a japán játékosok.Mindent a leírás szerint csináltam,de csak nem akarnak életre kelni. -
most betöltöttem az észtet és működik nem szűrkék a játékosok és igaziak -
kivannak törölve a 1500 könyvtárban meg a 1530-ban is. Minden FM-nél azzal kezdem hogy törlöm az lnc fájlokat -
Este ha lesz időm játszani, megnézem. Ez a verify integrity cache meg gondolom a steam-es mókolás. Ha nem fog menni, lehet újrarakom az egészet, mert pl ha új skint rakok be, akkor meg crash dump, csakúgy, mint tegnap este úgy spontán és ilyen nálam nem szokott lenni. Az viszont tényleg vicces, hogy tényleg emiatt lenne: "Essentially the bug has occurred due to something going wrong during the process of installation of the patch. We believe it's related to an issue with tactics, so to resolve this issue, please remove all of your tactics from the following location..."
Ennek a jeleit viszont tapasztaltam, csak harmadjára tudtam taktikát lementeni és az új skin is akkor crashel, ha a tactics képernyőre megyek.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.03.24. 17:26:09 -
korbin555 #100659 Erről nem tudtam.De ez nem vicces,hanem idegesítő.Nem oldódott meg azzal amit javasoltak?