104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #100738 Légiós limitet nincs értelme beállítani,mert az Uniós faszi nem légiós.Így aztán vígan ki tudnak állni a csapatok 0 magyar játékossal,és meg is teszik.Saját tapasztalatból tudom.Jól gondolod,a magyarok számát kell fixálni a kezdőben,azt nem tudják kijátszani.Mi igen,de a gépi menedzser nem.
Sajnos a légiós korlátozások szerkesztése kissé komplikált,mert ahhoz új ligastruktúrát kell létrehozni.Az új ligák szerkesztése pedig összességében százas nagyságrendű változásokat jelent.Csak a fontosabbak.Meg kell csinálni a 3 ligát,a kupákat,és az ifi/tartalék bajnokságokat.Bajnokságnál a feljutók,kiesők számát,Szuperkupánál a helyszínt,és a pontos dátumot.Hozzáadni inaktív módban az amatőr ligákat.Átírni minden osztályban,kupában egyenként a cserék számát 7-re(az editorban ez alapból 5),az átigazolási időszakokat(editorban random),a valós pénzdíjakat(editor alapból nem ad),a lapok utáni eltiltásokat.Az sem árt,ha a 3 csapat(felnőtt,tartalék,ifi)különböző napokon játssza a meccseit.És ehhez jönnek még a kívánt változtatások,meg az a sok minden,ami most eszembe sem jutott.
Hosszú.Nekem megcsinálni is fél óra,nem még lépésről-lépésre elmagyarázni.Gyakorolni kell,másképp nem megy.
Megcsinálnám,megtettem másoknak is,de mostanában kerülöm az fm-et.Az editort is beleértve. -
korbin555 #100737 Mindent bele!Csak feladja a kilátástalan küzdelmet a két gigász.
-
meglesz az szurkolok. Amúgy is kiélezett hajrák szakértője vagyok
-
Ezeknek korbin az értője :)
Közben azon gondolkodtam, vajon milyen statokra lesz szükség egy bajnoki címhez...
-
Utley #100734 Bocsánat srácok! Hol lehet beállítani azt, hogy a magyar NB1-2-3-ban legyen légiós limit? Szeretném ha a kezdőcsapatokban az NB1-ben 5, NB2-ben 8 és az NB3-ban 9 magyarnak a kezdőben kelljen szerepelni!
Köszönöm
-
Lancelot1983 #100733 na közben ha valakit még érdekel a téma találtam egy portugál cikket, ahol leírták, hogy csak ezeknek a csapatoknak van B csapata, de január elején volt valami konferencia ez ügyben és 4 csapat (academica, rio ave, boavista, belenenses) tervez indítani 2015/16-ban. Bár félek sajnos az FM-ben ez nem lesz benne az idei évben -
00mate #100732 Az mondjuk durva, hogy neked csak 14,5 millát kellett tejelni, nekem 38 millás balance-nál kellett 9 millát. Bár gondolom a 15-ben kicsit máshogy vannak a pénzügyi dolgok. -
Lancelot1983 #100731 Portugáloknál a B csapatok szerepeltetése hogy van pontosan? Azt látom, hogy van kb 6 első osztályú csapat (talán a 6 legerősebb), akinek van a 2. ligában és az U. Madeirának non ligában, de a többiekkel mi a helyzet? Például ha egy Belenenses-el vagyok, akkor lehet B csapatom majd? Mert ez picit előny a többieknek, hogy az ifijeiket a 2. ligában tudják játszatni, amíg én csak az ifi ligában. -
korbin555 #100730 Nálam 101M volt az idei balance,és 14,5M-t kaptak a részvényesek.Nincs okom panaszra.Azt sem bánnám,ha 3x ennyit kapnának.Azt jelentené,hogy a bevételem is az egekben van. -
Na el is vitte a csávót a City. Lecserélte a heti 51k eurót 300-ra, nem is értem :) Jött helyette Ayoze 14.5-ért. -
Lancelot1983 #100728 a győr kitermelte csak a részvényeseknek... -
00mate #100727 Volt benne munka rendesen. :D Ebben az idényben sikerült végre továbbjutni a BL csoportból (2018 tavasz), megkaptam a celtic-et, majd kövi körben a későbbi győztes Lyon búcsúztatott. De legalább kaptam 3,3 millát a negyeddöntőért, plusz 2,5 millát a tv-s jogokért :D -
mekkora jó világ lenne ebben az országban ha egy Szpari kitermelne 9 millió eurót csak a részvényeseknek :D -
korbin555 #100725 Osztalék a részvényeseknek.Magas a bevételed,örülj neki.Ha 1M€ lenne az income,akkor az osztalék is bagó lenne. -
00mate #100724 Ez mi a bánat?
The Nyíregyháza Spartacus FC board have announced that dividends totalling 9M euro will be paid to shareholders. Rohadt bosszantó, hogy csak úgy már 3. éve kivesznek pénzt. Mire fel? -
gregor007 #100723 Szezon végén tolni fogok egy párat, ez most csak amolyan gyors összefoglalás volt, mivel eddig elég instabil volt a karrier. -
Zenszkij #100722 tolj képet! grat -
gregor007 #100721 Szép estét mindenkinek!
Kisebb nagyobb kihagyásokkal évek óta gyűröm az Fm-et, jópár tíz-száz órát belepakolok az aktuális részbe minden évben, és ez az idén sincs másként. Egy ideje szokásom, hogy munkanélküliként kezdem a karrieremet, és onnan próbálom minél magasabbra küzdeni magam. Egy szűk 4 hónap munkanélküli lét után a belga Charleroi csapata szavazott nekem bizalmat az adósságaival és a számomra nem túl ideális játékoskerettel. Pénz nélkül a téli átigazolási időszakban nem tudtam erősíteni, és a csapatnak sem tudtam olyan fazont adni ami eredményes lett volna, így április elejére ismét a munkanélküliek csapatát erősítettem. Alig egy hónapot kellett várni a következő szerződésemig, amely Lengyelországba vezetett a Korona Kielce gárdájához. A 14/15-ös szezon vége az összecsiszolódásról és a csapat felméréséről szólt. Elkezdődött a 2015/16-os szezon aminek a vezetőség különösebb elvárás nélkül indított útjára. A szezon előrehaladtával a csapat mindenkit lenyűgözött többek között engem mivel a 2-4. helyek valamelyikén tanyáztunk a tavalyi 11. helyünk után. Február végén járok, a vezetőség nemrégen megkínált egy szerződéshosszabbítással (igaz csak egy éves) így ha minden jól alakul, akkor ősszel én vezethetem a csapatot az európai porondra. A csapat a második helyen tanyázik, de nagyon szoros a mezőny, az 5. helyezettnek is csak 2 pont a lemaradása mögöttünk. A kilátások jók, innen jön majd a folytatás.
-
korbin555 #100720 Újabb update érkezett. -
Lancelot1983 #100719 Sikerült beszerezni a játékot, ott ahol korbin javasolta végül. Inc mappát töröltem és az edt-ből a Si team holland illetve ott a fake fájlokat. Így minden nagyjából ok lesz igaz? Próbálkoztam a daniel fix name-el is, de ahogy láttam ott problémák voltak nem egészen kompatibilis minden az új update-el, a másik sortin lévő real name fix, meg saját nyelvén rakta be például az awards-ok neveit, ami zavart :) -
korbin555 #100718 A Monaco az sugar daddy klub,csakúgy mint a PSG/Man City.Az a 40M amit a Monaco-nál kaptál,nem szponzori pénz,mert az ott nincs.Az a pénz ruszki földgázból van,és a csekk Ribolovjev zsebéből került elő.Úgy látszik a Guinness world record válása ellenére maradt még nála dugipénz.A Monaco egyébként egyetlen 5M-s mezszponzort tud felmutatni.Ha az oligarcha lelép,húznak vissza a Ligue 2-be.Vagy az amatőr ligába.
A szponzori pénzek alapból bele vannak kódolva a játékba,az editorban meg lehet nézni.Lejárat után,megújításnál pedig random változhat.Van ahol ugyanannyi marad,van ahol több lesz,van ahol sokkal több.De az is előfordulhat,hogy kámforrá válik a szponzor.És nem eredményfüggő,sokkal inkább a chairman tulajdonságainak függvénye(resources,business).Az eredményesség leginkább a reklámbevételekben mutatható ki,nem a szponzorokban.Persze a menedzser munkája az is,hogy népszerűsítse a klubot,de pl. egy Chelsea-nél évi 100M-t hót ziher hozhat a reklám.Nem rossz pénz 2-3 sörmeccsért mondjuk Kínában,vagy Amerikában.
Több száz milliós szponzorokhoz csak egy példa,a Barca.A 3 legjelentősebb szponzoruktól kb. 400M-t kapnak.Ha pedig a lejárat után ezek megújulnak(márpedig ezeknél a giga kluboknál mindig megújul,mert különben lehúzhatnák a rolót),akkor az random módon történik.Az új lehet több,de kevesebb is.Szinte az összes szponzori szerződés ilyen,nem lehet megmondani előre,mennyi lesz belőle.Néhány esetben fix összeg,akkor ugyanannyi lesz.Aztán van a rémálom,mikor nem újul meg.Ilyen volt tavaly a Galata,az ideiben nem tudom mi van náluk.Kezdésnél volt egy rakás szponzor,aztán ahogy lejártak,sorban tűntek el.2-3 év után a tucatnyi milliós szponzorból maradt kettő,akik filléreket adtak csak.BL győzelmek ide,világhír oda,nem volt szponzor.Egy szegényebb országban ha a a tulaj nem áll a helyzet magaslatán,akkor ez is előfordulhat.Magyarországon meg nyerhetsz 10 BL-t zsinórban,akkor sem lesz.Nem rajtunk múlik,el van döntve a sorsunk előre.Valamilyen véletlen faktor van benne,de a szponzor ajándék,úgy is kell elfogadni.
Man.United-Chelsea összehasonlításban,a vörösöknél sokkal több a szponzor(42-12).Összegre nem vettem a fáradtságot hogy kinyomozzam,de nyilván jóval több pénzt is jelent.Nagyon nem érdemes belemenni hogy miért,de ez tény.Népszerűbb,sikeresebb klub,több tízmilliós Észak-Amerikai,Távol-Keleti rajongói bázissal,talán ezért is.Tehát a különbség tovább fog nőni,mert ahogy megújulnak a szerződések,a több még többet ad.És számodra sajnálatos módon Abra is megszelídült.Egy ideje már nem tejelő sugar daddy,hanem aláíró.Szóval nem fog hozzád vágni hóbortból 200M-t,mint a Párizsi sejk,ha versenyt nyert a tevéje.Ad ha nagyon kell,de nem szórja a pénzt.
Hajrá Chelsea!
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.04.07. 16:46:41 -
McEachran3 #100717 Heló. Valaki aki jártas ebben az kérem magyaráza el, hogy miként működik az hogy mikor és mekkora értékű szponzorszerződést köt a csapat.
A Chelsea-vel 5 év alatt nyertem 4 PL-t, 2 BL-t és még vagy 10 kisebb kupát(FA,CoC,szuperkupák, stb.) és ez az 5 év alatt a szponzori pénz csupán 15 millióval nőtt. A United még mindig szinte a 1,5 szeresét kapja pedig semmit nem nyertek az 5 év alatt, sőt a bajnoki helyezéseik is szarok voltak.
A Monacoval meg az első hónapban ahogy egy kicsit mínuszba ment a kassza máris kapok 40 milliót egy évre.(Én eddig azt hittem hogy ilyenek csak a PSG-nél és a Man Citynél vannak)
És itt többeteknél is láttam, hogy voltak száz milliós szponzorok is. Akkor hogy is van ez? :) -
korbin555 #100716 Keservesen nyertem 1-0-ra egy kupameccset egy amatőr csapat ellen.De nem ez az érdekes.A ténylegesen kaput találó 18 lövésünkből 17-et megfogott az ellen kapusa.Érdeme egy 6,5-ös osztályzat.Szerintem a 9 simán kijárt volna neki.Néha nem értem ezeket az osztályzatokat. -
korbin555 #100715
-
Bröndby IF 2018/2018 (5.szezon)
Rekordgyorsasággal nyomogatva a Spacet lement egy újabb szezon.
Előzmények: A tavalyi bajnoki cím után illetve európai kaland után volt némi apró a kasszában. Mivel a vezetőség szokásához híven a pénz fogyásával arányosan levitte a visszaforgatott lóvét így onnan sok mozgástérre nem számíthattam. Végülis sikerült pótolnom a távozókat ráadásul minőségileg is jobban jártunk. Igazolások, Rabiot, Asensio, (A)Sisto, és aki az anyaklub kapcsolat által került ki tőlem és most vissza Thorup. (Szakadjak meg egyszer akkor is megveszem)
Ennek fényében a cél a címvédés a BL csoportkör elérése, és a vezetőség a kupa megnyerését is kitűzte de azt hanyagoltam. A szezonnak ezzel a kerettel ugrottam neki.
Bajnokság: A forgatókönyv ugyanaz volt mint eddig. Ütöttünk mindenkit csak egy csapat tartotta a lépést. Nagy meglepetésre ez az Aab volt. Sokáig mögöttünk loholtak bár szerencsére elfáradtak. A helyükbe lépett viszont a Köbenhawn és mikor ezt megláttuk összeszartuk magunkat. Mégpedig annyira hogy zsinórban 6 bajnokin hoztunk 1 vereséget és 5 döntetlent és feléltük a 8 pontos előnyt. Ja és persze 4 fordulóval a vége előtt átvették a vezetést is... Viszont nagy mázlink volt hiszen ők kipukkadtak a végére 4 meccsből 1-szer buktak, mi nem így a bajnoki cím 4 pontos előnnyel végül nálam landolt. Ez sem volt eseménymentes szezon. A végére a képek: Tabella, Szezon közbeni helyek, Meccsek 1, Meccsek 2, Díjazottak, Sörensen vs. Midtjylland, Jovic vs. SonderjyskE
A csapatból kiemelkedőek:Toledo, Jovic (nem volt jó szezonja), Sörensen (tavaly neki is jobban ment de idén is gólkirály lett)
Kupa: Na itt figyelmen kívül hagytam a vezetőséget is nem érdekelt különösebben. Bár morcosak voltak hogy pont tőlük kaptam ki. Kupa meccsek
Bajnokok Ligája: A csoportkörtől két selejtező kör választott el minket. Az elsőt a finn HJK ellen játszottuk ahol simán tovább mentünk. A playoffban megkaptuk a legkönnyebb ellenfelet a BATE csapatát. Az első meccs után féltem hiszen otthon nem használtuk az esélyt, de idegenben a srácok megnyugtattak. 8 millió euró a zsebben, cél elérve.De ami ezután jött.. A csoportba mellénk dobták a Bayernt a Portot és a Cszka-t. Azonban amit itt mákoltunk az valami emberfeletti volt. Csoport végeredmény. Már az első 3 veretlenül megvívott meccs sem volt semmi, és az hogy a végére minden bejött az maga volt az álom. A sorsoláson a Fenert kaptuk. Ami szerencsénk volt a csoportban na azt kapták meg a törökök, és végül ki is ejtettek minket. A többi kép: BL meccsek, vs. Fener.
Jövőben elképzelés: A csapatba továbbra is keresek minőségi szélső bekket anélkül nem érünk semmit. Cél a bajnokság, BL-ben minél meszebb...
Köszönöm ha elolvastad
Utoljára szerkesztette: zavbal, 2015.04.06. 20:15:52 -
Nem biztos, hogy meg fogom tudni tartani Munirt... Sajnos csak 35 millióig tudtam feltornázni a minimum fee-t anno, most meg persze nem akar hosszabbítani. -
korbin555 #100712 Ritka eset,jobbára hosszú karrierekben találkoztam vele.Ha sikeres a klub,az idő múltával egyre több a ragaszkodó,lojális játékos.Olyan is előfordult,hogy a listára tett 10 éve nálam játszó játékos könyörgött,hogy ne kelljen elmennie.Kínomban azt mondtam neki,hogy kell az átigazolási pénz.(pedig nem kellett)
Most én is belefutottam egy érdekességbe.Olasz 3.liga,18 éves srác,szezon előtt ingyen jött.Tartalék státusz,mert annyit tud.Október vége van,eddig minden meccsen pályán volt.2 kupa+1 bajnokin kezdett,az összes többin csere volt.De jön pampogni,hogy kevesli a lehetőséget.Persze 100 dolgot ígérhettem volna,de azt én teszem.Rajtam kívülálló okokból nem mindig lehet betartani őket.Azt meg nem ígérhetem neki,amit hallani szeretne.Nem fog többet játszani,mert annyira nem jó.Szóval mondtam neki,hogy most jöttél ide,mi a f@szt akarsz?Oké főnök,rendben.Két hét múlva jön újra,már szóba sem álltam vele.Erre két másik játékosnál látom,hogy morognak magukban.Na mondom,kezdődik a balhé.De nem.Szerintük egyáltalán nem érdemli meg,hogy többet játsszon.Ezen jót röhögtem.Aztán újabb két hét múlva(közben 2x újra csere volt)szól az asszisztens,hogy meggondolta magát a gyerek,és már nincs problémája.Jó neki.Ettől függetlenül ha még egyszer beszól,már teszem is listára.Valami kötekedő ember lehet,mert a kezdőim mind jól viselik a rotációt is.Ráadásul akkora reputációm van,hogy azt sem értem,hogy mert egyáltalán a színem elé járulni.Nem mellékesen még igaza sincs.Ha darabra nézem,bárkinél több meccsen játszott.Mázlija is van,mert az egyik legjobb CM kitartása nulla,így mindig kap fél órát,egy félidőt. -
00mate #100711 Nah de ennyire? :D -
valamiből élnie kell az alvállalkozónak is! -
00mate #100709 Mint a brazil stadionok építésénél... Kb. 3000 dolláros munkadíjat kiszámláznak 1,5 millióra. :D :D -
Biztos magyar befektetők... állami pénzből.
-
Igen, meg rakétabázist is, ennyi pénzből. Folyik az új stadion építése már majdnem másfél éve, talán onnan is beleszámolt valamit. Na ezért nincs nekünk pénzünk :) -
00mate #100706 Nekem ennek a fordítottja van eddig... :D :D -
rugdosd meg párszor, hogy ne szeressen ott játszani :D -
Hoppá! Az egyik hátvédemért bejelentkezett a Chelsea, 28 millió fontot kínáltak érte, amit elfogadtam, de a játékos nem akar eligazolni, mert szeret a csapatomba játszani, ezért visszautasította őket. Nem semmi, ilyet eddig nem láttam (FM2012).
Most akkor ezek után hogyan adjam el... :D -
Peti2400 #100703 Mért törölték az üzenetemet?
Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.04.03. 12:17:37 -
00mate #100702 Az lehet, csak kitudja, hogy mennyiért fog. Ez a kapus eleve nem is akar hosszabbítani, ezen felül van 3-4 afrikai/bosnyák is, aki saját nevelés, de nem akarnak aláírni csak valami oltári nagy fizuért. Szar így a helyzet. :D
Jah és azt hozzá kell tegyem, hogy ez még a 12-es FM.
Utoljára szerkesztette: 00mate, 2015.04.03. 10:50:20 -
Zenszkij #100701 simán fog hosszabbítani -
00mate #100700 Ez lehet egy hülye kérdés, de: egy BL nyolcaddöntő mekkora reputáció növekedéssel jár kb? Van egy argentín kapus, akit le tudnék igazolni. A gond csak az, hogy 2020-ig van egy csodakapusom (most 2017 december 29 van, Nyíregyháza Szpari), és lehet hogy az esetleges repu növekedéssel hosszabbítani tudnék vele. Igazából nincs szívem eladni, mert annyi mindent megfogott már, és 1 év alatt csak ki tudnék sírni nála egy hosszabbítást. :D Vagy hagyjam a francba, ilyenre ne nagyon számítsak? :D -
korbin555 #100699 Hosszú távon én szinte bárhol el tudom képzelni a tömeges bevándorlást.Attól függ, a játéknak milyen heppje van.Kivétel a nem EU országok,ahol külön korlátozás van.Pl.az orosz,norvég,török,ukrán liga.De ha nem játszol legalább 14-15 szezont,nem lesz ebből probléma.Már ha ez probléma egyáltalán.Elég megnézni a valóságban a csapatokat.Sok országban már most kiállnak a csapatok 11 külföldivel.Ez van.Ott van kevesebb esély a bevándorlásra,ahol az ország és a liga gazdag,és magas a YR.Nem szorulnak játékos importra,mert mindig van minőségi utánpótlás.Emellett meg tudják tartani,és fizetni a játékosaikat.
Egyébként a korlátozások sem jelentenek sokat.Főleg az Unióban,ami egy cigánykaraván.Mindenki ott lófrál,ahol akar.A belga példánál maradva,ott a meccskeretben 6 hazai nevelésnek kell lenni.De csak 3 év kell az állampolgársághoz,szóval az egész galeri nevezhető 3 éven belül,mert úgyis belgák lesznek.Tök mindegy,honnan szalajtották őket.Ezzel megnyílt a szabad hely egy rakás újabb külföldi előtt.Lengyelországban pedig az a szabály,hogy csak 25 játékos regisztrálható,és abból 8-nak hazai nevelésnek kell lenni.De mivel meccsszabály külön nincs,adtak a sz@rnak egy pofont.Elég 1 árva lengyelt nevezni a meccsre,a többi mind lehet légiós.A gazdag országok sem immúnisak,lásd az angol PL-t.Hajukra kenhetik a work permit-et,a játékosok 65%-a külföldi.Most akarnak tovább szigorítani.Ahol pedig nincs pénz,és alacsony a liga színvonala,oda meg jöhet bárki,aki egy egyeneset rúg a labdába.A globalizáció a játékban is olyan dolgokat produkál,hogy az ember néha azt sem tudja,melyik bajnokságban játszik.Bár az is igaz,hogy nincs két egyforma karrier,ugyanabban az országban sem.Lehet,hogy az egyikben csődülnek a légiósok,a másikban kevésbé.De ahogy mondtam,hosszú idő kell,hogy hasonló kialakuljon.
Van pár képem lengyel csapatokról,korábban már szóba került ez a téma(azóta már töröltem a polák bajnokságot).
Szóval nem lehet biztosra állítani,hogy nem fordulhat elő szinte bárhol.Az EU már önmagában engedélyezi a népvándorlást,a játék pedig egy idő után örömmel nekiáll variálni a lehetőségekkel.8 bolgár egy cseh csapatban,vagy 7 lengyel egy magyarban?Nagy dolog.De az editorral meg lehet állítani,ha valakinek erre van szüksége.Ha pedig nincs editor bűvészkedés,akkor nálunk jó eséllyel 15-20 év múlva néger lesz a fél NB1.De ez inkább elméleti kérdés,mert csak nagyon kevesen találkoznak vele.20 évet csak a menedzserek 0,1%-a bír ki egy klubnál.(Steam statisztika)