Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Remélem hamarosan láthatunk, hallhatunk!
"As The Reds Go Marching On! On! On!" ... 😊
OFF:
holnap szurkoljatok, felvételizek délelőtt sport riporternek 😄
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Én szeretem a hosszú karriereket, szerintem így lehet felépíteni egy "világot" valahol. Valahogy nem lelném abban örömömet, hogy bármilyen gyenge csapattal 1-2 szezon alatt világverő gárdát építsek. Inkább szépen lassan, de biztosan.
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2015.01.23. 18:55:08
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.01.23. 17:54:15
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
1.szezon.
Meglepetés nem történt.Volt a Juve,meg a többiek.De a többiek közül mi lettünk a legjobbak.Szezon végén pedig kétszer is elkaptuk a Zebrákat,ebből az egyik a kupadöntő volt.Bár a végén már alibiztek,az utolsó 4 meccsükből egyet sem tudtak megnyerni.De ez legyen az ő bajuk.
A három legjobb játékosom(az osztályzatok alapján),Kovacic,Icardi,és a kölcsön balbekk Clichy lett.Kovacic 8 gól 14 assziszt,és a 7,61-es átlaga a második legmagasabb a ligában.Mellé megkapta az év idegenlégiósa címet is.Icardi 32 góig jutott,a szurkolók szavazata alapján az év játékosa lett.Clichy pedig 9,63 szerelést produkált meccsenként.Hernanes 8 gólt rúgott,ebből négyet szabadrúgásból,és övé az év gólja is.Íme.Említést érdemel még az anchor man Gary Medel,aki 231 labdát szerzett,és 85%-os pontossággal meg is tudta játszani azokat.
De azért olyan is akad,akivel nem voltam teljesen elégedett.Első helyen Gabbiadini,aki összehozott 30 meccsen 13 gólt és 9 gólpasszt,de ezt a 34 éves Palacio is majdnem megcsinálta,feleannyi meccsen.A 44%-os kapura lövési arányával pedig messze a leggyengébb csatárom.Ő a kihagyott helyzetek világbajnoka.Helyzetkihasználásban még a 18 éves Bonazzoli is sokkal jobb nála.
Csapatszinten miénk a legtöbb rúgott gól,de sokat is kaptunk.Ezen lesz mit javítani.Szögletből 8 szerzett,és 8 kapott gól,ez utóbbival a nem túl hízelgő első helyen végeztünk.Miénk még a fair play díj,csak 32 sárga,és 1 piros(Clichy).
Summa summarum,elégedett vagyok.De jövőre ennél több kell,és erősíteni fogok.4-5 meghatározó embert mindenképpen szeretnék hozni.Meglátom mit tehetek.Pénz van,és nem habozok elkölteni.
A két nyafogó emberem pedig még mindig morog magában,pedig ott leszünk a nemzetközi kupában.Az ígéret teljesítve lett,idióták! <#nezze>#nezze>

Meccsek
Taktika
10 forduló után egész jól állunk. Napoli nagyon meglódult, ami nem igazán jó hír, mivel a Juvétól is hasonlóra számítok.
3 féle taktikát használok, mindhárom szinte ugyanolyan. Hazai pályán 2 csatárral játszom, idegenben 1-el, illetve van még egy változata ennek a felállásnak, ott a szélsők védekező szélsők, meg az egész taktika is a védekezésre van kihegyezve, idegenben erős csapatok ellen használom, illetve ha vezetek és úgy érzem, fogok még gólt kapni.
Kovacic 14 kulcspassza nem rossz teljesítmény, kár, hogy minden kihagytak😊
Brentford 4.szezon
Ismét elégedett lehetek mivel az elvárt EL helyezés helyett szinte végig harcban voltunk a bajnoki a címért, sőt tavasszal nagyon sokáig vezettük is a tabellát. Sajnos a hajrát megint nem bírtuk, az utolsó 4 meccsen 7 pontot szereztünk még a United zsinórban 16!!! bajnokit nyert meg köszönhetően a Depay-Januzaj-Berardi hármasnak. A kupa szerepléseinkkel is elégedett lehetek, nehéz meccseken de sikerült megnyernünk a második liga kupánkat .Még a BL-be újonc létünkre is elődöntőt játszottunk ahol akár egy kis szerencsével tovább is mehetünk volna. A keret nagyon egyben van egyedül kapus poszton vannak gondok, de ha úgy állunk a nyáron akkor nem számít majd mennyibe kerül megpróbálok igazolni egy klasszis kapust és akkor jövőre a bajnoki címért való küzdelmet tűzöm ki célul.
Darthmushroom-A két emlegetett szamár nálam is benne volt a játékban.<#smile>#smile>Nem is miattuk bővítettem.Volt ott még másik 4-5 ezer,akiket eddig nem láttam.Nem jól fogalmaztam.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.23. 11:06:37
Hosszú keresgélés után ismét Angliában kezdtem. Az előző szériában nagyon megtetszett a Preston, illetve a League 1 és a Championship hangulata, ezért ismét itt kezdtem. A választásom most nem az északiakra esett, hanem egy, egykoron a magyar sajtóban is sok hírt kapó csapattal a Sheffield Uniteddel kezdtem.
Szóval egy rövid sztori egyelőre csak a bajnokság elejéről!
A csapat ugye annak a McCabe családnak a tulajdona, aki egykoron a Fradit is birtokolta. Viszont a tulajdonosi körben már ott van az a Abdullah bin Musa'ed bin Abdulaziz Al Saud, aki szaúdi üzletember, illetve herceg. Ez még a közeljövőben, ha minden a tervek szerint alakul, akkor jót is jelenthet.
Sheffield United
A manager profilt egy egykori angol játékosról mintáztam, méghozzá nagy kedvencemről, James Beattieről:
James Beattie
Az igazolásokat próbáltam úgy a csapatra szabni, hogy már ebben az osztályban is egy domináns a focit játszó csapat jöjjön össze. Ehhez a vezetőség partner volt, pár bőven 30-on túli játékostól megváltam és hoztam olyanokat, akikben a jövőben is lehet potenciál. Kivéve Bothroyd, de ő meg személyes kedvencem és eddig nem is bántam meg a leigazolását.
És egy rövidke helyzetjelentés a bajnokság első öt meccséről, illetve a felkészülési meccsekről:
Fortuna nem volt hozzánk kegyes, hisz mind a Bristol, mind a P'borough, mind a Coventry, illetve a Preston elég domináns gárdának számít a ligában, de úgy gondolom, hogy sikerült jól kezdenünk a szezont, amire a későbbiekben lehet építeni.
2017/2018
Igazolások.
Liga Kupa.
Francia Kupa.
Bajnokság.
Bajnokság statok.
Még sosem volt egyetlen cserecsatárom se gólkirály...
BL csoportkör.
BL-fa.
Statok.
Conan.
A Juvétől hoztam, erre már rinyált év végén, hogy ő bizony menne. A Juvéhoz.
Ben Arfa.
Malcolm.
Golden Boy.
Franciák VB-kerete.
Idén sokat játszottak az ifik is...
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Javíts ki, ha tévedek, de szerintem attól nem lesz több valódi játékos, mert betöltöd az országot. Csak olyanok jelennek meg, akik az adott liga szintjén vannak, de generáltak (különírva 😄 ).
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Félidő.
Meccsek.
Serie A.
Mindenki happy,mert sok gólt rúgunk,ami eddig ismeretlen volt errefelé.A két hét szünetben meggyógyultak a betegek,először a szezonban nincs sérültem.És a morál is kezd egy csapathoz hasonlítani.Bár Ranocchia és Jonathan még mindig "slight concern".Mivel muszáj volt megígérnem nekik,hogy kijutunk a nemzetközi kupába,gondolom amíg el nem érjük,meg is marad náluk.A betöltött Argentin ligának köszönhetően télen két új embert hoztam a középpályára.Gastón Romero(8M),és a DM Kranevitter(7M).Ez a Romero srác rettentő erős mentálisan,nem mellékesen világklasszis,és még fejlődni is fog.Nyáron pedig jön Murillo(15,25M).Eloroztam a Man.Utd elől.Előre kell néznem,mert arra nincs esélyünk,hogy a Juvét idén megelőzzük.A takarítást is tovább folytattam,elzavartam rengeteg embert.Volt aki sírt,volt jó néhány akinek fizetnem kellett hogy eltűnjön,de az nem létezik,hogy 100 ember legyen a tartalékban.+Kuzmanovic is repült,elment Pármába.A legalacsonyabb átlagot hozta,akik pedig csak ennyire képesek,mind kezdhetnek remegni.A célom már egyértelműen a 2.hely,és a kupát sem veszem félvállról.
www.smart-bus.hu

Talán megérezte a főnök,hogy mennyire szenvedek,adott egy kis zsebpénzt.Szükségem is lesz rá,ha nem is idén.
Meccsek.
Serie A.
Taktika.
Sajnos beütött a dögvész,Handanovic után kidőlt a két kezdő szélső hátvédem is.Mivel a balhátvéd posztra nem tudtam olyan embert igazolni,amilyet szerettem volna,így kölcsönbe jött Clichy.Jól is játszott,amíg le nem sérült.Vidic-et pedig meglepő módon sikerült eladnom,még augusztusban.Kiplakátoltam 0€-ért,és több kapásom is lett.Végül elment a Swansea-hez rotációsnak.<#nyes>#nyes>Palacio már nem kelt el,de már nem is bánom.Előbb Icardi sérült le,majd Bonazzoli.Jó a beugró öreg csatár a háznál.Azért nem bánnám,ha nem sérülne le még több ember.Már így is bajban vagyok szélső hátvéd poszton.Elméletileg 10 napon belül felépülnek,de abba még beleesik két meccs.Utána két hét szünet.A padra felhozott ifikapus pedig 0 meccsel is le tudott sérülni.Most szedhetek elő egy másikat.
Mostmár jöhet a 15', vesd bele magad ebbe is! <#hawaii>#hawaii>
Azért csak nyüstölöm tovább az FM2012-es karrieremet, nem bírom abbahagyni a csúcson. 😊
Gabbiadini tavaly nem sok lehetőséget kapott.Icardi játszott,34 meccs,18 gól.De 6,7-es átlagot hozott,és csak 1 gólpasszt adott.Ez utóbbi nagyon nem tetszik,de nálam úgysem azt játssza,amit tavaly Mazzarival.
A tartalék balhátvédem pedig még mindig egy Pick Player nevű ember.<#smile>#smile>
Az biztos,hogy Hernanes és Kovacic az a két ember,akiben van némi kreativitás.Kovacic advanced playmaker edzésen van(nem is tetszik neki),és azt is játszik.Majd 10 forduló után okosabb leszek.Vagy 20.Vagy nem tudom...
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.01.22. 14:26:21
Korbin, Kovacic és Hernanes mennyire kreatívak? Mintha úgy rémlene, hogy ők azért tudnak variálni. Nekem volt egy meccsem, ahol Kovacic 10 kulcspasszt adott😊
Kisebb takarításba már belefogtam.Transfers.A Ventre srác a nyakamon maradt a kettős szerződéséből kifolyólag,de már listán van.Benassi még lehet nagyon jó,kap egy esélyt.Eddig 21 ember távozott,további 60-70 listán van.Ranocchia mellett Jonathan és Kuzmanovic is nyöszörgött,de meggyőztem őket,hogy a világon ennél jobb helyen nem is lehetnének.<#smile>#smile>Mondjuk egyik sem nagy szám,még Ranocchia sem.Ahogy én látom,három igazán jó játékos van a keretben.Handanovic,Hernanes és Kovacic.Néhány srácban nagy potenciál van,a többi ember csak megfelelő,de csapatként talán ki tudok hozni belőlük valamit.(remélem)
A taktika ez lesz,majd az edzőmeccsek alatt,után finomítok az egyéni beállításokon.Kontrát nem játszok,nincsenek meg hozzá a gyors embereim.A Dodó gyereket meg elnéztem,mert csak jövőre jön ide.Szóval egy balhátvédre szükségem lesz.Akad lyuk bőven,de ezzel a csapattal is oda kell érnem a dobogóra.Annyira gyengék azért nem vagyunk.Egy kreatív CM azért hiányzik.Figyelek mindenfelé,de elfelejtettem +ligákat hozzáadni,és alig találok játékosokat.Télen lesz aktív Argentína(ott sok az olasz-argentin),jövő nyáron pedig a horvát,orosz,török,ukrán,belga,portugál liga.Muszáj lépnem,mert gyér a választék.Jövőre ennél erősebb keretre lesz szükségem.Mert gondolom idén a Juve szerez majd 90+ pontot,aztán jönnek távcsővel a többiek,beleértve minket is.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.22. 13:33:23
Én még nem foglalkoztam a tartalékokkal, majdnem mindenki kölcsön van adva. Majd az első év végén, akkor fogok egy nagytakarítást csinálni.
Vidicet én szeretem, nálam jól is játszik, volt már 2 gólos meccse is, ellenben Palacio nem kell senkinek, kölcsönbe sem, sehogy sem. Nem tudom, ki volt az az elmebeteg, aki ilyen hosszú szerződést adott neki ennyi fizuval.
Akik itt voltak kölcsönben,azokat már hazaküldtem.Dodó a kivétel,mert ő hivatalosan csatlakozni fog.<#falbav>#falbav>8,5M€-t adott érte a hülye elődöm.Szerelés-12,koncentráció-11,helyezkedés-11.Így néz ki egy balhátvéd Mazzari szerint.Olyan edzést rakok a nyakába,hogy beledöglik.De már 23 éves,sokat nem tudok faragni rajta.