104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Lancelot1983
    hát a folytatás nem alakult valami jól, lehet kiismerték a taktikát vagy nem tudom, gól lövéssel meg hadilábon álltunk, kicsit úgy éreztem magam mintha kedvenc magyar csapatom játékát kopíroznám le gól lövés tekintetében :) Nem nagyon tudom a lehetséges okokat, de akinek van tippje nyugodtan ossza meg velem, hogy miért alakulhatott minden így :)
    meccsek
  • Darthmushroom
    köszi. hát elég gyenge.. alig maradt a jó játékosokból valaki, aki meg maradt is annak is alig van értéke (Gaya,Gomez,Parejo,Catabia)
  • zyndar
    Valencia keret.
  • Lancelot1983
    wow köszi szépen a részletes választ :)
  • korbin555
    Ez a National és Continental licenc a valóságban nem létezik.Van UEFA B,A és PRO licenc.Pont.És 2010 óta UEFA tagországban nem ülhet le a padra első osztályú mérkőzésen PRO nélküli edző(max 12 hétig ideiglenesen).Tehát eleve kizárt,hogy valami országon belüli papírfecnivel bárki is a BL közelébe kerüljön.Az NB1 közelébe se.A játékban meg lehetsz a Barca edzője is egy mozijeggyel,ami nonszensz.A kérdésedre talán válasz,hogy Ázsiai BL-ben National papírral simán leülhettem a padra.Európában meg sem próbáltam senkiként egy első,második osztályú klubnál égetni magamat.Ezek a lépcsőfokok csak arra jók,hogy nézegethesd a saját fejlődésedet.

Nálunk egyébként az NB3-ig bezárólag kötelező az UEFA licenc.Kb.130-140 edzőnek van UEFA PRO licence,ami kell az NB1-hez(meg a BL-hez).Az UEFA A már csak az NB2-ig jó,a B pedig az NB3-ig.Ez utóbbi követelmény az utánpótlás edzőknek is.És létezik egy MLSZ edzőképző is,de azzal a vécépapírral csak a megyei,járási bajnokságokban lehet leülni a padra.
  • Lancelot1983
    he-he az első lépés, hogy Lisszabon első számú csapata legyünk

Azt nem lehet mondani, hogy rosszul cseréltem, kupában 4 között vagyunk ahol Braga lesz az ellenfelünk. Egyébkén kb 7k fontot kaptam 4 közé jutásért, ami kb egy vicc a keret játékosainak 1 napi bérét nem fedezi.
  • Lancelot1983
    Ezt a menedzser licenc dolgot mennyire veszi komolyan a játék? Én hazai A-val indítottam azt hiszem, így ha véletlenül kijutunk a nemzetközi porondra, akkor nem ülhetek le a kispadra? Olyan mintha eltiltott lennék?
  • zyndar
    Dobok majd, de csak este leszek gépnél. Én is a 41221-et tolom, bár idén a DMből BWM lett egy sorral feljebb. Ilyen jó védelmem nem tudom mikor volt, a 24. fordulóig 9 gólt kaptunk.
  • Darthmushroom
    4231 meg 41221 (DM-el), attól függ ki az ellenfél meg hol játszunk. Bátran felszoktam vállalni az all attackot akár döntetlennél is így ált. vagy nyerünk vagy vesztünk ritkán játszok döntetlent :D

tudnál képet dobni a Valenciáról h miért ilyen gyengék? (Keret, háttér stb..)
    Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.04.21. 07:04:32
  • zyndar
    Ezek már csak ilyen kis genyák :) Te milyen taktikával játszol?
  • Darthmushroom
    Valencia mentésem szempontjából nem túl biztató h a Barca-Real kettős még 2019ben is 90-100 pontokat szerez.. am gratu!
  • zyndar
    Ha lassan is, de a végére értem a 2018/19-es szezonnak. Nem jött be az, amit ketten is mondtatok, nevezetesen hogy kitart majd a lendület, mert utcahosszal maradtunk le végül.

A csapat alapvetően egyben volt és viszonylag kiegyensúlyozottak voltunk. Ennek köszönhetően elismerték az emberek a munkámat és a jól csengő Premio Don Balón Mejor entrenador del ano díj büszke tulajdonosa lettem.

A BL-ben egy igen nehéz csoportot megnyertünk, majd el is botladoztunk a döntőig, amit drámai meccsen elbuktunk, így a tavalyi kupadöntővel már kettőből semmi. Sajnos Munirt nem tudtam rendesen pótolni, Ayoze csak félmegoldás volt sajnos. Jövőre alapfelállást váltok, több gólt kell szereznünk.
  • Lancelot1983
    köszi szépen, hát lapokban most nem bővelkedek, azt hiszem 14 meccs alatt van 7 sárga, ezzel második legkevesebbet kaptam pedig hard tackle-on vannak a középső védőim és két középső középpályáson, de nem nagyon sárgulnak a játékosok
  • korbin555
    A csapatutasításokban is vannak lehetőségek.

1.Use tighter marking.Szorosabb emberfogás,azonnal támadni a labdás embert.Ez igazából csak a védekező feladattal megbízott emberekre vonatkozik.
    2.Close down much more.Űzni hajtani az ellenfelet,és minél előbb megpróbálni elszedni tőlük a labdát(szerintem a Close down more is elég,mert hamar kidöglenek a középpályások).Ezt még lehet fokozni a Get stuck in opcióval.Goromba pokróc attitűd,agresszív szerelésekkel.Egy mentálisan gyengébb ellenfél ettől már összesz@rja magát.
    3.Prevent short GK distribution.Ez pedig a csatárokat,támadó szélsőket utasítja,hogy zavarják a védőket.Próbálják megakadályozni,hogy a kapus rövid passzokkal játékba tudja hozni őket.Kirúgásra kényszeríteni,amit könnyebb megszerezni.Vagy ha mégis rövidet passzol,legyen rajta nyomás,és rizikót kelljen vállalnia.

Ez így együtt piszkosul megnehezíti az ellenfél dolgát."Mellékhatása",hogy sok lesz a lap,hamarabb elfáradnak a játékosok,a sérülések miatt pedig túlóráznak az orvosok.De valamit valamiért.
  • Sysfox
    "Ebből is látszik, hogy ez csak egy játék" rovatunk következik:

FM2012, 2025. októberében a Manchester Unitedban kezdő egy Ligakupa meccsen a 21 éves magyar támadó, Gálos Péter, akit 3,2 millió fontért vettek meg évekkel ezelőtt az Osasunától.

És elégedetlen a srác, mert az első csapatban akar játszani. :)
    Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2015.04.20. 20:52:20
  • Lancelot1983
    Hát lehet kicsit túloztam ezzel az első számú csapat dologgal :) A másik kettőt nem szeretem, ahogy a Portot sem. Nem tudom, mikor leszek majd első, most Sporting elképesztően kezdett 14 meccs 13 győzelem 1 vereség, azt is a szerencsétlen Pacostól szenvedték el hatalmas meglepetésre, sikerült háromszor eltalálniuk a kaput és hát valahogy be is ment mind a három :) De ezzel együtt a bajnokságban kicsit gyengélkedő Benfica tűnik nekem a legerősebbnek, legalábbis nagyon simán lejátszottak eddig minket bajnokságban és liga kupában is osztály különbség volt.

Pénzügyi egyenleg már mínusz 3 millió fonthoz közeleg, nyáron megint csak olyan szerződés nélküli játékosokat tudok igazolni, akik nem kérnek sok aláírás illetve ügynök pénzt. Meg mostani verzióban van valami financial fair play is, ez nem tudom, hogy fog rám hatni.

Ja nem a DM-el volt a gondom, hanem az előtte játszó 2 CM-el, ugye abból az egyik támadó felfogásban játszik, de valamiért nem lő gólokat, pedig a dolga az lenne, hogy második vonalban érjen oda a szélről jött beadásokra, de nem ér és a beadások is a csatárt találják meg, de mezőny munkája egyébként jó, de a legnagyobb probléma a másik CM, aki most Box to Box támogató felfogásban és az ő értékei a leggyengébbek mindig, lehet ott egy labdaszerző támogató felfogásra kéne váltanom, vagy labdaszerző védekezőre, de akkor a DM meg védekező helyett támogató kéne, hogy legyen. Lehet kicsit bonyolult voltam :)

Van olyan parancs az utasítások között, hogy mindenki kollektíven támadjon le? vagy csak egyénileg lehet ezt kiadni?
  • korbin555
    Lisszabon első számú csapata a Belenenses?Esetleg lesz,ha jól dolgozol.
    Én eddig bármilyen felállást próbáltam,DM nélkül mindig több gólt kaptam.A játék pedig gyakran elképesztően magas passzolási aránnyal "jutalmazza" a DM-et.Ezzel szemben állandóan a legalacsonyabb osztályzatokat kapja,ez tény.De valakinek azt is kell.
  • Lancelot1983
    Kezdtem egyet Lisszabon első számú csapatával, amolyan teszt jelleggel. Még nem nagyon igazodok el ezen az új taktikai rendszeren, igazából nem tudom, ha egyiket sem jelölném be, akkor is lehetne sikeres a csapat? Vajon a letámadás az melyik opció lehet?
    Taktikáról 2 kép Taktika 01 Taktika 02
    Az elején a DM support a másik CM pedig box to box helyet CM védekező volt, de nem tetszett, hogy utóbbi mindig kevés pontszámot kapott, így változtattam, erre a tök utolsó Académica ennek megfelelően átrobogott a középpályánkon és egy félidő alatt 16 kapura lövéssel köszöntette az új változásaimat, gyakorlatilag többel mint eddig az összes csapat :) szal taktikában lehet ez a változás nem túl jó.

Keret: így elsőre én valahol nagyon a középmezőny aljára helyeztem a csapatot, ennél talán egy fokkal jobb a helyzet. Mondjuk az számomra felfoghatatlan, hogy van a keretben egy olyan játékos aki 18000 fontot keres úgy hogy 49000 fontot költhetek a csapatra és van még egy aki 7500 fontot keres, ő ráadásul szezon közben egyszer csak nem nevezhető lett dec 31-ig. Igazolni 1 játékost tudtam egy szlovák válogatott szélső hátvédet ingyen, de mivel nem volt pénz, költeni nem lehetett, ezért az aláírás pénz és az ügynök díját csak nagy nehezen bérköltség átcsoportosítással tudtam éppen hogy kifizetni. Már kb 1 millió fontos adósságot halmoztunk fel, havonta olyan 300-400e font, nem tudom ennek lesznek-e következményei.

Eredmények és Tabella 8 forduló után: (azt nem lehet mondani, hogy gólzáporos meccseket játszunk) Tabella Meccsek
  • korbin555
    Gratulálok.
  • korbin555
    Nem erre gondoltam. Inkább arra,hogy mindig az adott gép erejéhez mérten kell betölteni az országokat.

@Lancelot - A mentés .fm fájlja nálam még 20 év után is hízott.A Haladás mentésemben 18 év után már közel 300mb volt.Aztán töröltem egy csomó országot,és egyből csökkent a mérete.Azonnal gyorsult is a a játék.Az tény,hogy a régi adatok törlődnek.Már régóta nem tudtam megnézni pl. az 5 évnél régebbi meccseket.Az eredmény és a gólszerzők maradtak,a statisztikák törlődtek.De a fájl akkor is folyamatosan nőtt.Minden adatot nem töröl ezek szerint,halmozódik szépen.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyébként nekem is 2 csillagot ad a gép 76000 emberre.De 70 fölé nem megyek,az még kényelmes neki.Öregszik a videokártyám sajnos.Az új játékok már sírnak,hogy jó lenne nyugdíjazni.De az 2016 karácsonya előtt nem fog megtörténni.Akkor viszont kap majd egy új alaplapot is.Itt a friss élményindex.Évente esik 1 pontot esik a videokártya.Lehet hogy idén már kettőt is fog.A RAM rendben van,a proci is tartja még magát.Azon még akár húzni is tudok.Nem állok úgy,hogy 2 évente cserélgessek mindent.
  • Darthmushroom
    Mostanában kevesebbet játszok így nem is hoztam beszámolókat most ezt bepótolom :)

Elsőnek a Hágai karrierem harmadik szezonjáról:
    Sikerült a címvédés így három év alatt már két bajnoki címünk van. Mellette a kupákban is jól szerepeltünk. Megnyertük a szuper kupát, megnyertük a második holland kupánkat és újoncként is 8 közé mentünk a BL-ben, pedig a szezon előtt eléggé átalakult a keretünk az igazolások miatt.

Másodjára jöjjön a Valencia karrierem:
    Első évben elkezdtem az építkezést az igazolásokkal. Így a cél egyértelműen a BL-be visszatérés volt, amit simán el is értünk a bajnoki harmadik hellyel.
    Második évben a keret bővítése volt a cél az igazolásoknál. Sajnos itt nem sikerült olyan jól a bajnoki szezon mint az első évben, csalódást keltő negyedik hely lett a vége. Szerencsére a BL szerepléssel vigasztalódhattam, mivel hatalmas meglepetésre megnyertük a kiírást. (Első BL győzelmem a 15-be) A hazai Chelsea meccs mindent vitt, 1:0 után all attack lesz ami lesz, és szerencsére bejött. Spanyol kupában mind2 évben a Barca búcsúztatott.
    Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.04.18. 13:42:47
  • Lancelot1983
    én most 76000 emberrel (ez még 2 csillag 77000 lenne nálam 1,5 csillag) kezdtem, de nálam meglepően gyors eddig remélem marad is ilyen gyors és akkor pár száz éves karrierek letolásában sem gátol :) de nem úgy volt, hogy az adatok száma növekszik, de ugyanakkor a régiek egy része meg szépen eltünedezik?
  • 00mate
    Tehát magyarán egy újabb gépre lenne szükségem, hogy élvezhető legyen a játék. :D
  • korbin555
    Nézd meg,hány csillagot ad a gép a játék sebességére.(add/remove leagues - detail level - estimated game speed).Ha 2,vagy annyi se,akkor töröld ki azokat az országokat,amelyekre nincs szükséged.2 csillag alatt már veszedelmesen be tud lassulni egy idő után.De nem a játékosok száma miatt,mert az induláshoz képest az nem növekszik.Ha 70 ezerrel kezdtél,akkor az 100 év múlva is 70 ezer marad(nagyjából).Az adatok száma növekszik drasztikusan,emiatt lassul folyamatosan a játék.Ha már kezdésnél túlvállalja magát az ember,akkor később gondok lesznek.De kezelhető a dolog.A 12 volt az első fm,ahol menet közben is lehet törölni országokat/ligákat.
  • 00mate
    Én csak 2018-ban a Nyíregyházával. :D Bár kérdés, hogy el tudok-e jutni egyáltalán 2025-ig. A meccseken kívül kb. majdnem minden belassult. Ez azért van, mert nagyon sok a generált játékos? Valahogy lehetne gyorsítani ezt?
  • Sysfox
    Én 2025-ben járok az FM2012-ben...

Nálam is most építik a stadiont.
  • 00mate
    Jó is. :) Most lett teljesen fedett a stadionom, és plusz 5000 fővel bővítik, így 15000 férőhelyes lesz. :)
  • Sysfox
    "Nálam marad a 12.Bár azt már elő nem venném. "

Pedig jó az még! :)
  • korbin555
    Hát nem az fm a hibás,az biztos.Úgy általában a játék nem érdekel.Semmilyen.Viszont rengeteget olvasok,és felfedeztem a tévét.Eddig szinte csak monitornak használtam a 107 centit.Majd azért változik ez.Gondolom.
    Legnehezebb?Szerintem is.Legjobb?Nálam marad a 12.Bár azt már elő nem venném.
  • Lancelot1983
    Köszi srácok, igen ilyen névvel ellátottra gondoltam, akkor szezon végéig várni kell vele :)

Korbin h-h ennyire nincs kedved játszani, pedig eddig ez a legnehezebb meg legjobb az összes FM közül?
  • korbin555
    Gomba jól mondja.Havi adatokat közöl a board confidence update,de abban csak az összeg van,nevek nélkül.Név szerint csak szezon végén írja ki.

Az utolsó,amit még a Haladásnál mentettem.Ez volt a plafon.Évi 2 túrával(július+január)ennyit tudtam összehozni.Később csökkenni kezdett,mert már nem túráztam.Lusta disznó lettem.Az asszisztensre bíztam a sörmeccsek szervezését,én meg minden holtszezonban szabira mentem.15 év alatt szinte nem is voltam szabin,utána meg hónapokat.Már csak a club legend achievement érdekelt,aztán végleg lehúztam a rolót.20 év-19 NB1,17 MK,5 BL.És ennyi volt.Más karrierben nem is nyertem BL-t.De nem is érdekelt.Felvittem sok kis csapatot a pincéből,aztán a bajnoki cím után mindenhol befejeztem.Ahol meg a vándorkarrierben EL/BL döntőbe jutottam,azt mind elbuktam.Szokás szerint megint megint több veszített döntőm volt,mint megnyert.De nem panaszkodom,szép sikereim is voltak.És egy kirúgást is megéltem,ami viszont nem esett jól.
    Még egy török(vagy orosz)karrierem mindenképpen lesz,de egyelőre nem vonz a játék.Leragadtam 1197 óránál.A 08 óta mindig megvolt legalább 1700 órám,ősrégi negatív rekordot fogok dönteni.A tavalyi 2311 óra meg utópiának tűnik.Pedig időm most is lenne...

Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.04.16. 09:50:47
  • Darthmushroom
    ha jól emlékszek a havi jelentésben is benne van az adott hónapra. meg a szezon végén külön is jön egy bővebb hír róla.
  • Lancelot1983
    Srácok azt hol is lehet pontosan megnézni, hogy melyik játékos mezéből adtam el a legtöbbet?
  • Utley
    Hú a szemem fel is akadt a rendszerezésbe... Asszem ez bonyolultabb mint gondoltam. Köszönöm :)
  • korbin555
    Közben már megtaláltam.Praktikus,nem kell a semmiből építkezni.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.04.14. 20:29:24
  • Balázs 17
    Hozzáteszem abból indulok ki, hogy a kérdező már rendelkezik NB3 kiegészítővel, így a cserék, feljutók stb beállításra nem térek ki, csak a mérkőzés szabályra

1. Rules->Add Nation Rules:kiválasztod az országot (most Hungary lesz)->Add lower divisions....
    2. Rules->Convert To Advanced Rules
    3. Listából megkeresed az országot (Hungary)
    4. Hungary->Fixture Rules: bármelyikhez lehet állítani (most rules 0 lesz)
    5. Rules 0->Competition rész, megkeresed a ligát amit akarsz (most csak az NB1-hez)
    6. Bejelölöd a Highest Division Level-t, de nem állítasz az érétkeken
    7. Legörgetsz a Squad Selection részig, bejelölöd és beállítod amit akarsz
    8. Elmented
    9. Rules->Test Rules
    10.Teszteled

!Ha vissza konvertálod Basic Rules-ra akkor törlődnek a beállítások
  • korbin555
    Akkor egyszerűbb módja is van,értem.Akár el is árulhatnád.
  • Balázs 17
    nem kell ez amit írsz
    advanced rulesban kb 5 perc az egész
  • Lancelot1983
    szükségem lenne egy ltc manager (editor) nevű program FM2015 nyelvi fájlokhoz, honnan lehet ezt beszerezni?
    Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2015.04.14. 16:57:34
  • Zenszkij
    kerülöd? meguntad?