Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darthmushroom
befejeztem a 4.szezonom. hát nem sikerült a csoda,vagyis sikerült de ez is kevés volt, pedig a hátrányunk ledolgoztuk.

ezek csak a fõ játékosok:

azt kell mondjam h Bent még mindig állat egy kis stat:
1.szezon 42meccs/30gól
2.szezon 56meccs/40gól
3.szezon 47meccs/21gól
4.szezon 51meccs/32gól
és ez mellet 41gólpassz a 4 szezon alatt

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
bazz durva ha minden döntöd nyerted

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Huni92
Kapásból az elsõre gondoltam, de most, hogy mondod....<#mf1>

azért mert kiszámoltam, vagy azért mert még mindig nem unom?<#nevetes1>

VAMOS MADRID!

DONGUBA
<#wow1><#banplz><#mf1>

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Huni92
"Ezt azt jelenti, hogy 15 idény alatt, a megszerezhetõ 102 trófeából 89-et sikerült behúznunk, ami 90,78%-os teljesítmény."

Szép meg minden. Nem érzed, hogy beteg vagy? <#nezze>

szép meg minden, de...

<#kuss>
Üdv! :)
Úgy érzem eljött az idõ, hogy írjak az én "kis" karrieremrõl. Mint sokan tudják, én még "csak" a 2009-el játszom és lehet, hogy nem is fogom letölteni és beizzítani a 2010-es kiadást, mert egyrészt nagyon leköt (igen még mindig, a 2023/2024-es idényre készülvén is a Manchester United kispadján...) ez a karrier, másrészt pedig nem tervezem abbahagyni mostanában. Próbáltam újat kezdeni a napokban (úgy terveztem, hogy nyomok egy "gyors" játékot valamelyik csapattal, aztán áttérek én is a 2010-re) de nem jött össze...olyan érzésem támadt, hogy mindent elölrõl kezdeni én nem akarok! :)
Szóval marad a 2009!
Mint már említettem a 2023/2024-es idényt kezdem meg a Manchester United élén! Tudom, hogy a Managerek 90%-a számára ebben nincs kihívás, és unalmas de én a maradék 10%-ba tartozom ezek szerint! Amióta FM-ezek, soha nem tudtam sem kis csapattal, sem középcsapattal huzamosabb ideig játszani, pedig voltak próbálkozásaim!
Sokáig csak a kedvenc, imádott csapatommal voltam hajlandó játszani (Real Madrid), aztán átmentem Angliába és nagyon megtetszett az egész, és most tartok ott, hogy nem tudom abbahagyni az MU-val a játékot! :)
Igazából nem egy-egy szezont szeretnék most összefoglalni, vagy az utolsót, hanem az eddig lejátszott 15 idényt, ami azért szerintem nem kis teljesítmény (nekem legalábbis) mivel én egy nap játszom max. 10 meccset.
Az eredményeimmel tudom, hogy nem villoghatok, mert pénz az van és így "könnyû"! DE magammal szemben óriási elvárásaim vannak, ami a következõ: MINDENT meg kell nyerni MINDEN szezonban! ilyen egyszerû a képlet! :) Ehhez a pénz mellett kellenek minden posztra klasszis játékosok (ugye 2023-ban már gyakorlatilag csak generált játékosokról beszélhetünk) és egy remek taktika, ami minden játékhelyzetre kitûnõ! Nem néztem meg, de úgy rémlik, hogy az utóbbi 4-5 szezonban mindent sikerült megnyerni, szóval az elvárásaimat teljesíteni tudom...
Egy szezonban maximum hét trófeát tudok begyûjteni. A BL a Bajnokság az FA és Ligakupa a Community Shield és az Európai Szuperkupa mellett már 8. éve a Klub VB-re is mi utazunk...!
Most pedig jöjjön pár kép:
Nem akarok dicsekedni az eredményeimmel, de mutatnék egy kis statisztikát...
Premier League: KATT 15/15
Bajnokok Ligája: KATT 15/12
FA Kupa: KATT 15/10
Liga Kupa: KATT 15/13
Community Shield: KATT 15/15
Európai Szuper kupa: KATT 15/12
Klub Világbajnokság: KATT 12/12
Ezt azt jelenti, hogy 15 idény alatt, a megszerezhetõ 102 trófeából 89-et sikerült behúznunk, ami 90,78%-os teljesítmény. Az utóbbi 5 idényben megszerezhetõ 35 kupából pedig valamennyit sikerült abszolválni! :)
A játékoskeretrõl nem hinném, hogy lenne értelme beszélni, mert 3 játékos van mindössze a keretben aki nem generált...! Asenjot szerintem nem kell bemutatni, mert már IRL is "bontogatja szárnyait", a másik két játékos Luca Tremolada és Darnel Situ.
Amúgy nem rég raktam be képeket a legjobb játékosaimról, szóval még egyszer nem teszem be, bár kétlem, hogy annyira érdekelné akárkit is...! :D
Örülök ha valaki végigolvassa... :)
Ha valami kérdés van, állok elébe - bár ezt se hiszem, hogy lesz :D.
Minden jót...

VAMOS MADRID!

zyndar
A bajom annyi volt, hogy esélyem se volt a kupadöntõkben, mert nem egyenlõ feltételekkel indultunk és hogy a 2. hely hogy érhet Copa Sudamericana elõselejtezõt. Voltak a szünetben barimeccsek, viszont elõtte 30 nap alatt 11 meccsem volt, szóval egy értelmes pihi még jól is jött volna. Örülnél, ha kisetem volna, mi!? <#mf2>
Ja, Firefoxszal nem tudok sg-re bejelentkezni, tegnap még jó volt <#fejvakaras>

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Huni92
Hiányoztál Bácsi :)
Azért nem olyan rossz ez az eredmény, mint azt a beszámoló elején lefestetted. Azt hittem, hogy legalább kiestél, vagy mittom <#hehe><#idiota>

Mondjuk az a szünet tényleg érdekes. Miért nem kötöttél le barimeccseket?

zyndar
Üdv Urak!
Hosszú kihagyás után ültem le újra a kispadra, de azért olvastam rendszeresen.
Soha nem hagytam még el Európát, ezért Argentína felé vettem az irányt és az Estudiantes de La Plata managere lettem. Mint utóbb kiderült, nem lett túl jó választás. Hosszabb beszámolóval akartam jönni, de ami a szezon végére kialakult, az botrányos, így csak leírok pár dolgot. Elsõ meglepetésem az volt, hogy 2 bajnokot avatnak egy szezon alatt, az Opening és Closing stage (19-19 forduló) alapján. Aztán, hogy a kiesõk nem azok a csapatok lesznek, akik a táblázat alján szerénykednek, hanem egy ún. Average Points táblázat alapján, ami az elmúlt 3 évet veszi figyelembe és számolja a lejátszott meccseken átlagosan megszerzett pontmennyiséget. A szezon mindkét szakaszában 2. lettem (a Vélez nem kispályázott) és így joggal gondoltam, hogy a Libertadores kupában indulhatok jövõre is. Teljes homály számomra, hogy miért, de a Copa Sudamericana elõselejtezõjére (az EL Dél-amerikai megfelelõje) volt ez elég. Címvédõként szerepeltem ebben a szezonban a Libertadores kupában, ahol is a döntõbe jutottam és ekkortájt volt esedékes a Recopa, ami a szuperkupának felel meg, csak itt nem a szezon elején, hanem a végén van és oda-visszavágós. Csakhogy: mivel a Recopa 2. meccse és a Libertadores kupa döntõje júliusra esik (elõtte meg volt
egy 35 napos szünet, nonszensz), amikor is a játékosok alap esetben szabadságon vannak, így mindenkinek leesett a kondija ilyen 68%-ra, aminek meg is lett az
eredménye. Recopa elsõ meccsen 2-1re nyertem idegenben a Fluminense ellen, otthon 2-6 oda, a Libertadoresben pedig elsõ meccs Sao Paulo otthon szintén 2-6 oda, az idegenbeli meccsre már szabadságra mentem, nevetséges, hogy az ellen 100%-os kondival kezd, én meg 60%-al.
Hogy pozitívat is mondjak: Juan Manuel Salgueiro-t ajánlom mindenki figyelmébe, advanced forwardként elég ütõs volt és az öreg Verón bácsi föld-levegõ rakétái mindig élményszámba mentek.
Azóta lemondtam és csapatot keresek, be van töltve a francia és a spanyol liga, elhúzok Argentínából.

Pár kép:

Ez nem öregfúk meccs volt, de a gólszerzõk nem mai csirkék :)

Amirõl pedig korábban beszéltem

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Igaz nem az én érdemem, mert a Barcelonát és Spanyolországot irányítom, de muszály elmondanom, hogy 2013-ban Vb selejtezõn 1. értitek 1. helyen jutott tovább Magyarország, a ruszkikat és a horvátok megelõzvén. Nem csaltam, nem 1 csoportban voltunk, én sajna pótselejtezõre kényszerülök :S De hajrá magyarok :D:D:D
báttyó02
el torero 2010

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Mor3llo
grat! skin név? :D

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

oks bocs...a fejlécnél kerestem az offtopicot ott nem találtam azért írtam ide...de már mgevan az off topic
Dzsoki Jujjing
De az ilyen kérdésekre van az "OFF topik", ne írjátok tele ilyenekkel a fórumot. Inkább több beszámolót írjatok! :D

panki: bazze milyen jó érzés hogy szombat reggel nem vagyok hulla másnapos:) béla: vasárnap van panki

DONGUBA
jatekban beallitasok es ott hang es kepbeallitasok es ott ablakban futtatni.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

hogy tudom a játékot ablak módban játszani??mert amit az eddigi verzióknál próbáltam(a tulajdonságokban a forrást vagy mit átírni)az itt nem használ...plz segítsetek!köszi
McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

báttyó02
Jah,meg elefántcsontparthoz is felkértek,szal ottis nyomulok közbe ;D

báttyó02
wolverhamptonal nyomulok,elsõ év szóra sem érdemes,pont bentmaradtunk kb ennyit tudok mondani D:
ugyhogy most második évben megpróbálok belehúzni,keretet erõsen átrendeztem+új taktika
igazolások

keret

McFrost
A fiatalokhoz lehet igazolni külön edzõi gárdát, persze klubnagyság függvénye mennyit!
Oda a legjobbakat és már nyomják is.
Viszont attól senki nem lett még sztár, hogy edzett mint az állat, bizony játszani is kell. A sima amatõr ifiket nem lehet kölcsön adni, ezért ajánlatos félprofi szerzõdést adni nekik, ezután kell egy megfelelõ szintû fiókcsapat és oda áttolni õket.
Szerintem...

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne,hogy tudnátok e tanácsot adni abban, hogy hogyan tudnám kihozni a fiatal játékosaimból a maximális fejlõdést!
Esetleg van mottója hogy egy bizonyos poszton szereplõ játékos mikor éri el a csúcspontját,milyen edzést tanácsoltok a fiataloknak, kik foglalkozzanak velük?!
Esetleg a stáb témában is megfogadnék hasznos tanácsokat,gondolok arra hogy hányan legyenek egy klubnál mire figyeljek ha igazolok valakit a stábba.
Ez a téma amivel idájig nem neagyon foglalkoztam,és igy nem is voltam igazán sikeres egy klubnál sem!
Még a FM 2009-ben voltak ilyen problémáim és nem akarok itt is ebbe esni!
AKI TUD AZ KÉREM SRGÍTSEN!
Válaszokat elõre is köszönöm!
Huni92
Kryvtsov <#eljen><#eljen>

szabocsaba1983
Oké, Fõnõk <#nezze>

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

zorrobomber
<#eljen> akkor erõsíccsed meg a védelmet! <#idiota>

véget ért a 2009/2010-es szezon. a bajnokságot megnyertük, de a kupát sajnos nem sikerült.

idei sikerkovácsok:

kis (honvéd u19)
ngomna (50 millióért érkezett a szezon elején.)
ogbonna (ingyen jött a szezon elején.)
szabocsaba1983
Grat!
Ha én 59 millióért igazolhatnék <#whatever>

szabocsaba1983
Így van, a gólokért fõleg a védõk okolhatók. Assmann nagyon sok pontot mentett, például a Villarealt úgy vertem 2-1-re, hogy 36 lövésük volt, abból 16 kapura! Az átlaga is egész jó, fõleg a 74 gólhoz képest. Télen a Madrid vitte volna...

DONGUBA
Karaj

Huni92
Megvan Kadlec 5+7 millióért.

DONGUBA
Jájjjjjjjjjjj csak a kepekig olvastam aztan irtam skuzi mama:DDDD

Huni92
Tessék olvasni :)

DONGUBA
Grat
Kadlec nem szar.Gondolom cselszi nem adja mi?

Huni92
Kérés nélkül bõvitik a stadiont, 6750 hellyel. 10 millió euróba fog fájni :/

Huni92
Összességében az 5., a Premier Leagueben a 3. szezon ért véget a Southamptonnál. Ezúttal sikerült az áttörés, megvan a BL-t érõ 4. hely, amivel teljes mértékben elégedett vagyok. Elég gyakran kaptak lehetõséget az ifik, akikrõl dobok képeket is. LigaKupában 3. fordulóig jutottunk, FA Kupában negyeddöntõig.
..::Tabella::..
..::Játékos statisztikák::..
..::Igazolások::..
..::Csapat::..
..::Kadlec::..
..::Diarra::..
..::Phillips::..
..::Sylla::..
..::Schagerl::..

Kadlecet megtartanám. Õszintén szólva kijár egy hatalmas pofon nekem, amikor fél évvel ezelõtt nem adtam meg érte a 3 millió eurót, mert azt hittem, lejár majd a szerzõdése. Benéztem rendesen, most megadnám a 10-et, ami a kölcsönszerzõdésben benne van, de nem akar jönni a cseh. Még reménykedek.

Huni92
Jó az elsõre :) Jövõre dobogón leszel, és akkor majd szólok, hogy 'én megmondtam' :D

Zorro: gondolom a 74 gólhoz a védõk is hozzájárultak rendesen :D

zorrobomber
Grat az eredményhez!
A pleják is jók, egyedül talán azt nem értem hogy Seggembert miért tartod kiemelkedõen jónak, azért mégiscsak kapott 74 gólt... :)

DONGUBA
Grat lesz ez jobb is.

szabocsaba1983
Las Palmas, 3.szezon vége:

keret

a négy húzóember

ojró vagy forint?
zorrobomber
jah, igaz, el is felejtettem

Mindössze 2,5milliom van.1 jó védõ kéne.
Huni92
Holnap nyomok be, már csak 5 forduló van hátra, amit majd letolok. A szezon összegzésnél az igéretes fiatalokról mutatok pikcsõröket.

Btw nagyon meglepõdtem magamon ebben az évben. Nemigazán nyúltam a fiatal játékosokhoz eddigi karrierem során, illetve csak elvétve kaptak lehetõséget az ifjoncok. Most viszont nyugodt szivvel betettem 2-3 meccsen is a kezdõbe a 15 évest is, és a 18 éves kapusom is sokat játszott többek között :)

Gunnersboy
hát vásárold fel az ajax kezdõcsapatát, egy 5-0ás vereség után biztos szivesen igazolnak az erõsebb csapatba :CC

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

zorrobomber
Huni grat! Képet rolla! Vagy raktál már?

zorrobomber
Bárhonnan tudsz igazolni. Én vettem játékost az Interbõl, Arsenal-ból, Manchester-bõl, az aztán egy más kérdés hogy melyik mennyire válik be. Az Inter-es srác a DVSC II-ben tengõdik, a Manchester-i Diouf viszont a karrier eddigi magasan legjobb igazolása. Róla szezon végén majd még írok :)

SzK
Huni92
Ottvan. Annyi. Kész. AV ellen 4-0, 5. percben betalált a 15 éves Sylla.
1 pontra a 3. hely, és persze, hogy 6-5-re nyer a Chelsea az Arsenal ellen, amikor nem kéne :D

egy a fél európát körbeverõ csapatba akármelyik ligából. egy Messi kivásárlási ára kissé borsos, Higuaíné kevésbé :) egyébként a "magyarország" nagy M betûvel kezdõdik, csak megjegyzem. és mi a fasz ez a sok pont pont pont? létezik szóköz is. elnézést, csak kúrogatja az esztétikai érzékemet az egymást követõ háromnál több írásjel