104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
sas96 #75392 Városi derbi az esélyekhez méltóan ment le...
Bayern München - 1860 München 3-0
Egy pillanatig sem volt esélyünk, a legnagyobb lehetőségünk a 90. percben egy kapufa volt...de még így is szépen teljesített viszonylag a csapat!:-) lehetett volna sokkal rosszabb is mint ez a 3 gól... -
Ez csak a második frontvonal, Anichebe általában nem kezdő :)) Frau feltehetően gólkirály lesz, Komazec meg mostanában ilyen 5 meccs 9 gól formát mutat :)
Best11
Fülöp - Laczkó, Hofland, Zayatte, Roncaglia - Huszti, Tőzsér, Tóth B, Eikrem - Frau, Komazec
2ndBest11
Casteels - Lazitch, Shittu, Agbossoumonde, Szekeres - Koman, Gera, Scott Brown, Ramon Nunez - Griffiths, Anichebe -
kopika79 a tempóra gondolsz? Mert azt csapat instrukcióban tudod állítani
Toulouse: Hogy feltudom-e rázni a srácokat? nos a kupából tizikkel kiestem de a bajnokságban a címvédő ellen tartottunk otthon egy pontot (0-0) majd a Rennest vertük idegenben 2-1 re. Így felcsúsztam a 7. helyre. Furcsa kieső a Bourdeaux és hátul van a psg is. Képeket féltávnál dobok be -
kopika79 #75389 hali mindenkienk
nekem is lenne 1szakmai kérdésem:
1. a csatáraimra panaszkodik általában az asszisztenesem, hogy túl gyorsan játszik így hamar el fog fáradni, alapból a taktika szerint gyorsan játszom, de külön egyénileg ezt nem látom hol tudnám állítani, néha ugyenez igaz volt forditva is, hogy túl lassan játszik a csatár
-
nálam is gond volt ez, aztán elégnek bizonyult ha nem mondok olyat meccs elött, hogy "Megnyerhetjük a meccset" hanem kicsit többet vártam tőlük a nagyok ellen is, és lecsesztem félidőben a bandát ha vesztésre állt, persze csak akkor ha láttam hogy van keresni valónk. Egy idő után ezt már nem kaptam stábértekezleten, viszont a kiscsapatokat még lebecsülöm:D -
karajjj #75387 nyomatni kell az egészpályás letámadást, úgy kell csinálni mint a barca, hogy ha nincs a csapatnál a labda, akkor már a középpályán vissza kell szerezni -
Jaja, Lukaku még az U18-ban játszott, azért nincs a felnőtt a keretben. :) -
Motiválni kell őket a sajtótájékoztatókon hogy elhigyjék képesek nyerni vagy valami váratlan taktika kell amivel meglepjük az ellent.Ha kiscsapattal vagy próbálj a nagyok ellen kontrákra játszani..(annak ellenére hogy most a milánnal vagyok kénytelen vagyok énis ezt tenni és egész szépen bevált a mu és az inter ellen is) -
Zorro: debrecen anichebe meg eikrem nemrossz:):D jókis összefoglaló.
Lippet: grat jövőre meglesz az!:) nyári átigazolások szerint tolod? Sneijder meg tényleg eléggé jó szezont futott.
Geo: grat akkor jövőre meg PL cím:D -
Üdv és hatalmas gratula mindenkinek az elért eredményekhez!!!
Némi szakmai tanácsért fordulnék hozzátok. Azzal mit lehet tenni ha "túlságosan tiszteljük" a nagy csapatokat ? Én ebben a megállapításban nem nagyon látom a háttérben húzódó taktikai instrukciót :S:D -
Grat all! A Shanxi-hoz meg kitartást :) Én pár napig bírtam a megjegyezhetetlen nevek kavalkádjában :)
-
Chelsea Football Club - 2010/2011
Félretettem az essen-i mentésem, helyette kezdtem egy új játékot a Chelsea csapatával. Ellentétben akvik-al, én a lehető leghosszab ideig szeretnék a kedvenc csapatomnál maradni, nem szeretném az egész földet bejárni (persze, az is nagy teljesítmény, minden elismerésem).
Júliusban azzal a célkitűzéssel kezdtük meg a szezont, hogy harcolni fogunk a bajnoki címért. Ennek megfelelően busás összeget kaptam igazolásokra Abra papától. Meghatározó játékosok érkeztek a kerethez, kik teljesen kiürítették az átigazolási keretet. Most itt mindjárt a beszámoló elején megjegyezném: megérte! Vegyesen volt a csapatban fiatal-tapasztalt játékos egyaránt, így vághattunk neki az új szezonnak.
Mint már említettem az éves célkitúzés a "Küzdelem a bajnoki címért" volt. Nos nem is hazudtoltuk meg magunkat, végig partiban voltunk a bajnoki címért, hol jobban, hol kevésbbé. Elég sok gólt kaptunk a szezon során, ezért a nyáron a védelem megerősítése a cél. Sok nem várt döntetlen csúszott be a bajnokságban, ha ezek nincsenek most mi lennénk a táblázat élén.
A különböző kupasorozatokban hellyel-közzel helyt állt a csapat. Nagy meglepetésre a mindkét hazai kupadöntőt a Wolwerhampton ellen, kik ellene esélyeshez méltóan nyertünk. A bajnokok ligájában már volt ilyen szerencsék. Az Inter kieejtése után a bajorok elleni idegenbeli 2-2 biztató volt, de a visszavágóra nem tudom mi lett a fiúkkal... Leverkusen - Man Utd döntőt rendeztek, utóbbi sikerével. Itt jegyezném meg Videoton 4. helyen zárt a csoportjávan (Man Utd, Porto, Udinese, Videoton).
Végül, de nem utolsó sorban szeretném kiemelni két játékosom teljesítményét.
Sneijder elkezdte törleszteni az árát, rengetek gólpaszt osztott ki az idén. Merem állítani, nélküli nem itt lennénk.
Terry élete szezonját élte meg, csatárokat megszégyenítő gólokat szerzett védő létére. Meglepődtem teljesítményén.
Köszi, hogy elolvastad, "egy év" múlva jelentkezek újra! -
És tényleg velük tolod :) Grat és kitartás! -
én is ezt az elvet használtam :D
más: Manchester City pénz költős karrier: Premier Ligue: Vezetjük a tabellát 2 fordulóval a vége előtt 2 ponttal (Egyel kevesebbet játszottunk). Utolsó 3 meccs: Arsenal, Chelsea, Liverpool :P -
geo91 #75378 köszi! ahhoz kell vagy 3-4 év... :D sheffield wednesday-el négy kellett anno. -
spiczi91 #75377 Én szépen elkereszteltem magamban mindenkit(Qu Bo - kubu, stb.)
@geo91
gratgrat, nyerd meg a PL-t is :D -
geo91 #75376 Southampton - 2011/2012
A tavalyi recept szerint a kupákban rémesen teljesítettünk, ellenben a bajnokságban brillíroztunk. Irány a Premier League!
Csapat:
Bajnokság:
Kupák:
-
Énis toltam vándorkarrierem elején ázsiába és szintén a suwonnal.Jók az ottani meccsek meg ligák.Ha meg eltudsz hozni egy korban még annyira nem kiöregedő öreget akkor tényleg hülyére verheted őket:D -
Megvan a varázsa a távol keleti vitézkedésnek, én tavaly (fm2010) a Suwon Samsung Blue Wingssel (dél kórea) karrierkedtem. Leigazoltam ingyen Ebi Smolareket meg volt egy brazil csatártársa kettőjükkel gyakorlatilag hujere vertem egész Ázsiát :D Fun karrier volt. Az egyetlen hátránya az volt, hogy eleinte nem tudtam megkülönböztetni a jatekosaimat egymástól. Volt 5 Hwo 4 Lee 6 Hwang :DDDD -
spiczi91 #75373 Majd ha olyan lesz a helyezés. Fontos lenne, hogy ez év végén meg legyen a TOP4, a valódi erősítést jelentő játékosok egyszerűen körberöhögnek, amikor azt mondom hogy igazoljanak hozzám, a 3 szerzeményből csak Zheng Long jó játékos, Mwanza nem rossz, viszont már nem fiatal, de a padra kellett valaki, a másik meg valami 16 éves srác, rossz a potenciálja, de ha nagy baj van, akkor van elég skillje beállni. -
Ázsiai bajnokok ligájában indulhattok? vagy csak jövőre ha olyan helyezést értek el a ligában?
Sok sikert! -
spiczi91 #75371 Shanxi
Felállás
Tabella
Statisztika
Átigazolások
Nos, a játékosmozgás sajnos elég egyoldalú volt, így elég kevesen vagyunk, remélem júliusig kihúzzuk komoly hullám nélkül. Hál'istennek sok a multifunkciós játékos, így nem lehetetlen még ennyi játékossal sem megoldani a félévet.
Amúgy a várakozásaimat bőven meghaladjuk, a média 8. helyre várt minket, én TOP4-et ígértem a vezetőknek, ez azért szinte biztosan meglesz.
A támadósorunk rendkívülit teljesít, ugyanez nem mondható el a kapusomról, sajnos képtelen voltam egy normális kapust találni 1 hónap alatt, júliusban remélem ezt már tudom orvosolni.
Amúgy elég érdekes a lebonyolítása a ligának. Itt az elején 2X3 meccset játszottunk gyakorlatilag, mivel a 3 meccse szakaszok közt volt vagy 2-3 nap...
Remélem hasonlóan jók maradnak a támadóim és akkor nagy baj nem lehet, majd holnap is tolok vagy 5-6 meccset. -
sok sikert zavbal!
Folytattam időközbe a vándorkarrierem.Az arsenalal megnyert szuperkupa döntő után még maradtam pár hónapot várva a megfelelő állásajánlatot(sajnos csak ilyen másodosztályú ajánlatok voltak) majd végül november első napjaiban több állás is felszabadult köztük a milan,dortmund real madrid trióé.Bajnokságban ekkor a 2.helyen álltam bl csoportban pedig az elsőn.Végül bejelntkeztem a milanhoz akik eléggé nagy zűrben voltak:
bl-ben nem ment a szekér...bajnokságban se nagyon..végül megnéztem a csapat keretét a morál eléggé gyenge volt így megvolt a kellő motivációm h elválaljam a csapatot.Adott keretből végül az alábbi enyhén védekező taktikát sikerült kihoznom.
Eddig ilyen eredménnyeket értünk el:
-
nice akvik! és grat a karrieredhez.
Tovább nyomtam Toulouset. A második helyen álltam 3 forduló után aztán vmi beütött. Jött a Saint Etienne és ugy csaptak meg 3-1 re hogy Sanogo( előtte 3 meccs 6.40 rating 0 gól) 3 at vágott. Megyek a monacohoz 3-1 ott is. előtte meg a Nancy ellen 4-0. Szóval most a 11. vagyok és a csapat egy 0. A francia kupában csak én egyedül kaptam első ligás csapatot, szóval szerencse is elkerül.De valahogy csak felrázom őket -
Folytatom a támadókkal:
Deep-lying forward/mélységi támadó
Dribbling
First Touch
Long Shots
Passing
Technique
Creativity
Decisions
Off The Ball
Teamwork
Strength
Példák:Totti,Del Piero,Tevez,Pandev
Advanced Forward/Kimondott csatár
Crossing
Dribbling
Finishing
Heading
Anticipation
Composure
Flair
Off The Ball
Work Rate
Pace
Példák:Van Persie,Forlán,Lisandro Lopez,Liédson
Target Man/Célember:
Finishing
First Touch
Heading
Anticipation
Bravery
Determination
Teamwork
Work Rate
Jumping
Strength
Példák:Llorente,Drogba,Kanouté,Babacar,Janko
Poacher/lesipuskás
Dribbling
Finishing
First Touch
Anticipation
Composure
Off The Ball
Acceleration
Agility
Balance
Pace
Példák:Higuain,Luis Fabiano,Diego Milito,Eto'o,Anelka
Completed forward/Tökéletes támadó:
Dribbling
Finishing
First Touch
Heading
Long Shots
Passing
Technique
Anticipation
Composure
Creativity
Decisions
Determination
Off The Ball
Teamwork
Acceleration
Agility
Balance
Jumping
Pace
Strength
Példák: Fernando Torres,Borriello,Dzeko,Rooney,Cavani
Defensive forward/Védekező támadó
Finishing
Marking
Tackling
Anticipation
Composure
Off The Ball
Teamwork
Work Rate
Stamina
Strength
Példák:Kiessling,Lewandowski,Pavlyuchenko,Kurányi
Jöjjenek az edzők:
Azt hogy ránézésre tudjuk kiből lehet 4 illetve 4,5 vagy 5 csillagos edző az a következő értékek alapján meghatározható:
Három legfontosabb tényező amit mindignézzünk az adatlapján:
Determination/döntés,elhatározás
Level of discipline/fegyelmezettség
Motivating/motiváció
Ha ezek az értékek eléggé magasak akkor már elég jó edzőt kapunk.
Nézzük akkor az edzőket edzésbeosztás szerint lebontva.Tehát a fenti képességeken kivül még melyik a fontos számukra hogy jó edzők legyenek.
Strength and Aerobic(erőnléti edző): Fitness
Goalkeeping(kapusedző):goalkeepers
Tactics(taktika):tactics
Ball control(labdavezetés): mental,technical
Defending(védekezés):tactical,defending
Attacking(támadó):attacking,tactical
Shooting(kapuralövés):Attacking,technical
Remélem az alábbi hszek hasznára váltak valakine.Köszi hogy elolvastad. -
Folytatnám a második résszel: Középpályások(már nem írom ki mindenhova a magyar fordítását a szavaknak)
Defensive midfilder/védekező középpályás
Marking
Tackling
Concentration
Decisions
Positioning
Teamwork
Work rate
Acceleration
Stamina
Strength
Példák:Essien,Sandro,Mascherano,Jagielka,Ambrosini,Annan,Vukojevic
Deep-lying playmaker/mélységi irányító
Marking
Passing
Tackling
Technique
Composure
Creativity
Positioning
Teamwork
Strentgh
Példák: Yaya Touré,De Rossi,Cambiasso,Miguel Veloso,Obi Mikel,Palombo
Anchor Man/Szürő ember
Heading
Marking
Tackling
Anticipation
Concentration
Decisions
Determination
Positioning
Work rate
Strength
példák:Migliaccio,Khedira,Alou Diarra,Bolatti,GIlberto Silva
Wide midfilder/oldalsó középpályás
Crossing
Passing
Tackling
Anticipation
Decisions
Determination
Off the ball
Teamwork
Workrate
Stamina
Példák:Fabio Coentrao,Gareth Barry,David Beckham,Joey Barton
Winger/szélső
Crossing
Dribbling
Technique
Decisions
Flair
Off the Ball
Acceleration
Agility
Balance
Pace
Példák:Robben,Pandev,Bastos,Aaron Lennon,Piatti,Nasi,Jeremy Menez.
Defensive Winger/védekező szélső
Crossing
Dribbling
Marking
Tackling
Technique
Decisions
Teamwork
Work Rate
Pace
Stamina
Példák:Alvaro Pereira,Alex Sandro,Vargas,Park ,Srna
Ball-winning midfilders/labdaszerző kp:
Marking
Tackling
Aggression
Bravery
Determination
Positioning
Teamwork
Work rate
Stamina
Strength
Példák:Alex Song,Felipe Melo,Moussa Sissoko,Cristian Ledesma,Sulley Muntari
Box-to-box midfilder/Sokatmozgó kp:
Dribbling
Finishing
First Touch
Heading
Long Shots
Marking
Passing
Technique
Anticipation
Bravery
Decisions
Determination
Off the ball
Positoning
Work rate
Acceleration
Stamina
Strentgh
Példák:Stankovic,Gerrard,Jucilei,Henrique.
Advanced playmaker/kimondott irányító
First touch
Long shots
Passing
Technique
Creativity
Decisions
Flair
Teamwork
Work Rate
Stamina
Példák:Xavi,Iniesta,Fabregas,Sneijder,Montolivo,Gourcuff,Sahin,Ganso,Paulo Henrique
Inside Forward/Belső támadó:
Crossing
Dribbling
Finishing
Passing
Decisions
Flair
Off the ball
Teamwork
Acceleration
Pace
Példák:Tévez,Kaká,Jovetic,Messi,David Silva.
Attacking Midfilder/támadó középpályás:
Dribbling
First Touch
Passing
Technique
Creativity
Decisions
Flair
Off The Ball
Work Rate
Acceleration
Példák:Iniesta,Van der Vaart,Modrid,Coutinho,Wilshere,Granero
Trequartista:
Finishing
First Touch
Passing
Technique
Anticipation
Composure
Creativity
Flair
Off The Ball
Agility
Példák:Cristiano Ronaldo,Messi,Agüero,Luis Suarez,Vucinic
Central Midfilder/Középső Középpályás:
First Touch
Long Shots
Marking
Passing
Tackling
Creativity
Decisions
Determination
Off The Ball
Positioning
Teamwork
Work Rate
példák:Ramires,Motta,Meireles,Flamini,Busquets. -
És megvan a feljutás
-
Vége a szezonnak
A rájátszás meglett itt kell most alkotnunk
Sok gólt lőttünk de sokat is kaptunk
-
Nem tudom volt-e már fenn az oldalon taktikában szereplő poziciók jelentése(pl milyen képességgel kell hogy bírjon egy jó irányító középpályás) de más külföldi oldalakon már láttam így hát akkor leírom ide is és próbálok hozzá különféle játékosokat is ajánlani.Hátha még valakinek tudok ezekben a dolgokban segíteni az alábbi leírással.Az első részben szeretnék kitérni a védelemre.
Kapusok között kétféle poziciót különböztett meg a játék:
Goalkeeper/Kapus:
Hagyományos mindenki által ismert kapus poszt.Fontosabb képességek amivel rendelkezni kell egy jó kapusnak:
Aerial ability/Légi képességek
Command of Aera/16os uralma
Handling/labdabiztosság
Ones on Ones/egy az egy
Reflexes/reflex
Composure/higgadtság
Concentration/koncentráció
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Agility/agilitás
Posztra való játékosok: Hugo Lloris,David De Gea,Van der Sar,Valdés,Cassilas stb..
Sweeper Keeper/Söprögető Kapus:
Creativity/kreativitás
Acceleration/gyorsulás
Pace/gyorsaság
Villámkapus amolyan Higuita féle..pl: Tono,Pinto(barcából) és Silvio Proto.
Kapusok előtt húzódó védelmi vonalról jönne egy kis elemzés:
Sweeper/söprögető
Heading/fejelés
Marking/emberfogás
Passing/passzolás
Tackling/szerelés
Anticipation/megérzés
Composure/higgadtság
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Acceleration/gyorsulás
Balance/egyensúly
Jump/ugrás
Példák: Nesta,Woodgate,Tomas Sivok,Rio Ferdinand,Daniel Agger és Vertonghen
Libero/beállós
Dribbling/cselezés
Heading/fejelés
Marking/emberfogás
Passing/passzolás
Tackling/szerelés
Anticipation/megérzés
Composure/higgadtásg
Creativity/kreativitás
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Team Work/csapatmunka
Acceleration/gyorsulás
Balance/egyensúly
Jump/ugrás
Példák:Philippe Mexes,Rafael Márquez,Gonzalo Rodriguez,Mateo Musacchio és Arturo Vidal
Szélső hátvédek:
Fullback/oldalsó hátvéd
Crossing/keresztlabda
Marking/emberfogás
Tackling/szerelés
Anticipation/megérzés
Positioning/helyezkedés
Teamwork/csapatmunka
Work rate/munkabírás
Acceleration/gyorsulás
Stamina/álloképesség
Példák:Sergio Ramos,Vedran Corluka,Alvaro Arbeloa,Ashley Cole,Chiellini,Chivu..
Wingback/szélső hátvéd
Crossing/keresztlabda
Marking/emberfogás
Tackling/szerelés
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Teamwork/csapatmunka
Work rate/munkabírás
Acceleration/gyorsulás
Stamina/állóképesség
példák:Patrice Evra,Fabio Coentrao,Alex Sandro,Pablo Zabaleta,Azpilicueta,Riise,RafinhamPhilippe Lahm,Daniel Alves,Maicon,Sagna,Santon stb...
Középhátvédek:
Ball-playing defender/játékszervező védő
Heading/fejelés
Marking/emberfogás
Passing/passzolás
Tackling/szerelés
Technique/technika
Composure/higgadtság
Decisions/döntések
Determination/eltökéltség
Positioning/helyezkedés
Jumping/ugrás
Strength/erő
Példák:Gerard Piqué,John Terry,Thiago Silva,Vincent Kompany,Thomas Vermaelen,Math Hummels,Johnny Evans.
Limited defender/visszafogott védő
Marking/emberfogás
Tackling/szerelés
Positioning/helyezkedés
Jumping/ugrás
Strength/erő
Példák:Bonucchi,Ranocchia,Juhász Roland,Nemanja Vidic,Branislav Ivanovic
Central defenders/középső védő
Heading/fejelés
Marking/emberfogás
Tackling/szerelés
Composure/higgadtság
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Jumpint/ugrás
Strength/erő
Példák:Simon Kjaer,Ryan Shawcross,Nemanja Vidic,Carles Puyol,Miranda,Holger Badstuber...
Következő részekben a középpályásokról majd a csatárokról és végezetül az edzőkről adok hasonló beszámolót.Este vagy a holnapi nap folyamán pedig az arcsomaghoz hozok frissített képeket és remélhetőleg még időm is lesz játszani..köszi ha elolvastad.
-
persze, azért ennyire nem nézem be a dolgokat :D
-
biztos, hogy átigazolási időszakban próbáld a közös tulajdon opciót? -
végül is nem a világvége, csak szeretem -egy ideig- az aktuális igazolásokat követni, és úgy játszani... :D -
most épp 2011 nyarán, a már eleve közös tulajdonban lévő játékosaim másik feléért tudok ajánlani, de pl teszem azt Juraj Kuckáért nem. meg senki másért, legyen az olasz, külföldi, serie a-s, b-s. viszont nekem rendre felajánl pl Bologna, Ascoli stb játékost közös tulajdonba, de én a saját játékosomat sem tudom.
sima 11.3as update-el játszom, csak adatbázis van frissitve, semmi saját skin, magyarítás, face logo mez stadion anyámtudja pack nincs fent -
Hello !
Irtam neked privibe üzenetet,olvasd már el :) -
nem mert mar nyomtam 10 evet is milannal es vegig benne volt -
zEEdO #75357 Hahóóóóó emberek! Valaki szeretne neten játszani? :D -
paly90 #75356 köszi szépen, akk Witsel lesz -
Box-to-boxnak sztem sokkal jobb vétel witsel.Jobban megfelel a pozició követelményeinek. -
paly90 #75354 box to box középső középpályás
nem tudok dönteni, mondjuk Witsel mellett szól h olcsóbb -
Milyen pozicióba szeretnéd őket? witselért 5millió eléggé jó.