104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
de ezzel elvesztené manager mivoltát az egész...hisz az ilyen pénzügyekkel való foglalatoskodást nem az edző, hanem az elnök végzi.
de ha ilyen kell, akkor ott van a FIFA M....ez pedig maradjon meg ilyennek... -
A részvényes ötletet megvalósította a Total Club Manager sorozat (ma már FIFA Manager), ahol a régebbi játékokban még csak a fizetésként megkapott összegből vehettél részvényeket, ráadásul elég hosszú listából válogathattál. Ezen kívül még költhetted a pénzt házra, autóra, yachtra, stb. A sorozat újabb részeiben már a klub pénzéből tőzsdézhetsz csak tudtommal.
Fogadás pedig az USM98-ban volt például, ott a csapat pénzét tehetted fel meccsekre, illetve volt "Going Public" funkció is a játékban, szintén részvényekhez köthető a dolog, csak éppen a klub bőrét vitted vásárra, ha éltél a lehetőséggel.
Ezen tapasztalatok alapján szerintem abszolút életképesek lennének a funkciók, de arra ügyelnék, hogy ha valakit teljesen hidegen hagy a pénzügyi téma és nem szeretné, ha az FM elveszítené a varázsát emiatt (pl.: Huni), akkor lehessen kizárólag a jelenlegi funkciókkal foglalkozni, a többit pedig hadd kezelhesse "a gép". A TCM ezt tökéletesen megoldotta, a játék elején és a játék közben is beállíthatod részletesen, hogy mivel szeretnél foglalkozni és mivel nem. -
Sosem értettem, hogy miért akarják az emberek ilyenekkel felhígítani a játékot. -
ateszegry #81035 dgabor sztem montpellier:D -
Juliano82 #81034 a Lyon az évekig meghatározó csapat a menedzserbe még az európai porondon is.
Az új menedzserbe lenne 1-2 ötletem.
1. Jó lenne ha a pénzt le lehetne kötni egy kis kamatra, hogy fialjon vmennyit.
2. vagy lennének részvények amiken ugyanúgy lehetne kaszálni vagy épp bukni.
3. Mivel a játékban "nekünk" mint menedzsernek van fizetése így lehetne egy egyenlegünk és mivel minden meccsnek van "odds"-s vagyis szorzója így bele lehetne vinni a játékba egy kis szerencsejátékot. Persze saját csapatra nem lehetne fogadni. Illetve ez nem vonatkozna a Seria A-ra...;)
Nem tudom ezek mennyire lennének életképesek, de elgondolkodtatóak szerintem. -
SatyaD #81033 1-3-ról 20 perc alatt sikerült kiegyenlítenem, majd egy gyors 10-9-es 11-es párbajjal a Magyar kupa is megvan!!! -
SatyaD #81032 hirtelen a Lyon jut eszembe.
(más) Debrecennel 5 fordulóval a vége előtt nyertem a bajnokságot, Ligakupa megvan, most következik a Magyar kupadöntő a ZTE ellen, remélhetőleg hasonló formában lesznek, mint idén :) -
Utley #81031 Én leszedtem az Óceániai kiegészítőt,és így játszhatóak a bajnokságok. -
dgabor82 #81030 Francia első osztályból melyik csapatot ajánlanátok kezdésnek? Mindenképpen olyan csapatot szeretnék, amelyikkel már az első években is lehet sikereket elérni. -
Neeeem, mégcsak hitegetnek. Eddig a legnagyobb összeg amit felajánlottak még tavaly Cabayé-ért és Sow-ért egyaránt 12-12 millio Ojró, de nyilván nem adtam el őket :D -
De ez bolond... :D -
hát mi vagyok ha nem isten :DDD
-
Tényleg azok, és érdemes évről évre ránézni a Dinamora, mert olcsón kaphatunk tőlük nagyon jó játékosokat. Én már említettem, hogy szoktam tolni az FM07-el is, ott például Modric, Eduardo és Corluka messze kilógnak a keretből, alig lehet őket megtartani már az első szezonban is.
Az említettekről még 1-1 screenshot:
-
ja azt hittem hogy konkrétan már ajánlat is jött. akkor nem szóltam. -

milyen patch van fent hogy ennyi pénzt adnának egy játékosodért? nálam soha nem akartak senkiért sem ennyit adni nem hogy Cabaye-ért. vagy ez nem euró? (mond hogy font :D :D )
-
Mind a 3 remek playa :D -
Akkor felállás, nem taktika :D
Am tudom, hogy csak hírek, csak úgy jólesik olvasni, hogy ennyit áldoznának. Igazából, 150 millára van beállítva az ágyúk kivásárlási értéke, mert nem akarok úgy járni, mint Gervinhoval. Am közben hír jött Sow-ról is, 79 az Intertől.
Miguel Medina-t elhoztam kölcsönbe, Lukaku le van igazolva, Sow és El Arabi még mindig itt vannak, csatárokkal nem lesz gond, bízom benne. -
RB pozícióba én egy horvát fiatalembert tudok ajánlani: Sime Vrsaljko-nak hívják a wonderkidet, állítólag igazi vadállattá változik pár év elteltével. Abból a csapatból (Dinamo) egyébként még Badelj-t és Kovacic-et érdemes leigazolni, ha valaki engem kérdez.
-
Azok csak hírek, gondolom ennyi a kivásárlási áruk. Annyit nem fogsz kapni értük, ez biztos.
Egyébként az, hogy a pénzből mennyi megy az igazolási keretbe attól függ, hogy a vezetőség hány %-át engedélyezi. -
Én azért a bajnokságokat nem keverném ide. Izlandi másodosztály is megvan csinálva, mégse hiszem, hogy azért, mert jók az eladási mutatók. Ezért is népszerű a játék, mert nem csak a 4 nagy liga van beletéve, hanem rengeteg választási lehetőséged van.
Én is tudok angolul, és rengeteget tanultam a játék által is, ezért van, hogy néha nem értem az emberek fröcsögését. Nyilvánvaló, hogy a mai világban szinte alapkövetelmény az angol nyelv ismerete.
Én azt sehol nem írtam, hogy mindenki megvenné a játékot ha alapból lenne benne magyar nyelv, de ha úgy követnéd a magyar fórumokat évek óta, ahogy én, akkor látnád, hogy rengetegen áldoznának 10k forintot ha ez így lenne. Nem kell megvenni, én nem is mondtam, hogy balfasz aki nem veszi meg.
A véleményedet is nyugodtan leírhatod, de azért ezt a lenéző stílust tartsd meg magadnak. Nem gondolom, hogy probléma lenne ha megpróbálnék egyezkedni, terveket vázolni az SI-nek. Meglehet, hogy nem lesz semmi az egészből, meglehet, hogy meg sem hallgatnak komolyabban, de ha nem is próbálkozunk, akkor tuti, hogy nem lesz előrelépés.
Tipikus magyar mentalitás amúgy, hogy ha valaki új ötlettel jön elő, megpróbál valamit csinálni, akkor jönnek az általad leírtakhoz hasonló vélemények. :)
Szycsu: az nem taktika, csak felállás. Attól, hogy én ezt beállítom, nem fog brillírozni a csapat. Fontos a felállás is, de sokkal fontosabb és nagyobb jelentőségű a csapat és egyéni instrukció. -
Am azt hiszem, ez a 4-5-1
Más:
Atletico adna Cabayé-ért 78 millát, Mu Digne-ért 76-ot, de még ajánlat nem jött. Kérdés: Ha jön, eladjam őket? Fingom nincs mit csináljak. Nem tudom, hogy amit kapok játékosokért pénz az bemegy-e az átig keretbe, mert ha igen, akkor eladom őket, de ha nem, akkor nem :D -
4 védő egy vonalban, 1 DM, 2 KKP, 2 szélső és 1 csatár. Nem fog 1 valaki rekord mennyiségűt rúgni (vagy csak ha nagyon nagy sztár--> Neymar meg ilyenek), de az egész támadó szekció lövi a gólokat. Mind a két évben mi lőttük eddig a legtöbb gólt. -
Juliano82 #81016 valaki igazán megdobhatna egy letesztelt fm2011-es bevált taktikával amin főleg a csatárok alakítanak is valamit.
Csakmert van 1 bevált (inkább eredményes) taktikám de röhej hogy a söprögető több akciógólt lő mint csatárom..:( (amúgy még mindig Anderlecht és 2017-et írunk) -
mondjuk én leszarom végülis,tudok annyira angolul,hogy elboldoguljak,lehet paraszt vagyok,de én csak azért nem fogom megvenni,hogy rajta legyen a magyar nyelv,meg a legújabb patchet használjam(ami jópárszor plusz bugokat idéz elő). -
"Nyilvánvaló, hogy nem adnak el annyi példányt Magyarországon a játékból, hogy megérje az SI-nek foglalkoztatni X számú embert azért, hogy magyar nyelv is legyen az alapjátékban."
a magyar bajnokságot mégis megcsinálják az utolsó békéscsabai ifista születési dátumáig a legnagyobb részletességgel...ez nem kifogás,1 embert kéne felvenniük,aki lefordítja az egész játékot...kapna pár példányt a játékból,meg némi aprót,és viszlát...mert a dánoknál nagyon sokan megveszik,képzelem... -
szerencsére én még így is első maradtam...:D
éééés kit sikerült leigazolni...:D 15-20 percekre még bőven jó lehet :D
-
Nálam is ugyanez történt. Ha nyerünk, BL-csoportban 3.-ak lettünk volna, és mehetünk tovább az EL-be...
2-1-re megyek, 3 perc hosszabítás, 96.20-nál egyenlítek, és kiestem mindenhonnan a gecibe :) -
Same old shit... -
végre valahára befejeződött a 2. szezonom a Madrid kispadján (összességében ez volt a 7. év), és kereshettem magamnak valami kihívást. nézegettem a francia harmadosztályt (Red Star 93, Paris FC), az angol harmadik vonalat (Portsmouth (most esett ki oda), Nottingham), és végül a másodosztályba feljutó Cardiff kispadjára ültem le. aztán csak kamilláztam, mikor a vezetőség bejelentette, hogy lesz 27m igazolni. felbontottam az eddigi anyaegyesületi szerződést (Trabzonspor) és kértem egy másikat - végül az Arsenal lett az, aminek különösen tudtam örülni. már kaptam is tőlük egy igen csak tetszetős vkp-t. lássuk, mit tartogat nekünk Anglia.
(a négy nagy bajnokságból már csak itt nem nyertem meg a ligát) -
ezt a kibaszást...a 3 perces hosszabbítás során a 96. percben egyenlített a Haifa....szopjanak le.... -
nos, mivel japánba hirtelen és csúnya módon elhaláloztam ezért úgy döntöttem új világok felé veszem az irányt. de elvesztettem az íránytűm és emiatt rossz irányba indultam. Végül Párizs kikötőjében állt meg a hajóm...
1 szó mint 100....a braziliai kiküldetés előtt folytatom a régen félbemaradt Paris FC-s mentésemet...
felzárkoztatásnak néhány kép....
a csapat
a bajnokság
az Európa Liga
-
Az éjjel épp azt próbáltam visszakeresni, hogy utoljára mikor volt top10-ben a topik. Talán szinte napra pontosan egy éve, akkor 1. helyen volt. :) -
Simán meglesz, igaz, kell hozzá némi szerencse is. Nekem év közben volt 10 pontos hátrányom, végén 1-gyel vittünk, igaz, kellett hozzá a riválisok kipukkadása is. -
Tijani Belaid nálam a Lille-nél Hazard cseréje, Souquet-et meg elvitte év végén a Porto... -
definiáld, normális....:D -
Casso7 #81003 Vidi után újabb nagy skalpot szedtünk be. Töretlen a sikerszéria.
-
cm03-04, fm06 -> folyamatosan top1 volt a topik. :P -
gyerekek TOP 10-ben már bent vagyunk. 

emlékszem még 08-09-nél mikor a top3-ban voltunk hetekig. persze akkor tájt mikor kijött a játék de szép volt... -
...az első TÉKem hágéként :D -
Na és akkor következzen...