104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Fyrex
    300. meccsem a kispadon.....
  • zEEdO
    mind1, megvárom első szezon végét, addig meglátom, hogy hogyan teljesítek válogatottal, aztán ha lesz üresedés valahol, akkor majd lehet megyek klubhoz.
  • zEEdO
    gondoltam kezdek egyet a Magyar U21-el, úgyis régen toltam válogatottal, 6 meccsből 5-t nyertem és csak egyet vesztettem azt is a 90 percben szokás szerint, aztán most van 1 nagyobb kihagyás, erre felkért a Sunderland és az Aston Villa is edzőnek :DDD Szerintetek melyiket érdemes elfogadni? Sunderland 19,5 millió font átig.keretet ad, viszont mínuszban a fizetés, míg az Aston Villa 15,7 milliót, de ott minden oké.
  • Terminátor14
    Ninics mit! :)

Ez egy jó kérdés, szerintem mivel évente írja ki, ezért valószínűleg igen, szezon végén frissül mindig. Volt már olyan, hogy a szezon végén a bl döntő előtt a játékosom nem akart aláírni új szerződést, nyertünk, vége lett a szezonnak, ezek után piti összegért aláírt azonnal.
  • Fboy
    köszi Még annyi, hogy a rep. csak évente frissül?
  • Terminátor14
    Ha az átlagára gondolsz, az nem nagy szám, talán a leggyengébb lehet a kezdőmben a kapus után. :)

Az értékei valóban jók, de mint mondtam azért egy brazil válogatott mc-vel még nem veszi fel a versenyt.
  • sanyiute
    szép kis statja van
  • Rudee
    Off topikban találsz.
  • horrorpops
    végül úgy döntöttem, hogy maradok még (legalább) egy évet a csapatnál. és lám, új szezon első mérkőzése a Chelsea ellen:

volt egy meg nem adott gólunk pluszba, és 2-2 kapufát rúgott mindkét csapat. nem semmi meccs volt.
  • Janika114
    Hali. Nem tudjátok hogy van olyan frissített adatbázis amiben normálisan megvannak csinálva a magyar igazolások is akár NB II-re is? Legjobb már vmi nyári lenne ahol megvannak szabadon igazolható játékosok akik valójában is, de akár téli is elég. Köszönöm.
  • horrorpops
    ha két csatárral játszol érdemes az egyiket előre tolva (tökéletes támadó/kimondott támadó) feladattal megbízni, a másikat pedig visszavonva (trequartista/mélységi támadó). érzékeltetve: míg az öreg Montella kifejezetten lesipuskás (poacher), addig mögötte Totti tökéletes trequartista.
    szvsz ebben a kiadásban (és napjainkban is) sokkal hatásosabb az egy csatáros játék.
  • lakac00
    Üdv!

A segítségeteket kérném, mi a különbség a csatár "típusok" között (poacher, trequartista, complete forward)? Két csatáros játék esetén melyikeket érdemes párosítani?
  • Terminátor14
    Te vagy az edző, neked kell döntened! :P

Én mindig úgy látok neki, hogy megnézem az adott csapat keretét és az alapján eldöntöm, hogy melyik taktika lenne a legjobb a rendelkezésre álló játékosokkal. Aztán annak megfelelően igazolok, hogy melyik posztokat érzem gyengének, vagy hova vannak túl kevesen.
    A Samp kerete elég erős, szóval néhány jobb igazolással simán nyerhető a Seria B :)
  • Blum
    Elkezdtem latni a szememtol es megtalaltam bannerben az FM Hungary-t,amin talaltam par tippet.

Ennek ellenere ha van valami hasznos tippetek,akkor hajra!
  • Blum
    Udv!

Elkezdtem jatszani ezzel a jatekkal,nagyon tetszik csak kicsit "bonyolult" igy elsore.
    Sampdoriaval kezdtem el egy szezont,de nem igazan megy a jatek (szezon kozepenel 3. helyen vagyok a tabellan es 7 pont a lemaradasom az elsohoz (Torino) kepest. )
    Arra gondoltam kezdek egy ujat,ahol esetleg mar tudnam mit kene csinalni.

Mit tanacsoltok,hogy epitsek fel egy csapatot? A csapat kezdo tokeje 1,8m GBP korul van. Ezt rogton a jatek elejen hasznaljam fel jobb jatekosok igazolasara vagy a meglevo keretet csiszoljam? Ez a legnagyobb kerdes szamomra,mert ugy kb. minden mas tiszta.

Ha esetleg van errol valahol egy atfogo tutorial,akkor szoljatok! :) Mindenestre a ti velemenyetekre/tanacsotokra is kivancsi lennek.
  • Terminátor14
    Köszi a képeket!

Látom Te is úgy állsz, mint én, nincs igazi klasszis magyar játékos sajnos :(
    A középső védő egész jó, csak a gyorsaságára rá kéne gyúrni. A többiek sajnos nem nagy számok.

Nálam most ő az, aki kezd kopogtatni a kezdőm ajtaján, csak "sajnos" a brazil válogatott mc-jét kéne kiszorítania:

Gyorsan hozzátenném, hogy a 20-as passzolása 6 éve 11-ről indult! :))

Egyébként nekem is van még pár tehetségem, akik nála gyengébbek, de én mégis leigazoltam őket, mert a jobb edzés meg stáb miatt így is szépen fejlődnek. Ha meg úgy gondolom ,akkor simán el lehet küldeni őket kölcsönbe.
  • lacko114
    enyémbe elég komoyl kis játékos már most is :D
  • horrorpops
    az én mentésemben elég gyenge eresztés lett a srácból.

• szabii98
    Ha nem szól a játék, nem is tudtam volna h túl vagyok a 100. meccsen, ami egyben a 100. meccsem nb1es csapatokkal is :D
    Igazság szerint nem volt túl boldogító, a DVSC ellen játszottunk visszavágót idegenben, összesítésben 6-3mal kizúgtunk az MK. negyeddöntőből :D annyira gyenge volt a szezon 1. fele, hogy lehet ki is esünk...de persze pénzt nemtudnak adni
  • Forza Italia
    Giroud visszatér hozzánk. Az asrsenal megszerezte Tevez-t így ő felesleges lett. 13.5m visszatér
  • bexinho
    Sikerült nagyot kaszálnom. Remélem nem érzem majd hiányát baloldalon. Mivel előző szezonban sokat volt sérült, sokat is keresett, így megragadva az alkalmat eladtam a Sevilla-nak Dinheiro-t. Kicsit úgy érzem, többet is kaphattam volna érte, de a spanyol gárda ajánlotta a legmagasabb árat a játékosért.

• Szycsu
    Hogy tudom beállítani a játékosaim válogatott szerepléseit? Még első idényben Hazardot, Dzsudzsákot, Cabayet, stb letiltottam barátságosokról, de azóta sehol nem tudom beállítani, hogy Ők mehessenek. Tétmeccsre sem hívják Őket, pedig ne mondja nekem senki, hogy egyikőjük sem lenne a legjobbak között a válogatottban...
  • lacko114
    Jason Lowe Blackburn jatékosa 20 éves 2011 be márbeadta 1 sö szezonomba.. 4 és fél csillagos középpályás!
  • bexinho
    Persze, szívesen dobok 1-1 képet. Sajnos nem akkora ászok, de a válogatottban sikerült néhány fiatal, jobb értékekkel rendelkező magyarokat felfedeznem (DVSC és ZTE alkalmazásában). Őket viszont nem akarom leigazolni hozzám, mert tuti nem fejlődnének annyit, mivel keveset játszhatnának. Az viszont nem lenne jó megoldás válogatott szempontjából.

Fiatal tehetségeim (átlagos képességűek, de remekül kihasználják a kevéske lehetőségüket):

Csatárom:

Hazai kupákban akár bevethető is a közeljövőben:

TKP-m hazai viszonylatban tökéletes:

Egyértelműen nemzetközileg is klasszis játékosom:

Néhány tehetség, akiket leigazolnék, de játéklehetőség hiányában kevesebbet fejlődnének. De lehet jövőre elhozom egyiküket:

• lacko114
    Cardiff nal atba be nekem a tehetség kutato :D elsö évbe minnyár mondom :)
  • stYme
    Azt megtudod mondani, hogy milyen csapatokba érdemes elhozni? és hol játszik. :D
  • lacko114
    Szeretnem figyelmetekbe ajánlani egy 21 éves angol tehetséget J Lowe :)
  • Terminátor14
    Első 3-4 évben bármit csinálsz, nem nő látványosan (Persze elérhető keretek között).

Utána fog elindulni felfelé, nekem asszem a 7. évben lett a legmagasabb itthon, addig előttem volt végig a Győr, pedig mindig én nyertem mindent, vagy szinte mindent.

Meg ebbe szerintem nem csak az eredmények számítanak bele.
  • horrorpops
    ilyet se láttam még. a szurkolók a szezon legjobbjának Bajramovic-t választották, tök jogosan.

erre a szezon csapatában csupán a kispadra fér oda.

fail?
  • Fboy
    Hali,
    Fradival tolom, már 3 éve bajnok vagyok, több hazai kupát is nyertem és bejutok a bl csoportkörbe általában, azonban a reputation-öm nem igazán nő. Még mindig csak a 4. vagyok ebben a tekintetben. Mivel lehetne ezt jobban növelni, ha lehet egyáltalán? A videoton folyamatosan 2. és még mindig nekik a legmagasabb a reputation.
  • DONGUBA
    ya mert elso evben eppen csak bentmaradtam 3 ponttal:DDDD
  • Terminátor14
    A magyarokról kérhetnék esetleg képet?

Nálam 2023-ban ott tartunk, hogy lenne 3-4 jobb magyar játékos, de azért a külföldiek még mindig sokkal jobbak, így nincs esélyük bekerülni.

Guba: Akkor esélyem sincs...:\
  • bexinho
    Köszönöm mindenkinek! Motiváló, hogy ennyien figyelemmel kíséritek a Fradis karrierem :) Amúgy alig várom már, hogy minőségi magyar játékosokkal töltsem meg a csapatom. Eddig csak egy remek képességű, ámde protekcióval kezdő (Dávid László Seman helyett) magyar bekkem van, egy tehetséges magyar csatárom (Ivancsics) aki külföldön nem lenne akkora sztár, meg egy saját nevelésű TKP-m, aki szintén csak 3,5 csillag :( De talán végre elkezdődik valami!

Remek meccs volt, örömteli BL szereplés a 95-ös év magyar szempontból. Azok a visszahúzós cselek pedig klasszisokat megszégyenítő. Egy dolgot viszont észrevettem. A focink nem visszafele fejlődik, csak egy helyben toporog. A tempó mai napig megmaradt, a körülményes labdavezetés is (2. gólnál Vince Ottó ha így vinné ma a labdát, 2 lépésnél leszerelnék). "Sajnos"-nem sajnos a foci elhaladt mellőlünk, a játékosokat még a magas fizetés se motiválja, a klubvezetők olyan célból ülnek egy csapat élére, hogy pénzüket tisztára mossák, magyar edzők, akik pályafutásuk alatt szinte mindegyik nb1-es csapatot megjárták... van aki többször is. Régen hányszor hallottam haverok, ismerősök idegenek szájából (akik komolyan szerettek volna focizni), hogy Fradinál van utánpótlás toborzás, de jó lenne bekerülni... az esély elég kicsi volt, ha csak nem volt az ember tényleg tehetséges (vagy pénzés?), hogy bekerüljön több1000 gyerek közül az ifis csapatba.

Remélem még életem során valami változni fog a magyar labdarúgásban pozitív irányban.
  • BArTim91
    Kicsit off, de nem bírom ki, hogy ne linkeljem be ezt.

Ez volt az a csapat, aki nem bundázta el a meccseket, amelyikben az a Nyilas Elek játszott, aki tétmérkőzésen a Fradiban soha nem hibázott büntetőt. Ottó, istenem ki gondolta volna hogy ez volt az utolsó értelmes meccse, Hrutka Jani..21 évesen tolta!!! Lisztes.. az első magyar gólt a BL-ben magyar rúgta! Hajdú Attila, aki szerintem a világ valaha volt legjobb 10 kapusa közé lazán beférne. Kuntic egy Shevchenkót bármikor kenterbe vert volna, sőt szerintem Rooneynál is jobb csatár volt. Szép emlékek ezek. Ahogy Jenőbá mondta, isten nyugosztalja, ezt még nagyapa korunkban is emlegetjük sajnos, mert azóta zéró. Na de majd az FM-ben megpóbálom megidézni ezt a teljesítményt. Hajrá fiúk csak tovább!!!!! és süvít a labda hálóba balra, hajrá hajrá FTC!!!
  • horrorpops
    nagy grat! élvezet olvasni az e körökben kevésbé népszerű bajnokságokból való beszámolókat. :) sajnálatos, hogy a lett-sztori véget ért.
  • Zenszkij
    Nagy élvezettel olvasom blogbejegyzéseid :). Gratula a címvédésért és a nagyszerű teljesítményért. Mivel nekem a kedven csapatom ez a jó öreg Ferencváros, ezért úgy tervezem a BL cím a minimum :D amit el akarok érni, továbbá magyar titánokat akarok kiedzeni. Jó játékot Neked és a többieknek is!
  • DONGUBA
    En mar leadtam a kepeket rola:)
  • FMfan
    Grat Bexinho!:)
  • bexinho
    Nem bírtam nyugodtan lefeküdni addig, míg meg nem írom az idei év összefoglalóját :D

Fáradtan, de remélem annál kevesebb hibával sikerült összehozni ezt az irományt:

http://fm2012-bexinho.blogspot.hu/
  • LasDen #82629
    azt persze nem szabad elfelejteni ki volt a legnagyobb király mindközül...:D

(khm khm)