104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• breckinridge
    A "demo-vitához":
    Per definiotorem a demonak szerintem a végleges verziót kellene tartalmaznia. A jelenlegi demo leginkább egy korlátozott, publikus béta, mint valódi demo. A demo, mintahogy a neve is mutatja (demonstration, demonstrator) ízelítőt ad a játékból. A közönség, rajongótábor is el van tévedve, mert korábban várja a demot, mint magát a végleges játékot. Nem lenne egyszerűbb ezt "public beta"-nak nevezni, aztán nem lehetne emiatt hiszti.
    Az megint más kérdés, hogy szerintem ez a demo még annyira bugos game engine-t tartalmaz, hogy még public betának sem szabadott volna kiadni. Szerintem.
    Más.
    A játék legnagyobb problémája szeintem a már sokadszorra átszervezett edzésrendszer. Látványosan nem tudnak kidolgozni egy jó edzésrendszert. A 2011-es nekem tetszett, szerintem inkább azt kellett volna tovább finomítani, mint kidobni a kukába.
    Az interfészt is mindig csak azért keverik össze-vissza, hogy rá lehessen fogni, hogy újítás, legyen miért teljes árat kérni érte. Kényszeres pótcselekvés ez. Kár mindig teljesen összekeverni. Inkább a taktikával kellett vona foglalkozni, mert eléggé merev, főleg a középpálya és a szélsők. Nem tudom feltűnt-e valakinek, hogy a legtöbb erős csapat által játszott 4-2-3-1-et (2 MC, AML, AMC, AMR, SC) nem lehet rendesen lemodellezni. Legalábbis nekem nem sikerült, pedig próbáltam eleget. Vagy a 2 DC előtt, vagy a szélen mindig hagy akkora levédekezetlen területet, amiből megél az ellen, nálam az MC-k sosem voltak jók. Az AML-AMR pedig nem védekezik rendesen.
  • Fyrex
    [u]DE, nekem is az a véleményem hogy sok a hiba, és gyengébb lett a demo mint szokott, nem tetszik annyira

amit mondani akarok hogy ne mondjuk hogy nem dolgoztak vele eleget, és ne higgyük hogy nem lesznek ezek a dolgok javítva!
  • Fyrex
    elbeszélünk egymás mellett kicsit

nekem sem tetszik sok dolog a játékban és ráfér a javítás, de Solt-al egyrészt azért mentem bele ebbe az egészbe mert aki kicsit is nyomon követte a fejlesztést, az tudja hogy mennyit tesztelték a játékot, meg mennyi visszajelzést vártak, másrészt meg rendkívül viccesnek tartom, hogy egyből cinizmus a válasz a véleményütközésre

de ha már felhoztad te is, akkor leírom azt amit félig tudok, és amit félig gondolok! azért van kint a demo, mert 1 hónappal ezelőtt bejelentették a játék megjelenését, és a demo időpontját is. szerinted mekkora hiszti lenne itt, ha bejelentenék hogy bocs srácok, nem lesz demó mert bugos fos a játék? nah az lenne az igazi marketing blama. és most hiába jönne ide 20 komment, hogy inkább ne lenne demó, csak legyen jó a játék. 1 héttel ezelőtt már tűkön ült az egész fórum... elég sok mindent újraírtak a játékban, és nyilvánvaló volt hogy rések keletkeztek, nem szívjóságból adtak beta engedélyt az előrendelőknek. pontosan ez mutatja a legjobban, hogy mennyire szükség van a tesztelőkre. mondhatjátok hogy nekem ez már egyből feltűnt x óra játék után, de nem gondoltok bele abba, hogy mekkora mennyiségbeli különbség van az SI tesztelők száma és a játékosoké között. úgy gondolták hogy elég lesz az idő a beta tesztelők és a demo tesztelők között hogy kijavítsanak elég dolgot, elszámolták magukat, de minden arra utal hogy ezerrel dolgoznak rajta, megint csak azt mondom, hogy akit érdekel gondoljon bele vagy nézzen utána. a megjelenéseket nem tolhatták el, mert még nagyobb gázban lettek volna.
  • Huni92
    szerintem túlreagáltad, ahogy Solt is.
    maga a téma érdekes, de remélem nem úgy folytatjátok, hogy egymás szavaiban keressétek a cinizmust vagy a személyeskedést. sőt, megkérlek rá.

én egyébként inkább Solttal értek most egyet. nem 2 hiba van a demoban, vagy a demo meccsmotorjában, és ez a bajom. teljesen nyilvánvaló bugok vannak, amelyek rendszeresen megismétlődnek. játszottam összesen 3 vagy 4 órát a játékkal, és észrevettem. nehogy már pont a készítők ne látták volna meg ezeket.
    azt senki sem várja el szerintem, hogy tökéletes demot és játékot adjanak ki. nem lehet megcsinálni. én egyszerűen azt nem értem, hogy miért jó nekik ha olyan demot adnak ki, amely hemzseg a hibáktól.
    az, hogy a teljes játék jobb lesz, nem kétséges. ha nem is nyúlnak hozzá az alaphoz, akkor rögtön a megjelenéssel egyszerre jön a patch is. könnyebb igy nekik, vagy wtf?
  • Neoncsoves
    ez mekkora fos, kezd felidegesíteni... kb minden gól beadásból születik vagy a beadás utáni tisztázás (természetesen ellenfélhez) következménye... ha kell akkor 16osról bombáz Busquets a ficakba, ha kell Iniesta lő a sarokba a 16os sarkáról mindezt úgy hogy 2 emberem áll rajta...
  • Fyrex
    "Mint ahogy az ilyen "nem adták ki" megjegyzések is fölöslegesek... :)"

itt valahol elcsúsztunk az összehasonlítgatásban hogy mi fölösleges cukkolás, mert az hogy még nincs kint a játék az egy objektív tény, az pedig hogy nem próbálgatták a te szubjektív véleményed, amit én próbálok cáfolni, te meg erre cinikusan reagáltál, én meg nem értettem erre mi szükség...

"nagybetűvel jelezném mindenhol, hogy ismert bug, javítása folyamatban van"

most írtam le, hogy jelezték hogy tudják, és dolgoznak rajta.

"A demó, egy "alap tervezet", aminek a gerincet kéne bemutatnia"

ezt pontosan megteszi a játék, egyáltalán nem játszhatatlan, én november elején 4. helyen állok. egyébként meg semmilyen kötelező funkciója nincs a demonak, az marketing szempontból nyilván nem szerencsés minél több a hiba benne.

most komolyan azért hirtelen szar lett a játék, mert van pár hiba a meccsmotorban?
  • Solt
    Mint ahogy az ilyen "nem adták ki" megjegyzések is fölöslegesek... :)

Ha te lennél a program készítője, akkor gondolom próbálgatnád kiadás előtt. Ha próbálgatnád, akkor kiadnád ilyen alapvető hibával? Én nem... ha mégis kénytelen lennék kiadni így, akkor nagybetűvel jelezném mindenhol, hogy ismert bug, javítása folyamatban van. Ez most így úgy néz ki, mintha ezt ők így gondolnának jónak...

A demó, egy "alap tervezet", aminek a gerincet kéne bemutatnia még akkor is, ha béta... alapjaiban hibás ízelítőt kiadni igénytelenség! Tisztelem, becsülöm őket, de ez nagy fekete pont a szememben... ( mint ahogy a honosításhoz való hozzáállásuk is )
  • Fyrex
    a cinizmust hanyagoljuk, tök fölösleges :)

egyébként megvenném ha tehetném, mert látom hogy folyamatosan jönnek ki az updatek a hibákra, foglalkoznak vele, és folyamatosan reagálnak a visszajelzésekre facebookon, twitteren, és a fórumokon is

ettől függetlenül persze azért vagyunk itt, hogy megbeszéljük a hibákat, nincs ezzel baj, csak az ilyen "nem próbálják ki?" hozzászólásokkal én személy szerint nem tudok mit kezdeni, mert ha valóban érdekel és utána nézel tudhatod, hogy nem igaz
  • Solt
    Komolyan? Már azt hittem, hogy a szokásos 3-4 tapasz is kijött hozzá...

Arra próbáltam célozni, hogy alap dolgok hibásak. Nyilván nem tökéletes programot várok egy demótól, de nekem az lenne a logikus, hogy alapvető hiba ne legyen benne... Aki nem ismeri, az ez alapján dönti el, hogy megveszi-e... Te megvennéd jelen állásában, ha nem ismernéd? Én nem...
  • Fyrex
    a legtöbb visszajelzést a demobol kapják, nincs nagyon miért hőbörögni.

a bétát is folyamatosan fejlesztik napról napra
  • Fyrex
    még nem adták ki!
  • Solt
    Én csak azt nem értem, hogy ők nem próbálják ki mielőtt kiadják?
  • Mor3llo
    jaja, borzalmas ilyen szempontból a labda fizikája! gondolom ezen az első leendő alkalommal javítanak.
  • Neoncsoves
    tök tetszik ez az új rész, de a labda úgy megy a füvön mintha taknyon csúszna vagy nem tudom...
  • methyliso
    Nálam angol alsóbb osztályban olyan is van hogy 1 nap pihenő van csak :)
    A bajnokság eleve 46 meccsből áll és mellette még 3 kupában indulunk, néha már örülök ha kiesünk a kupából legalább van egy kis pihenő :)
    Persze használom a rotációt szorgalmasan, tényleg ilyenkor ha fáradt egy játékos akkor beszélgetni kellene vele hogy most pihentetem a következő meccsen? Sajnos erre lusta vagyok :)
  • Rudee
    De úgy szokták IRL is elég sokszor, hogy szerda után szombaton játszanak. Különben a meccsek 90%-a vasárnap lenne.
  • zab
    Gondolom veletek is volt már olyan, hogy egy nemzetközi kupa után 2 napra rá jön egy bajnoki meccs. Nekem úgy rémlik, hogy a valós életben ilyen nincs, mert ha pl. szerdán van meccs, akkor szombatra nem szokták rakni, hanem inkább vasárnapra. A játékban pedig elég gyakran előfordul, hogy 2 nap pihenőt kapok...
  • zavbal
    ha ez még a 12 akkor tedd oda határozatlan árral és utasíts el mindenkit két hét múlva vissza sírja magát úgyis. Vagy a másik hogy rohadtul semmibe veszed a kérését :D

A banner zseniális szép munka.....
  • methyliso
    Egyik játékosom túl ambiciózus, elégedetlen és nagyobb csapathoz akar menni. Kérte hogy átadólistára kerüljön. Ha odateszem akkor max 160ezer fontot kérhetek érte, annál kevesebbért nem muszáj eladnom? Még 2 éves szerződése van, akár addig se kell eladnom, visszautasíthatom az ajánlatokat? Most találkoztam először ezzel a szituval.
  • bakkerman
    meg a gép mintha irányított sorsolást alkalmazna...kezdtem egy játékot a Rangerssel,eljutottam a skót ligakupa 16 közé,ahol bekapcsolódnak az élvonalbeli klubok,ők a kiemeltek,a Rangers ugye 4. osztályuként tuti élvonalbelit kap,a fél karomat rátettem volna,hogy a Celticet kapjuk...és őket kaptuk. Újratöltöttem a mentést,ismét jött a sorsolás,megint Celticet kaptuk,de a többi csapat most mást kapott. Megint kiléptem,ismét jött a sorsolás,kit kaptunk? A Celticet,a többi csapat pedig megint mást kapott,azaz a játék csak az én csapatom sorsolását buherálta meg. Mondjuk a valóságban persze nagy szám lenne egy Celtic-Rangers a ligakupában a kékek nyári botránya után,de a játékban elég cink,mert esélyem se volt továbbjutni (7-1-re nyert a Celtic)
  • szabii98
    az lehet :D
  • Huni92
    szerintem azért, mert kicsi az adatbázis mérete.

#85027: Sociedad, Malaga, Sociedad, Sociedad, Sociedad. Ilyen sorozatom jön most januárban :D
  • szoltan
    úgy látom idén sem sikerült kiirtani azt a bugot, amikor rendszeresen olyan ellenfelet kapok a hazai kupák sorsolásánál, akikkel a meccs(ek) időpontja előtt/után a bajnokságban amúgy is találkoznék. Így lehet 2 hét alatt 3X is játszani ugyanazon csapat ellen...
  • szabii98
    mért nem látom Torghellét meg Nikolicsot meg az ilyeneket a Vidinél a csapatban?:|
    csak az újabb igazolások vannak ott, Walter stb
    ez tavaly is így volt?:D
  • Darthmushroom
    meccsmotort nem a grafikára kell érteni , hanem ahogy szimulálja a meccseket
  • szabii98
    szvsz egy próbát megér :)
    1,6 giga, nem túl sok
  • 00mate
    Hát engem a meccsmotor nem nagyon zavar, mert gombfoci nézetben nézem a meccseket. :D
  • szabii98
    a többiek a meccsmotorra panaszkodnak, valamint a kezelőfelület kinézetére.
    A kezelőfelület valóban más, jól el vannak dugva a dolgok, de nekem tetszik
    Ki lehet osztani a feladatokat, hogy ki mit csináljon, ezt még nem sikerült megtalálni, igaz nem is kerestem.

Kezdésnél megkérdezi a játék, hogy az asszisztens miket csináljon( bari meccsek szervezése, team talk stb)

a meccsmotort mindjárt megnézem.
  • 00mate
    Most fogom leszedni a demot. Valaki le tudná írni, hogy mivel lett jobb/rosszabb a játék?
  • kosheen
    Kár hogy nekem várnom kell egy netbook skinre :D
    Nem baj, mire az kijön addigra talán a pénzt is összeszedem erre. Addig marad a 12. Ott meg a Fradihoz visszahoztam Gera Zolit (13-14-es szezon), és a szemét Egervári amint leigazoltam ki is tette a válogatott keretéből. Bezzeg a szintén nb1-es Rudolf ott van.
  • szabii98
    mire belejövök ebbe az angol fm-be..ajjajj :P
    nekem bejön a kezelőfelület nagyon, kicsit fm11ben átláthatóbb volt
  • breckinridge
    Ezen a demón még dolgozni kéne, de nagyon sokat. A meccs engine rémes. A két belső bekk közül az egyik mindig előre kószál (előttük két MC), a mögé betett labda halál, 5 meccs alatt 3 harsh tizit fújtak ellenem, team talkban nem reagálnak normálisan. és még sorolhatnám. A csilivili külcsín helyett talán inkább a belbecsen kellett volna még dolgozni...
  • Darthmushroom
    demo túlzottan nekem se jött át
  • Rudee
    Örülök, hogy nem csak én vagyok negatív véleménnyel erről a demo-ról.
  • Solt
    Egyetértek... elég lehangoló állapotban van... ráadásul nekem a külalakja sem tetszik, bár mondjuk ez a legkevesebb.
  • bakkerman
    igazad van,a demoknak ez a céljuk elsősorban,de azért bekell látni azt is,hogy olvasgatva az SI fórumát,nem várhattunk csodát a demotol. Folyamatosan írják a bugokat,a hiányosságokat a "tesztelők",akik a bétát használják,és 1 hét alatt nem tudnak mindent kijavítani,sőt,több mint valószínű,hogy a teljesben is meglesznek a bugok egy része. 5-6 óra demozás után nekem az a véleményem,hogy remek játék lesz,kezelőfelületen nem tapasztaltam eddig észrevehető hibát,bugot,de a 3d match engine-el nagyon sok probléma van. DE az SI-t ismerve ezeket a hibákat már az első patch orvosolni fogja,és abszolút megfogja érni a játék a pénzét! :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    feltörhetnék végre a fifa managert amúgy :DDDD
  • DONGUBA
    Nem szoktam veled egyeterteni de osztom a velemenyed....a demo egy fos.
  • dominik999
    Én a Manchester Uniteddel vagyok a Demóban és mindig az van, hogy 2-0-ra vezetek a 60. percbe és a 65.percbe már 2-3 az ellenfélnek
  • Huni92
    Lehet, hogy én gondolkodom hülyén, de én úgy csinálnám a dolgokat, hogy ha kiadok egy demot, azzal az (is) legyen a célom, hogy az embereknek pozitiv véleménye alakuljon ki a játékról, csettintsenek egyet, hogy ez igen, és igy több esély lenne arra, hogy megvegyék eredetiben. Na most ha nekem amúgy szándékomban áll megvenni a teljes játékot, de kipróbálom a demot még előtte, akkor valószínűleg azt mondom, hogy fuck this shit és nem veszem meg.
    Nem arról van szó, hogy tökéletes játékot/demot kell piacra dobni, de azért egy ilyen bughalmaz nekem nem szimpatikus egy cseppet sem.
  • NastyHUN
    Ok, köszi a választ.
    Bocsi :)
    Demo-t inkább kihagynám, akkor kivárom a 2.-át :(
    Mégegyszer köszi. Jó demózást :)
    peace