104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• bexinho
    Akkor amolyan Torres-es volt (IRL), amikor hosszú ideig nem lőtt gólt a Chelsea-ben, de a Barcának megadta a kegyelemdöfést a BL -ben.

Köszönöm, úgy érzem a bent maradással nem lesz gond, a 6-7. helyet céloztam meg a vezetőséggel ellentétben (22) :)

Sajnos én rengetegszer járok úgy, hogy a szélsőim lesérülnek. Ilyenkor szoktam khv-eket betenni szélre, és fullback -ként alkalmazni a taktikában. Elég jól lehozzák a meccseket.
  • Szycsu
    Kösz! Igazából, a kapott gól is egy eladott/elpattant labdából adódott. A PSG játékosa megszerezte, 7000 méterről rálőtte és bement. Abszolút jól muzsikált a "téglafal-taktika", az egyéni képességeken múlt az egész.
    Szabicsnak nem volt nagy dolga, szögletből elé került a labda és berúgta (előtte kb 500 perce nem lőtt gólt, mikor máskor :D)

Neked is grat, reméljük, meg tudsz ragadni a harmadosztályban és utána megint fel egy osztályt!

UI.: Az összes támadó felfogású szélsőm le van sérülve (akik be vannak regisztrálva EL-ban), szép lesz a hátralévő 3 meccs... :D
  • Neoncsoves
    És igen, a Szpartak Moszkva nyerte a 2013-2014es szezonban a BL-t :DDDDDD A Man.Uniteden, a Man.City-n és végül a Tottenhamen verekedték végig magukat... én meg kiestem már nem is tudom ki ellen :D
  • bexinho
    Bravúros, főleg hogy egy magyar játékos (aki IRL többre volt hivatott) lőtte be a kevés helyzetből azt az egy gólt :)

Jelenleg én így állok a York City-s karrieremmel (összejött a feljutás):

http://bit.ly/11rMM08
  • Szycsu
    Következő pontszerzés. Még a végén megnyerjük az EL-t :DDDDDD
  • Huni92
    Megkérem a társaságot, hogy akkor mostantól mellőzzük a trollfocit és társait. Azt hiszem, hogy kiélhette magát mindenki, aki akart az beírhatott egy-egy vicces(nek hitt) szót vagy mondatot. :)
    Azt hiszem, hogy az NB1 vs MB1 témát is le lehet zárni, és rövidítse mindenki úgy, ahogy neki jól esik.
    Ez még mindig az FM topik, és bár az elmúlt hónapokban nem voltam túl aktív, olvasni még (több, hozzám hasonló helyzetben levő emberrel együtt) szeretek, viszont nem a trollfoci & co. miatt kialakuló flamet.
    Köszönöm a megértést. :)
  • Szycsu
    Jajj, hát nagyon szépen köszönöm! :) :DDDDDDDDD De, amúgy grat!
  • zavbal
    1. szezon összefoglalás:

A féltávnál írt beszámolóm folytatva...A 11. helyen teleltünk.A taktikán nem váltottam jó volt az.Jó a meglepetés győzelemre és a vereségre a kiesőktől.A féltávnál nem igazoltam főként a pénzhiány miatt.Ez később is kijött.Tehát a 38 forduló elteltével a csapat befutott a 7. helyre eggyel megfejelve a jóslatokat.Itt a a tabella.A hozzá vezető úton ezeket és ezeket a meccseket játszottuk.(Szycsunak külön ajánlva hogy a Lille-t oda vissza ütöttük mégha bajnokok is lettek).A hazai kupákban mentem összesen egy kört mindkétszer a Lyon ütött ki ráadásul mindkétszer tizikkel.Az új igazolások közül kiemelendő Vukcevic teljesítménye mégha idén ő volt az öngól király.Az eredetileg csapatnál lévők közül Abdennour vitte a prímet.Az új szerzemények egyenlőre az általam kérdezett Maupay és egy jó kis tehetség Gomes.Szeretnék még igazolni minimum kettőt a középpályára jövőre pedig a cél a 6. hely és egy jó kupa szereplés.Köszi ha elolvastad....
  • 00mate
    Hali!

Már 3. éve vagyok az első osztályban a Boavista-val és egyszerűen nem tudom megverni se a Benfica-t se a Sportingot. 4-1-3-2-t játszanak(1 dmc 3 mc). Valaki tudna mondani valami jó kis tippet az ilyen taktika ellen? A Porto ellen már többnyire tudok nyerni, ezek ellen sose, és miattuk nem lesz meg a bl-t érő hely se valószínű...
  • Szycsu
    6 éves voltam, mikor láttam, hogy nagyapám nézi a kispest - fradi meccset. Megkérdezi tőlem, hogy melyiknek szurkolok, nővérem odasúgja, hogy mondjam azt, hogy fradi (nagyapám katona/rendőr volt világ életében, nem nehéz kitalálni melyiknek szurkolt). Azóta - 15 éve - vagyok fradista és amint tudom, nézem az ÖSSZES meccset az NB1-ből!
  • StillAwesome
    kosheen: Nekem a Videoton élén 2014 közepén 78%-os a győzelmi rátám. Mondjuk a honi bajnokság elég sima, már csak a nemzetközi kupa a kihívás, de élvezem a mentést. Célom, hogy kineveljem a köv. Magyar válogatottat a Vidi utánpótlásban, mert vicc, hogy már San Marino-val is leikszeltünk, és Egervári vissza is vonult gyorsan:D. Bár már visszavonult Gera,Hajnal, Király is például.

kis OFF:
    - A Trollfoci inkább parodizálja a Magyar Bajnokságot, de ettől függetlenül sokakkal kedveltette meg. A "negatív" reklám is reklám:) Mondom ezt úgy, hogy én már több mint 10 éve járok MB1-es (csak nektek) meccsekre.
  • Neoncsoves
    Most IRL jön a feljutásért az osztályozó. Osztályozók után megpróbálok szerezni az Milinte mezt, igazi ereklye lenne, a sok trollfocis irigykedhetne rám :)))
  • Ulvar
    Én fogom eladni őt, akkora rinyás picsa, hogy egy hisztis kislány is keményebb nála. De egynek elmegy...olcsó. Annyira jó ez a brigád hogy bent maradjanak középmezőnyben.

Amúgy Milinte Árpit is néztem de szerencsétlen csóri annyira egy semmi...végig tipszmikszűte volna nálam a szezont...
  • Neoncsoves
    Safaric add el az ötös golfot légyszíves :)))
  • zavbal
    ha fegyvert tartasz a fejemhez se jövök rá...

na akkor már kérdezek egyszer én is: ha egy játékost meg scoutolok és körülbelüli vételár ki van húzva akkor nincs az az összeg amiért el tudom hozni? plusz ha valaki előbbre tart pár évvel ránézne nekem Neal Maupayra? Indításkor a nice játékosa...
  • Ulvar
    Na ki a kakukktojás? :)

• kosheen
    1 kérdés - milyen győzelmi rátátok van?
    én olyan 60%-ot szoktam hozni. Ilyen volt tizenéves mentésnél meg pár szezon után is. (mondjuk én MB1-ben nyomom). Gondolom egy Barca padján kicsit jobb arány van
  • Hunor1
    köszi!
  • Solt
    Magas a letámadás beállítás, vagy pedig az ellenfél utasításoknál az van beállítva, hogy mindig támadják le a csatárt, támadó középpályást. Ez különösen akkor gáz, ha a támadó középpályást, vagy a visszalépő csatárnál van ez így beállítva, mert akkor könnyen bomlik a védekezési vonal, és ott az üres hely...

Egyébként ott a bannerben a Taktikai kézikönyv... ;)
  • Hunor1
    az miért van hogy a belső védőim kilépnek 30-40 méterre is a labdát hozó játékos elé, persze nem szerelnek, de viszont mögéjük mindíg bepasszolják a labdát az általuk üresen hagyott nagy térbe??? Pedig deepre, defendingre, closing down pedig csak a védekező harmadra van beállítva. zónára kéne állítanom őket??
  • Hunor1
    köszi a segítséget!
    Hehe közben Sowunmi élete csúcs formáját hozza nálam 34 évesem :) igaz nb2 -ben újonc csapatomban.
  • szoltan
    Szerintem ez a fan-day az, amikor a vezetőség bejelenti, hogy a következő meccsedre ingyenesen mehetnek be a szurkolók. Ha nyersz, vagy izgalmas meccset játszol, akkor várható valamekkora nézőszám növekedés a jövőben, de ha kikapsz, akkor jön a levél, hogy rosszul sikerült. De szerintem ezt nem lehet külön kérni, amúgy az 'Interact with board' menüpontban tudsz kérvényezni dolgokat.
  • hNeo2
    úgy tudom fan dayt automatikusan tart a vezetőség.
    olyankor érdemes nyerni 10-0 ra.
  • Hunor1
    Helló. Jött egy olyan tipp a játékban hogy tartsak "fan-day"-t, vagy is szurkolói napot. (téli szünetben vagyok jelenleg) az ilyen akciókat hol lehet beállítani? Mert a kalendárnál csak -go friendly, vagy -go holiday opciók vannak.
  • bexinho
    Örülök neki, hogy inspirálóan hatott rád a Fradis karrierem, ugyanis részben azért íródott, mert jó érzés volt blogbejegyzésbe foglalni azt a jól sikerült pályafutást, másrészt pedig jó érzés, hogy még érdekelt is néhány FM játékostársamat is :)
  • Szycsu
    Amúgy, olvastam a beszámolóidat. Eléggé inspirálóan hatottak arra, hogy én is kezdjek egyet a fradi élén.
    De offolom magam, nem chat :DDD
  • kosheen
    a félidei 4-0-nál én mondtam a srácoknak hogy kapják be, ezt már elvesztettük, játszhatunk nyugodtan. Utána csak 1-et kaptak. Szóval végülis beszédben már jó vagyok :D
  • Szycsu
    Málaga ellen 1 szem szélső védőm volt, az összes többi, kezdő és csere egyaránt sérült volt. Egy középpályást kellett beraknom bal szélre védekezni, még most is csodálom, hogy "csak" 3 gólt kaptunk.
  • Szycsu
    Nekem nem futna (vagy csak nagyon lassan) a 13, ezért tolom a 12-vel. Tetszik ez a fradi, de még meg tudok lepődni, elég sokszor :D
  • kosheen
    tart még a meccs, de kijelenthetem, hogy az AZ ütött el az EL csoportkörtől.
    az AMC-jüket szorosan fogom, meg minden rá van már állitva és mégis van 10 lövése, abból 4(!!!!) gól. Közelről, távolról, mindenhonnan.
    idegenben 3-0 nekik, itthon támadnom kellett, csúnyán szétkontráztak, ráadásul a fél csapatot nélkülöznöm kellett (kapus, védő, dmc, csatár). Ráadásul a dmc előző meccsen egyből pirossal állt ki, miatta is lett 3-0 nekik.
    itthon kaptam egy szégyenteljes 5-öst. Azt hiszem ennyire nem aláztak még meg egy mentésemben sem. 8-0-val kiesni még egy barca ellen se kéne, nem hogy egy ilyen fos holland csapat ellen.
    legszivesebben mindenkitől levonnék 1 havi fizut
  • bexinho
    Sajnos én abba a hibába estem, amit gondolatod végén kifejtettél... bár csalódottságom még nem ért mélypontot :) A szezon végén kiderül mi lesz: feljutok, vagy megint marad ez a posvány, amit "nPower League 2" -nek hívnak.

Amúgy szépen haladsz a Fradival. Mindig megdobban a szívem, ha egy Fradis karriert látok ezen vagy más fórumon. Imádtam azt a karrierem :) Igaz, az FM12-vel töröltem is a mentéseket, nehogy visszavágyódjak az előző részhez...
  • Szycsu
    Meghiszem azt, de pont ezért vonz. Még FIFA 07-ben toltam velük, PL-ig felmentünk (nyilván klasszisokkal egyszerűbb abban a játékban mint FM-ben, nem vitatom), azóta bírom őket. Csak úgy vagyok vele, amíg nem ismerem teljesen a játékot, addig nem akarok belekezdeni, nehogy túl hamar kedvem szegje az esetleges vereségek sora :D

Más:
    Első pontunk az Európa Ligában!
    Idén még nagyobb fokozatra kapcsolt a csatárom.
  • bexinho
    Sajnos nem kicsi. Amúgy nagy élmény (minden negatívumot figyelmen kívül hagyva) és kihívásokkal teli egy ilyen kis csapatot vezetni, és olykor egy FA kupában egy több tízezres stadionban pályára lépni, de kínkeserves és monoton érzés, ahogy a 4. szezonom futom a negyedosztályban...
  • Szycsu
    Látom, vannak problémák bőven. Én egy Swindon Town-on karrierben gondolkodom (FM 12), régóta kedvelem azt a kis csapatot.
  • bexinho
    Ámokfutásom az angol negyedosztályból:

http://bit.ly/15psXaG
  • Neoncsoves
    mindig a x.3.3 az utolsó...
  • Mor3llo
    nem hiszem
  • bakkerman
    fm13-hoz már nem is fog jönni semmilyen patch?
  • Szycsu
    ASDASDASD Hát, hozzád képest, igencsak el vagyok maradva a fradival. Eddig egy bajnoki 2. és tavaly egy 1. hely valamint idén egy EL csoportkör jött össze. Van hová fejlődnöm :DDD Nagy grat! Szépek a BL sikerek!

Nekem jelenleg ő a legjobb játékosom, ingyen jött.
  • StillAwesome
    Videoton (2011 - 2014) FM 12

2014 május 28: Jelenleg is a kispadon ülök, és olyan emberek segítik a munkámat mint Gera Zoltán (edző), Szűcs Lajos (edző), Király Gábor (scout) és a most távozó Carillo helyett nagy valószínűséggel Materazzi, mint assistant manager, miután Didier Drogbával nem tudtam megegyezni az anyagiakban.

A Kezdet:

- A Videoton kispadját foglaltam el nagy tervekkel Paulo Sousa-t váltva. Egyből a keret erősítésébe kezdtem, ami egész jól sikerült. Ebben a szezonban ők érkeztek: Villalva (kölcsön), Ngambi (free), Nadal (free), Kanta 300k, Foxi 380K, Soukouna (free), Bódi 30k, Hauche 900K (ő szezon második felében érkezett)
    Ezek közül Villalva, Hauche, Nadal és Soukouna máig fontos láncszemei a csapatnak, bár az utolsó kettő egymás cseréi.
    A távozó oldalon Elek (1,2M), Vasiljevic, Sándor Gy és Nagy Dani szerepelt, akik pénzért cserébe távoztak.
    A bemutatkozásom tétmeccsen jól sikerült, hiszen nagy csatában 4-3-ra vertük a Kecskemétet a Szuperkupa fináléban. Aztán jött a nemzetközi szereplés:

Bajnokok ligája 2. selejtező kör:
    Rosenborg 1 : 2 Videoton
    Videoton 4 : 0 Rosenborg

Bajnokok ligája 3. selejtező kör:
    Videoton 3 : 1 Maribor
    Maribor 1 : 2 Videoton

Bajnokok ligája Play Off:
    Maccabi Haifa 3 : 3 Videoton
    Videoton 4 : 0 Maccabi H.

- Ez azt eredményezte, hogy rögtön első évben összejött a csoportkör, ami nagy pénzt hozott a csapatnak. A Bl csoportunk: Porto, Ajax, Villareal. Itt 4 döntetlenre voltunk képesek, és két vereségre (Villareallal mindkétszer X-eltünk, Portoval idegenben, Ajaxal otthon osztozkodtunk a pontokon) Ez nem volt elég a 3. helyhez sajnos, 4. helyen végeztünk.

A hazai porondon sikerült triplázni, bár a nemzetközi kupakaland miatt épphogy 1 ponttal húztuk be a bajnoki aranyat a Loki előtt.

A következő évben szintén nagy igazolásba kezdtem, amit a nemzetközi hadjárat és a vezetőség szépen támogatott. Érkezett: Mario Fernandes, Dibusz (free), Sarmiento (free, ezerszer megbántam leigazolását), Kádár (kölcsön, majd véglegesen), Lipták (375K), Villalva (véglegesítve, 3,1M, a klub legdrágábban igazolt játékosa lett), Priskin (free), Blake (generált), Király G (free). Távozott: Walter, Hector és sok lejárt szerződésű.

A cél egyértelműen az előző év megismétlése, mert anyagilag elég megterhelő transzfereket hajtottam végre. Nemzetközi szereplés:

Lokomotiv Astana 0 : 5 Videoton
    Videoton 5 : 0 Lokomotiv Astana

Videoton 4 : 0 Djurgarden
    Djurgarden 0 : 1 Videoton

Videoton 0 : 1 Celtic
    Celtic 1 -2 Videoton

Rendesen leizzadtam a skótok ellen, de meglett a csoportkör ismét. Ezúttal a Marseille, Wolfsburg és Real Madrid várt ránk. 3 vereség, 2 döntetlen és 1 győzelem elég lett a 3. helyhez, így folytathattuk utunkat az UEFA kupában (habár már azt hiszem nem így hívják)

Videoton 2 : 0 Metalist
    Metalist 1 : 3 Videoton

Majd jött az olasz nagyágyú Lazio, akiket otthon fogadtunk elősször. Természetesen kapuhoz szögezve kb 15 percig bírtuk tartani az X-et, mikor is egy távoli bomba után 0-1 volt az eredményjelzőn. Már itt feladtam, hiszen otthon kapott góllal egy Lazio ellen szinte sansztalan a további erőlködés, de itt váltottunk. Behoztam Hauchet a már bent egyedüliként lévő Villalva mellé, és sokkal támadóbbra formáltam a csapatot "innen mindegy" alapon. Hatalmas játékkal telt ház előtt 3-1-re hoztuk a meccset, legszívesebben felálltam volna, és a monitor előtt tapsoltam volna a csapatomat a büszkeségtől, de azért ennyire nem kellene beleélni magam:D.

A Visszavágó Olaszországban kicsit sem ígérkezett könnyűnek, és mivel túltaktikáztam, így 3-1-re kikaptunk rendes játékidőben. Pont úgy jöhettünk le kis pihenőre 90. perc után, hogy Fernandest lerúgták, és nincs több cserénk. A hosszabbítás második részében az erősen kapuhoz szögező Lazio betalált, így kiestünk. A hazai meccs után nagyon bántott a dolog. Egyetlen ami vigasztal, hogy mint az később kiderült: A végső győztes ejtett ki minket, aki a döntőben a Bayern-t verte.

Ebben az évben a hazai porond már nem igen volt kihívás, nagy fölénnyel tripláztunk ezúttal. Érdekesség, hogy a Loki a 7. lett.

Az ezután következő évben sem álltam le a csapat erősítésével, bár ezúttal csak ingyen igazoltam szinte. Érkeztek: Buzsáky (free), Bodor (free), Babovic (free), Juhász R. (1,2M), G. Moreno (kölcsön, majd véglegesítve 775K), I. Garcia (generált spanyol kapus, free), Mostafa (generált egyiptomi középhátvéd.) Itt megjegyezném, hogy minden évben fejlesztettem az utánpótlást, aminek a gyümölcse az lett, hogy kidobott az akadémiám végre egy Magyar fiatalt, akiből talán lehet valaki, névszerint: Nagy Norbert. Fiatal hátvéd, akit az NB1-ben végig játszattam, és 7.30-as átlaggal felhívta magára a figyelmet. Távozók között voltak: Bódi, Gosztonyi, Vujovic, Alves és egy halom lejárt szerződésű)

A nemzetközi porondon most már egyértelmű minimum cél volt a csoportkör.

KR 1 : 7 Videoton
    Videoton 4 : 1 KR

Levski 0 : 4 Videoton
    Videoton 3 : 1 Levski

Videoton 4 : 0 Lech
    Lech 0 : 1 Videoton

A csoportkör ezúttal a Stuttgart, Shaktar, Manchester United lett. Az angoloktól oda vissza kikaptunk, az ukránokat oda-vissza vertük, míg a németeket otthon vertük, idegenben X-eltünk. 10 pontot gyűjtöttünk össze, ami csoport 2. helyre volt elég, tehát továbbjutottunk a BL-ben. A sorsolásnál a Porto csapatát kaptuk, akikkel már megmérkőztünk korábban, és egy döntetlen, majd vereség lett a vége. Na, ha most azt hiszed, hogy ez változott, akkor tévedsz:D. Otthon 0-0-ra végeztünk, majd idegenben egy kiállítás után megfogyatkoztunk, és egy távoli bomba megpecsételte a sorsunkat (1-0).
    A hazai porondon ismét triplázás, és ismét sima volt minden.

Jelenleg az átigazolási szezon küszöbén állok, de már páran előszerződést kötöttek a Videotonnal, pl: Pablo Diaz (generált Uruguay-i, hazája bajnokságának gólkirálya 18 éves brutál stattal), vagy Diallo (Saint Etienne-ből bugásztam, szintén támadó nagyon jó skillekkel.) Azért jön 2 támadó, mert Hauche szerződése jövő nyáron lejár, és bár hosszabítana, de annyi pénzt kér, amennyiből 3-4 hasonló játékost megfizethetek. Villalva gyerek zseniális, már meghívták az Argentín válogatottba is és imádja a klubbot, valamint engem is. 2019-ig irattam vele alá szerződést, és annyit keres, mint a tartalékok tartaléka, Szekeres:D. Soukouna-val is hasonló a helyzet. Mindkettőjüket elitklubbok vinnék, de biztos, hogy maradnak.
    Ami érdekesség, hogy mindössze egyszer lettem az év menedzsere, mert mindig egy kiscsapat edzője kapja a díjat, aki előkelő helyen végez (pl: Prukner - ZTE, 4. hely)

Jelenlegi legerősebb kezdőm: Garcia, Kádár, Lipták, Juhász, Fernandes, Tóth B., Babovic, Moreno, Soukouna, Villalva, Hauche. A csapat viszont ebben az átigazolási szezonban alaposan meg fog változni.

----------------------- Villalva ---------------- Hauche ----------------------------
    ---Moreno------------------------------------------------------------Soukouna---
    -------------------------------------Babovic------------------------------------------
    ----------------------------------------Tóth--------------------------------------------
    ---Kádár-------------Lipták-------------------Juhász----------------Mario F.--
    ---------------------------------------Garcia---------------------------------------------

Jelenleg a vitrinemben van: 3 Bajnoki Cím, 3 Magyar Kupa, 3 Liga Kupa, 1 Szuperkupa.
    Képeket nagyon szívesen csatolok, ha valaki beavat, hogy hogyan lehet FM 12-ben Windows 7-nél képet csinálni. Ha elolvastad, akkor gratula. A helyesírási hibákért elnézést, kissé este van már számomra:)