104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• zyndar
    Ha mindnek egyszerre járt le és későn reagáltál, akkor komoly :) Van korábbi mentésed?
  • Blum
    Ilyenkor mi a banat van?

Vege az idenynek a Hull Cityvel,jottek az uzenetek,hogy ennek meg annak a jatekosnak hamarosan lejar a szerzodese/vege a kolcsonnek. Akartam veluk hosszabbitani,de talan ha 2 maradt a csapatnal. Maradt 4 (azaz NÉGY) játékos a keretben (+ ifik). Kaptam 6 milliot igazolni,ebbol rakjak ossze csapatot? Ez most valami bug vagy ezt tenyleg komolyan gondoltak? Mert en akkor asszem lelepek innen.
  • zyndar
    Sajnos csak olyat találtam, ami 13.0-val működik.
  • SeLFisCH
    Beindult a szekér, bár idén nagyon úgy néz ki, nem leszünk bajnokok, a PSV befoghatatlannak tűnik

Heerenveen - Anderlecht
    Breda - Heerenveen
    Heerenveen - NEC

Gratula mindenkinek, bár nem sok képet látni :)
  • korbin555
    Már korábban kérdeztem,hogy miért vannak széttördelve sorok,de akkor lehet,hogy most megkaptam rá a választ.
  • kosheen
    basszus a végén megjön miattad a kedvem hozzá :D
    eddig csak és kizárólag a Fradival nyomtam, de most elkezdtem agyalni egy ilyen mentésen. (amúgy csak kis megjegyzés, de nem kell enterrel tördelned a sorokat, csinálja az magától, csak mert igy hülyén néz ki, pláne ha hosszú a szöveg)
  • Blum
    Erre ment egy "+". Sok okos dolgot irtal le
  • korbin555
    Az elvárásokkal kapcsolatban pedig nem jól gondolod.Teljesen mindegy,hogy az Arsenal,MU,Juve,vagy a
    Vauxhall Motors kispadján ülsz.Ha nem hozod az elvárást,ugyanúgy bajba kerülhetsz.Ha már valamit
    felmutattál a csapatnál,akkor türelmesebbek.Ebben semmi különbség nincsen kicsi és nagy között.
    A több liga-több játékos nyilvánvalóan lassítja a játékot.De ha egy igazán hosszú karriert tervezel angliában,
    akkor érdemes betölteni még a Skót,Ír,Walesi ligákat,mert rengeteg játékos/staff közül választhatsz.EU-n
    kívüli játékost leigazolni pedig úgyis szinte esélytelen,ha nem vagy valamelyik top csapattal.Ha pedig már
    elérted a magasabb osztályokat,és külföldre kacsintgatsz,bármikor hozzáadhatsz/törölhetsz ligákat.
  • korbin555
    Amit most leírok,azt az fm-base öreg rókái tanácsolták,de én már tapasztaltam,hogy jól működik.
    Megnézed a liga legmagasabbra taksált csapatának játékosait,és akkor már tudni fogod,hogy ki a "gyors"
    játékos.
    Nagy csapatnál éppen nem kell annyi mindennel foglalkozni,mert szinte mindent rábízhatsz a személyzetre.
    Időkorlát nincs,addig játszol amíg meg nem unod,vagy visszavonulsz 150 évesen például.
    A játékosok fejlődésével nem kell foglalkoznod ezen a szinten.Több oka is van,de a két legfontosabb:
    1.-Nem lesz nálad annyi ideig,hogy a fejlődését nézegesd.Amelyik jó a hatodik ligában,már gyengécske az
    ötödikben,és használhatatlan a negyedikben.2.-Ha véletlenül találsz egyet,akiben van potenciál,semmi perc
    alatt elviszik tőled,és semmit sem tehetsz ellene.Nagyon fontos:ha gyorsan akarsz előre lépkedni,(márpedig
    mindenki ezt szeretné)nincs olyan,hogy érzelmi kötődés.A játékos eldobható eszköz kell hogy legyen.Ha
    ugrottál egy osztályt,akár az egész csapatot is kirúghatod,mert a szabadpiacon ötven jobbat fogsz találni.
    (Ezért kell a nagy adatbázis-ebben az estben Anglia+Brit szigetek)Megállás nélkül,folyamatosan zaklatni
    kell a vezetőséget,hogy keressenek anyaklubot az első vagy a másodosztályból.Mert négy -öt tehetséges
    kölcsönjátékossal szabályos vérengzést lehet csinálni ezekben az alacsony ligákban.Próbálj tapasztalt
    játékosokat igazolni,nem baj,ha 38 éves.Ha fejutttál,úgyis ki kell rúgni.Ne álmodozz tehetségekről,mert
    nem marad nálad semeddig sem,nem fog segíteni.Ne ígérj a vezetőségnek semmit,fogadd el,amit ők tűznek
    ki célnak.Ebben a játékban pillanatok alatt kirúghatnak ha nem teljesíted amit ígérsz.Ha már léptél egy
    vagy két osztályt,lehetsz bátrabb,de akkor sem érdemes.Semmit sem nyersz,de mindent elveszíthetsz ha
    feljutást ígérsz,aztán a tizedik fordulóban kirúgnak,mert a hetedik helyen vagy.(előfordult ilyen is)
    Tudom,hogy kegyetlenül hangzik,de amíg nem lesz profi a csapat,és nem éred el a harmadik osztályt,addig
    ez a leggyorsabb módja,hogy akár három év alatt hármat lépjél előre.Ha már odáig elértél,akkor egy egész
    más korszak veszi kezdetét.(Edzés,anyagiak,utánpótlás kiépítés,)Addig ezekkel nem kell foglalkozni.Az
    angol oldalakon többen is ötven-hatvan játékost forgattak(igazoltak-kirúgtak)négy év alatt,nagy sikerrel.
    Villámgyorsan menekülni kell felfelé,mert egyre több a pénz,és az mindent könnyebbé(és nehezebbé)tesz.
    A taktikáról:Játssz egyszerű 4-3-3-at.Ne játssz 4-4-2-t,mert ha sérülnek a szélsők,nehéz variálni a
    csapatot.Középső középpályásból legyen öt-hat,akkor nem lesz baj.Keresd meg a leggyorsabb ingyenes
    csatárokat,nem baj ha falábúak.Minden meccsen támadóan játssz,sok helyzeted lesz és a háromból egy
    tuti jó napot fog ki.Preferálni kell a direkt játékot,nem a sokpasszost,mert iszonyú sok lesz a rossz passz.
    Ne felejtsd el,hogy ezek a fiúk nem Xavi és Iniesta.Ne variáld a taktikát akárkivel is játszol,mert bele
    fognak zavarodni.Csak egyszerűen,mint egy faék.Sérülések lesznek,de nem tudod elkerülni.Jó edzőt,orvost
    nem fogsz tudni igazolni,ne foglalkozz vele.Hát így hirtelen ez jutott az eszembe,de ez is jó hosszú lett.
    Nagyon élvezetes tud lenni felépíteni egy ilyen kicsi csapatot,de az igazi nehézség szerintem a harmadik
    osztály körül fog kezdődni.Ettől a forint dologtól pedig frászt tudok kapni.Mire eléred a másodosztályt,
    annyi nullát fogsz látni,hogy kilóg a képből.
    Továbbra is azt gondolom,hogy egy igazi nagy csapattal kellett volna kezdened,mert sokkal könnyebb,de
    azért egy nagy kalappal.

• banyai2000
    http://www.mediafire.com/download/e6wfhatcddk22xh/Jun2042.fm esetleg így ?
  • zyndar
    Francia negyedosztályokhoz (CFA) van valakinek adatbázis linkje?
  • Valladolid
    milyen módon tudod el juttatni hozzám?
  • Valladolid
    de tökéletes :)
  • banyai2000
    2042-es nem jó Valladolid ?
  • lookin
    esetleg nekem valaki tudna segíteni?
    Ha Classic módban kezdek újat, akkor nem lehet a megye aktivátort használni?
    köszi.
  • Valladolid
    valaki tudna nekem küldeni egy mentést ahol már 2020 után van? sose volt türelmem addig eljutni max 2015-16-ig ezért érdekelne hogy ott mi a helyzet meg ki mennyit fejlődött meg ha már meg lenne a mentés kezdenék is ott egy karriert, ha esetleg ez lehetséges akkor szívesen elfogadok egy mentést ja és az FM 12-höz kéne
  • juhaszvik
    a jó fitnessről, gyors játékosról már hallottam, hogy fontos a kis csapatoknál, feltételezem azért, mert a jó fizikumú játékos önmagában még nem drága.
    gondolom fontos még a magas morál, taktikai felkészültség, összeszokottság, és minden, ami nem dobja meg a játékosok árát, nem?

egyébként a csapat, amivel játszom (Vauxhall motors), összesen kb. 300 ezer forintot (nem fontot!!!) engedélyez fizetésre, tranzakcióra 0 azaz nulla Ft a keret, így nagyon kicsi a csapat mozgástere, és ezért kérdeztem, hogy vajon meddig maradnak meg a szerződés nélküli játékosaim. igazából most fizetés nélkül játszanak nálam, és nem igazán értem, hogy miért nem hajlandóak aláírni. esetleg közrejátszhat, hogy a media prediction a 21. helyre várja a csapatot...
    amúgy azért választottam a forintot fizető egységnek, mert így közelebb érzem magamhoz az egészet. vicces, hogy a manager kb ugyanannyi pénzt kap fizetésnek, mint én a valóéletben (~170ezerft), de a játékosok 50 ezer forintos bérét nem nagyon értem.

apropó újabb kérdés: egy edzett képesség (attribute) várhatóan milyen gyorsan fejlődik? (átlagosan, tudom, hogy nagyon sok minden függvénye)
  • juhaszvik
    Kösz a válaszokat, egyébként mindig van egy csomó kérdésem, de nem mindig van türelmem végigbújni az angol segédleteket (persze azért szoktam):
    Amiért lentről kezdem a játékot, annak két oka van:
    1. azt gondoltam, hogy nagyobb csapat esetében több mindenre kell odafigyelni, míg egy kisebbnél kisebbek az elvárások, és nem zuhanok össze, ha nem nyerem halálra magam :)
    2. szeretném látni, hogy egy semmilyen csapat fejlődését, és ha minden igaz, akkor ebben a játékban fel tudom vinni őket, akár a topba is...

erről jut eszembe: van valamilyen időkorlát (évben kifejezve), ameddig fut a játék?

másik: van értelme több országot kiválasztani a játék elején? színesíti a játékot a nagyobb merítés? nagyon belassul tőle a game?
  • Valladolid
    ha nem zavarok akkor én is bekapcsolódnék a témába alacsonyabb osztályokba mi számít gyorsnak? 12-13 az már gyors? és ha gyenge a játékosok álloképessége és gyakran lesérülnek azt hogy lehet ki küszöbölni?
  • korbin555
    Nyugodtan kérdezzél,jó helyen jársz.
    Hát hogyha szereted a komplexitást,akkor most megtaláltad.Gondolom amatőr a csapatod,kezdésnek
    elsőre jobb lett volna egy nagy csapat,megtanulni a trükköket.Az első kérdést nem igazán értem,amatőr
    szerződést sem tudsz ajánlani?Hogyha a klub semmit sem enged,akkor addig maradnak,amíg ingyen el nem
    viszi őket valaki.De ilyen alacsony szinten nem is érdekes.Ha nagy adatbázist választottál,akkor tele lesz a
    játék ingyen igazolható játékosokkal.Ezen a szinten nincs pótolhatatlan ember.Nézd át alaposan a büdzsét,
    semmi esetre se menj mínuszba.Szabadulj meg mindenkitől,aki viszi a pénzt.Ne tarts ifi csapatot(még),sokba
    kerül.Próbálj gyors lábú embereket igazolni,nem baj,ha ügyetlenek.Négy-öt aránylag gyors játékossal egész
    könnyű bajnokságot nyerni.Nézd meg az fm-base oldalát,ott rengeteg hasznos tanács van a lower-league
    karrierekhez.És még egyszer,figyelj a pénzre,mert hamar lapátra kerülhetsz.
    A sérülttel semmit nem kell csinálni,szólnak,ha már játszhat.
    De szerintem nehéz fába a fejszédet.Nem lebeszélni akarlak,de elsőre ez piszok nehéz kihívásnak tűnik.
    Azért sok sikert,és kérdezz nyugodtan,sokan vagyunk itt olyanok,akik már csináltak ilyet.
  • zavbal
    Üdv!
    Erős kezdés egy hatodosztályú csapat kezdhettél volna valami izmosabb csapattal hogy szokd az egészet.
    A szerződésekhez annyira nem értek az out of contract lejárt szerződést jelent ebben majd kisegítenek. Sérült játékos pedig nem edz majd ha olyan állapotba kerül arról kapsz egy üzenetet hogy teljes értékű munkát tud végezni, de meccsen bevetni csak fokozatosan ajánlott.
  • juhaszvik
    Ahoi mindenkinek!

Csak mostanában ismerkedtem meg közelebbről az fm2013-mal, és korábbi verziókkal sem játszottam eddig, de megtetszett az a komplexitás, amit nyújt ez a játék.
    Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de lenne számos kérdésem vele kapcsolatban, amennyiben ne itt kérdezzek, akkor nyugodtan küldjetek el hidegebb tájakra (mostanában nem is zavarna - a nyár miatt).
    Szóval kérdés:
    - hogyan lehet egy játékosommal szerződést kötni, ha "out of contract" állapotban van, és nem enged ilyen jellegű interakciót a gép? (ez azért lenne fontos, mert egy hatodosztályú angol csapattal játszom, és a senior team 7 tagja ebben az állapotban leledzik) mire számíthatok ezekkel a játékosokkal kapcsolatban? (mármint valószínű, hogy meglépnek vagy lehúzzák fizu nélkül a szezont?)
    - egy sérült játékosnak be kell állítanom, hogy pihenjen, vagy automatikusan kihagyja az edzést?
  • Blum
    Hull City 1. szezon

"Kirugjak-e Blum forumozot az elso szezon vegen?"

Nem 8.95 - Nyert

KÉP

Reszletes beszamolo kesobb (:

• Szycsu
    Valamit jól csinálhatok, mert nálam a short passing és a retain possession mindennek az alapja :D
  • Zenszkij
    4-4-2 short passing, control, retain posession
  • banyai2000
    Nagyon nem megy a Tottenhammel . 23 forduló után 10 pont a 4.Uniteddel a hátrányom . Sokszor az utolsó percekben kapok gólt és azzal bukok pontokat a kissebb csapatok ellen . Mit tehetnék,hoy még visszajöjjek a nagy 4-esre ?
  • Gerdzso
    Hát igen, nálam az átigazolási időszak eleje 2-3x annyi időt vesz el mint maga a meccsek :D
  • Szycsu
    Nekem néha eltelik 3-5 óra, mire lenyomom előszezont és elindul élesben az új év. Jól el lehet szórakozni vele.
  • Sysfox
    Azt szeretem az FM-ben egyébként, hogy komolyan... órákig el lehet "pöcsölni" vele. Véget ért a szezonom, megint ilyenkor lelassul a játék, nézegetem a leendő igazolásokat, elemezgetem a saját csapatomat, ki maradjon, ki menjen, kit adjak kölcsönbe, stb-stb. Bár lassú a játék, de élvezem!

Közben megtaláltam Rubén Padilla-t, akinek a Real Madridban lejárt a szerződése, ezért leigazoltam ingyen a fiatal szélsőt, akit 4,5 csillagosra tart a scoutom. Megvan a kép, rajtam kívül 27 (!) csapatot érdekelt komolyan (ilyet eddig nem is láttam), többek között a ManCity, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Lazio, Roma, Juventus, Inter orra elől szereztem meg. És végre van váltótársa Ringgaard-nak! :)
  • Valladolid
    első szezon feléig Modric utána meg jött Oscar és ment a cityhez Modric
  • banyai2000
    4-4-1-1-ben ki volt az ék mögötti embered ?
  • Valladolid
    4-4-1-1 * bocs egy egyes lemaradt :D tudom ez még mindíg csak 10 de a kapust nem írtam :)
  • banyai2000
    4-4-1 ? 9 emberrel tudtál ilyen jó lenni ?
  • Valladolid
    2. szezonban én is hasonló taktikával álltam fel első szezonban a 4-4-1 nagyon jó volt de most az se működött mivel én nem nagyon vagyok egy türelmes ember ezért lemondtam és megyek valami kisebb csapathoz kovácsolni a türelmemet :D
  • banyai2000
    4-2-3-1(a játék nem tudom miért 4-3-3-nak írja) . Így állok fel : http://www.kephost.com/images4/2013/8/4/a1_2013_8_4_wttukujom7.jpg Utóbbi 5 meccsen 4 vereség és 1 döntetlen :( .
  • Valladolid
    te milyen taktikával próbálkozol?
  • banyai2000
    Én 1.Tottenhames szezonomban kaparok azért,hogy a 4.helyre valahogy felérjek,de eddig csak 5.-6. helyen vagyok . Egyfolytában 5-6 sérültem van .
  • Valladolid
    második szezon nektek is ilyen nyögve nyelős szokott lenni? (fm 12) előző szezonban szezon nemvolt ennyire nehéz szó szerint kaparok a Tottenham-el hogy ott maradjak az 5-6. helyen, előző szezonban pár forduló után az első 3 pozició valamelyikén voltam végig, mostmeg mintha elfelejtettek volna focizni...
  • kosheen
    2016
    2., 1., 5., 1. helyek voltak eddig, most 10 ponttal vezetek. 1 Bl csoportköröm volt eddig, ott sikerült 3 döntetlent összekaparnom :)
  • Zenszkij
    hanyadik év?