104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• 7r1v1um
    OFF:
    Valaki játszik Madden NFL-t?
    Nem tudom, hogy abban managelni kell a csapatot, mint ebben, vagy a játékon a lényeg, mint a FIFA-ban.
  • 00mate
    Nah igen, ilyenkor van az, hogy az emberek többsége( mint például én) nem tudja hogy mit variáljon a beállításain, hogy ne legyen belőle probléma. Általában a megérzéseim alapján csinálom, csak nem nagyon szoktak bejönni a húzásaim. :D
  • Solt
    Természetesen nem csalás! :) Ez a téma már az FM 2009 Taktikai kézikönyvben is kihangsúlyozásra került! :) A készítők határozottan cáfolták, hogy bármi ilyen lenne a játékban... a motor úgy szimulál, hogy összeveti a te adataidat, beállításaidat, és összeveti az ellenfélét... valami véletlen variáns biztos van benne, de csalás biztos nincs! :)

Ha gólt rúgsz és mondjuk ezzel vezetsz, akkor nyilvánvaló, hogy az ellenfél erre reagál valamit... ha egyből után azt látod, hogy jönnek a helyzetei, akkor te is változtass, mert biztos támadóbb felfogásban kezdett el játszani... ilyenkor kell megkontrázni valami jó beállítással! :)
  • 7r1v1um
    Csak egy példa, de sorolhatnám holnap estig:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azonos képességű csapat az ellenfél, szoros meccsen kicsit többet támadok. Nagy nehezen begyötrök egy gólt, pár perc múlva kapom a 11-est vonalon történő szabálytalanságért. Azzal a győzelemmel 10., lehettem volna tabellán, de nem, nehogy már talpra álljon a csapat. Na ezek miatt a kicsinyes, pitiáner f@aszságok miatt döntöttem úgy, hogy erre a játékra sem adok ki pénzt....
  • Sysfox
    Nem tudom, hogy ez csalás-e vagy sem. Lehet, én követek el valami taktikai bakit mindig.

Mondjuk nekem az FM2013 nem is tetszik, a 12-vel játszom a mai napig. Az FM2006 után ez egy nagyon eltalált verzió volt.

• Zenszkij
    Az idei játékban a másik röhej, h gyűlölöm az emberelőnyt. Ha van akkor a gép beáll védekezni (mindegy kitámadok-e vagy bármi) és kész heló nincs több helyzet lepereg az idő.
  • 7r1v1um
    Ha ez nem csalás, akkor mi a csalás?
    Nem a meglepetésekkel van bajom, hanem ezek töménységével, meg kivitelezésével. Olyan természetességgel rugdossák 40-ről, meg 0 szögről a gólokat néha, hogy az agyamat eldobom, BL-meccsen nem látsz olyanokat, amiket bizonyos nagyon nem BL-szintü játékosok végre hajtanak. Nem mondom hogy minden meccs ilyen, mert nem, de azért álljon már meg a menet.....
  • Sysfox
    Ez szerintem is így van! Pedig én nem vagyok egy nagy FM guru. Nagyon összetett a játék, és szerintem sem csal.

Nekem az örök "csalás" az, hogy ha végre betalálok az ellenfél kapujába, az tuti, hogy 10 percen belül egyenlít még akkor is, ha kapura lövése sem volt. Nekem ez a típushibám, hogy elrontok valamit.
  • Solt
    Nagyon sok apró dolgon múlik a siker... például, ha sok a 95% alatti játékos, akkor nem szabad úgy letámadni, ahogy egyébként. Közel azonos képességű csapatoknál nem szerencsés az olyan taktika, amihez klasszisok kellenek... Például közel azonos tudású csapat 4-4-2-je ellen a 4-2-3-1 nem biztos, hogy jó választás, főleg, ha jók a szélsői...

Fontosak az ellenfél utasítások, a morál, a rögzített helyzetek beállítása, stb... reggelig lehetne ezeket sorolni. Akkor csinálja az ember jól, ha kb 90%-ban az történik amit eltervezett, illetve ha a "papírforma" eredmények jönnek. A maradék 10% meg Fortuna istenasszonyon múlik! :)
  • Zenszkij
    Bizony, azok nagyon okos tippek voltak, és nagyban segítették a taktika kiigazítását. Remélem valamikor visszarakják a játékba.
  • korbin555
    Hidd el,senkit sem kerül el.Azokat a zakókat is olyan csapatoktól kapom,akit kilenc emberrel is meg kéne verni.Vannak olyan meccsek,amikor már az 5.percben tudom,hogy ha a fejem tetejére állok,akkor is veszíteni fogok.És ilyenkor az sem számít,hogy az ellenfél húsz hellyel van mögöttem a tabellán.Ilyenkor rúgja a gólt az ellen a félpályáról,szögletből,úgy játsszák a tiki-takát mint a Barca.Ha netán egyenlítek,akkor jön az öngól,vagy a 93.percben a 11-es.Néha tisztára úgy érzem,mintha a gép vért izzadna,hogy neki legyen igaza.Pedig biztos nem így van.A győzelmekről pedig,ha az enyém a legerősebb csapat,akkor hosszú távon úgyis én nyerek.A kupákban más,egy meccsen bármi lehet.És én sem tudok mindent megnyerni.Az első évben is nyolc vereségem volt,pedig messze kilógtam a mezőnyből.Az is érdekes,hogy a védőim fejeltek vagy huszonöt gólt.A következő évben talán hármat,pedig semmit nem állítottam,és jobb fejelő embereim is voltak.Viszont én kaptam vagy tízet fejesből.Nem értettem,de nem hiszem,hogy tudományos alapon kellene megközelíteni a dolgokat.Nem hiszem,hogy csalna a gép.Bele kellett építeni a meglepetést.Végülis csak egy játék és kész.
  • banyai2000
    14-es játékba legalább egy készített magyarosítás jó lenne nagyon .
  • Solt
    Egyelőre szerintem ne piszkálj bele az egyéni utasításokba... amíg nem tapasztalod ki, addig hagyd úgy ahogy alapból beállítja a gép...
  • Solt
    Széles pálya, keskeny pálya, stb ilyenekre gondolsz? Az nekem is hiányzik... :S No meg az angol tudás, az még jobban hiányzik! :D
  • Blum
    Mar nem toltok le taktikat,szeretem magam epiteni a dolgokat. Pusztan egy vegso elkeseredesbol toltottem le egy sok embernel bevalt taktikat,kivancsi voltam hogy nalam is mukodik-e. Termeszetesen nem mukodott,viszont a kozepso hatvedek utasitasait kiloptam belole,mert az mukodott.
  • banyai2000
    Én szerintem se csal . Mondjuk ha 1 taktikát egyfolytában játszik az ember azt kiismerik a csapatok és megtalálják ellene a fegyvert .
  • Zenszkij
    Soltnak is igaza van, taktikát sose tölts le, mert nem fogod érteni a mechanikát amivel működik és nem tudsz jól belenyúlni. Az ellenfél feltérképezéséből viszont nagyon hiányolom, ami régen volt, hogy több tanácsot adott a scout mit hogyan kéne ellene tenni. Az nekem nagyon kéne.
  • Solt
    Ne tölts le taktikát, hanem szabd a játékosaidra. Készülj rá a meccsekre, elemezd az ellenfelet, próbálj rájátszani a gyengéire, készülj fel az erősségeire. Az alapján válassz taktikát, hogy hozzád képest milyen a csapata... ( ne hallgass az oddszokra )

Ezt lapozdasd át Á-tól Z-ig... mindenre van benne egy jó ötlet...

Abból indulj ki, hogy bármennyire is szajkózzák, a gép nem csal! Ha úgy érzed indokolatlanul szívsz, akkor nem figyeltél oda eléggé valamire! ;)
  • 7r1v1um
    Ne foglalkozz "jótanácsokkal". A meccsek egész egyszerűen irreálisak és semmivel nem tudsz ezen változtatni. FCK-val bajnok leszek, de az épp aktuális utolsó helyezettet (bármelyik csapat legyen is) nem tudom megverni, akármit is csinálok. Ahogy Zenszkij is írta, ha a program úgy dönt, hogy nem nyerhetsz, akkor nem is nyersz, fűggetlenül a taktikától. Tartósan szarul játszó kínai csapatom hirtelen megjavult, mikor új csapatot kerestem. Nem tudok erre sem mondani semmit....
  • Zenszkij
    Már ott tartok, hogy 14 éves FM tapasztalatommal nem merek belenyúlni semmibe, mert sose az jön ki, amit szeretnék. Az ideivel BL-t nyertem a Lens-al, meg zsinórba 5 Ligue1-et, de más sikerem nem volt. Én már várom a 14-et megmondom őszintén, pont ezért.
  • Blum
    Ezaz,ami engem is elszomorit,mert itt is folyamatosan olvasom a jotanacsokat,FM Base topikokat is oda-vissza elolvastam mar,taktikakat is toltottem le,hogy hatha majd az bevalik es annak alapjan tudok epiteni valamit de az Istenert sem sikerul.

Nekem most az a sanda gyanum van,hogy a csapat teljesitmenye nagyban fugg attol,hogy a sajto hova varja a csapatot. Per pillanat en most a Huelvat iranyitom,amit a 10. helyre vart a sajto. Aztan ev elejen erre racafoltunk,jott a feltav ahol ujra megkellett adni az ev vegi celkituzeseket es most dafke szopat a jatek...
  • Zenszkij
    Én most ugyanazt csinálom, mint ő, Bromleyval, ugyanazokat igazoltam, adtam el, ugyanaz a taktika, edzés, játékosok. Tesztelem a játékot. És meglepetésre szenvedek, hogy rájátszásban maradhassak. Ezért gondolom, hogy gépfüggő is lehet a játék. Természetesen nem az ő érdemeit akarom lebecsülni, sőt, próbálok tőle tanulni, de valahogy nem megy.

Tessék: http://kepkezelo.com/images/spgaddc06655njjg6ei6.png

Röhej.
  • Blum
    Nekem mondjuk ebbol szempontbol nincs bajom a 13-mal se,mert a 12-nel is ugyanez volt mindig. Ezert kerdeztem,hogy ugy altalanossagban erre mi a megoldas.

Peldanak okaert itt van korbin,aki a 13-mal olyan pontszamokat csinal meg alsobb ligakban is hogy az dobbenet. Nem hiszem,hogy neki lenne ilyen gondja,csak azt nem ertem hogy akkor nalam/nalunk miert van?
  • Zenszkij
    Erre nincs megoldás. Az idei játék xar. Gyanakszok arra is, hogy bizonyos gépkonfigurációkon szívat a legcefetebbül. Semmi nem úgy történik ahogy kell. Ha a végén nekem kell gól kitámadhatok nyugodtan kapok még egyet, ha nem lepörög a meccs. Unalmas. Valószínűleg már túl van nehezítve, ami annyit takar, hogy akkor is kikapsz ha te vagy az atyaúristen, mert a gép eldöntötte és kész. 99 óta játszok a játékkal, de ilyet még nem tapasztaltam.

Sőt tapasztaltam, hogy a gép talál a ligában egy csapatot aki verhetetlen, nem lehet behozni, sose kap ki. Kicsit reménytelen a játék így. FM 12 sokkal jobb volt, még a szögletbuggal is. Nem sírni akartam, csak megosztani a véleményem. Sok külföldi fórumon is szidják, ennyi.
  • Blum
    Ezt egyszeruen nem ertem,jo lenne ha mondana erre valamit az egyik szaki...

Mi a francert van az,hogy a szezon 2. feleben gyalazatosan szarul szerepel a csapat? Egeszen eddig vezettuk a bajnoksagot,most meg az utolso 3-4 meccsen kikapunk olyan csapatoktol,akit eddig 4-0-ra vertunk es folyamatosan csuszunk vissza a tabellan. Meccs elott mindenki kurva motivalt,jo a moral,szemelyesen is beszelgetek a jatekosokkal de semmi. Tartottam Team Talkot,valtottam taktikat de a teljesitmenyunk egy nagy NULLA.

Hogy lehet ezt kikerulni vagy mit lehet ilyenkor csinalni?

Szerk.: Fizetes megvonast csak 1 jatekosnal tudtam eszkozolni.
  • korbin555
    Visszavonom,amit az elnökről mondtam.Nem is(annyira)hülye.Kaptam 4,9M átigazolási pénzt(ez nem érdekel)és 55k fizetési keretet(ez annál inkább).Anyagiakban versenyképesek leszünk bárkivel a ligában.Kibővítik a stadiont 2500 férőhellyel,tehát kilenc hónapra megint megyünk a Griffin Parkba.Ennek örülök,mert sokkal több néző befér.Most már csak tíz jó játékost kell szereznem valahogy.
  • SeLFisCH
    Idén sem a BL-ben fogunk vitézkedni.

Kikaptuk a csoport első kalapjából a Man. Cityt, a másodikból a PSG-t, a negyedikből a Celticet
  • korbin555
    Bromley 2014-2015. League Two

Véget ért a harmadik szezon,hoztam,amit kellett.Ez már nem nevezhető éppen diadalmenetnek,de azért domináltunk.A száz gólt meg sem közelítettük,de azért a Plymouth 103 pontos korábbi rekordját sikerült megdönteni.A gólkirály ismét a miénk lett.A vereségek mindig akkor jöttek,amikor elkerülhetetlen volt a legjobbakat pihentetni.Karcsú volt a keret,de idén nem volt komoly sérülés.A komplett szezont végigvédő kapusom pedig tartalék lesz,mert egy tucat gól szárad a lelkén.Megint jön az idegölő,hajtépő nyár.Mert az nem vitás,hogy legalább tíz ember menni fog megint.A mögöttem lévő három szezonban játékosért pénzt még nem adtam,mindenki ingyen jött.Szeretném,ha még ebben az évben sikerülne újra megcsinálni.Eddig mindig találtam jobbakat,mint akiket elengedtem.A gond inkább a fizetésekkel lehet,bár ismét pozitív mérleggel zártam az évet.(5,95M)Remélem emelnek a bérkereten,akkor nem lesz gond.A cél marad ugyanaz,azonnali feljutás.De ehhez újra a piacon lévő legjobb játékosok kellenek.Persze a hírnevemhez és az anyagiakhoz illők közül.A klub jól áll minden tekintetben.Idén már kaptam jó ifiket,az edzőim szerint kettő PL szintű játékos lesz.Vannak fenntartásaim,de az biztos,hogy a két évvel ezelőtti csapatomban simán kezdők lettek volna.Sok pénzt hozott a meccsbevétel is,alig fordult elő,hogy ne lett volna telt ház.Azért nem bánnám,ha nem kezdenének neki még építkezni,mert ahhoz horribilis bankkölcsön kellene.Majd a hülye skót elnök eldönti.Bár vicces lenne egy ötezres stadionban játszani majd a PL-ben,egy 12 milliós városban.Néző éppen lenne,mert 12 ezren is voltak egy kupameccsen,ami rekord bevételt hozott.(Januárig a Griffin Parkban játszottuk a hazai meccseket.)Szóval bedobom a horgot a szabad/lejáró szerződésű játékosok közé,és megpróbálok kifogni 10-12 olyat,akivel képes leszek elérni a feljutást a Champioship-be.Ha nem sikerül,akkor a kardomba dőlök.Nem akarok itt ragadni.A Championship már úgyis kemény dió lesz.Ott egy csóró csapattal nem nagyon lehet ugrálni.Bár már nem vagyunk szegények,de jó lenne megint egy-két új szponzor.Esetleg egy olajmilliárdos,üsse kő.

Tabella:http://kepkezelo.com/images/9ezy6da8jqmznocu884.png Bár a képen nem látszik,de szegény Portsmouth tök utolsóként zuhant ki.
    Csapat(már változóban ):http://kepkezelo.com/images/moby3w2oyiol90ft8zkn.png
    És a két legjobb emberem a szezonban:
    Galán:http://kepkezelo.com/images/d32cchaswajjxo47nob.png
    Lorusso:http://kepkezelo.com/images/7rcpvnkmgx25u2bthel.png

Köszi,hogy elolvastad.
  • 7r1v1um
    Kontrázni öngyilkosság ebben a játékban. Nem érdemes vele próbálkozni.
  • Valladolid
    melyik a legjobb felállás a kontrázáshoz? mert ez a taktika valahogy nem gyerebe
  • Valladolid
    én általában ingyen próbálok játékosokat szerezni és ha nem tetszett a játéka akkor következő szezon végén megválok tőle még ha apróért is akkoris van egy kis + az adott játékoson
  • 7r1v1um
    Néha van elég pénz a heti fizetések növelésére, akkor meg kölcsönzök minél jobb játékosokat: 4+ *-osokat. Ez biztosítja, hogy ne essek ki az első osztályból anyagiak rendeződéséig.
  • korbin555
    És újra csak egyetértek.Egy kiscsapatnál,ahol nincs pénz/szponzorok,gyakorlatilag az egyetlen út,hogy a kinevelt,vagy scoutokkal verbuvált ifiket a lehető legnagyobb haszonnal eladni.
  • zavbal
    Jó oké nem kell ugrálni mint kóbor kutya a véres csontra.Mindenki relax és kész és bocsánat hogy valamit is írni mertem ide....
  • Valladolid
    Jó "reggelt" mindenkinek! :D
    mi lehet az oka a rengeteg döntetlennek?
    taktika:http://imagerz.com/QE5ADEtvAwMCVVweFwVQ
    Mérkőzések:http://imagerz.com/QE5ADEtvAwMCVVweFAVQ
  • 7r1v1um
    Az "akar"-t nagyon sokszor felül írja a "kell". Adtam már el úgy játékost, hogy Ő se akart menni, meg Én is szívtam a fogam, de hát a foci klubok is pénzből élnek.....
  • korbin555
    Nem most írtam,hogy teljesen egyetértek vele?
  • zavbal
    Igen tévedsz és itt a válasz rá: "Senki sem pótolhatatlan." Voltam kis csapatnál és hideg szívvel adok el játékosokat.
  • korbin555
    Ezzel száz százalékban egyetértek.De itt nem arról volt szó,hogy valaki menni AKAR.
  • 7r1v1um
    Én dolgozok kiscsapatnál is. Ha menni akar hagy menjen. Kérek érte 2-2,5 x-es árat meg vagy 15-20%-ot a következő transzferből és csókolom. Senki sem pótolhatatlan.