104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Nekem a 13-ban is működött a régi taktika.A 09-hez készített három taktikámat használtam egy 27 éves life time karrierben.És amikor 67 évesen nyugdíjaztam magam,semmi hiányérzetem nem volt.Gondolom megtaláltam a megfelelő emberkéket a megfelelő posztokra.
  • Solt
    Nem ing kérdése... reagáltam egy téves gondolatmenetre.

Nincs leírva sehol, hogy napokat kéne olvasgatni a különböző leírásokat, szimplán maga a játék komplex mivolta determinálja ezt! Vagy úgy érzed a készítők úgy tettek bele dolgokat, hogy azoknak nincs hatása? Azért ilyen komplex, mert a végeredmény rengeteg aprónak tűnő dologból áll össze. Na most, ha te erre teszel, és csak azzal foglalkozol ami neked tetszik, akkor miért érzed megalapozottnak a véleményed? Honnan tudod, hogy a "hiba" nem-e azért következik be, mert valamit figyelmen kívül hagytál?

Csak ismételni tudom magam, hidegen hagy, hogy miképpen játszol vele! Viszont, ha az alapján amit vázoltál még negatív véleményt is alkotsz, akkor erre reagálni fogok ha tetszik, ha nem! Mégpedig azért, hogy annak aki hajlandó lenne pénzt adni érte és mélyebben beleásni magát, ne vedd el a kedvét az alaptalan, fals véleményeddel.

Az pedig, hogy sokak véleményével megegyezik a tiéd is, még semmit nem jelent. A játékosok zöme pont úgy áll hozzá ahogy te is. Tört verzió, felszínes használat, "csal a gép." Na most az ilyen lyukból fújó szellőre nem igazán érdemes alapozni...
  • Szycsu
    Ne csodálkozz, ha pontvesztés nélkül hozod le a szezont, én (FM 12, gondolom te 13, úgyhogy, akkor veheted semmisnek is a hsz-omat :D) fél szezon után pihenőpályára tettem a mentést..

Más: Elkezdtem a Lille-es karriert. Ferreyra és Ter Stegen jönnek "csak", a jövő reményében. Ezzel a kerettel nem biztos, hogy bajnokságot nyerünk egyből, de Top 3-at feltétlen el kell érni.
  • 7r1v1um
    "A + és a - használata pedig nem korrektség kérdése."
    Kinek nem inge.....
    "Először is a tört verzióban lehetnek anomáliák."
    Igen találkoztam ilyen anomáilával és nem is hozom itt szóba.
    Rendeltetés-szerűen?
    Hol van az leírva, hogy kötelező eltölteni órákat-napokat mindenféle guide-ok meg statisztikák böngészésével? Sehol sem. Mert ez a játék sem csak azoknak készült akik minden szabadidejüket erre akarják fordítani. Rendeltetés-szerű használatba meg bőven belefér az is ha, nem molyolok, mindenfélével, hanem a csak legfontosabb funkciókat használom. Azokat egyébként sikeresen....
    Használom a programot és véleményt is alkotok róla, ha tetszik neked ha nem. S mivel sokakéval megegyezik a véleményem (akik esetleg megvették) nem gondolom, hogy feltétlen a felhasználót kéne hibáztatni emiatt.
  • Solt
    Szidja, ha a jogos! Szidja a szar adatbázist, a hülye 3D motort, és egy szót nem szólok! Nem az a bajom, hogy kritizálja, csupán igazságtalannak érzem, és a leírtak alapján inkorrektnek is.

Nem érzem, hogy teátrális vagyok... lehet, hogy csak a generációs szakadék túl széles... öregszem.
  • Solt
    Én a legelső verzió óta ( CM1 ) játszom vele. ( több mint 20 éve, ha jól számolom ) Jó darabig az egész arról szólt, hogy kitaláltál egy taktikát, szinte mindegy milyet. Igazoltál hozzá játékosokat, és szarrá verted a világot pár év alatt...

Ehhez szokott hozzá a közösség jó része! Plusz ehhez még hozzájön az a "modern" elvárás, hogy a júzerek többsége szinte azonnali sikert akar minél kevesebb befektetett munkával. ( emiatt népszerű a konzol, meg sok arcade fos )

Na most ahogy egyre összetettebb a játék, ahogy egyre több odafigyelést, befektetett munkát igényel, egyre több lesz az elégedetlenkedő is, mivel elmaradnak a megszokott sikereik...

Ezzel a résszel közel sem játszottam még annyit mint a 12-vel, de eddig nem érzem, hogy "csalna". Nehezebb, összetettebb, de semmivel sem következetlenebb mint az eddigiek. Hamarabb megbünteti a figyelmetlenséget...

Természetesen vannak hibái, de a meccs motor nem csal... ha az ember odafigyel, akkor kevesebb "furcsa dolog" történik.
  • Zenszkij
    Nagyon teátrálisan kezeled ezt az sg fórumot. Hagy szidja a játékot, hagy ossza meg a gondolatait. Amennyiben becsmérlitek az ő hozzászólását nem kell csodálkozni, hogy ő is becsmérel. Ez egy public fórum, nem templom, úgyhogy szívesen olvasom az ő meg a te véleményedet is.

A gép szerintem sem csal, egyszerűen csak túl bonyolult. Jó lenne tudni mire mi a jó, mert a gép ilyen szempontból előnyben van. Ugyanakkor van egy ovi opció is, amivel érdekes de senki nem játszik. Ennyi.
  • Solt
    Na összegezzük egy kicsit ezt a dolgot, mert egyre meredekebb ez nekem! Tehát jól értem, hogy meg sem vetted a játékot, fáradtságot sem veszel rá, hogy belemélyedj, jó az neked úgy, ahogy a "gép adja", és ezek mellett korrektnek érzed azt, hogy a meccsmotort hibáztatod!?

Először is a tört verzióban lehetnek anomáliák. Másodszor pedig az a minimum, hogy akkor alkotok valamiről véleményt, ha rendeltetésszerűen használom. Ha én nem veszem a fáradtságot arra, hogy megtanuljak egy repülőgépet vezetni, de repülni akarok és eközben lezuhanok, akkor nem a repülőgép gyártója lesz a hibás! Szerintem...

Totálisan hidegen hagy, hogy megveszed vagy sem, illetve, hogy miképpen játszol vele. Azt tartom inkorrektnek, hogy a játékot hibáztatod olyan dolgokért, ami esetlegesen lehet akár a te hibád is.

Az pedig még inkább hidegen hagy, hogy máshol miért nyávognak. Ez a "csal a gép" hozzáállás pont olyan, mint a BF topikokban a sok okos, akik abban a pillanatban, ha valaki ügyesebb náluk, rögtön csalót kiáltanak!

A + és a - használata pedig nem korrektség kérdése. Ez egy opció a fórumon belül, amivel azt jelzed, hogy az illető hozzászólása neked tetszett, avagy sem. Ettől senki nem lesz sem több, sem pedig kevesebb. Én akkor használom, ha valamivel nagyon egyetértek, vagy nagyon nem, és minden esetben hozzá is szólok az illetőhöz. Teszem ezt úgy, hogy vállalom hozzá a nevemet... ennyit a gerinctelenségről!
  • korbin555
    Nagyszerű kezdés.Csak szegény Bogdánt sajnálom,még így is ő volt a csapata legjobbja.Ez a teljesítmény pedig mintapélda lenne nálam a Bolton edzőjeként egy raklap büntetés kiosztására.
  • Zenszkij
    Westerlos karrierem végre beváltja az ígéretet. Bejönnek a taktikai húzások, az új igazolások. Meccs közben is eddig amit finomhangoltam t majdnem mind bejött. Edzőmeccsen ütöttük a Schalkét, most vezetjük a ligát. Végre élvezem a játékot :D.
  • kombány
    amúgy a sok hozzászólás miatt én is kedvet kaptam egy kis játékhoz nem a top 5 bajnokságból shaktarral asszem megprobálom vagy az ukrán még erősnek számit?
  • Bagitsiga
    megnyitottuk a 3. idényt:
    http://imagerz.com/QE5ADUtvAwMCVVIZEgVQ
  • kombány
    ha a 13-ban is müködne a 12-es taktika akkor felesleges lenne az új játék akkor csak egy átigazolási pecs kéne azt jónapot biztos hogy nem tökéletes de szórakoztat meg ameddig mérgelödik vele az ember addig is leköti
  • LasDen #89551
    tudom...de attól még nem a sega csinálja a játékot...
  • Zenszkij
  • bakkerman
    márpedig évről évre egyre összetettebb,és egyben nehezebb is lesz a gém,de ez eddig is így volt,a 09-hez képest a 12 sokkal nehezebb például,ahogy az idei rész a tavalyihoz képest is. Csak nem mindegy, hogy valami nehéz,vagy irreális :D
  • korbin555
    Bocsánat.Sport Interactive.
  • Zenszkij
    Az a kiadó.
  • LasDen #89546
    tudnám a segának ehhez mi köze... :D
  • korbin555
    Múlt héten valamikor egy fél napot töltöttem el különböző angol nyelvű fm. fórumok böngészésével,a google fordító aktív használatával/segítségével.Teljesen déja vu érzésem lett.Szinte teljesen visszaköszönnek az ott leírtak.Ami pedig ott is folyamatos vitatéma,az a teljes egyet nem értés a különböző taktikai variációkkal,beállításokkal kapcsolatban.Panaszok a jól begyakorolt taktikák használhatatlansága,az irreális eredmények,a gép gyakori,kiszámíthatatlan,drasztikus reakciói miatt.Én úgy látom,összességében sokkal több a tanácstalan,vagy csalódott menedzser kolléga külföldön is,mint a 12-nél volt.Ezrek várják már a 14-et,pedig erős a gyanúm,a SEGA még tovább komplikálja ezt az egyébként remek játékot.
  • 7r1v1um
    Korrekt vagyok mikor közlöm mi a problémám a meccsmotorral (nem fizettem a játékért, meg emiatt nem is fogok, de ez magánfórum, úgyhogy elmondhatom a véleményemet). Veled szemben szintén korrekt vagyok, mikor azt mondom, hogy más nézeten vagyok és szeretnék túllépni ezen a vitán. Tudod még mindig sokkal jobb ez a megoldás mintha gerinctelen, módon, az arcomat nem vállalva mínuszolgatnék jobbra-balra mindenkit, pusztán azért, mert őszinte (nem állítom, hogy Te voltál). Gőzöm sincs hogyan lehetnék egyenesebb az eddig elmondottak után...
  • Solt
    Nem is kell egyetértenünk, ilyen elvárásom nincs. Csupán a korrekt hozzáállásra lenne igényem...
  • 7r1v1um
    Nem értünk egyet, de ha nem haragszol szeretném megőrizni, az 50-es pulzusomat, úgyhogy részemről lezárom ezt a diszkussziót.
  • Solt
    No egy pillanat! Vannak hibái ez tény, csak nem mindegy, hogy olyan dologról megy a "vita" ami nem is hiba, csak éppenséggel az alaposság hiánya, vagy olyanról ami valós hiba. Olyan hiba, hogy a "gép szopat", nincs!

Részemről mindenki úgy játszik ahogy jól esik neki, csak, ha nem veszi a fáradtságot arra, hogy a játék összetettségének megfelelő mélységekben merüljön bele, akkor szerintem ne is kritizálja, mivel nem látja át rendesen a miérteket.
  • bakkerman
    nekem a maximum amit a játékra fordítok az a taktika elkészitése,formáció,csapat utasítások,player roles-ok,de egyéni utasításokat úgy hagyom ahogy a gép megcsinálta...úgy vagyok vele,hogy nem fogok pepecselni vele 2 órát,hogy aztán a meccsmotor leszopasson a scriptelt szögletgólokkal meg 90+ perces gólokkal. Meccseket full match nézetbe játszom,beletudok nyúlni bármikor,25 perc kb egy mérkőzés,nekem ennyi még belefér. Átigazolási szezonban ha valamelyik posztra kell ember,kilistázom,max 2-3-al tárgyalok,és igazolok,egy nyár kb másfél óra,az tökéletesen elég nekem :)
  • 7r1v1um
    Nem is tudnék objektív véleményt felállítani (és senki más sem) , mert"mindenki úgy játszik ahogy jól esik neki".
    Számomra ez csak egy játék, mint a többi és nem hobbi, azaz nem szánok rá sokkal több időt, mint más játékokra.
    Hibái meg vitathatatlanul vannak (nem csak én panaszkodok) és ha ezt ennek a fórumnak a keretein belül nem lehet megvitatni, akkor nevezzük át FM-Fanclubnak a topicot....
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mehet erre is mínusz, ha valaki ettől jobban érzi magát............................
  • korbin555
    Itt a Youth Rating:http://kepkezelo.com/images/kiyadgj5frw2cgo93zua.png

Egy korábbi mentésben átírtam a 68-at 151-re(franca szint).Az az 5-6 csapat,amelyik nem sajnálta a pénzt az utánpótlás fejlesztésére,ontotta a szuper magyar ifiket.
  • Solt
    Ez oké, nincs is ezzel semmi gond, mindenki úgy játszik ahogy jól esik neki. Csupán ebben az esetben nem érzem jogosnak a játékot érintő kritikákat... Ha nem merültök bele azokba a mélységekbe amely mélységeket kínál, és amire épül, akkor objektív élményt sem fogtok kapni.
  • 7r1v1um
    Biztos hasznos, ha valaki szeret ezekkel a dolgokkal órákat pepecselni, de én inkább lejátszok 2-3 meccset mind az 5 csapatommal ennyi idő alatt.
  • korbin555
    Az editorban átírhatod.A már meglévő karrierben nem lehet megváltoztatni.
  • Solt
    ITT megtalálod a válaszokat! :)
  • Gerdzso
    Valaki még régebben írta, hogy a magyar utánpótlás 80-as szinten van, a max 200-ból, az lenne a kérdésem, hogy ezt átlehet írni? és ha átírom akkor a meglévő karrieremben is megváltozik? :)
  • 00mate
    Bocsánat, mire rányomtam a "mehet"-re akkor jutott eszembe még egy-pár dolog. Ti hogyan szoktátok kivédekezni a rögzített helyzeteket? ( FM 12-vel játszom)Én próbáltam már a taktika résznél beállítani hogy a rögzített szituációkat gyakorolják, de ugyanúgy kaptam a meccsenkénti 1 gólt rögzített helyzetből( itt inkább a szabadokra gondolok inkább
  • 00mate
    2 kérdésem lenne:

az egyik az, hogy a játékosaim jó része( leginkább a szélső hátvédeim, a középső középpályásaim) megkapják a labdát, és elkezdenek úgymond forogni, nem csinálnak semmit:

a, elrúgják a labdát valamerre
    b, szerelik őket, majd kontra és gól(a hab a tortán ha még le is sérül... -.-')
    Ez ellen mit lehet tenni?

A másik pedig az, hogy mindenkinél eltaláltam nagyjából hogy mennyire támadjon le, a szélsőknél sehogy se. Elmegy mellette a védő, nem csinál semmit... majd hirtelen feleszmél: hoppá, valamit tennem kell, de akkor már késő...
  • Solt
    Ahogy érzed... csak mondjuk ezeken az "apró" dolgokon sok múlik.
  • 7r1v1um
    OK! Akkor úgy fogalmazok, hogy ahová pakolja, az nekem megfelel.
  • Solt
    Nem alapból odapakolja! :) A felállásokhoz vannak alap szerepkörök.

A meccs közbeni utasítások pedig sok belső beállítást módosítanak, amire érdemes odafigyelni. Például amikor azt kéred, hogy a védők hozzák fel a labdát, akkor beállít a belső védőknek "kiugratásokat", ami elég kellemetlen, ha valami favágó védőd van...
  • 7r1v1um
    Na ehhez az egyéni beállításokhoz végképp nincs türelmem.
    Ahogy megfigyeltem a játék alapból a megfelelő szerepkörbe pakolja a játékost, úgyhogy többnyire ezt is kihagyom. Viszont a csapat beállításokkal, meg a meccs közbeni utasításokkal sokat foglalkozom, mert nagyon megéri.
  • 7r1v1um
    Igyekszem.
  • SeLFisCH
    Szerintem az idei játékban a taktika finomhangolása a legfontosabb. A keretedhez igazítsd hozzá a felállást, ne egy letöltött taktikához.

Ha a formáció megvan (4-1-2-1-2 pl.), akkor utána a játékosok szerepkörének az eltalálása jön. A csatárnál nem mindegy, hogy mondjuk Target Mant játszik 16-os fejelés, 17es ugrás és 18as stamina mellett, vagy ugyanez az ember poachert játszik 10es gyorsasággal, 12es befejezéssel és 9es koncentrációval.

Utolsó lépésként pedig a finomhangolás. Ha megvan az ideális felállás, az ideális szerepkörök, akkor egyénileg lebontva még állítom az egyes játékosok beállításait. Mondjuk ÍGY.