104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
tegnap láttam a videót. éjszaka már azt álmodtam, hogy játszom vele :D -
Zenszkij #90563 Tipikus Thierry Henry, ő játszotta ezt a szerepkört és osztotta a labdát Bergkampnak. benne is van a videóban. -
Ez a Flank Forward lesz az én "emberem" :) -
thanx..... -
talán akkor van esély rá, ha elkezd az edző keményen benyalni a játékosnak
én anno a 12-ben így hoztam el a West Hambe Adebayort -
nem,így van programozva a játék,ha a játékosnak van 7500-as nemzetközi reputációja,de a klubodnak csak 6500-as,ajánlhatsz neki 100 millió eurót is egy évre,nem fog aláírni,mert "not interested" -
pénzzel át lehet hidalni a gyengébb reputációt?
Tehát - ha van egy játékos aki nem akar eljönni hozzám és nem akar leülni tárgyalni velem, azt előbb-utóbb le tudom mégis igazolni ha pofátlanul nagy ajánlatot teszek sorba-sorba a klubjának?
Csak mert oké, hogy hozogatom a zsenipalántákat, de azon gondolkozok hogy hozni kéne majd 1-2 posztra egy érett klasszist, mert ez nem túl valósághű, hogy 20-22 éves srácokkal verem bucira az nb1-et -
Megpróbáltam lefordítani az új posztokat, elég nehéz volt a szöveg, de azért érthető szerintem :)
Half Back
Ez a pozíció valahol az aggresszív söprögető és a védekező középpályás között van. Ha half back van a pályán, a középső védők feljebb játszanak és a half back mélyebben játszik, mint egy hagyományos védekező középpályás és ezen felül labdaszerzésnél könnyen megjátszható.
Limited Full Back
A LFB tisztában van az erősségeivel és gyengeségeivel és elsősorban a védekező feladatira koncentrál, alig megy előre támadó pozícióba.
Complete Wing Back
A CWB imád támadni és miközben képes ellátni a védekező feladatait, az alapvető játéka az ellenfél védekező harmadában zajlik.
Regista
A Regista egy támadóbb verziója a mélységi irányítónak, ez a poszt a labdabirtoklásra építő rendszerekbe illik, ahol előretolt védelmi vonallal játszanak a csapatok. Teljes szabadságot kap a játék mélységből történő irányítására, dinamikus és kiszámíthatatlan módon keresi labdákkal a támadójátékosokat.
Enganche
Az Enganche az elsődleges irányító, aki a középpályán és a támadósorban is előfordul, a csatár(ok) mögött játszik. Ő a csapat tengelye. Annyiban különbözik a Trequartistától, hogy mindig tartja a pozícióját.
Flank Forward
A FF egy szélső célember, aki a felszabadítások és hosszú indítások elsőszámú célpontja. Ideális egy kisebb és gyengébb szélső védő ellen, feladata a labda megtartása mielőtt a csapattársak felérnek.
Shadow Striker
A SS a csapat elsőszámú gólfelelőse. Általában egy visszavont támadóval szerepel, a támadások során mindig a gólszerzési lehetőséget keresi és ha az ellenfélnél van a labda, akkor letámadja a védőket.
False Nine
A FN hasonló egy támadó középpályáshoz/irányítóhoz, egy rendhagyó középcsatár, aki a középpályáig lép vissza. Ennek az az oka, hogy az ellenfél középső védői vagy követik – és így üres terület keletkezik az előretörő középpályásoknak vagy támadóknak – vagy nem követik és időt és területet kap a cselezéshez és a passzoláshoz.
-
Nekem nagyon tetszik, sokkal valósabb lehet az egyes posztok szerepe és működése a játékban. Szerintem nagyon kevesen használják úgy mondjuk a középső középpályást, ahogy az alapvetően be van állítva, a kis csúszkák szinte könyörögnek, hogy állíts rajtuk, innentől kezdve pedig már nem is tipikus középső középpályás szerepe. Ez tovább is visz a csapat beállításokra, hiszen hiába állítasz mondjuk mentalityt csapat szinten, ha mindenkinek egyenként beállítod. Kíváncsian várom, mi sül ki ebből. -
korbin555 #90555 Röviden:A szerencsétől.Hosszan:Ha van újrakötési záradék,akkor meg lesz újítva,ám az összeg nagysága lehet több,de akár kevesebb is,mint az előző volt.Ha a jelenlegi összegre szól egy fix újrakötési záradék, akkor ugyanazt kapjuk meg újra.És ha nincs mellette semmi záradék,akkor végleg eltűnik.Jó példa erre fórum infók szerint a Galatasaray esete.Kezdésnél tíz szponzoruk van.Aztán ezek két-három év alatt,ahogy lejártak,sorra eltűntek.Volt,akinél jött helyettük új,másoknál senki.És nem függtek az eredményektől,ezek a srácok mindent megnyertek a Galatával.lMég bővebben: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az elmúlt napokban már szóba került a szponzorálás kérdése,tehát egy kis magánnyomozásba kezdtem.Gyakorlatilag a játék indításakor bekódolt adatok,és a véletlenek kombinációja az egész.Négy fontos tényező van,ami elméletileg pozitív irányba befolyásolhatja a szponzorok megjelenését,anyagi erősségét.Sorrendtől függetlenül.1-Stratégiailag mennyire van jó helyen a város(attraktivitás).2-Az adott országban az economic factor erőssége.3-Az elnök business és resources tulajdonságai. 4-Mennyire sikeres,elismert a klub(reputáció).Ezek közül nyilván csak az utóbbira van befolyásunk.De még ezzel együtt is egy nagy véletlen kérdése az egész.Világos,hogy erre az SI-nek sokkal jobban oda kellett volna figyelnie.Különböző fórumok több tucat hozzászólását átböngészve nyilvánvaló,hogy itt nincs rendben minden.Mert ha valaki Angliában 9 PL,és 5 BL győzelem után sem tud felmutatni egy tőkeerős szponzort sem,ott valami el van b..-va.Ennek valóban semmi realitása nincs,ott tolongania kellene a befektetőknek. Rengetegen panaszkodnak hasonló ügyben,kicsi és nagy országokban egyaránt.Tehát el kell fogadnunk,hogy a szponzorálás teljesen véletlenszerű.Hogy azt ne mondjam, ajándéknak kell tekinteni a befektetőket.Várni rájuk felesleges,előre bekalkulálni hiba,örüljünk,ha van.Szorosan idetartozik bevételek szempontjából a nézőszám,és a jegyek,bérletek kérdése is.Sok olyannal találkoztam,hogy valaki feljutott egy kis csapattal,és már van új,nagy stadionja.A korábbi nézőszám is a sokszorosára ugrott.De a bérletesek száma alig nő,és ami még rosszabb,hogy a jegyárak a korábbi szinten ragadtak.Mert hogy néz az ki,hogy 2027-ban egy már tízszeres bajnok,ötszörös BL-győztes angol(vagy akármilyen)csapat 55 ezres stadionban 4 ezer bérletessel rendelkezik.És telt ház esetén olyan bevételeket produkál,mint más csapat egy 20 ezres stadionnal a másodosztályban.(Bajnoki,nem nemzetközi meccseken,mert ott mindig magasabbak a jegyárak.)És ha ehhez hozzávesszük,hogy van két nevetséges szponzora 6M értékben,mikor második helyen áll a klubvilágranglistán, akkor szerintem kijelenthető,hogy a játék ezen a téren több sebből vérzik.Mert ezek egy klub irányításánál életbevágóan fontos anyagi tényezők.A játszhatóság,és az állandóan hangoztatott realitás miatt is,erre komolyan oda kellett volna figyelniük.Ezek korrigálása helyett a 14-ben még húszféleképpen beszélgethetünk majd a játékosokkal,a személyzettel,és még hangsúlyosabb lesz a média szerepe.Ami önmagában nem lenne baj,de kevés ember játszik a kérdezz-felelek szereplések miatt,inkább szeretne szép sikereket elérni.Ezek a hiányosságok azonban erősen korlátozzák a lehetőségeket.Mindezek ellenére sok türelemmel és okos döntésekkel így is lehet nagyot alkotni,kis csapattal is.Még Magyarországon is.Sajnos itt hatványozottan sújt bennünket a liga alacsony reputációja,az ország siralmas anyagi helyzete,és a jövőbeli ifik katasztrofálisra kalibrált szintje.És a 14-ben nem csodálkoznék,ha még rosszabb lenne a helyzet.Különös tekintettel a klubcsapataink felháborító(eredetileg ide néhány nyomdafestéket nem tűrő kifejezés került volna)európai leszereplésére.Vagy marad az editor,némi ügyes beállítással, valamennyire megőrizve a valóság látszatát, élvezhetőbbé tenni a hazai játékot.És itt nem arra gondolok,hogy brazil szintre hozni az ifiket.Hanem az FA financial power,economic factor,youth rating,state of development beállítása akár egy osztrák szintre.Óriási eltérés nincs,mégis észlelhető a különbség.Magasabb lesz a játékosok értéke,néhány év után pénzdíjak jelenhetnek meg a bajnokságban,jobbak az ifik,stb.De ez már ugye egyéni döntés kérdése. -
design-ban tényleg nincs nagy eltérés,de funkciókban azért jócskán bővül a játék,na meg fejlesztik tovább a match engine-t,kötelező vétel,nagyon várós!! -
Neoncsoves #90553 FM13 2.0 -
kombány #90552 jó a kis repülő ikon
-
hmm, ez rohadt jó lesz. Need! :D -
Zenszkij #90550 Football Manager 2014 -
Ajánlom szíves figyelmetekbe még egyszer: Házigazdaválasztás
Holnap estig lehet szavazni és jelentkezni. -
f.szom....
saját kezemben volt a sorsom, és elqrtam. Bl-ből csoport utolsóként pottyantam ki. Ha az uccsó meccsen a PSV otthonában egy döntetlenre kihúzom, akkor megvan az El, ha nyerek akkor 2. helyen továbbmegyek. Erre egy sz.ros 11-essel 1-0ra nyertek egy borzalmas meccsen -
00mate #90547 NB 1-ben mitől függ az, hogy mennyi szponzorpénzt kapok? Most fog lejárni egy 164k ajrós szerződés (2014ben). -
amikor elkészül szokta levenni a számláról a pénzt, legalább is nagy részét igen.
am meg nekem kis milliószor volt hasonló, attól nem kell abbahagyni, ha már elkezdek egy karriert min 3-4 szezont lenyomok átlagba. -
kombány #90545 de ha egyszer már elkezdte fejleszteni ne hagyja már abba 3 milla lett volna meg akkor most hogy van félig elkészült épületet otthagyják? full reális remélem 14-ben már nem lesz ilyen mert ha felfüggesztenék azt még megértem de törlés meg 1 év mire elkészül szal mire kisirnám újra meg mniden az 2 szezon legalább -
1 szezon után abbahagyni nem sok értelme van, nem top csapat nem kell egyből mindent elvárni. am az 54-t soha nem egybe kapod ha részletekbe a meccsekért. -
kombány #90543 na véget is ért swanseas mentésem amiben az utánpótlásból való építkezés volt a cél a vezetőség 5 hónappal a befejezés előtt törölte az akadémia fejlesztés forráshiányra hivatkozva úgy hogy 8. helyen végeztem amiért esett 10 milla következő szezonban meg 54 a tv pénzből vicc ja és egy fillér adóssága nincs a klubnak kezdek egyet asszem a tottenhammel remélem ott nem csóróskodnak ennyire -
banyai2000 #90542 Nickname egyiknek kefehaj másiknak rövid haj és kész is :D . -
Vettem egy Thomas Nielsen nevű játékost. Annyira jól sikerült, hogy vettem még egyet!
Nem vicc, átigazolási szezonban két Thomas Nielsen nevű játékost érkezik. A poén, hogy mindkettő dán, mindkettő 16 éves, mindkettő barna hajú és mindkettő bal oldali védő... Na jó, az egyiknek kefehaja van, a másik pedig rövid...
De jó poén. Hogyan fogom megkülönböztetni őket...? -
banyai2000 #90540 Liverpoolba emgvettem Schmelzert 14 millióért Enriquet eladtam a Monaconak 20-ért . Csak szerintem csináltam hatalmas üzletet ? :D . Atleticoba is nagyon jól igazoltam Douglas Costa 8.5 millámba fájt csak . -
képet, vagy nem hiszem :D
Mikorra sikerült? én 16ban járok és még a csoportkörből való továbbjutás is csoda kategória lenne, bár most ha mákom van 3. helyen tovább tudok majd menni.
korbin irásai nyomán kis vérfrissitést végeztem a keretben. Az u19ből elzavartam mindenkit a halál phaszára, és hoztam "néhány" (majdnem 20 :D ) új srácot. Bár annyira fiatalok hogy majd mindegyik akkor jön ha betölti a korhatárt, szóval igy folyamatosan jönnek majd.
Aki tud az az u19-ben nyomja majd, aki túlkoros az meg nb2-ben, a jobbakat meg megpróbálom kölcsönadogatni.
Fel akarom vinni a csapat átlagéletkorát kicsit, a legrutinosabb emberem egy 24 éves játékos, de ő se hajlandó hosszabbitani szóval el kell passzolnom majd.
00mate - őt mindig megvettem :) piszok jó kis balszélső lesz, egy mentésemben sok-sok év után az Internek passzoltam el asszem, és nem 1 millát adtak érte. Ebben a mostaniban is leigazoltam, csak elbambultam és végül ingyen ment el tőlem, bár most nem fejlődött olyan jól, volt helyette más játékosom aki játszott. -
az a baj h csak ennyi öröm van a meccsel kapcsolatba h egy ilyen videó létrejön.. -
Biztos láttátok már. (Van más verzió is ebből nem focis, azt is érdemes megnézni) -
Krigare90 #90536 Köszi. -
alt+f9
dokumentumok saját fm mappába csinál egy képeket és oda menti.
vagy windowedre veszed és elméletileg jó lesz a printscreen is. -
Krigare90 #90534 Hello. Lehet h hülye kérdés de hogy tudjátok kivágni a tabellákat meg a profilokat a játékból? Print screenel próbáltam de nekem valamiért csak az asztalt vágja ki nem pedig a játékból a képet. Pls help -
00mate #90533 Megvettem Cheick Diarra-t első szezonomba. Harmadik szezonomban már 250k ér, és jönnek az ajánlatok szép sorban. Kipróbáltam azt hogy elengedem 2,5 milláért. És jött 3 ajánlat 1 milla fölött. Nem tudom hogy elfogadjam-e... -
F*ck.Elcsesztük ennyit elég is a szezonról.Maybe next time....
Tabella.
(Érdekesség: most fordult elő először hogy egy csapattal hátrébb végeztem mint a média előrejelzése
)
-
banyai2000 #90531 Rávettek,hogy próbáljam ki hogy legyen egyszerre 3 csapattal . Ha tetszik akkor fogok rólla írni :) . -
banyai2000 #90530 Én kezdek egy karriert az új Milannal . Kaka visszatért :D . -
Zenszkij #90529 Már nyertem velük, ne strapáld magad.
-
hát a Fradival akkor ki fog Bl-t nyerni? :D -
mérnem kezdesz egy játékot egy nyugati országban? -
hogy rohadjanak meg
INF Clairefontaine
minden rohadt évben tucatjával jönnek ki olyan játékosok akiket azonnal igazolnék is legszivesebben.Mivel amatőrök, ezért ingyen igazolhatóak egyből a srácok. Kár hogy alig-alig hajlandó szóba állni velem bármelyik is.
Hogy nálunk miért nincs mondjuk 1-2 ilyen...
azt vágom hogy az editorban ha átírom az ország youth ratingjét vagy mit akkor hipp-hopp tele leszek tehetséges magyarokkal és pár év alatt a BL döntőt is magyar dönti el.
De a saját kis szemétdombomon azért nem tudok csodát tenni egymagam?
Fullra fejlesztett ifiközpont, jó ifiedzők - ezek kevesek még ahhoz hogy legalább 1-2 magyar legyen a kezdőmben? -
korbin555 #90525 Egyenlőre semmire nincs esély,mert "alkotói válságban" vagyok,a múzsa pedig nem akar homlokon csókolni.Hogy érthető is legyek,nem tud lekötni a játék,mással foglalkozom.1547 óra után talán érthető a dolog.Most éppen bepótolom a felhalmozódott TV sorozataimat.Legalább nem zabálja a PC sem az áramot napi 18 órán át,a fórumot meg a tableten is meg tudom nézni.Ezt a vacakot még úgy kaptam ajándékba,és úgy sem használtam eddig semmire.