104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Darthmushroom
    minél jobb, annál gyorsabban fejlődnek az ifik.
  • Peti2400
    Valaki elmondaná mire is jó a youth facilities?(bocs ha hülye kérdés)
  • Lancelot1983
    Egyébként azt tudjátok, hogy miért van, hogy egy játékosnál nevezetesen Pablo Ibaneznél, de más játékosnál is megfigyelhető, hogy miután szabadon igazolható lett, több mint, 20000 fontot kért hetente, ez még nem is lenne baj, de ebből nem volt hajlandó engedni, majd a spanyol másodosztályú kiesés ellen harcoló Alcorcónhoz aláír 2800 font heti fizetésért. Mi Bundesliga 2 középcsapat vagyunk és ennek több, mint a 4-szeresét ajánlottam neki, jó azt értem, hogy hazai bajnokság előnyt élvez, de ennyire?
  • Darthmushroom
    ahogy olvastam a régi Hayesből nem semmi focisták kerültek ki, de ez a klub már elméletileg nem is az a klub hanem újra alapított utód. am itt már látszik h annyira nem foglalkoznak a készítők klubokkal mivel elméletileg Ők bér stadionba vannak de ez nincs megcsinálva a játékba sőt az se h sajátba költöznek, helyette be van írva h oda költöznek ahol jelenleg is vannak :D
  • LasDen #97222
    bocs, de ez itt nem játszik.
  • Tono34
    Dag&Red anno a championship-ig vittem el, csak nem folytattam. Vezetők nem akartak semmit sem fejleszteni, így úgy véltem kicsit pihen a mentés..... jó pár éve. Utána Catania, mindent vitt :)
  • korbin555
    Jó szemed van.Fél-profi és 6. ligás,tehát legalább olyan nehéz,mint a Sutton,vagy a Wealdstone.Ha meg azt nézem,hogy még adósságuk is van,talán a legnehezebb mind közül.

Azt szintén most vettem észre,hogy az alacsony ligás csapatok az fm szerint nem is londoniak.Az angol wikipédia szerint pedig egyértelműen igen.13 profi,és több,mint 2000 amatőr klub van a fővárosban,50 ligában(meg 1000 bíró).A Wealdstone stadionja pl. 3km-re van a Wembley-től,de nem London van megadva,hanem a kerület.Ezek a klubok gyakorlatilag falusi csapattá vannak leminősítve,így még nehezebb velük a játék.Egyik-másik pár sarokra van a nagy PL kluboktól,de az fm szerint a League One alatt már nem létezik fővárosi futball.A West Ham-nél 10 millió népesség van megadva a vonzáskörzetben,a tőle két buszmegállóra lévő Dag and Red-nél meg 100 ezer.Ebből gyűjtögessen tehetséget az,aki felviszi őket a PL-be.Amíg nem lesz a háttér state of the art,addig egy normális gyereket nem fog látni,mert az "igazi" londoni klubok mind elszipkázzák előle.
    Ügyesen ki van ez találva.
  • LasDen #97218
    Menjetek inkább játszatok Athletic Bilbaoval, ott majd lesz ne mulass :D
  • Darthmushroom
    Hayes miért könnyebb a Suttontól meg a többi nagyon nehéztől? mert még a Barnetet meg is értem, mert magasabb osztály, kiemelkedő edzés lehetőségek, de a Hayes ugyanúgy lent a béka segge alatt.
  • korbin555
    Én így látom a londoni klubokat a 14-ben.

Nagyon nehéz:Wealdstone.

Nehéz:Bromley,Sutton,Welling Utd.

Átlagos:Barnet,Hayes and Yeading.

Átlagosnál kicsit könnyebb:AFC Wimbledon,Dagenham & Redbridge,Leyton Orient.

Könnyű:Fulham,Charlton,Brentford,Millwall.

Ujjgyakorlat:Az összes többi.
    (Persze kizárólag brit játékosokkal rögtön más a leányzó fekvése.)
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.08.19. 12:12:55
  • Darthmushroom
    Fulham tesztel nem vagyok valami elégedett :D 2 gy 1d 2v 10 rúgott 10 kapott, és még a liga kupából is kiestünk. :D
  • Darthmushroom
    asd :D elég az britekkel is amilyen falábúak :D
  • LasDen #97213
    ha nem akarod hogy könnyű legyen, akkor csak északír játékosokat vegyél...
  • Tono34
    Palace :)
  • Darthmushroom
    úgy döntöttem ismét eljött az ideje h Anglia fele vegyem az irányt. Lazioba már nem sok kihívás van, a Sporting meg nem köt le annyira. De hogy ne legyen olyan könnyű karrier ezért ki kötöttem magamnak h csak brit játékosokat vehetek. Mindenképp Londoni klubra gondoltam, így jelenleg a Fulham és a Palace között vacillálok.
  • Gerdzso
    Ez a legmagasabban kereső záradék undorító, inkább eladom/meg se veszem, minthogy ilyet adjak valakinek... Még az első karrierembe volt egy ilyen gyerek, 15 ezres fizetést kapott kezdésnek, de volt ez a hülye záradék, 3 évvel később 90 ezret keresett, eladni nem tudtam, szerződésbontás nagyon drága lett volna, a kezdőbe nem fért be, csökkentett fizuról hallani sem akart, így ment kölcsönbe, de csak a fizetésének 20%-át fizették. :/
  • zyndar
    A legmagasabb kereső záradék nálam sem létezik. Eddig egyszer használtam, átigazolási szezon végén már meg is bántam és csak 1 évvel később tudtam eladni a csókát. Soha többé.
  • korbin555
    Így már mindent értek.Legalább most megoldódott ez is.
    Hasonló a 13-ban fordult elő velem.Csak nálam az ürge rosszabbul járt,mert egy teljes évig a tartalékba száműztem.Pofátlanul majdnem dupla fizetést akart,legmagasabb kereső záradékkal.Jó játékos volt,de ennyire senki nem jó.Ilyen záradék nálam különben sem létezik.Nem alkudoztam vele,hanem rögtön kivágtam a tarcsiba.Ajánlatok is jöttek érte,de csak azért sem engedtem el.Eleinte dühöngött,egyszer még edzést is kihagyott(kapott is érte 2 hét fizumegvonást),aztán szép lassan elcsendesedett.Egy év után újra szerződést kínáltam neki,és akkor már igencsak visszafogta magát.Közben jöttek jobb játékosok is a posztjára,és simán elfogadta a rotációs státuszt is.Még évekig játszott nálam,de semmi gond nem volt vele többé.
  • kosheen
    nem akarom eladni. Vagy 15x kináltam új szerződést neki, de mindig irreális igényei voltak, pedig 1,5 szezonon keresztül csesztettem. Aztán utolsó évben legalább egy kis pénzt akartam látni belőle, a végén már 0 euró+50%-ért kináltam. Mikor igy se kellett senkinek akkor vettem le átadóról és kináltam új szerződést még 1 utolsó alkalommal amit csodák csodájára el is fogadott, pedig korábban hiába beszéltem vele, hiába padoztattam, hiába játszattam minden meccsen, semmi se használt neki
  • Lancelot1983
    Akkor zebrák első szezon 10. hely hosszabb beszámoló:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

MSV Duisburg (nagyon tetszik a kiejtése: emeszfaú dűszburg)

1. szezon

Barátságos meccsek

Kupa

Bajnoki meccsek 1

Bajnoki meccsek 2

Tabella
    Tabella hazai
    Tabella idegen

Hát valahova a 10. helyre vártak minket, ott is végeztünk, bár utolsó fordulóban lehetett volna 7. hely is. 8. helyen kezdtük az utolsó fordulót, 7. helyezett Cottbusba látogattunk, hazai pályán azt hiszem ellenük volt a legnagyobb győzelmem, 80. percben kikaptam, másik 2 meccs is rosszul alakult, így végül 10. lettem.

Taktika:

Erőltetem mostanában ezt a 4-4-2 hagyományos taktikát, mert FM2013-ban ezzel nem nagyon megy.
    Nem tetszik a szélsők játéka, vagyis igazából nincsen egyik felállásban sem szélső játékunk, olyan mintha nem is lennének, gólpasszt nem adnak, pedig jó lenne, ha párszor elfutnának, a szélen is beadnának és kapura sem törnek nagyon, mert gól sem rúgnak, csak vannak. Pedig 4 csillagos elvileg bundesliga 1szintű szélsőim vannak/voltak, mivel leárt a szerződésük vitte is őket bundesliga 1 középcsapat, másik kettőért, meg szintén érdeklődnek.
    Az elején a standard mentalitású taktikámmal kezdtem, az annyira nem jött be átálltam kontrás taktikára idegenben és hazai pályán is azzal nagyon jól ment. Ezzel a taktikával hazai pályán csak egyszer kaptam ki, ott is 2-1-re vezettem a meglepetéscsapat Aalen ellen majd kikaptunk egy agyon nyert meccsen.
    Ha valaki esetleg lát súlyos hibát a taktikáimban nyugodtan ossza meg velem.
    Pálya közepével elégedett voltam, a szélső játékkal hátul és középen nagyon nem, és a kapus teljesítmény is lehetne jobb.
    A kupa elég jól sikerült későbbi győztes Wolfsburg állított meg minket a 4 közé jutásnál.

Elején alkalmazott taktika
    Később alkalmazott, majd állandosult taktika
    Ritkán alkalmazott taktika

Tervek:

Mivel idén nem igazoltam egy kész kerettel kellett dolgoznom. Idén próbálok megszabadulni a rosszul teljesítő játékosaimtól, hát ezek pont a bundesliga 1 szintű játékosok magas fizetéssel, de mindegy nem voltam velük elégedett. Pár fiatal jön a helyükre főleg angol alsóbb osztályból tehetségek 2 csillagos, de lehet belőlük 4 is. Nem tudom ők, hogy fogják megoldani a feladatot, de még kell sokat igazolnom is.
    Kaptam ifiket is van köztük 3-4 ígéretes a többi az ilyen 0,5 és 1 csillagos, így elsőre még mindenki kapott szerzősét jövőben 0,5 és 1 csillagosak nem fognak. A többiek meg majd bizonyíthatnak. Úgy tervezem, hogy U19-ben 2 évet tölthet el egy játékos, nagyon indokolt esetben 3 évet. Aztán vagy szabadon igazolhatóvá teszem vagy megy fel az U23-ba itt maximum 3 évet tölthet el egy játékos majd. Jó lenne U23 Duisburg 2 néven a bundesliga 3-ba tudna majd indulni, mint a többi nagy csapatnál. 5 év alatt azért jó lenne feljuttatni a klubot a bundesliga 1.be 11-12 év alatt bundesligát kéne nyerni és olyan 17 év alatt pedig bajnokok ligáját. Kölcsönbe továbbre sem jön és nem is megy játékos.
    Játékosok értékelése egyesével (linkelt képen láthatóak az értékek, így azokra külön nem térnék ki)

Keret: Keret

A válogatottságok és a kor, még szezon előtti adatok.

Kapusok:

Felix Wiedwald, 22 éves
    Jobb teljesítmény kell tőle egyáltalán nem voltam maradéktalanul elégedett vele, nyáron kap egy vetélytársat is
    Roland Müller, 24 éves fülöp-szigeteki
    Nem Duisburg szintű kapus nyáron megy.
    Marcel Lenz, 21 éves
    Szintén nem Duisburg szintű kapus 3. számú kapus lesz, hogy meg legyen a 3 kapus, de amint lejár a szerződése jövő szezon végén menni fog.
    Védők:

Jobboldali:

Dzemal Berberovic, 30 éves bosnyák, 15-szörös U21-es és 33-szoros válogatott
    Szerződést hosszabbítottam vele, de az utolsó kb tíz meccs alapján nem biztos, h jó döntés volt, mindenképp kell még egy jobboldali védő.
    Benjamin Kern, 28 éves
    Sok lehetőséget nem kapott, de azokon nagyon gyenge volt megpróbálom eladni, ha nem sikerül, akkor ha kevesen leszünk marad, ha a csapat meg lesz, akkor az U23-ba megy. Nem tudom, ott milyen szabályok vonatkoznak a túl koros játékosokra.

Baloldali:

Kevin Wolze, 22 éves
    A szezon elején védő később egyel feljebb a középpályán is kapott lehetőséget, mivel ő elvileg a legjobb játékosunk gyenge teljesítményt nyújtott ehhez képest ingyen viszi a St. Pauli a bundesliga 1-be.
    Andreas Ibertsberger, 30 éves osztrák, 12-szeres U21-es és 14 szeres válogatott
    Többnyire csereként számoltam vele, nem győzött meg bundesliga 1-ben a Mainznál folytatja vagyis most nézem a Mainz kiesett, így marad a bundesliga 2-ben.
    Timo Perthel, 23 éves
    Sérült nagyon sokáig később játszott pár meccsen gyengén sajnos szerződése még van, de nem számolok vele.
    Középső:

Branimir Bajic, 32 éves bosnyák, 24-szeres válogatott Bajic
    Jól játszott őszségében elégedett vagyok vele, bár voltak gyengébb meccsei néha kilépett a védelemből és a helyére üresen futott be támadó.
    Adli Lachheb, 25 éves tunéziai, 12-szeres U21-es válogatott Lachheb
    Egyik személyes kedvencem a fiatal immár 1-szer válogatott játékos, hajszálon múlt, h nem került be az év csapatába kitűnően játszott.
    Markus Bollmann, 31 éves
    1. meccsen játszott azon 8,1 volt, szerződése lejár, nem hosszabítok vele
    Dustin Bomheuer, 21 éves
    7 meccsen nem játszott túl jól, szerződése lejár Rapid Wien érdeklődik iránta, így vagy úgy, de menni fog.
    Xhelil Abdullai, 20 éves, macedón
    Elég gyengék voltak a macedón ifi válogatottnak a statjai, kb bundesliga 3-ban sem lett volna nálam kezdő, így nálam nem kapott lehetőséget, szerződése lejár, nem hosszabbítok vele.

Középpályások:

Jobboldali:

Daniel Brosinski, 24 éves, 4-szeres U21-es válogatott
    Elvileg baloldalon tud játszani a legjobban, volt egy-két jobb meccse, de ennyi összességében kevés gólok vagy gólpasszok kellettek volna legalább 4 gól 2 gólpassz összejött, de ez nagyon kevés, szerződése lejár csillagok alapján bundesliga 1-es játékos ennek megfelelően Augsburg érdeklődik is iránta, nem hosszabbítok vele.

Baloldali:

Valeri Domovchiyski, 25 éves bolgár, 15-szörös U21-es és 13-szores válogatott
    1 gól az is 11-esből 4 gólpassz szintén nagyon kevés sokat keres szerződése is lejár, nem hosszabbítok
    Sascha Dum, 26 éves, 3-szoros U21-es válogatott
    főleg védőként, néha középpályásként játszott kevésnek ítélem a teljesítményét, ahogy a többi szélen játszónál is, bundesliga 1-szintű játékos csillagok alapján, ennek ellenére a non ligás bár valószínű jövőre azért bundesliga 3-as Lipcséhez írt alá, elég sokat keresett nálam, meglepő, de úgy néz ki van az a pénz…
    Dusan Jevtic, 20 éves bosnyák
    Nem játszott 1 meccen sem. Bundesliga 3-ból érdeklődnek iránta. Szerződése lejár nem marad.

Középső:

Jürgen Gjasula, 26 éves
    Sokáig sérült volt több mint fél szezon kimaradt nála, utána gyengén játszott nagyon, sokat keres szerződése lejár, nem marad.
    Goran Sukalo, 30 éves szlovén, 7-szeres U21-es válogatott és 34-szeres válogatott Sukalo
    Védekezőbb középpályás volt, elégedett vagyok vele szerződést is hosszabbítottam jövőre is marad.
    Antonio da Silva, 34 éves brazil
    Összességében 4 gól 8 gól passz, kb a szélsőktől is minimum ezt vártam volna, lőhetett volna több gólt is, még egy évig tart a szerződése, sok fiatal középpályást igazoltam, elég sokat keres 35 éves is lesz, ezért megpróbálom eladni, de ha nem sikerül, az sem gond
    Tanju Öztürk, 23 éves török
    11 meccsen játszott, annyira nem volt húde rossz, de azért több kell szerződése lejár, nem hosszabbítok bundesliga 3-ból érdeklődnek iránta.
    Burakcan Kunt, 20 éves török
    Kiegészítő ember volt szerződése lejár nem hosszabbítok.

Támadók:

Srdjan Baljak, 33 éves szerb Baljak
    Nem játszott rosszul, bár voltak meccsek mikor teljesen eltűnt, de voltak olyan meccsek is, amiket ő maga döntött el, jövőre marad.
    Maurice Exslager, 21 éves Exslager
    4,5 csillagos játékos jó volt, de jövőre azért ennél több kell, majd mindenképp marad
    Sören Brandy, 27 éves
    15 meccs 2 gól megpróbálom eladni, ha nem sikerül, akkor 4. vagy 5. számú csatár lesz
    Ranisav Jovanovic, 31 éves szerb
    Igazából, 6 meccsen játszott azokon nem volt rossz, de úgy érzem, hosszú távún nem tudna a csapat segítségére lenni szerződése lejár, így menni fog.

Érdekességek:
    Franciáknál a Rennes kiesett, nem tudom ez mennyire meglepetés, nekem nem az, mert én nem szeretem őket
    Görögöknél Aek kiesett utolsó 14 bajnokiból csak kettőt nyertek utolsó 19-ből csak hármat
    Olaszoknál Genoa 2.
    Portugáloknál Porto csak 3.
    Oroszoknál Dinamo majdnem kiesett 12. hely
    Törököknél Fener csak 4. Besiktas 7.
    Németeknél: Dormunt bajnok Bayern 2.
    Valamint van egy játékos bundesliga 2-ben aki 20 sárgát kapott majdnem annyit, mint az egész csapatom együttvéve

Legizgalmasabb meccsen talán hazai pályán, amikor fogadtuk az Aue-t idegenben nyertünk 0-4, hazai pályán viszon nagyon nekünk jöttek helyzetek sokaságát alakították ki, majd a semmiből egy kontrából gólt löttünk, a meccs képe nm változott, egyenlítettek is, majd a semmiből egy kontrából megint gólt löttünk szünetben le kellett hoznom egy csatárt és berakni egy vkp-t, mert teljesen átrobogtak a középpályánkun, második félidőben már nekünk csak egy helyzetünk volt, nekik még így is több, de jóval kevesebb azért. 4 kapura lövésünk volt, nekik 22 40-60 labdabirtoklással idegenben félelmetes volt az Aue azt hiszem idegenbeli tabellát nyerték is.

• korbin555
    Akkor már csak egy kérdésem lenne.Miért akarod mindenáron eladni?
    A leírtak alapján jó csapatember,a legjobb korban van,és még a hosszú átadólistás státusz ellenére is ragaszkodik a klubhoz.
  • kosheen
    játszattam végül kicsit még, kezdőben volt végig, év évégn lejárt volna a szerződése, októberben még tukmáltam is ide-oda, de 0 fityingért se jött ajánlat érte. A Flamengo vitte volna de oda nem akart menni érzésük szerint és pénzük se volt a fizujára. Na mondom, akkor kapja be, levettem a listáról, mondom akkor ezt az évet nyomja végig ha már lassan 8 éve nálam van, aztán menjen isten hirével
    aztán poénból rányomtam egy új szerződésre, és láss csodát ő mondott egy "elfogadhatónak tűnő" ajánlatot.
    korábban 36k + 1k pályára lépési, most 42k + asszem 5k pályára lépési, de aláirt újabb 5 évre, most 25 éves. 30 éves korára (mondjuk 6 bl győzelemmel a háta mögött :D) azért remélem valami fis-fos csapat elviszi majd valamennyiért. Bár az értékei piszok jók és vkp 140 meccsen 60 gólban azért benne volt :)
  • 00mate
    Köszönöm szépen!
  • pinnacle
    Ott tudod kérni igen, de a vezetőségtől függ, hogy fejlesztik-e vagy sem. Te csak kérvényezni tudod, irányítani nem,
  • Peti2400
    Attól még normálisan kellene válaszolni..
  • 00mate
    Azt sejtettem, hogy fejleszteni kell, de hogy hol, azt nem tudom.
  • Peti2400
    Akkor minek kérdezted?
  • 00mate
    hát erre sose gondoltam volna... -.-'
  • LasDen #97196
    Nagy az érdeklődés a srác után :D
  • Peti2400
    Igen,fejleszted.
  • 00mate
    Ha van egy 10000 fős stadion, de csak 4000-es az ülőhelyek száma, hogyan tudom megnövelni azt? Az interact with boardon belül az expand stadiummal?
  • LasDen #97193
    ez a sok virág kezdi irritálni az orromat :D
  • Darthmushroom
    Nem lehetett kérdés ki nyeri. Idén is brutális szezont fut.
  • Darthmushroom
    mert rossz virágboltba vetted :D másik virágbolti kell az nem fagy ki szeptemberbe. Menj off topicba ott kaphatsz ezzel kapcsolatban segítséget.
  • szolb
    Sziasztok! Nekem nagyon érdekes dolgot csinál a FM14. Már 3 karrierem ment a kukába, mert olyan 2013. szemptember 9. körül lefagy a játék, kilép. Amikor ezt megismétlem, tehát a "continue"-ra megyek, semmi változás nincs. Egyszer volt rajta egy NB III.-as cucc, amit le is töröltem. Ez mitől lehet?
  • Darthmushroom
    1:2nél már éreztem h meg fog sz*patni.
  • Solt
    CD galaxisból.. az a tuti. :)
  • McEachran3
    Egyébként valaki tud valami biztosat, arról hogy honnan érdemes megvenni a 15-ös szériát, hogy Magyarországon vettnek számítson, hozzásegítve a magyar nyelvű játékhoz? Mivel én Romániában lakok ezért gondolom steam-en kéne megvenni. És az is érdekelne hogy mikor érdemes rendelni, hogy olcsóbb is legyen az 50 eurónál, de ne is jövő márciusba legyen az az időpont :D
  • korbin555
    Az sorrendben az 5. update volt,és decemberi.De azóta kijött újabb 5.
    14.1.4
    14.2.0
    14.2.2
    14.3.0
    14.3.1
    Főleg az 1.4,és az 2.0 nyúlkált bele a meccsmotorba.A 2.2,és a 3.0 leginkább bugokat javított,az utolsó pedig a PS Vita támogatásé.De én nem gondolom,hogy a meccsmotornak köze lenne a taktikához.Végig használtam azokat,amiket még a Beta alatt készítettem,és nem volt gondom vele.(Legalábbis semmivel sem több,mint az utóbb készültekkel.)
  • McEachran3
    Ja. Nem eredeti a játék. A frissítés 14.1.3.