104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Mor3llo
    egy linkt arról az oldalról plz htx :D
  • pinnacle
    Ablakba futtatva nem jön elő a dupla betűs jelenség.
    Sérülések mindig el voltak baszva, szokásos:D
    Meccsmotor meg nálam mindenhol jó (IGEN RÉSZVÉNYES!!! )

Ennyi hiba van benne nálam. Ha ennyivel kiadják akkor a két kezem összerakom, mert nagyon penge lett. Gólok hihetőek, nem túlzott sehol. Taktikai változásokra rohadt jól reagál.
    Én voltam az egyik aki temette, hogy a 3d miatt a több irésze nem fejlődik, TÉVEDTEM! :)

Egyik angol oldalról, házhozszállítással 10432 Ft.
  • Fabio Capello
    szvsz jobban lehúznak ha külföldről veszed meg...
  • Scouser
    Az FM 2009 jelenlegi hibái a demo alapján:
    - a gépelési bug, amikor dupla betűk jelennek meg.
    - túl sok sérült játékos
    - a meccsmotor picit akadozik 2d nézetben a 4850 HD videokártyámmal is, szóval ez a hiba nem az én gépemben van, ráadásul sokan írják ezt. 3d-ben semmi akadozás.

Talán többet nem is tudnék mondani és mivel bejelentették, hogy a megjelenés napján már kész is lesz az első patch ezért úgy gondolom, nyugodt szívvel veheti meg minden FM rajongó a játékot. Én valószínűleg a STEAM-ről fogom leszedni, mert még MO-n nem láttam sehol ahol meg lehet majd venni(CDGalaxis, 576???). Remélem addig még picit erősödik a forint a dollárhoz képest:)
  • Mor3llo
    Szerintem azért ne felejtsük el, hogy az FM2007-ig a CM meg sem közelítette az FM szintjét.A 2008-as játék egy roncshalmaz szvsz, idegesítő momentumokkal, ezért is tudott ennyire felzárkózni a CM eladásügyileg.Azonban most kipróbálva ezt az új efemet, és belegondolva, hogy ehhez még érkezik peccs is, a hozzáállásom kifejezetten pozitív. A 2009 már szerintem ismét vissza fog térni a jól bevált, magas színvonalú mederbe, köszönhetően a rengeteg apró újításnak, amely még életszerűbbé teszi a játékot.Ráadásul a játékosok mostmár odafigyelnek a taktikára. Tegnap a Lyonnal játszottam a Zenit ellen otthon, első félidőben 0-1 mentek az oroszok. Félidőben kicsit letoltam a játékosokat, láttam h az oroszok középre tömörülnek.Játék szélességét beállítottam, hogy húzzák szét a pályát.És tádám, meglett a végeredmény.3-1 nyertem, nem tudtak az oroszok a 2. félidőben velem mit kezdeni. Azért megnéztem volna hogy a 08-ban ilyen mikor történik.Történhet, csak az nem a taktikám miatt van, hanem mert csitpléják játszanak nálam, és mert a gép is szeret abban az időintervallumban...
  • Magic Boy
    Grat!
    Előre a BL-ben.
    Az ottani pénzekből lesz pénz az általad említett védelmi átalakításokra is szerintem.
  • myl0
    Hi!
    Befejeződött az 1. Szezonom a Villarreal élén, amíg nem lesz fm2009 1. peccs és magyarítás, ezt a mentést viszem.

Az Uefaban a negyedöntőig mentünk ahol az Inter végett vetett az álmainknak. A Spanyol Kupában pedig az elődöntőben véreztünk el a Real ellen. Nem igazoltam senkit, nem adtam el senkit nyáron. A téli átigazolásnál aláírt Aquino és Jiménez (csak nyáron jön) és két fiatal spanyol. Viszont a védelem átalakítása nem ártana...
    A gólkirály 26 góllal Rossi (Holtversenyben Villa és Eto'o mögött)
    A lényeg hogy jövőre BL.
  • Magic Boy
    Az FM 2008-at nagyon elbaszták ezen nincs mit szépíteni (ennek köszönhető, hogy a CM feljebb jött, mert az volt az egyetlen értelmes alternatíva), de úgynézki tanultak a hibájukból és a 2009 rengeteget fejlődött még úgy is, hogy szűk volt a határidő a munkára..
  • Magic Boy
    Amikor önállóbb lettem akkor is volt valaki aki mindig belém kötött, de ígérem a jövőben többet írok és az FM 2009-es karrieremből (miután megjön postán a játék és időm is lesz hozzákezdek) több képet rakok a fórumra.
  • zorrobomber
    csakazfm nézetű nem vagyok, egyszerűen a leeds-et sincs szívem befejezni, nemhogy uj gaméra térni. bugok ide, idegesítés oda, azért még mindig 90% felett értékelném. addiktív még mindig, na
  • soma22
    én nem akarok senkit rábeszélni és lebeszélni. csak ameddig én nem probáltam ki hosszabb ideig addig én is hasonloképp csakazefem nézetű voltam
  • zorrobomber
    Hogy lássátok hogy van értelme a vitának: ha többen kardoskodnak a cm mellett, egye fene, én is ki fogom próbálni(eddig talán egyszer tettem, még az első próbálkozások valamelyikét, akkor nem jött be) - majd a cm09et, addig azért maradok már az fm09 mellett.
  • 5w0rdf15h
    aha, szóval nem lehet hinni neked....értem én csak leszarom dolog :D
  • Fabio Capello
    Elvonatkoztatva a vitától

Lehet jelentkezni a magyar FM klánba, részletekért: ide katt.
  • robotnyk
    az eidos a kiadó, nekik joguk van a név használatához, meg a bevétel meghatározott részére, szerződés szerint. attól, ha egy könyvkiadó kiad egy könyvet, attól még a tartalma nem fog tőle származni, csak általuk jut el a vásárlókhoz.
    elhiszem, hogy mint betateszter közel áll a szíved a CM, de azért maradjunk a tényeknél.
  • Fabio Capello
    és az eidos mi volt akkor? ők álltak és nézték mit csinált az SI? Na ne röhögtessük már ki magunkat, a forráskód éppúgy közös tulajdon mint a név

részemről lezártam ezt a témát.
  • robotnyk
    önkényesen? ők írták, az ő tulajdunuk, hogy lett volna már ez önkényes? :D
    a topicban meg akkor veszek részt amikor, egyrészt van mondanivalóm, másrészt meg amikor akarok.
  • soma22
    azok közül aki szapulja a cm-et idén, végigjátszott egy teljes idényt vele?
    nekem 15 meccs kellett kb mire megláttam hogy ez tényleg jobb mint az efem, elhihetitek hogy ha átállsz a cmre, egy idő után azt veszed észre hogy nincs benne olyan hiba, és jobban élvezed.
  • Fabio Capello
    nekötekeggyé :D

kinézetben, forráskódban, minden másban ég és föld a különbség a kettő között, de ha magát a játékmenetet, a lényeget nézed, nagyon is közel állnak egymáshoz
  • pinnacle
    "Én évek óta játszom mindkettővel, és elhiheted (elhihetitek), hogy bár nagy a különbség, ha elkezdene valaki játszani a CM-el, rájönne hogy nem is áll messze az FM-től, sőt, ez a fiatal brigád képes volt realisztikusabb játékot alkotni, mint az ősök..."

Ellentmondást érzek. Nagy a különbség vs nem áll messze? hogy is van ez?
  • Fabio Capello
    ofkorsz nem. Szimplán csak úgy érzem, hogy aki a vitákban részt tud vállalni, az részt tud vállalni az alapvető topikéletben is.

Magic: senki nem küldött el, senki nem mondta hogy nem látunk szívesen, pusztán némi önállóságot kértünk az állandó mondatok ismétlése helyett, that's all.

Robo: igen, de ne feledd, a CM-et a nulláról építették fel, miután az SI önkényesen elvitt mindent a nevet kivéve. És mellesleg nincsenek egetverő bugok a CMben, nem úgy mint az FMben

Sword akkor :D:D:D:d
  • robotnyk
    úgy értem, hogy azok a veterán CM játékosok, akik nem követik napi szinten a híreket, nem tudtak arról, hogy ez az FM az, ami anno a CM volt.
  • zorrobomber
    Remélem nem mész el abba az irányba hogy az már nem is fórumozó aki nem jár itt minden nap. :) Sajnos én már csak nem is egyetemista vagyok, hanem dolgozok, így már nem igazán van időm napokat az FM mellett ülni :) Egyébként pedig a Leeds-es mentésemből tegnap raktam fel a kb 280. képet, tudom hogy nem rengeteg ez, de egy jómunkásembertől asszem nem rossz eredmény :)
  • zorrobomber
    "hiszen én CMmel kezdtem, nem az FMmel, maradhattam volna a névnél, az lett volna a megszokás."

Azért nem az lett volna a megszokás, mert a motort vitte az SIgames, a CM-et pedig 0ról kezdték, új alapokon ha jól tudom
  • Magic Boy
    Remélem nem vagyok a csak azért is FM semmi más kategóriában.
    Már csak azért se, mert én kipróbáltam a tavalyi CM-et is és az ideit is ki fogom.
    Addig viszont amíg csak az FM-nek van Magyarítása addig váltani biztos nem fogok.

Nem áll messze az FM-től a CM és a tavalyi szerintem is reálisabb volt, de ezen a téren az idei FM óriásit fejlődött.

A CM rendületlenül halad előre és tele van nagyszerű ötletekkel amiket meg is tudnak a készítők valósítani, de amíg az adatbázisa ilyen gyenge addig nem lesz igazi konkurenciája az FM-nek szerintem.

A TCM szerintem legalább olyan régi, mint az FM és a Fifa Meneger tudtommal a TCM utóda, de az tény, hogy az EA presztízsből szált be szerintem is.

Miután nem láttok szívesen így nem látom értelmét feltenni az eredményeimet, de ennek ellenére mindennap olvasom a fórumot és, ha van valami téma amihez van valami hozzáfűznivalóm azt megteszem.
  • robotnyk
    ez nem igaz, a kiadó nem kért tovább a sigamesből. igen, minden évben olyan borzasztóan bugos a kód, mintha nulláról kezdték volna az új részt, de az eladási adatok akkor is ott voltak a csúcson, mikor hónapokig kellett várni egy normálisan játszható verzióra.
    és nem, nem vagyok sigames fanboi, tavaly megnéztem a cmet, mert nem voltam az fmmel elégedett, de nem ütötte a mércét, még egy bugos fm mércéjét sem
    az meg hogy ki mit vár el egy fejlesztőtől, hát bocsánat, aki nem tud még járni, az ne akarjon táncolni. az nem kifogás, hogy valaki fiatal ebben az iparban. Carmackék is akkor csinálták az igazi nagy forradalmi játékaikat, amikor fiatalaok voltak. a megszokás dolog is sántít, hiszen én CMmel kezdtem, nem az FMmel, maradhattam volna a névnél, az lett volna a megszokás.
  • 5w0rdf15h
    és ha nem hiszek neked? :D
  • Fabio Capello
    ez a baj veletek, főleg veled... Évekig szoktátok az FM-et, mivel az volt az egyetlen használható, és eljutottatok oda hogy "csakazfméssemmimás".

Én évek óta játszom mindkettővel, és elhiheted (elhihetitek), hogy bár nagy a különbség, ha elkezdene valaki játszani a CM-el, rájönne hogy nem is áll messze az FM-től, sőt, ez a fiatal brigád képes volt realisztikusabb játékot alkotni, mint az ősök...

Btw, lehet hogy télleg nem lett feltörölve az SI-vel a padló, de egyértelműen látszik, hogy a CM halad a csúcs felé... A Fifa Manager egyébként is azért jött létre, hogy megmentsék az EA nevét, elvégre ők is nagycég, nehogymá ne szálljanak be a buliba...

ugyanakkor neked is meg kell említsem... téged is csak akkor látni, amikor valami akció van a topikban, alapesetben színedet sem látni hónapokig, sehol semmi játékeredmény, vélemény...
  • Magic Boy
    Alaposan lefociztad őket.
    Grat!
  • Magic Boy
    Te nagyon tudsz.
    Grat!
  • Magic Boy
    "Egyébként pedig ne várd el hogy egy fiatal programozókból álló gárda kapásból lemossa a több mint 10 év tapasztalattal rendelkező brigádot.."

Ezt senki se várja el.
    Robotnyk szerintem csak arra reagált amit te mondtál te meg azt hangoztattad, hogy a CM már most sok helyen lemossa az FM-et (mint kiderült(én is utána néztem és sehol se) ez nem igaz) és ráadásul most nagyot fognak dobni.
    Dobjanak nagyot legyen konkurenciaharc végre. (a Fifa Managger úgyse tud versenyt generálni, főleg, mert nem is igazi managerjáték szerintem)

A CM gyerekcipőben jár még tele jó ötletekkel, de még messze van attól (A Fifa Managernél már most sokkal közelebb), hogy versenyre késztesse az FM-et.
  • Fabio Capello
    hát te se jársz be gyakran ide, hamár meggyőzés (csakvicc :D) :D

amúgy ez nem bitorlás, az SI már nagyon régóta meg akarta változtatni a nevet, így szennyesként otthagyták nekik, ők meg ugyanazt kiadták egy másik név alatt... Amolyan tipikus válás, asszony vitt mindent, férjnek meg ott maradt a szemét... :D

Egyébként pedig ne várd el hogy egy fiatal programozókból álló gárda kapásból lemossa a több mint 10 év tapasztalattal rendelkező brigádot..
  • robotnyk
    bgs meg a nevet bitorolja, és eddig nekem még semmit nem mutattak, ami meggyőzött volna, szóval ez tényleg csak bitorlás.
  • Fabio Capello
    én csak magamnak hiszek

mindettől függetlenül a cm-nek most a legmagasabb a támogatottsága a szétválás óta, úgyhogy végülis egyremegy... és ez nem is baj, legalább ismét lesz konkurencia, egyébként ez a baj a football managerrel - könnyű egyeduralkodónak lenni, ha nincs kemény konkurencia, ja és ha náluk van az eredeti készítőgárda... :D
  • robotnyk
    http://www.chart-track.co.uk/

nem heti rendszerességgel, de követtem a top10et, szóval utánanéztem. a cm egyszer közelítette meg az fmet akkor az fm második, cm 3dik volt, de soha nem előzte meg. az fm júliusban került le a toplistáról, amit előző héten még vezetett, de csak azért, mert levitték az árát, és onnantól kezdve a budgetben volt az első, a cm még a full priceban elvolt top 20ban. a legfrissebb listán még mindig 8adik a budget játékok között az fm, a cm egyik listán sincs fent.
    a számok nem hazudnak :)
  • Fabio Capello
    nem,ezt speciel egy angol ismerősöm mondta, hogy mindenki a CM-et viszi inkább...

nem tudom ki kérdezte a laptopos ablakban futtatást, de a small-screenre nincs már szükség, a játékban a felbontásnál tudsz wide-screen felbontást is választani.
  • robotnyk
    ezt a beta fórumban etették meg veled?
  • Zsil
    Végül ugy döntöttem hogy tetszik a game!jók a meccsek!Ezt az ujfajta 2d nézetet javaslom+tv nézetben elevationra rakom,de csak néha rápillantok,leszaroma3d-t.és ha feloldják az uj dolgokat"a teljesben+patch-jó lesz ez!!!
  • ttukacs
    Egy kérdés:
    A beállításoknál van egy olyan kis kipipálós ablak, ahol a 3D stadiont és az eget lehet beállítani.
    Nekem be van mindkettő pipálva, csak éppen a 3D stadion nincs sehol...
    Erről tudtok valamit? egyáltalán ez azt jelenti, hogy a meccs nézetben lesz stadion, vagy csak egy 3D képet generál a stadionról valahol máshol, esetleg a csapatinformációs menüben?
  • ttukacs
    A labda megtartása leginkább akkor célszerű, ha egy előretolt csatárral játszol, aki miután megkapta a labdát nem kezd el 4 védővel szemben kapuratörni, hanem megtartja a labdát (ha tudja), amíg a többiek felzárkóznak.
    Legalábbis én így értelmeztem eddig, bár nem nagyon szoktam használni, mert általában más jellegű csatáraim vannak és a taktika is kicsit más.
    Persze lehet, hogy tévedek.