60
-
Kaadi #20 ha egy uj gepbe belerakod a maximalis kapacitas felet (manapsag ez 2GB) es utana meg majd raksz bele hogy elerd a maxot, akkor akar 4 evet is tart egy konfig.
nekem meg szolgal egy regi Athlon XP 2GHz-en 2GB RAM-al (muterom Office munkajahoz, videokhoz, zenehez, torrenthez boven jo). a korai p4eseket sem cserelem le egyhamar. 1,5-2 GB RAM-al minden jol megy. persze videokodolashoz, grafikus programokhoz, programozashoz mar senki sem veti meg a 4GB-ot. -
Polemius #19 Ja, és persze ne felejtsük el Bill bácsi talán leghíresebb mondatát 1981-ből:
"640 kB ought to be enough for anybody."
:D -
qwas #18 Aki azt hiszi ennyi memória örökre elég annak csak annyit mondok hogy mikor jó 10 évvel ez előtt megvettem 40e forintért számla nélkül a 4GB-os (négy) vinyómat azt gondoltam ez jó vétel volt mert nem kell többet vennem ilyet. Nem lett igazam. -
Polemius #17 Aki azt mondja, minek ennyi memória az gondoljon bele:
most mennyi van egy átlagos gépben? (és a sajátjában?)
mennyi volt 2 éve?
és 5 éve?
(64 bites rendszer kell hozzá, persze. De ma már nem könnyű olyan procit venni a boltban ami 32 bites. Meg most már windows is van 64 bites, még ha a vista kicsit gyermekbetegségektől szenved is (tudom, xp 64 van régóta, de annak a támogatottsága meg még rosszabb sok téren)) -
#16 fele? ötöde.
dehát kell valami új, valami xar... ami eladható. márketing. -
#15 Sőt, ha megnézed, DDR1 óta sem fejlődtek jelentősen, max 20-30%-al gyorsabb a leggyorsabb DDR3 egy DDR1nél. -
turul16 #14 Dual access rammoknak nagyobb hasznat latom. De miert nincsenek ? -
#13 Teszteked nézted? Sok értelme nincs egyelőre a DD3-nak. Egy ügyes DDR2 szintjén vannak az meg fele ennyibe sem kerül. -
#12 CORSAIR DDR2 TwinX800MHz 2048MB (2*1GB) 14 832.-
CORSAIR DDR3 TWIN3X2048-1333C9 (2*1GB) 67 500.-
...nyátok.. mikor sd ramról ddr ramra váltottam, közel se volt ekkora difi, sőt, ddr ramot akor nem is tudtam eladni.
nesze ddr3, előállitása kétlem hogy több lenne, dehát, amit buktak a gyártók a ddr2-őn, most behoznák a 3-ason.
állítólag, a ddr2 ára karácsonyig nem is emelkedik, dehát, tavaly is érdekes volt.. -
#11 Király, veszek majd 4 db 16 gigásat :) -
#10 1db 16-os modul, felinstallálod ramdriveba a Crysist és játszol... ehhez képest a RAID 0 raptor vinyókkal lovaskocsi -
htmm #9 A céges gépben windows mellett 1G van, hát, nem túl sok. Itthon 768MB, ez bőven elég, igaz, ezen csak Linux van. -
shabba #8 Szerverek esetén valóban szükség van a nagyobb memóriára. Főleg azért mert a virtuális szerver technológiáknak köszönhetően egyetlen fizikai gépen egyre több virtuális szerver fut, így egyre nagyobb memória kapacitásra van szükség.
Desktop fronton viszont inkább probléma lesz a nagy modul kapacitás. Főleg azért mert a processzor gyártók olyan irányba indulnak el hogy a jelenlegi két csatornás memória rendszer még több három, négy csatornásra váltják le idővel. Ez optimális kihasználás mellett még több memória modult jelenet, amik ha már alapban igen nagy kapacitásúak, igen nagy összkapacitást eredményeznek. 2-4 GB-os modulok mellett egy 3-4 csatornás rendszer 6-16 GB-os rendszermemóriát eredményezne, amire desktop fronton nem hiszem hogy szükséges lenne. Ráadásul ekkora kapacitású memóriához már át kellene térni 64 bites operációs rendszerre/alkalmazásokra is.
Azért nem rossz ez, ahhoz képest hogy csak 78 nm-es gyártástechnológiával készítik. Processzorok már 45 nm-nél járnak, talán nem is kell 3-4 év hogy hogy hasonló 39 nm-re csökkentsék memóriáknál a gyártástechnológiát és az máris 4x nagyobb kapacitást jelent majd. 19 nm-ig szerintem nem fog gondot okozni a miniatürizálás, az meg már 16x-os kapacitást. Korábban volt szó arról hogy memória technológiák esetén próbálkoznak olyannak hogy 3 dimenziós, több rétegű gyártással növeljék a kapacitást. Ha még ez is összejön az még tovább növelheti a kapacitást. 2015 felé talán akár realítása is lehet egy 1 TB-os memória modulnak is, ha így haladnak a fejlesztésekkel. -
waterman #7 2 giga van a gépben, tegnap fiesta online és a crysis egyszerre ment és még volt 200 mega szabad memória:) -
archkoven #6 Nekem csak 1,5 gigám van, de egyes játékokat leszámítva mindig marad szabad memória akármit is csinálok. Nekem egyelőre semmi pluszt nem adna a több memória és szerintem a felhasználók túlnyomó többségének sem. Mindenesetre azért örvendetes, hogy nem áll meg a fejlődés. -
Akuma #5 Majd... 2-5 év múlva talán... -
Akuma #4 Én már a 2GB-ommal teljesen meg vagyok elégedve... sosem akadt meg miatta egyik programom sem. Nos akkor minek több? Kinek dicsekedjek vele? Swappolást meg nem lehet kikapcsolni, csak elméletben. Legalábbis XP-n. -
turul16 #3 A francokat. Majd olyan programok irnak ami zabalja.. -
Kaadi #2 12-18 honappal a megjelenes utan mar biztos jo arban lesznek. beraksz majd 2x4 gb-ot egy gepbe es el is felejted, hogy valaha is gondot okozott a memoriahiany. kivancsi leszek hogy hasznaljak ki majd az oprendszerek. jo lenne vegre elfelejteni a swappolast. -
matt taylor #1 OCZ DDR3 PC3-12800 1600 MHz--csak 189 000 huf
És a tesztekben sem teljesít jól