89
Hogyan maradjunk életben távol a civilizációtól, zord körülmények között?
  • ZilogR
    illetve pontosítok: amire te gondolsz, az eléggé pontatlan módszer és csak részben baromság: mert egy rúd végpontjának árnyéka nem egy K-Ny irányú egyenes mentén mozog. Amire te gondolhattál, az valszeg az "indiai kör" névre hallgató módszer, amivel a fő égtájakat lehet megjelölni:

Leszúrok egy botot, ahová szúrtam, azzal a középponttal rajzolok egy kört, majd megjelölöm, mikor van rajta a rúd végének árnyéka a körön. EZEKET összekötő egyenes lesz K-Ny irányú!!!
  • ZilogR
    (minden rosszindulat nélkül)...de ugye azt tudod, h ez baromság...
  • tpeterr
    Ugye ott van még a karórás trükk, márha van karórád, és nem digitális. :-D
  • tpeterr
    A moha az megbízhatatlan tájékozódás szempontjából.
  • light00
    Ha el akarsz tévedni :D
  • Aquir
    és a hold járása és fénye?
  • Blacksheep333
    Beleszursz egy 1 méteres botot a földbe, az arnyék végét megjelölöd egy kővel. Vársz 10 percet és megint megjelölöd az arnyák végét. Majd a két pontot összekötöd, kapsz egy egyenest. Az fogja neked mutatni merre van Kelet és Nyugat, hogy melyik vége melyiket mutatja azt a nap állásából és a napszakból meg lehet tudni. Ugye a nap Keleten kel és Nyugaton nyugszik. Az egyenesre rajzolunk egy vele merőleges egyenest és már meg is van merre vannak az irányok. Na persze ez este nem működik.
  • Blacksheep333
    mohákon, a vizek folyása
  • The Garrett
    "de a Discoverys srác azért odabasz." ...kár hogy bevallotta, hogy fake az egész műsor ^^
  • tpeterr
    Erről jut eszembe: ki hogyan tájékozódna?
  • Frosty01
    arra gps-t vigyél. hogy visszatalálj a piás asztalhoz
  • tpeterr
    Majd talán osztálykiránduláson kipróbálom, bizonyos szempontból tekinthetjük azt is túlélőtúrának. :-D
  • tpeterr
    Nem tudom. Szerintem meg lehet enni. :-D
  • Pityp6ng #36
    fincsi lehet
  • tpeterr
    Majd ha valaki megy túrázni, az kibróbálná a honfoglaló magyarok egyik jó kis módszerét? Húst jól megsütötték, majd teljesen porították, és ezt a "húsport" vitték magukkal hosszabb utakra. Ha megéheztek, vizet forraltak, ezt beleöntötték, és megfőzték. Ilyen sűrűbb állagú massza lett belőle, és állítólag nagyon laktató volt, meg magas a tápértéke.
  • tpeterr
    Az nem rossz. :-)
  • Pistike 007
    A két topik egy és ugyanaz. Csak kár hogy egyik sem tart/tartott örökké... :)
  • Gaba22
    én is szoktam nézni, nagyon jó :D
  • bens
    én sem kempingezésre gondoltam. általában egy kést szoktam magammal vinni, egy kajakot (folyóparton lakok), meg nagyon alternatív kajákat, lp lisztet és abból sütök lepényt tüznél, ilyesmi. ha elfogy a kaja, akkor amit találok az erdőben. pár napra így lenyougtatom az agyamat néha ha már elegem van a "civilizált" világból és annak díszpéldányaiból.
  • light00
    jó topik!

Régebben én is néztem hasonló filmeket, meg műsorokat, de a Discoverys srác azért odabasz. Amikor már a döglött állatról ette le a férgeket, ott elgondolkodtam, hogy vajon én is megtenném-e ugyanezt :)
    De ha lennének ilyen versenyek, vagy hasonlók, és indulhatnék rajta, tuti kipróbálnám :D
  • kas123
    :) milyen kaját raktál oda? mert nekünk csak erős szagú kajával sikerült odacsábítani a macskát (dobozos macskakajával :D)
  • Strami11
    embereknek mikre nincs idejuk :D:D en is kiprobalom majd :D:D
  • cucmalajmc
    én tyúkkal próbáltam, és azzal is működött.
  • kas123
    a mesékben/filmekben bemutattott "rakj ki 1 ksi éleélmet 1 nagyobb doboz vagy vmi alá 1 ággal támaszd ki és kösd 1 zsinórhoz és ha jön az állat rántsd ki az ágat" módszer működik! :D

nem nyúlon és nem is erdőbe próbáltuk, hanem macskán és városban de működött :D
  • Blacksheep333
    szerintem kezdjünk el dumálni arrol amiről a topic szól.
    ON
    Hogy vadásszak le a nyulat? ötleteket kérek:D
  • tpeterr
    Nem igazán a kempingezésre gondoltam a topic megnyitásakor, hanem ha eltévedsz vagy mittudomén, és nincs nálad felszerelés hogy maradj életben. :-)
  • tpeterr
    Beírtam a "Keresés a fórumban:"-ba a túlélés és túlélő szavakat, és megnéztem a talált eredményeket, de nem talált ilyen értelemben vett túlélő topic-ot
  • bens
    "Hogyan maradjunk életben távol a civilizációtól, zord körülmények között?"

esetemben ez épp fordítva szokott lenni. amikor nem bírom tovább a civilizációt, akkor kimegyek az erdőbe pár napra sátorral vagy anélkül és eltöltö egy időt a természetben, civilizált eszközök nélkül. így tudom átvészelni a társadalom hülyeségeit :P
  • kas123
    :D:D ez teccik,

csak ott mint sport van beállítva a topic, itt meg hmm másnak :D
  • Strami11
    ez tetszik :)
  • Sadist
    Fogj két nyulat, ha megfigyeled, mind a kettő nagyban hasonlít, de ha jobban belegondolsz nem ugyanaz.
  • kas123
    Hát a 2 topic nagyban hasonlít, de sztem nemugyanaz.
  • Pistike 007
    Rákerestem, megnéztem, van már ilyen topik.
  • Strami11
    es termeszetesen rohog a majmokon akik tulelosdit jatszanak :D:D
  • tpeterr
    Szépen eszi az otthonról hozott rántotthúst, szendvicseket, iszik egy kis szíverősítőt. :-D
  • stargatelost
    jaja, azon én is el szoktam gondolkodni, hogy a kamerás mi a rákot csinál :D
  • kas123
    +fav :)
  • PíszLávJuniti
    az ténlyeg jó műsor, bár sokszor a kamerást nem értem, hogy neki hol van helye stb..
  • tpeterr
    Ha nincs nálad semmi, hogy kapod el a nyulat, hogy gyújtassz tüzet, (és még sorolhatnám a kérdéseket) az a nem mindegy.
  • tpeterr
    Szerintem azért nem olyan agyatlan dolog ez.