89
Hogyan maradjunk életben távol a civilizációtól, zord körülmények között?
-
illetve pontosítok: amire te gondolsz, az eléggé pontatlan módszer és csak részben baromság: mert egy rúd végpontjának árnyéka nem egy K-Ny irányú egyenes mentén mozog. Amire te gondolhattál, az valszeg az "indiai kör" névre hallgató módszer, amivel a fő égtájakat lehet megjelölni:
Leszúrok egy botot, ahová szúrtam, azzal a középponttal rajzolok egy kört, majd megjelölöm, mikor van rajta a rúd végének árnyéka a körön. EZEKET összekötő egyenes lesz K-Ny irányú!!! -
(minden rosszindulat nélkül)...de ugye azt tudod, h ez baromság... -
tpeterr #47 Ugye ott van még a karórás trükk, márha van karórád, és nem digitális. :-D -
tpeterr #46 A moha az megbízhatatlan tájékozódás szempontjából. -
Ha el akarsz tévedni :D -
és a hold járása és fénye?
-
Beleszursz egy 1 méteres botot a földbe, az arnyék végét megjelölöd egy kővel. Vársz 10 percet és megint megjelölöd az arnyák végét. Majd a két pontot összekötöd, kapsz egy egyenest. Az fogja neked mutatni merre van Kelet és Nyugat, hogy melyik vége melyiket mutatja azt a nap állásából és a napszakból meg lehet tudni. Ugye a nap Keleten kel és Nyugaton nyugszik. Az egyenesre rajzolunk egy vele merőleges egyenest és már meg is van merre vannak az irányok. Na persze ez este nem működik. -
mohákon, a vizek folyása -
"de a Discoverys srác azért odabasz." ...kár hogy bevallotta, hogy fake az egész műsor ^^
-
tpeterr #40 Erről jut eszembe: ki hogyan tájékozódna? -
arra gps-t vigyél. hogy visszatalálj a piás asztalhoz
-
tpeterr #38 Majd talán osztálykiránduláson kipróbálom, bizonyos szempontból tekinthetjük azt is túlélőtúrának. :-D -
tpeterr #37 Nem tudom. Szerintem meg lehet enni. :-D -
Pityp6ng #36 fincsi lehet -
tpeterr #35 Majd ha valaki megy túrázni, az kibróbálná a honfoglaló magyarok egyik jó kis módszerét? Húst jól megsütötték, majd teljesen porították, és ezt a "húsport" vitték magukkal hosszabb utakra. Ha megéheztek, vizet forraltak, ezt beleöntötték, és megfőzték. Ilyen sűrűbb állagú massza lett belőle, és állítólag nagyon laktató volt, meg magas a tápértéke. -
tpeterr #34 Az nem rossz. :-) -
A két topik egy és ugyanaz. Csak kár hogy egyik sem tart/tartott örökké... :) -
Gaba22 #32 én is szoktam nézni, nagyon jó :D -
én sem kempingezésre gondoltam. általában egy kést szoktam magammal vinni, egy kajakot (folyóparton lakok), meg nagyon alternatív kajákat, lp lisztet és abból sütök lepényt tüznél, ilyesmi. ha elfogy a kaja, akkor amit találok az erdőben. pár napra így lenyougtatom az agyamat néha ha már elegem van a "civilizált" világból és annak díszpéldányaiból. -
jó topik!
Régebben én is néztem hasonló filmeket, meg műsorokat, de a Discoverys srác azért odabasz. Amikor már a döglött állatról ette le a férgeket, ott elgondolkodtam, hogy vajon én is megtenném-e ugyanezt :)
De ha lennének ilyen versenyek, vagy hasonlók, és indulhatnék rajta, tuti kipróbálnám :D -
:) milyen kaját raktál oda? mert nekünk csak erős szagú kajával sikerült odacsábítani a macskát (dobozos macskakajával :D) -
embereknek mikre nincs idejuk :D:D en is kiprobalom majd :D:D -
cucmalajmc #27 én tyúkkal próbáltam, és azzal is működött. -
a mesékben/filmekben bemutattott "rakj ki 1 ksi éleélmet 1 nagyobb doboz vagy vmi alá 1 ággal támaszd ki és kösd 1 zsinórhoz és ha jön az állat rántsd ki az ágat" módszer működik! :D
nem nyúlon és nem is erdőbe próbáltuk, hanem macskán és városban de működött :D -
szerintem kezdjünk el dumálni arrol amiről a topic szól.
ON
Hogy vadásszak le a nyulat? ötleteket kérek:D -
tpeterr #24 Nem igazán a kempingezésre gondoltam a topic megnyitásakor, hanem ha eltévedsz vagy mittudomén, és nincs nálad felszerelés hogy maradj életben. :-) -
tpeterr #23 Beírtam a "Keresés a fórumban:"-ba a túlélés és túlélő szavakat, és megnéztem a talált eredményeket, de nem talált ilyen értelemben vett túlélő topic-ot -
"Hogyan maradjunk életben távol a civilizációtól, zord körülmények között?"
esetemben ez épp fordítva szokott lenni. amikor nem bírom tovább a civilizációt, akkor kimegyek az erdőbe pár napra sátorral vagy anélkül és eltöltö egy időt a természetben, civilizált eszközök nélkül. így tudom átvészelni a társadalom hülyeségeit :P -
:D:D ez teccik,
csak ott mint sport van beállítva a topic, itt meg hmm másnak :D -
ez tetszik :) -
Fogj két nyulat, ha megfigyeled, mind a kettő nagyban hasonlít, de ha jobban belegondolsz nem ugyanaz. -
Hát a 2 topic nagyban hasonlít, de sztem nemugyanaz. -
Rákerestem, megnéztem, van már ilyen topik. -
es termeszetesen rohog a majmokon akik tulelosdit jatszanak :D:D -
tpeterr #15 Szépen eszi az otthonról hozott rántotthúst, szendvicseket, iszik egy kis szíverősítőt. :-D -
jaja, azon én is el szoktam gondolkodni, hogy a kamerás mi a rákot csinál :D -
+fav :) -
az ténlyeg jó műsor, bár sokszor a kamerást nem értem, hogy neki hol van helye stb.. -
tpeterr #11 Ha nincs nálad semmi, hogy kapod el a nyulat, hogy gyújtassz tüzet, (és még sorolhatnám a kérdéseket) az a nem mindegy. -
tpeterr #10 Szerintem azért nem olyan agyatlan dolog ez.