16
  • Dodo55
    #16
    Tudom. Ez a 2 adó kivétel, de minden más többszörös adóztatás tiltott.
    Az megint más, hogy szerintem legalább 10 adó illegális emiatt, csak senki nem vizsgálja ezt ki, mert nem érdekük...
  • vax
    #15
    Ez sajnos nem igy van. A bruttó béred terheli az szja és a a bruttó béred terhelik a járulékok is. Adózott jövedelmedből veszed meg a szükséges dolgokat amit számos adó terhel.

  • vax
    #14
    Az Áfa az un. hozzáadott érték adók kategójába esik. Az áfá-t teljes egészében a "végfogyasztó" fizeti ki. Egyszerűen fogalmazva a "lakosság". A vállalkozások csak az un. hozzáadott érték után fizetik mivel a beszerzéskor amit áfá-san vásárolnak azt lefonhatják belőle amit az értékesítéskor felszámítanak. Egy csak kizárólag exportra termelő cég igy aki esetleg magyarországról vesz meg mindent számlásan állandóan visszaigénylésbe lesz áfa tekintetében. Az áfa jelentős bevételi forrása az EU költségvetésének. Ezért jelentős része oda megy.
  • Yoshimitsu
    #13
    Elméletileg. De tudsz olyan dolgot mondani amit egyszer adóztatnak meg?
    Mert a fizumból is leszedik az adót meg abből is amit veszek. ergó nekem drágább a 20%-al a csomag szotyi. És én fizetek egy doboz cigiért 80%-ék jövedéki adót. Namost akkor az én pénzemet ezekben az esetekben máris kétszer adóztatták meg.
    Vagy nem?
  • Dodo55
    #12
    Elméletileg mindenért csak egyszer kéne adózni, az alkotmány szigorúan tiltja a többszörös adóztatást.
  • Yoshimitsu
    #11
    Jah de hogy végre magához a cikkhez is hozzászóljak.
    Kit érdekel hogy mit fizetnek az amerikaiak a netért???
  • Yoshimitsu
    #10
    Jah a netet meg minek akarják megadóztatni? ha a neten veszek valamit azon is van adó. Az miért nem elég? Ez már az adózott netem adózott vásárlásom megadóztatása.
    Olyan miért nincs, hogy végre valamiért csak egyszer kell adózni?

    Ha belegondolunk a netet is fizeti az ember pedig annak is alanyi jogon kéne járnia. MInden aminek értelme van a neten fizetős. (Lásd: Pornó. :D Zene, Film, stb.) Ha legálisan netezel akkor össz-vissz hírolvasásra használod meg e-mailezel, amivel melleseleg valakinek a zsebét tömöd pénzzel a reklámok miatt. És még mi fizetünk érte, hogy másoknak nagyon jó legyen...
  • Yoshimitsu
    #9
    Az adóból befolyó összegből lesz a politikusoknak medence a kerjében és évente új autó. (mondanom sem kell hogy nem a legolcsóbb kivitelűek) Aztán a kormánypárt választási kampányát az állam pénzéből csinálják. Népszavazások, tűntető rongálók utáni feltakarítás. BKV csőd késleltetés. MÁV csőd késleltetés. EU-s büntetések fizetése. A többit meg elégetik valami kemencében, nehogy a népnek jobb legyen. :D

    (Felhívom a kedves olvasók figyelmét, hogy amit leírtam alaptalan, célzásoktól mentes, politikátol elhatárolódott, és teljes mértékig egy kitalált világ kitalált adóinak kitalált felhasználási módja. Csak példának szolgált arra, hogy milyen sokfelé megy el az a rengeteg pénz.)
  • pedrohsi
    #8
    itt arról volt szó, hogy külön netadó lesz az elérésre, egyáltalán arra, hogy van neted
  • AnarchoiD
    #7
    Olyasmiről hallottam, hogy állítólag a külföldi cégeknek 5 vagy 10 évig semmilyen adót nem kell fizetnie. Ez bőven megmagyarázná ezt az érthetlen dolgot, viszont ha ez így van, akkor itt ingyen osztogatják az országot a külföldieknek, ami azt jelenti, hogy elment mindenkinek az esze, és ezzel sem célom politizálni, mert állítólag ez is így van már egy jó ideje.


    Errol hallottal, ez nagyszeru de arrol nem halottal miert van ez ? , hogy ide csabitsa a NAGY kulfoldi cegeket, azthiszed mas orszagban nem igy van ? es akkor meg en/sem politizaltam semmit
  • Dodo55
    #6
    Egyébként érdekes dolog ez az ÁFA. Pontosan nem tudom mire kell fizetni, és mire nem, de ha jól gondolom, akkor mindenre fizetni kell, amit vásárolunk. Termékre, szolgáltatásra, stb. Van pár ÁFA mentes dolog, azokra nem. A kérdés most viszont akkor az, hogy hova megy ez a rengeteg pénz? Mert ha az államhoz eljutna, akkor 1 év alatt kifizetődne az államadósság. Nem politizálni akarok, de ezt akkor sem értem. Tudom, van ilyen ÁFA visszatérítés, de annyit visszatérítenének?
    Mert ha úgy vesszük, hogy minden egyes forint 20%-a megy az államhoz, ahányszor csak megmozdul az a pénz, akkor az hatalmas összeg. Persze van adócsalás, meg feketegazdaság, meg minden, de akkor is, az országban mozgó pénzek egyötödének BŐVEN FEDEZNIE KÉNE minden állami kiadást. De mégsem teszi, mert van még mellette ezer más adó. És tényleg nem politizálni akarok, mert ÁFA volt ezelőtti kormányok idején is, és akkor sem volt önállóan elegendő, pedig a logikailag 1000x elegendőnek kéne lennie. Úgyhogy valószínűleg én nem tudok valamiről, vagy pedig valami óriási lyuk van a rendszerben, ahol folyik ki a pénz, és ezt senki nem veszi észre.

    Olyasmiről hallottam, hogy állítólag a külföldi cégeknek 5 vagy 10 évig semmilyen adót nem kell fizetnie. Ez bőven megmagyarázná ezt az érthetlen dolgot, viszont ha ez így van, akkor itt ingyen osztogatják az országot a külföldieknek, ami azt jelenti, hogy elment mindenkinek az esze, és ezzel sem célom politizálni, mert állítólag ez is így van már egy jó ideje.

    Amúgy hogy a témához is hozzászóljak: Az internetet semmilyen formájában nem szabad megadóztatni, még ha jogos lenne, akkor sem, mert mára akkora hatalommá nőtte ki magát, hogy ha komolyan megadóztatnák, akkor annak beláthatlan következményei lennének. (ÁFA mindig is volt rajta itt, ahhoz hozzászoktak már) Magyarul ha lenne hirtelen egy 150-200%-os internethozzáférés áremelkedés, amiről az állam tehetne, és nem a szolgáltató cégek, akkor valószínűleg sokszor szakítanák meg a TV-k az adást rendkívüli híradóval...
  • Bagoly000
    #5
    Engem azér érdekel.

    qwas:
    20% ÁFA.
  • Hellion
    #4
    Most is van adó a neten, 20% ÁFA. Akkor az adózott internet szolgáltatást is megadóztatják elöbb-utobb Magyarországon is?! Amugy meg kit érdekel, hogy usa-ban mit kell fizetni vagy mit nem.
  • qwas
    #3
    Valaki leírhatná pár sorban hogy mi a fenét is lehet adóztatni az internet hozzáférésen egyáltalán?
  • OliApa
    #2
    Korrekt.
  • zserrbo
    #1
    Nálunk is üdvözölnék egy ilyen javaslatot. Az elmaradottabb országok, sajnos mi is az vagyunk a technológia fejlődősével többek között az internet térhódásának köszönhetően kezdünk felzárkózni (azért csak még kezdünk...)
    Itt úgy tűnik könnyebb behozni a min 40 év lemaradásunkat, köszönhetően drága ruszki barátainknak.