MTI

USA: További hét évre adómentes az internet-hozzáférés

A következő hét évben is adómentes lesz az internet-hozzáférés az Egyesült Államokban - az amerikai kongresszus döntéséről a Fox News hírtelevízió szerdán tudósított.

A washingtoni törvényhozás alsóháza, a képviselőház ellenszavazat nélkül, 402 támogató vokssal hosszabbította meg a korábbi 4 éves adómentességi időszakot kevesebb mint két nappal annak lejárta előtt. A képviselőház eredetileg csak újabb négy évre kívánta megtiltani azt, hogy adót lehessen kivetni a világháló elérésére, jóllehet a határidő nélküli adómentesség elrendelését a képviselők biztos többsége támogatja. (Az örökre szóló adómentességet előíró törvényjavaslatnak 238 támogatója van.) Mivel azonban a szenátus előzőleg hétéves periódusra szavazott meg adóztatási tilalmat, az alsóház is ekkora időszakról szavazott.

Az internet megadóztatásának tilalmáról először 1998-ban szavazott az amerikai törvényhozás, amely egyszer már meghosszabbította a rendelkezést. A korábbiaknál hosszabb, hét évre szóló tilalom kompromisszum, hiszen több politikus rámutat: az internet nagyon gyorsan fejlődik, és helyi vagy állami szinten később szükségessé válhat az adóztatás. A kétpárti egyetértésen alapuló időszakos tilalmat a helyi és állami kormányzatok képviselőin kívül, a vállalatok és szakszervezetek is támogatták.

A törvényjavaslat külön rendelkezik arról, hogy tilos megadóztatni az elektronikus levelező és üzenetküldő szolgáltatásokat, amelyeket a szolgáltatók gyakran az egyszerű internetes hozzáféréstől elkülönítve kínálnak. A kongresszus két házának egybecsengő tiltó törvényjavaslata már csak George Bush elnök aláírására vár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dodo55 #16
    Tudom. Ez a 2 adó kivétel, de minden más többszörös adóztatás tiltott.
    Az megint más, hogy szerintem legalább 10 adó illegális emiatt, csak senki nem vizsgálja ezt ki, mert nem érdekük...
  • vax #15
    Ez sajnos nem igy van. A bruttó béred terheli az szja és a a bruttó béred terhelik a járulékok is. Adózott jövedelmedből veszed meg a szükséges dolgokat amit számos adó terhel.

  • vax #14
    Az Áfa az un. hozzáadott érték adók kategójába esik. Az áfá-t teljes egészében a "végfogyasztó" fizeti ki. Egyszerűen fogalmazva a "lakosság". A vállalkozások csak az un. hozzáadott érték után fizetik mivel a beszerzéskor amit áfá-san vásárolnak azt lefonhatják belőle amit az értékesítéskor felszámítanak. Egy csak kizárólag exportra termelő cég igy aki esetleg magyarországról vesz meg mindent számlásan állandóan visszaigénylésbe lesz áfa tekintetében. Az áfa jelentős bevételi forrása az EU költségvetésének. Ezért jelentős része oda megy.
  • Yoshimitsu #13
    Elméletileg. De tudsz olyan dolgot mondani amit egyszer adóztatnak meg?
    Mert a fizumból is leszedik az adót meg abből is amit veszek. ergó nekem drágább a 20%-al a csomag szotyi. És én fizetek egy doboz cigiért 80%-ék jövedéki adót. Namost akkor az én pénzemet ezekben az esetekben máris kétszer adóztatták meg.
    Vagy nem?
  • Dodo55 #12
    Elméletileg mindenért csak egyszer kéne adózni, az alkotmány szigorúan tiltja a többszörös adóztatást.
  • Yoshimitsu #11
    Jah de hogy végre magához a cikkhez is hozzászóljak.
    Kit érdekel hogy mit fizetnek az amerikaiak a netért???
  • Yoshimitsu #10
    Jah a netet meg minek akarják megadóztatni? ha a neten veszek valamit azon is van adó. Az miért nem elég? Ez már az adózott netem adózott vásárlásom megadóztatása.
    Olyan miért nincs, hogy végre valamiért csak egyszer kell adózni?

    Ha belegondolunk a netet is fizeti az ember pedig annak is alanyi jogon kéne járnia. MInden aminek értelme van a neten fizetős. (Lásd: Pornó. :D Zene, Film, stb.) Ha legálisan netezel akkor össz-vissz hírolvasásra használod meg e-mailezel, amivel melleseleg valakinek a zsebét tömöd pénzzel a reklámok miatt. És még mi fizetünk érte, hogy másoknak nagyon jó legyen...
  • Yoshimitsu #9
    Az adóból befolyó összegből lesz a politikusoknak medence a kerjében és évente új autó. (mondanom sem kell hogy nem a legolcsóbb kivitelűek) Aztán a kormánypárt választási kampányát az állam pénzéből csinálják. Népszavazások, tűntető rongálók utáni feltakarítás. BKV csőd késleltetés. MÁV csőd késleltetés. EU-s büntetések fizetése. A többit meg elégetik valami kemencében, nehogy a népnek jobb legyen. :D

    (Felhívom a kedves olvasók figyelmét, hogy amit leírtam alaptalan, célzásoktól mentes, politikátol elhatárolódott, és teljes mértékig egy kitalált világ kitalált adóinak kitalált felhasználási módja. Csak példának szolgált arra, hogy milyen sokfelé megy el az a rengeteg pénz.)
  • pedrohsi #8
    itt arról volt szó, hogy külön netadó lesz az elérésre, egyáltalán arra, hogy van neted
  • AnarchoiD #7
    Olyasmiről hallottam, hogy állítólag a külföldi cégeknek 5 vagy 10 évig semmilyen adót nem kell fizetnie. Ez bőven megmagyarázná ezt az érthetlen dolgot, viszont ha ez így van, akkor itt ingyen osztogatják az országot a külföldieknek, ami azt jelenti, hogy elment mindenkinek az esze, és ezzel sem célom politizálni, mert állítólag ez is így van már egy jó ideje.


    Errol hallottal, ez nagyszeru de arrol nem halottal miert van ez ? , hogy ide csabitsa a NAGY kulfoldi cegeket, azthiszed mas orszagban nem igy van ? es akkor meg en/sem politizaltam semmit