78
Hitelkártyák - Melyiket válasszam?
-
#78 Ezért még egy hét jár, ha lejár a büntetésed. Jó? -
sziszak #77 [moderálva] -
#76 A hatodik alregedet is bannolom, ha nem baj, kedves kalaposkan. Vagy Drabalis? Vagy katakpult? Vagy haraposlo? Vagy hellobello? -
sziszak #75 Jó nagy reklám volt mi faszfej? -
sziszak #74 Nem tudom azt még jól át kell rágni, meg sok esélyt úgysem látok a nyerésre :) -
#73 Csak eljutottunk a félpénzes reklámokig! Gratula! Ügyes, de nem eléggé... -
#72 Igen a Paypal vonja, le de nem tudom, hogy régiónként kell a fizetni. Mert ha igen, nem vennék amcsiból, most cuccost, mert lehet az utalás többe kerülne mint a shipping. -
#71 köszi...hát ezt most nagyn vágom....:S -
Drabalis #70 paypal.com -
#69 hm.... én nem tudom ezért megkérdezem...hogy kell használni a paypalt? -
Drabalis #68 Nyilván számít az is és azt ha nem tévedek a Paypal vonja le nem? -
Drabalis #67 Nem tudom azt még jól át kell rágni, meg sok esélyt úgysem látok a nyerésre :) -
#66 Megint feléledt a téma? :D Lenne egy gyors kérdésem aki hozzáértő. Ha Pay pallal fizetek, akkor mennyit vonnak le kezelési kőltségből, vagy számít az is, hogy hova lett utalva? -
#65 Hm ez érdekes.. És te is nyomulsz majd ezen az állompályázaton?
Neked mi lesz az? :) -
Drabalis #64 Itt minden pontosan le van írva előbb ezt olvasd át:
ostoba.spammer.vagyok.org
Aztán ha van kérdés szívesen válaszolunk. -
#63 Fel tudna valaki világosítnai, h miről is szól ez az egész kártyás történet? -
Drabalis #62 Nemsokára meglesz a kártya :) -
Drabalis #61 szivcsi! na elolvastad? -
haraposlo #60 ok köszi! -
Drabalis #59 Reménykedem én is benne mindenesetre találtam egy b*szott jó cikket a kártyáról amiből kiderül, hogy nem is olyan rossz:
http://www.penzcentrum.hu/cikk-1008311-2.html -
haraposlo #58 igazából nem tudom...nem hiszem hogy az túl törvényes lenne ha azt mondanák hogy hiába befizetted a 77ezer forintot, s maradt egy ezres...de az ezres miatt fizess ismét .....nem neeeeeeem! szerintem csak az 1000-res után menne.... vagy hozzá csapják a következő 52 nap utáni összeghez....ergo felgyülemlik.....:S
-
Drabalis #57 Keresetem az csak diákmeló + ösztöndíj + kisebb melók + egyéb jutttatások ;)
Igen havonta kapsz 100at és ha nem fizeted vissza akkor jön a 45% thm legalább :)
Csak azt nem tudom, hogyha mondjuk felveszel 78ezret de csak 77et fizetsz vissza határidőre akkor a kamat a 78ezer után jön vagy csak a maradék 1000 után. -
haraposlo #56 neked van emellett külön kereseted?
vagy nem tudom...elmagyaráznád nekem hogy ez hogy is van??? havonta kapsz 100ezerforint hitelkeretet? s a köv.hónapban stb...igy tovább és mindegyiket 52 napon belül jó lenne visszafizetni? nem? mert ha nem akkor hatalmas kamatokat csapnak rá....... -
Drabalis #55 Ja és az előző nevem ki lett tiltva -
Drabalis #54 Nem hagytam itt a témát csak volt egy kis NET kiesésem mert nem tudtam befizetni a számlát időre de hamarost meglesz a kártya és akkor nem lesznek ilyen gondjaim :) -
[Walaki]D`Lair #53 Én nem igényeltem dijákhitelt, nem akarok törleszteni...Igaz nincs is pénzem :D:D -
#52 Nyugaton több helyen általánosan elterjedt, hogy az átlagos diák-dolgozó kb. 35-40 éves korára elkölti egész aktív élete fizetését, onnantól azt törleszti. Ezzel együtt jár az is, hogy nyugdíjas korára van háza, autója lakókocsival, és utazgathat egy korrekt nyugdíjból, amire előtakarékoskodott... (és ez a rendszer van mostanában összeomlóban, mert túl sokáig él, és arányosan egyre kevesebb, akinek a befizetéseiből az ő nyugdíja megvan)
(vajon miért hagyta itt a topicnyitó a témát?) -
#51 Ez a diákhitel-hitel diákoknak véleményem szerint egy szükséges rossz. Szükséges, hiszen a diákok egy része ebből fedezi a tandíjat, stb... Viszont rossz, mert már huszonévesen belépnek az adósok klubjába. Aztán később jön az autóhitel/lakáshitel és egész hátralévő életében ezek törlesztése. Sajnos a mai reklámok mind ezt sulykolják az emberekbe. Fogyassz!--->Szenvedj!
.
.
.
Bocs ha kicsit pesszimista hangvételű lett az irományom. :S -
#50 Ez igaz. De nekem is van hitelkártyám, mégse nézem egész nap a felestoppot, hogy vegyek egy pipamocsok tárolót, vagy plazmatévét az adott elektro üzletben. Ez emberfüggő szerintem. De amit irtál azzal teljes mértékben egyet lehet érteni. -
#49 igen, én értem! de vannak esetek amikor tényleg rá van szorulva az ember...ezek a diák hitelek alacsonyabb kamattal vannak ... nagyon sok van már a piacon.... érdemes szétnézni! és én még akkor is azt mondom hogy ha szükséges akkor lehet....de ha csak szükséges! mint már említettem előbb nem elherdálni! -
#48 rám is furcsán néztek hogy ha max tudású kártyát kérek miért ne legyen rajta hitelkeret :) -
#47 " zsebemben van egy kártya amivel vásárolhatok" tudat a többséget felesleges pénzköltésre csábítja. "
Ezzel viszont nagyon egyet értek. Ez hatalmas fegyver a bankok kezében.
De ez a bankkártyára is igaz amin ott van a zsé de nem akarsz hozzányúlni ennyi erővel a legjobb az üres pénztárca de akkor meg a havertól kérsz :) -
Borg #46 Nézd akinek simán mennek a dolgai MO-n, az hazudik... lop, csal be lehet helyettesíteni a megfelelőt :)
De ha szarul megy, akkor sem baszok ki magammal még jobban egy ilyen hitellel, ami lehet hogy az első pillanatban oldja a feszültséget, de utána mégnagyobb szarban leszek miatta. -
#45 Családos egyetemista, aki diákmunkából él? Elég vad elképzelés...
amúgy nem a hitel, mint intézmény létjogosultságát kérdőjelezzük meg, hanem a diákok számára kitalált hitelkártyákét. Mert az, az eddigiek alapján teljesen felesleges. Hiszen a diák bevétele - ahogy kalaposkan írta - nem tervezhető, így a hitel visszafizetése problémás lehet, ráadásul a "zsebemben van egy kártya amivel vásárolhatok" tudat a többséget felesleges pénzköltésre csábítja. A diákok ilyen mértékű (alkalmi) adósságára a félrerakás intézménye a működő megoldás, amelyhez bőségesen elegendő az amúgy is kötelező folyószámla, ahonnan nem kell minden fillért elkölteni, amikor épp nagyobb bevétellel sikerül egy hónap. Hosszabb távra (lakásvásárlás, stb) természetesen szükség lehet egy hosszúlejáratú hitelre, de a hitelkártya, mint vásárlóeszköz felesleges. -
#44 szerintem nem fogja ezt az orrodra kötni, valószínüleg vannak olyan számlái is ami igenis ha csúszik...következményekkel jár.
szerintem ez a lehetőség igen is kedvező. Sir Quno JEdi írta hogy diáknak nem kell hitel.... de néha kell.... pl. a tandíjra.... nem hiszem hog ymndenki kitudja fizetni a 230ezer forintos tandíjat per félév.... vagy akkor ne tanuljon???
illetve ha valaki elkerül otthonról s diák... fősulis kell a rezsit kaját fizetni.... mivel suliba jársz nem tudsz teljes állást elvállalni...ergo ilyenkor igen jól jönnek az ilyen lehetőségek! nem azt mondom hoy most mindenki azon éljen.... a hitel nem arra van hogy elherdáld "csak úgy" címszó alatt!
legalábbis aki normális az nem így csinálja!
vagy neked iilyne simán mennek a dolgaid??? -
#43 Jobb lennee egy uzsorás? Bár nem vitatom, van olyan hitelcsomag ami majdnem egyenértékű. Dem nehéz manapság abból a piciből kijönni, és ha még családod is van. -
#42 az viszont tervezhető, hogy a felvett hiteledet vissza tudod fizetni? (hiszen te írtad, hogy az a bizonyos 50 nap nagyon fenyegető) végül is igen, csak akkor zsíroskenyéren élsz hónap végéig, és letekered a fűtést... hogy ne csússz bele a lenti játékba.
kitartok annál az álláspontomnál, hogy ha neked alkalmanként havi 30-40ezres mínuszaid vannak, akkor azon az ilyen átmeneti hitel sem segít, hacsak nincsenek olyan hónapjaid, amikor legalább 30-40ezres plusz van, mert csak akkor jössz egyenesbe. Ebből viszont csak egyszer kell azt a +40et eltenni, és máris feleslegessé válik a hitel. -
#41 Azt én értem, de nem kéne mindenkire "lőni" aki ide ír. Legalábbis ok nélkül nem. De ha én értettem valamit félre akkor bocs. -
#40 Mindez szép és jó, csak azt felejtetted ki belőle, hogy egy diáknak nem fix 100 a bevétele hanem változik és előre nem is lehet vele számolni nem tervezhető. -
#39 Abban mi a spam, hogy véleményeket osztunk meg és eszmét cserélünk? Tudtommal erről szól a fórum.
Ja leírtam egyszer hogy Citibank??
Jajj jajj tyű, akkor a te nyitott 40 topicod fele reklám mert előfordul benne terméknév.