78
Hitelkártyák - Melyiket válasszam?
-
Borg #38 És mégis hány hetet kell késned ahhoz, hogy lekapcsolják? 3-at? 4-et? És erre akkor miért jelent megoldást a hitelkártya, ha egyszer havonta van úgyis jövedelmed, ami ezen 3-4 hét alatt mindenképp beérkezik? Nonszensz az érvelésed. -
#37 ha pár napos csúszásod van, akkor abban a hónapban (nem kötelezően naptári, lehet tizedikétől tizedikéig) többet költesz, mint amennyi a bevételed. Ha erre hitelt veszel fel, akkor a következő hónapban még nagyobb lesz a kiadásod, hiszen az előző hónap kölcsönét vissza kell fizetned. Ha a bevételed abban a hónapban nem növekszik a hitel értékével, akkor máris újabb hitelt kell felvenned.
tegyükfelhogy: 100 pénz a bevételed minden 10-én.
hónap végéig elfogy 80, marad 20
következő hónap 9-ig be kell fizetned 25-t, ezért felveszel 5 kölcsönt.
10-én kapsz újra 100at, viszont ugyanannyi kiadással számolva következő 9-ig 110-et kell fizetni, hiszen 105 az alap kiadásod, és van 5 kölcsönöd múlt hónapról. Ezért a 100 pénzed mellé kérsz 10 kölcsönt, amit a következő hónapban visszafizetsz... ez az adósságspirál, amiből nincs menekvés.
másik lehetőség, hogy a 100 bevételednek 100 (vagy kevesebb) kiadás van a másik oldalán, akkor viszont nem fogy el 10-ig, vagy ha igen, akkor egyszeri kölcsönre van szükséged, nem egy hitelkártyára. -
Borg #36 (Tudod, lehet hogy a spam ellen is a legjobb védekezés a támadás. Most ezt teszteljük.) -
#35 TVNet-nél például kapcsolták már ki a netet mert késve fizettem.
Földhözvág hogy nincs net otthon mikor a munkámhoz kellene?
Lehet...
és akkor ez csak a "ráér még" című fizetések az azonnalikról nem is beszéltem...
-
#34 Nem mondtam, hogy hiszek a mesékben. Másrészt mi ez a reklámuser? Hol van reklám abban amit irtam, vagy mondtam? Mond meg kerek perec ha bajod van velem, attól még hogy én nem nyitottam kétszáz topikot és nem vagyok őstag itt nem jelenti azt, hogy nem kell megadni nekem az alap tiszteletett. Ha baj van azzal amit írok majd a modi intézkedik. -
Borg #33 Pár napis csúszás még egyik szolgáltatónál sem jelentett problémát.
Ha én egy héttel csúszok pl a UPC befizetéssel, akkor a következő havi számlámon +9Ft-ot számláznak ki késedelmi kamatként :)
Földhözvág, tényleg...
Vagy melyik szolgáltató az, akinek ha 1-én jön a számla, te csak 10-én tudsz fizetni, akkor leállítja a szolgáltatást, vagy behajtókat küld rád? c...bank? :DDD -
#32 Nagyon nem akarod megérteni látom :) Ez a reklám mánia meg nem tudom honnan jön nálad :)
Tehát leírom utoljára:
VAN pénzem kifizetni a számláimat csak előfordulnak pár napos csúszások és ki nem számítható események mint az élet bármely területén bárhol.
Semmiféle hitel nem lesz mert 51 napon belül fogok visszafizetni addig pedig kamatmentes a cucc.
Ezek után meg szerintem hidd azt bátran, hogy fergetegesen leoltottál de akkor nem muszáj ebbe a topikba írni. -
#31 aztán a hiteltörlesztő hitelt törlesztő hitel, aztán a ...
...és még hiszel a mesékben?
(figyeled Borg? legalább 2 reklámuser) -
#30 Erre vannak a hiteltörlesztő hitelek. Mindenki látott már ilyen reklámot, ahol a fiatalember két perc múlva egy halom húszezressel jön vissza. -
#29 Én biztos bajban lennék a hitelek visszafizetésével. Én is próbálom haverok, ismerősök által megoldani az anyagi gondjaimat diákként és így általában nincs is gondom kamatokkal.. :) -
Borg #28 Mire nincs más lehetőség?
Most nincs pénzed fizetni a számláidat, kiadásaidat. Igényled a hitelt, 2-3 hónapig lesz pénzed fizetni rendesen a dolgaidat, utána meg már nemhogy a számláidat, de a hitelt sem tudod majd törleszteni, akkorára hízik az adósságod.
(azért ennyi oltás után már nehéz beilleszteni annak az új c...bankos hitelkártyának a reklámját, mi? :D) -
#27 Diákhitel szerződés alapján bármikor résztörleszthető, vagyis ha épp van több, akkor visszafizethetsz bármennyit, és annyival kevesebb kamatozik attól a naptól.
A kamatváltozás nem indok, azt mindegyik másik bank is megteheti. A pár napos csúszásoknál továbbra sem értem miért kell hitelkártya. De még mindig nem reagáltál arra, amit Borg írt a #11-ben. -
Borg #26 Ez a téma nem arról szól, hogy egy nagyobb összegben kell pénz hitelre. Hanem folyamatos hitelkeretről. -
#25 Hitel az valóban felelőtlen dolog csak azt azért elfeleditek, hogy van mikor nincsen más lehetőség. És amikor rákényszerül az ember érdemes a legjobbat választani. Diákhitelt pl soha nem vennék fel mert hiába alacsony a kamat és a törlesztőrészlet pont ezért nem fogod visszafizetni soha csak "szinten tartod". Az más, hogyha egy összegben fizeted vissza de , akkor ugye ott van a többi hitel is. A kamatváltozás lehetőségéről meg nem is szóltam.
De az nekem eléggé ösztönző hogy 51 napig vissza kell fizetnem különben majdnem 50%-kal többet kell, hogy pengessek érte arról nem is beszélve, hogy nálam max pár napos csúszások szoktak lenni. -
#24 DE az nem hitelkártya ugyebár. Nekem is van 12 mila adósságom, mert anno muszáj volt, ha az ember lakást akart, de az más tészta. -
#23 Egyetértek. Diáknak nem kell hitelkártya (ne éljen hitelből, tanulja meg beosztani amije van, így csak rosszabb lehet). Sőt továbbmegyek, felnőtt, aktív keresőknek sem kell. Arra ott a folyószámlahitel, ami egész csinos tud lenni, ha az ember jól keres. DE azzal is vigyázni kell! A hitel nem plussz pénz, hanem plussz kiadás... -
#22 Ez nem így van. Én tudtam törleszteni a havi tízezret, de kellett a hitel, mert lakást újítottunk, és nem volt egybe ekkora összeg ami a rendelkezésünkre állt volna. -
#21 Nekem folyószámlám van, bankkártyával, és amint megkötöttem a szerződést minden hitellehetőséget letiltattam rajta.
A hitelkártyát (felhasználói oldalról) felesleges dolognak tartom, hiszen alapvetően a felelőtlen vásárlásra-pénzköltésre készült, mert ráérsz törleszteni vagy visszafizetni. Én úgy vagyok vele, hogy inkább megveszem pár héttel később, és van mindig tartalék a folyószámlán. -
#20 Ez az érved meggondolandó és át is fogom rágni magam rajta :)
Ezek szerint neked nincsen hitelkártyád vagy volt de nem voltál vele megelégedve :) -
Borg #19 Ja, aki meg ugye mindig időben törleszteni tudja a hitelt, annak valójában nincs szüksége a hitelre. -
#18 Az júliusig 8-9 hónap, ennyi időre kár új számlát nyitni, több vele a macera, ilyen rövid idő után meg általában fel se bonthatod.
Utána pedig remélhetőleg rendes munkavállaló leszel, akinek normál folyószámla és betéti kártya (nem hitelkártya) jár. -
#17 Az apróbetűs résszel kapcsolatban igazad van ezzel kapcsolatban van egy jó cikk is:
JOGI FÓRUM - MEGTÉVESZTŐ REKLÁMOK
Érdemes tehát mindent jól elolvasni és átgondolni még mielőtt döntünk mert az igazság a sorok között van :)
Nem is kell örökké viselni csak amíg sulis vagyok az pedig már kevesebb mint egy év ;) -
#16 az apró betűt meg észre sem vesszük :) igazad van, menjen mindenki az xxx bankhoz, és költse az ő pénzüket, amit kamat, kezelési költség és minden egyéb díj nélkül adnak kölcsön, és nem csak az első évben (mert tudod az ilyesmik nem tartanak örökké)
nálunk is évkezdéskor a beiratkozókat megrohamozta legalább 3 bank reklámembere, általában 3-4 kérdés után jutottunk el odáig, hogy mégsem fenékig tejfel amit ajánlanak. Ami persze nem baj, nekik is meg kell élniük valamiből, csak nem túl etikus, ha a reklámból csak nagyítóval vagy úgy sem lehet megtudni az egyéb részleteket. Arra játszanak, hogy az átlag egységsugarú user a nagybetűt olvassa el, 1 évig örül annak, hogy nincs kártyadíj, havi akármi, ha időben befizeted a teljes hitelpénzt akkor nincs kamat sem, aztán egyszer csak meglepődik ha például 1 napot késik...
és a "nem sikerül mindig" az átlag havi 30-40ezer forint? akkor neked sürgősen le kellene építeni a kiadásaidat, mert ezt a bank csodadiákkártyái sem viselik el örökké. -
#15 Igen ez elméleti síkon tényleg úgy működik, hogy van X kiadásod amit X jövedelemmel fogsz fedezni de ezt sajnos gyakorlatban nem sikerül mindig megoldani ezért kell mindíg kölcsönökhöz folyamodnom, amit most 0%-os hitelre szeretnék cserélni ami ugye ilyen diákkártyával megoldható.
-
#14 azért nem kell ilyen elhamarkodottan ítélni, csak a 6. hozzászólásnál hangzott el egyszer egy cégnév :o) -
#13 Vannak diák hitel kártyák. Úgy működik mint a Diákthitel. Korlátozva van bizonyos pénzmennyiségre. És vagy havi bontásban fizeted, vagy ha végeztél a sulival. -
#12 azt mondod az egész csak reklám? hát akkor BAN :) -
Borg #11 Ugye ha minden hónapban annyi pénzed jön, amennyi a kiadásod lesz, akkor ugye az általad felvázolt probléma nem létezik, hiszen a 1-10-e közé eső kifizetésekre még az előző hó 10-én kapott 1havi pénzedből jut. A 10-e utáni kifizetésekre meg az aktuális haviból.
Ha pedig kevesebb pénz a jövedelmed, mint amennyit egy hónapban ki kell fizetned (az általad felvázolt dolog csak ekkor lenne igaz), akkor egyenesen következik belőle, hogy az adósságállományod, és így a kamat összege is hónapról-hónapra nőni fog. -
#10 akkor addig kell csak félretenni és 1-el kevesebbszer elkocsmázni a pénzt, amíg utol nem éred magad...
érdekes diákélet lehet ez, nekem albérlet+rezsi+kaja kb. 40-45k, ebből lejön az ösztöndíj, szoc.tám., ilyesmik, nem költök 100k-t egy hónapban, hogy 40es adósság legyen belőle :/ -
#9 a hitelkártyánál se a saját pénzed költöd, viszont ott biztosan többet kell visszaadni... 1 sörözésnyi pénznél ez még belefér, többnél nem.
kalaposkan ha pedig rendszeresen el vagy csúszva 40k-val, akkor hogy gondolod, hogy egy hitelt normálisan vissza tudsz fizetni? ott mindig többet kell, vagyis következő hónapban hamarabb kifogysz, stb. - ezt hívják adósságspirálnak, azt pedig egyik banknál se tolerálják a végtelenségig.
(csak kitört a reklám) -
#8 Ez igaz de az én esetemben mint leírtam a pénz a sajátomé csak időben tolódik el :) -
Borg #7 Az első lépés az eladósodás felé, amikor olyan pénzt költ az ember, ami nem a sajátja. Általában az adósság mértéke ha nem is feltétlen gyorsan de csak nőni tud, addig amig egyszercsak kopp. -
#6 Diákként azért elsősorban nem a megtakarításon van a hangsúly hanem hogy jól éljek a kis pénzemből :) Haverok pár ezreket kölcsönadnak de én rendszeresen el vagyok csúszva 30-40 ezerrel havonta ami ugyan bejön csak későn. Kezdetben szülők + bnő adott kölcsön de mostmár ebből kezd elegem lenni ezért gondoltam hitel káryára.
A folyószámla hitellel kapcsolatban igazad van, de 1-2 hitelkártyánál pl.: Citibank diákkártya gondoltak a diákokra is tehát vannak kedvezmények vonatra pl meg ilyenek. -
#5 Egyszer kell félretenni, azt ilyen korban meg már illik megtanulni. Továbbra is feleslegesnek tartom a hitelkártyát, egy egyetemistának vannak haverjai akik párezret oda tudnak adni, ott kisebb a kamat. Amúgy meg ha már hitel kell, akkor inkább folyószámlahitel mint hitelkártya, minden szempontból jobban lehet vele járni (alacsony költségek, stb.) - a telefont meg egyéb kiadásokat meg úgyis csekken, készpénzben fizeted, oda nem jó a hitelkártya.
(amúgy a mostani szokásokat elnézve várom már, hogy ebben a topicban is kitörjön a rosszul álcázott reklámtevékenység...) -
#4 [apro]ez a topik? -
#3 De a diák hitelkártyának pont az a lényege, hogy nem kell hozzá állandó jövedelem. Pont azért jó mert pl én gyakorlatilag diákmunkákból élek össze vissza jön a zsé a számlámra a telefonszámlának meg a netnek meg egyéb kiadásoknak meg nem mondhatom, hogy majd 10-e után. -
#2 Szerintem diák nem használ hitelkártyát, hiszen nincs állandó jövedelme, így nem fogja magát (diákhitelen túl) költségbe keverni... -
#1 Sziasztok!
Elsősorban a diákok véleményére lennék kiváncsi kinek milyen hitelkártyája van? Hol a legnagyobb a hitelkeret legkisebb a kamat a legjobbak a kedvezmények? stb...
Köszi!