Pangea, a visszatérés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Jah, annyira hogy csak kétszer váltott légkört, és a harmadik folyamatban van.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
úgy is mondhatnám, hogy az emberiség a földi élet eddigi legnagyobb katasztrófája. még a perm-triász kori tömeges kihaláson is túlteszünk hamarosan, de a dinoszaurok kihalását még ebben az évszázadban megdönthetjük.(gondolok itt a biológiai diverzitás idõegység alatti megcsappanására)
(Én is szoktam.)
Csak annyiban vitáznék veled, hogy a nagy felfedezéseket nem lehetett elõre látni.
Én meg azt látom, hogy minden nagy felfedezést rengeteg aprómunka, vita, álmodozás elõzött meg. tulajdonképpen semmi olyan nem született, amirõl korábban valaki ne álmodott volna.
Szerintem, tehát, nem igaz az a mondás, hogy "amirõl még álmodni sem mertünk".
Optimista módon bízom abban, hogy távoli utódainknak ez semmi gondot sem fog okozni:-)
A mozgás oka (tudomásom szerint) a Föld mélyében áramló magma, amely áramlásokhoz a Földben levõ radioaktív anyagok adják az energiát (hõenergia, hõáramlások) Ám ezeknek az anyagoknak felezési idejük van: Urán235 720millió év, Urán238 4.5 milliárd év, Tórium232 14milliárd év.
A földfelszínen található MAGMÁS kõzetek urántartalma kb. 4gramm/tonnabazalt, a tórium tartalom kb. 10 gramm/tonna. Az aktivitáskoncentráció (a leányelemekkel együtt) kb. 100 kBq/tonna-bazaltgránit, amelynek a fele adódik a tóriumból és fele az uránból, és ami lassan csökken. No nem sokkal, tekintve a fenti felezési idõket tekintve.
Azt nem tudom, hogy a Föld belsejében található nagy feláramlások mennyire érzékenyek a hõtermelés mennyiségére. Azaz: mi történik velük, ha mondjuk 10%-kal csökken a radioaktív bomlás? Egyáltalán: hány %-kal kell csökkenie a hõtermelésnek a Föld belsejében, hogy a feláramlások már ne tudják gyorsan mozgatni a kéreglemezeket?
Ráadásul a hõtermelés csökkenése miatt a kéreflemezek vastagodni fognak, de nem tudom, hogy mennyire gyors vagy lassú ez a folyamat.
Valamikor, a távoli jövõben, a vastagodó kéreglemezek és a gyengülõ feláramlás lelassítja majd megállítja a kontinensek vándorlását.
Fogalmam sincs, hogy mikor, ám az egész jövõkép, ami a cikkben le van írva, tartalmaz egy bizonytalan elemet ezek miatt.
Képzeljük el, hogy valahogyan megoldják az információk tárolását (most, az elején még csak a tárolását) valami agyba épített elektronikus mikro-eszközzel. Alapkövetelmény, hogy az eszköz gyorsan tudjon kommunikálni az aggyal, amolyan gondolati parancs által vezérelhetõ legyen, és nagy kapacitású legyen.
Ebbõl az eszközbõl is kifejlõdhet az ember átalakulása. A mikéntjérõl jósolni nem merek, mert a jelenlegi elektronikus infófeldolgozás meglehetõsen eltér az agy mûködésétõl. A különbség jelenleg túl nagy, az agyunk mûködését pedig nem igazán ismerjük.
nos ezek a nagy felfedezések NEM voltak elõre láthatóak néhány évvel-évtizeddel korábban.
Egyik ilyen lehetõség a genetikai tudás fejlõdésébõl adódik. Az emberiség RÁ LESZ KÉNYSZERÍTVE a tudás alkalmazására. Kezdetben csak az öröklési hibák kiküszöbölése érdekében, de itt nem fogunk megállni, mert nem állhatunk meg. Miért?
Mert már ma is súlyosbodó problémát jelent a növekvõ tudásanyag, az emberi tanulási mechanizmus lassúsága és az életkor rövidsége. Ezen 3 tényezõ közül az elsõ (a tudásanyag mennyisége) csak növekedni fog. A másik kettõ közül legalább az egyikat meg kell oldani! Méghozzá elég rövid idõn belül.
Már ma is évekig kell tanulni az egyetem után ahhoz, hogy valamelyik "tudományág" részterületének a részterületének valamelyik rész-problémája terén valaki alkotni tudjon újat. Ez a helyzet pedig fokozódni fog.
A természet egységes egész. A tudományágak csupán az ember lassú tanulása és rövid életkora miatt jöttek létre, és a hasonló megközelítési módot, hasonló eszközöket igénylõ problémákat csoportosítjuk.
Az egyre inkább specializálódó tudósok mellett szükség lenne a tudásanyagot összerakó és egészként alkalmazó emberekre, de ilyen polihisztorok a jelenlegi emberi aggyal nem jöhetnek létre.
Az a kérdés, hogy az emberiség része-e a természetnek, szerintem NEM lényegi kérdés. Az élettelen természetnek kétségtelen részei vagyunk, és belátható ideig részei is leszünk. Atomokból épülünk fel, amelyek molekulákat képeznek, ezen részecskékre vonatkozó törvények minden esetben mûködnek.
Az, hogy az élõ természetnek részei vagyunk-e? Nos jelenleg igen, de ez nam jelenti azt, hogy ugyanazok a hatások és az ezekbõl adódó következmények érnek minket, mint más fajokat.
Ahány faj van a Földön, azt más és más hatások érik, és a Földöntartózkodási idejük is eléggé eltérõ. Szerintem (valahol olvastam) annál tovább marad fenn egy faj, minél kevésbé spacializált. Ám ez a megállapítás olyan fajokra vonatkozott, amelyek NEM technikai választ adtak az õket körülvevõ világ behatásaira.
Az ember viszont -- ezt nagyon szépen írta le pár elõttem szóló -- alapvetõen eltér a Földön korábban élt valamennyi fajtól. Emiatt az ezen többi fajok (felszínes) tanulmányozásával kapott ÁLTALÁNOS következtetések igencsak óvatosan kezelendõk. Akármit mondott is a tanár bácsi az iskolában
na jó, azt a világegyetemmel egy kicsit eltúloztam
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Lasd Idezem a fentiekbol is!
"A szárazföld nagy része barátságtalan sivatag, a partvidékeket pedig idõrõl idõre hatalmas viharok tépázzák meg. Az óceánok felszíne viharos, a mélység viszont egy pangó, tápanyagokban és oxigénben szegény közeg. Betegségek, háborúk vagy aszteroida becsapódások a ma ismert fajok többségének a pusztulásához vezettek, és a környezeti hatásoknak köszönhetõen tényleg csak a legszívósabbak maradtak fenn."
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
mi meg ott tartunk, hogy "gyurcsánytakarogggy!!!"
tisztára szánalmasak vagyunk"
-
ki a fasz kérte hogy politizálj, illetve offolj?
Egyébként ki a fasz vagy, hogy megmond mit csinálhatok és mit nem?Majomgyerek.Ennyit rólad.
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
mi meg ott tartunk, hogy "gyurcsánytakarogggy!!!"
tisztára szánalmasak vagyunk
És mûködik is és egyelõre ez a lényeg, a többi ráér késõbb.
Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .
egyesek azt hiszik, az ember tojta a napot
nem, hanem hogy a bioszféra saját magának alakítja ki a környezetét, és olyan mint egy nagy élõ organizmus
Mluvil jsìm.
Va¹e
Stará,hodná veverka.
forrás:imdb
A film végén visszatér a nõ neppere a múltból(hibernálással) behajtani a pénzt.
Rég, a 70-es években volt már egy ilyen hibernálós film, de már nem emlékszem a poénra.
Egyébként fasza film, csak kár hogy a 20th Century Faux mindenki elõl rejtegeti a drágaszágot, tönkretéve azt evvel.