Pangea, a visszatérés

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

eszmefuttatásnak érdekes, de hol van a tavalyi hó?

Kara kánként folytatom tanításom.

" az élet e bolygón immár vagy 3 milliárd éve önszabályozó "

Jah, annyira hogy csak kétszer váltott légkört, és a harmadik folyamatban van.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

ezt a gondolatsort továbbgöngyölítve: az emberiség az eddigi leghatékonyabban gyilkoló vírus a földi élet történetében. módszeresen irtja ki maga körül válogatás nélkül az összes típusú élõlényt. ámbátor aktivitásának köszönhetõen talán még más bolygók felszínét is megfertõzheti. összegezve : az ember a földi élet robbanómotorja, amelynek egyetlen küldetése a földi élet más bolygókra való eljuttatása, mielõtt az itt kihal. hiszen egyetlen faj létezik a földön : a DNS. Minden ma élõ ember egyetlen közös DNS õs-testvér. Igen szándékosan mondtam hogy testvér és szándékosan nem mondtam hogy származik. Mert a szóban forgó DNS mindannyiunkban él, 3 milliárd éve folyamatosan osztódik és 100%-os pontossággal másolja önmagát percenként , tehát mindannyian kb. 3 milliárd évesek vagyunk. viszont a robbanómotoroknak vagy egy hátránya: hamar kifogy belõlük a benzin/hamar tönkremennek, tehát nem sok idõnk maradt, hogy a küldetésünket teljesítsük.
az élet e bolygón immár vagy 3 milliárd éve önszabályozó, automatikusan kiveti magából a "beteg" életképtelen szervezeteket, legyen az ember vagy akármilyen életképtelen faj, esélyt sem hagy nekünk az élet, ha próbálkoznánk. ezért szerintem igen rövid idõn belül hírmondónk sem marad. az ún. intelligencia egy beteg , életképtelen szerv egy egészséges testben.
úgy is mondhatnám, hogy az emberiség a földi élet eddigi legnagyobb katasztrófája. még a perm-triász kori tömeges kihaláson is túlteszünk hamarosan, de a dinoszaurok kihalását még ebben az évszázadban megdönthetjük.(gondolok itt a biológiai diverzitás idõegység alatti megcsappanására)
Megszórtál minket. :-)
(Én is szoktam.)

Csak annyiban vitáznék veled, hogy a nagy felfedezéseket nem lehetett elõre látni.
Én meg azt látom, hogy minden nagy felfedezést rengeteg aprómunka, vita, álmodozás elõzött meg. tulajdonképpen semmi olyan nem született, amirõl korábban valaki ne álmodott volna.

Szerintem, tehát, nem igaz az a mondás, hogy "amirõl még álmodni sem mertünk".

Még egy észrevétel. Ha a távoli jövõben csökken a vulkáni tevékenység, az a Föld légkörét is befolyásolni fogja (kevesebb vulkáni gáz és hamu kerül a légkörbe)
Optimista módon bízom abban, hogy távoli utódainknak ez semmi gondot sem fog okozni:-)
Amúgy a cikk nagyon érdekes, gondolatébresztõ.
Térjünk át teljesen MÁS TERÜLETRE. A kontinensek mozgása.

A mozgás oka (tudomásom szerint) a Föld mélyében áramló magma, amely áramlásokhoz a Földben levõ radioaktív anyagok adják az energiát (hõenergia, hõáramlások) Ám ezeknek az anyagoknak felezési idejük van: Urán235 720millió év, Urán238 4.5 milliárd év, Tórium232 14milliárd év.

A földfelszínen található MAGMÁS kõzetek urántartalma kb. 4gramm/tonnabazalt, a tórium tartalom kb. 10 gramm/tonna. Az aktivitáskoncentráció (a leányelemekkel együtt) kb. 100 kBq/tonna-bazaltgránit, amelynek a fele adódik a tóriumból és fele az uránból, és ami lassan csökken. No nem sokkal, tekintve a fenti felezési idõket tekintve.

Azt nem tudom, hogy a Föld belsejében található nagy feláramlások mennyire érzékenyek a hõtermelés mennyiségére. Azaz: mi történik velük, ha mondjuk 10%-kal csökken a radioaktív bomlás? Egyáltalán: hány %-kal kell csökkenie a hõtermelésnek a Föld belsejében, hogy a feláramlások már ne tudják gyorsan mozgatni a kéreglemezeket?

Ráadásul a hõtermelés csökkenése miatt a kéreflemezek vastagodni fognak, de nem tudom, hogy mennyire gyors vagy lassú ez a folyamat.

Valamikor, a távoli jövõben, a vastagodó kéreglemezek és a gyengülõ feláramlás lelassítja majd megállítja a kontinensek vándorlását.
Fogalmam sincs, hogy mikor, ám az egész jövõkép, ami a cikkben le van írva, tartalmaz egy bizonytalan elemet ezek miatt.
Más átalakulási lehetõség egy nagy KOLLEKTÍV AGY létrehozása, ehhez azonban olyan (gyors) kommunikációt kellene két (vagy sok ezer) agy között megvalósítani, ami pillanatnyilag az alapelvek szintjén sem ismert (legalábbis általam nem).
Az ember nemcsak a genetikai tudás által alakíthatja át magát. Egyáltalán: nem bíztos, hogy az emberi agy (vagy inkább az ember utódjának az agya) vízben oldott szerves molekulákra fog alapozódni.

Képzeljük el, hogy valahogyan megoldják az információk tárolását (most, az elején még csak a tárolását) valami agyba épített elektronikus mikro-eszközzel. Alapkövetelmény, hogy az eszköz gyorsan tudjon kommunikálni az aggyal, amolyan gondolati parancs által vezérelhetõ legyen, és nagy kapacitású legyen.

Ebbõl az eszközbõl is kifejlõdhet az ember átalakulása. A mikéntjérõl jósolni nem merek, mert a jelenlegi elektronikus infófeldolgozás meglehetõsen eltér az agy mûködésétõl. A különbség jelenleg túl nagy, az agyunk mûködését pedig nem igazán ismerjük.
Óvatosan merek csak jósolgatni, mert valahol azt olvastam (és igaznak tûnik) hogy azok a nagy felfedezések, amelyek alapjaiban változtatták meg a tudományt, és az emberiség jövõjét meghatározták,
nos ezek a nagy felfedezések NEM voltak elõre láthatóak néhány évvel-évtizeddel korábban.
Az ember átalakulása sokféleképpen bekövetkezhet. Mert hogy alakulni fogunk, abban biztos vagyok. Ennek egyik oka a többek által említett genetikai hanyatlás, ami annak következménye, hogy most sok olyan egyed marad életben és hoz létre utódokat, akik korábban erre nem kaptak volna lehetõséget a sorsuktól.

Egyik ilyen lehetõség a genetikai tudás fejlõdésébõl adódik. Az emberiség RÁ LESZ KÉNYSZERÍTVE a tudás alkalmazására. Kezdetben csak az öröklési hibák kiküszöbölése érdekében, de itt nem fogunk megállni, mert nem állhatunk meg. Miért?

Mert már ma is súlyosbodó problémát jelent a növekvõ tudásanyag, az emberi tanulási mechanizmus lassúsága és az életkor rövidsége. Ezen 3 tényezõ közül az elsõ (a tudásanyag mennyisége) csak növekedni fog. A másik kettõ közül legalább az egyikat meg kell oldani! Méghozzá elég rövid idõn belül.

Már ma is évekig kell tanulni az egyetem után ahhoz, hogy valamelyik "tudományág" részterületének a részterületének valamelyik rész-problémája terén valaki alkotni tudjon újat. Ez a helyzet pedig fokozódni fog.

A természet egységes egész. A tudományágak csupán az ember lassú tanulása és rövid életkora miatt jöttek létre, és a hasonló megközelítési módot, hasonló eszközöket igénylõ problémákat csoportosítjuk.

Az egyre inkább specializálódó tudósok mellett szükség lenne a tudásanyagot összerakó és egészként alkalmazó emberekre, de ilyen polihisztorok a jelenlegi emberi aggyal nem jöhetnek létre.
Én sem hiszem, hogy az emberiség olyan egyszerûen kihalna, ahogyan azt egyesek nagyhangon jövendölgetik. Mintha még drukkolnának is, hogy igen, haljon csak ki... kib@szott undorító (nem írok most nicket)

Az a kérdés, hogy az emberiség része-e a természetnek, szerintem NEM lényegi kérdés. Az élettelen természetnek kétségtelen részei vagyunk, és belátható ideig részei is leszünk. Atomokból épülünk fel, amelyek molekulákat képeznek, ezen részecskékre vonatkozó törvények minden esetben mûködnek.

Az, hogy az élõ természetnek részei vagyunk-e? Nos jelenleg igen, de ez nam jelenti azt, hogy ugyanazok a hatások és az ezekbõl adódó következmények érnek minket, mint más fajokat.

Ahány faj van a Földön, azt más és más hatások érik, és a Földöntartózkodási idejük is eléggé eltérõ. Szerintem (valahol olvastam) annál tovább marad fenn egy faj, minél kevésbé spacializált. Ám ez a megállapítás olyan fajokra vonatkozott, amelyek NEM technikai választ adtak az õket körülvevõ világ behatásaira.

Az ember viszont -- ezt nagyon szépen írta le pár elõttem szóló -- alapvetõen eltér a Földön korábban élt valamennyi fajtól. Emiatt az ezen többi fajok (felszínes) tanulmányozásával kapott ÁLTALÁNOS következtetések igencsak óvatosan kezelendõk. Akármit mondott is a tanár bácsi az iskolában
súj(tás) vagy súly(talanság)? már nyelvi téren.

szerintem elõbb fogjuk a földet megsemmisíteni mint hogy ilyenek elkövetkezzenek. már így is egy csomó ICBM-e van az emberiségnek és ha azon az úton halad, amin most, akkor itt anarchia lesz és ha a föld megsemmisül, akkor az a naprendszerre is hatással van, ami az egész világegyetem egyensúját megbonthatja...
na jó, azt a világegyetemmel egy kicsit eltúloztam

Ok, leülhetsz.

Mike at home
ma egy halom ember kapott politizálásért büntetõpontot, örülj neki, hogy gz neked nem adott, egyébként meg vagy beszélj a topik témájáról, vagy ne írj ide

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Ezexerint diktatúra van? <#fejvakaras>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Mike at home
miért kell offolni, ha nincs a témához mondanivalód, ne írj ide

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Sanyix
Ezaz, nem törni zúzni, tüntetni, mint látjuk nem ér semmit. Lincselés, ház tetején távcsöves puska mögött fekvõ bérelhetõ szolgáltató sokkal gyorsabb, és hatásosabb megoldás :)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Szerintem inkább birka.

Béla, te nyúl vagy-e?

Mit filozofaltok annyit? : ) Aki hisz Istenben az tudja hogy ezzel nem kell foglalkozni es szerintem nem fogunk elni 5000 evet sem!Ha nem vennetek eszre akkor a kornyezet szenyezes egyre nagyobb es a bibliaba szepen le van irva minden!

Lasd Idezem a fentiekbol is!

"A szárazföld nagy része barátságtalan sivatag, a partvidékeket pedig idõrõl idõre hatalmas viharok tépázzák meg. Az óceánok felszíne viharos, a mélység viszont egy pangó, tápanyagokban és oxigénben szegény közeg. Betegségek, háborúk vagy aszteroida becsapódások a ma ismert fajok többségének a pusztulásához vezettek, és a környezeti hatásoknak köszönhetõen tényleg csak a legszívósabbak maradtak fenn."
Mike at home
szerintem itt Pangea a téma, és senki nem kiváncsi sem a politkai nézeteidre, sem a személyeskedésedre

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ja itt van :)

Mike at home
eltakarodhatnál innen, ilyenkor hol van egy moderátor

gz8
Le lehet állni a politikával. Kétszer szóltam.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

Az ilyen majmokon mint te, ez tökéletesen tükrözõdik <#eljen>

Rolika : "micsoda távlatok...
mi meg ott tartunk, hogy "gyurcsánytakarogggy!!!"
tisztára szánalmasak vagyunk"

-

ki a fasz kérte hogy politizálj, illetve offolj?

Egyébként ki a fasz vagy, hogy megmond mit csinálhatok és mit nem?Majomgyerek.Ennyit rólad.

Szal nem értem, hogy lehet valaki olyan primitív, hogy elitéli a békésen tüntetõ embereket.Hiszen egyértelmû, hogy a politikusok lopják az országot (most oldaltól függetlenül).És egyik sem önzetlen.A foci hulligánokat meg a lefizetett provokátorokat én is szétütném simán...Miért nem mennek az adott egyén háza elé tüntetni békésen.Kész....Ennyi lenne az egész :) Az törvényes ha jól hiszem....Sokkal elõbbre is tarthatnánk, ha nem lettek volna itt az oroszok, és a magyar nép nem lenne ilyen tunya,tûrõ banda :)

Mike at home
ki a fasz kérte hogy politizálj, illetve offolj?

jaja...sok barom, höbörög amiért meglopják az országot, milyen hülyék már...végülis kulcsár és társai meg felóék lophatnának mégtöbbet is neM?Miért nem lesz mindjárt 1000 huf a kenyér (vmi adó révén) és mondjuk le vinnék a béreket újra 25 forintra...milyen zsír lenne már nem? <#eplus2><#nevetes1> Az lenne az igazi, igaz rolika? :) De ha kérné fletó, hogy vágd fel az ereidet, akkor megtennéd ugyi?Mert szöksége van a pénzecskédre a "jócél" érdekében <#eljen>

Mike at home
arról nem beszélve, hogy bele fogunk csapódni a napba

Mike at home
hány éves az írott kúltúra? hány nemzedék telt el azóta? az emeber nem sokat változott

hat nm is nekunk keszulnek ezek. es ha megis tevednenek ami mos megtortenhet, senki sem tudja szamon kerni rajtuk :)

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

micsoda távlatok...
mi meg ott tartunk, hogy "gyurcsánytakarogggy!!!"
tisztára szánalmasak vagyunk

"Ki van ez találva"

És mûködik is és egyelõre ez a lényeg, a többi ráér késõbb.

Így van.

Érdekes lehet ez a Nonopangaea, megvárom, majd mesélek az utódaitoknak :)))).

Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .

Igazad van nem fejlõdött, még mindig egy barlangban fázunk és nyersen esszük a húst, ez annyira nyilvánvaló de tééényleg... <#szomoru2>

Mike at home
erre mondom hogy önhittség
egyesek azt hiszik, az ember tojta a napot

Mike at home
ja értem, akkora fasz vagy, hogy még ennyi szmájlival sem érted a viccet te kretén <#gunyos1>

Mike at home
hol fejlõdött az ember? történelem? haha

Mike at home
hát eddig a patkányok állnak nyerésre

nem, hanem hogy a bioszféra saját magának alakítja ki a környezetét, és olyan mint egy nagy élõ organizmus

Nye ponyemáj!

Hele kluci. Nehte to, pojdte na øízek a pivo do hospody u vatikána v Pardubicích. Va¹e mysle budu vodsvobozený, vod tých blbejh vìcí, o voè vám tedka jede. Víte, ak va¹e ¾ivoty zaènou plinout, jen vokolo blbích øíkanech o va¹í lidský podstatì, vy nejste vhoden se nezvát èlovìkem.
Mluvil jsìm.
Va¹e

Stará,hodná veverka.
rtfmZoli
Fox Studios were unhappy with the film, and didn't market it or add any promotional materials. There is controversy as to whether or not this had something to do with the strong "anti-corporation" theme throughout the movie.
forrás:imdb

rtfmZoli
Van a végén:
A film végén visszatér a nõ neppere a múltból(hibernálással) behajtani a pénzt.

Ez remake nem?
Rég, a 70-es években volt már egy ilyen hibernálós film, de már nem emlékszem a poénra.

Idiocracy.

Egyébként fasza film, csak kár hogy a 20th Century Faux mindenki elõl rejtegeti a drágaszágot, tönkretéve azt evvel.

Oldal 1 / 3Következő →