89
elégedett pc-tulajdonosok
  • Armagedown
    #89
    Működik még a bolt ?
  • Dark Angel 666
    #88
    meséld el hogy jártál
  • jocking
    #87
    Figyelmeztetés!

    A DEMIKO Számítástechnikai boltban (Székesfehérvár
    Távirda u. 12.) NE vegyetek/rendeljetek SEMMIT! Kókler egy banda, szolgáltatási szint egyenlő a nullával, és ott basznak át mindenkit, ahol tudnak!
    Gondoltam szólok, mielőtt más is úgy jár, mint én...
  • mrzed001
    #86
    Akkoriban még elég lassúak voltak az IDE drive-ok, meg a procit is elég szépen megfogták (/ják mer most is), az pedig nem nyerő ha digizel :)
  • Rockynhooo
    #85
    léptem egy szintet :D
    MX 440ről Fx 6200-re :D:D:D
  • PíszLávJuniti
    #84
    2x scsi-t videós gépbe? nem rossz :)

    elégedett vagyok, pedig nincs atom brutál vas.
  • Hellhammer
    #83
    Azért gáz, mert pc-n van millió féle hardware változat és ezért nem tudnak egy játékot úgy kiadni, hogy ne erőmű kelljen hozzá, mert nem tudják 1 adott hardware-re optimalizálni. A konzolnál adott a hardware környezet, így sokkal jobban ki tudják használni a lehetőségeit. A másik dolog sztem az irányítás. A pc-hez nem széria tartozék egy kontroller, és bizonyos dolgokat megcsinálni billentyűzeten nem túl ideális feladat.
  • Zsolt1964
    #82
    De, csak a sok buzi vga és egyéb gyártó éhenveszne!
  • Rockynhooo
    #81
    én nem értek hozzá, szal azért kérdezem...
    na szóval , a Konzolos játékok ennyire elnyomják a PC-seket? Pc-re nem tudnának olyat csinálni mint konzolra?
  • Zsolt1964
    #80
    Az biztos ha igy megy tovább lassan minden komolyabb játék iszonyú terhet tesz az átlagos géptulajra,idejére sem emlékszem mikor volt optimalizált játék,te meg vedd 120k -ért azt a vga-t amin mükszik a dolog,a többiről nem is beszélve!
  • Hellhammer
    #79
    A fotó+képszerkesztő programokhoz sem kell atom vas. Kicsivel több memória és megy az is simán. Én audio célokra használom a pc-m és abszolút nem erőteljes gép (2,4-es amd 1 giga ram-al), de simán megbírkózik 5-6 audio/midi sáv realtime effektezésével (sávonként 5-6 effekttel), ha meg több kell akkor lerenderelem a kész sávokat és akkor nem azok fogják a gépet.
    Szal szerintem a számítástechnika 3-4 éve elérte azt a szintet, ami szinte bármire elég lehet a játékok kivételével. Nemtom meddig fogja még életben tartani a játékipar a pc-s hardware iparágat, de sztem már nem sokáig, a következő konzolgeneriációt nem biztos hogy túléli már, és akkor a gyártók talán elkezdenek olyan dolgok fejlesztésébe energiát fektetni, aminek nagyobb értelme is van (pl. intelligens otthonok).
  • Zsolt1964
    #78
    Végül is nem kell ha nem játszol,rajzolsz az AutoCad-el+nem használsz fotó+képszerkesztő programot,csak netezel. Annak bármi megfelel
  • Rockynhooo
    #77
    jaja
    én pl semmi kéztetést nem érzek arra hogy fejlesszem a "gépemet" :)
  • Zsolt1964
    #76
    Hát apám, azért az átlagos földi halandónak lófasz fut a gépén, nemhogy a Crysis
  • vegicsek
    #75
    Ez csak akkor igaz, ha valaki elélvez arra, hogy 120 fps-sel megy a crysis max grafikán
  • Zsolt1964
    #74
    igazándibol olyan mint a szesz, narkó, nem tudod abbahagyni a variálást mindig lessz újabb,jobb, szebb
  • Rockynhooo
    #73
    igazad van sztem ! én is majd veszek egy laptopot ha felvesznek egyetemre , aztán pá...! (nem mintha a mostani gépemen lehetne játszani vmit xD)
  • cyberdaemon
    #72
    Srácok Én most adtam el mind a három gépem.Egy pentium 3 -ast megtartotam. Net dvd irás film office minden megy.Ami kell stratégia age off empires, mohha call off duty elviszi. Van hozzá egy vödör alkatrészem. Meg vetem egy laptopt 110 000 ft ért. Ezekben az uj játékokban csalodtam.Miotta a moha airbournt hardon végig vittem 8 ora allat. Szerintem nem csak én vagyok igy. Sziasztok paco
  • Hellhammer
    #71
    Ugyanúgy tudod használni akár a pc monitorát is hozzá, mintha pc-n játszanál, szal valahogy soha nem értem meg ezt a konzolhoz _muszáj_ tv-t is venni dolgot (egyébként hagyományos tévén is elég faszán néznek ki az új generációs játékok).
  • w77d
    #70
    a konzolhoz ne felejts el hozzádobni egy jó tv-t ami úgy 200k! Máris egy jó pc áránál vagy (igaz a tv-t tudod nézni akkor is, ha nem játszol, meg nem kell gyakran cserélni sem)
    rám épp a múltkor jött rám ez a vegyünk konzolt láz, de mivel le kellett volna cserélni a tv-m ezért inkább még pihentetem a dolgot!
  • reaper4
    #69
    sajnos sosem vagyok teljesen elégedett :) mindíg tudnék mit újítani. most pl új dvd író kéne, meg egér. :)
  • Mike at home
    #68
    nem tudom miről szól a topik pontosan
    de én elégedett vagyok :)
  • mrzed001
    #67
    Sok-sok éve videómagnó helyett használom:
    1,7 P4
    Intel alaplap
    ATI All-in-Wounder 7xxx kártya
    2x9 GB SCSI Drive + némi PATA
    Adaptec 29140 SCSI kártya
    256 MB RD RAM
    Kontakthibák néha előjönnek (lehet egyik SCSI wincsi rosszalkodik), olyankor a Millennium Falcon javítási metódikája töléketesen helyrehozza :)
  • BaLeeX
    #66
    Szerintem várj. Az egyik legrosszabb megoldás ha az ember csak toldozgat foldozgat és mindig ott lesz a gyenge láncszem. Ha te most vennél egy 7600GS-t (gondolom AGP) akkor a memória lenne a kevés meg a processzor. Azokat fejleszteni már nem nagyon tudod, hogy megérje és utána már az AGP-s videókártyát is cserélhetnéd le megint.
  • Turboraider
    #65
    Az én gépem már nem mai vas (4 és fél éves) de beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, igaz amik most kijöttek játékok a dx9 miatt már nem indulnak, de tavalyig még szinte minden futott, amivel én játszottam/játszok. A konfig: Pentium 4 2,4 Ghz, Asus Geforce 4 Ti 4200 128 Mb, 2x512 Mb ram. Most gondolkozok rajta h vegyek-e bele erősebb vga-t, vagy pedig jövőre kompletten cseréljem-e ki, nem tudom mennyit gyorsulna a gépem pl egy gef 7600 gs-sel vagy egy ati x1650 pro-val :)
  • BaLeeX
    #64
    Hát így akkor már másként fest a dolog.
    Így nézve már lehet megérné egy konzol aztán nagy lcd tvn tolni vele.
    Bár sok pc-s netes játék hiányozna az biztos.
  • Hellhammer
    #63
    Azért sokban nem variálnak, főképp a háttértároló méretével és a pluszban adott "bónusz" kiegészítőkkel játszadoznak, az alap megmaradt (eltekintve a Microsoft elcseszett tervezési hibája miatt módosított hűtésről az X360 esetében).
    Az hogy más csíkszélességre állnak át nem fogja azt jelenteni, hogy többet tud majd a gép, hanem kevésbé lesz hajlamos melegedni, illetve idővel az árát is nyomja majd lefelé.
    Szóval semmi köze nincs a különféle verzióknak ahhoz, ami pc téren megy, hogy egy-egy módosítás nélkül nem hajlandó elindulni az épp újnak számító program (én pl. pont ez miatt vettem PS2-t mert felbaszott agyilag az, hogy nem volt hajlandó elindulni egy program, mert "elavult" a videokártyám - pénzben kb. ugyanannyi volt, mint ha videokártyát cseréltem volna, de azóta nem játszottam pc-n és abszolút nem bántam meg). Szal nyugodtan kijelentem, hogy a következő generáció indulásakor is olyan X360/PS3 játékokat fognak csinálni, amit fognak tudni futtatni a launchkor kiadott gépek).
  • BaLeeX
    #62
    Jó ez így igaz de ha megnézed a konzolokat is folyamatosan fejlesztik hasonlítsd össze a mostani XBOX-okat azokkal amik először kijöttek. Ott voltak pl. a nem megfelelő hűtés miatt kifagyó példányok meg azóta már rengeteg mindent módosítottak rajtuk.
    Annyira nem követem a témát de pl a PH!-t olvasgatva szinte minden hónapban van valami hír, hogy éppen miben fog változni az változatú XBOX360...
  • Hellhammer
    #61
    A 2 éves konzol ciklust azért gondold át mégegyszer sztem ;)
    Segítek kicsit:
    Xbox: 2001. nov 15.
    Xbox 360: 2005. nov 22.
    PS2: 2000. márc 4.
    PS3: 2006. nov 11.
  • BaLeeX
    #60
    Ez a hardware fejlesztés téma elég érdekes kérdés. Én álltalában úgy szoktam csinálni, hogy veszek egy jónak mondható konfigot és akkor az 1 évig jól használható de még 1 évet is ki lehet vele húzni max a játékokban lebutítod kicsit a dolgokat. Persze ez az idő változhat is annak függvényében, hogy pl. el tudod e passzolni jó áron az aktuális konfigodat valakinek.
    Legnagyobb probléma, hogy folyamatosan változnak a szabványok pl. processzor foglalat, memória stb.

    Most először voltam úgy, hogy a 2 éve sulinetbe vett konfigomat nem cseréltem le újra hanem inkább vettem bele még memóriát, procit meg videókártyát használtan és így talán még 1 évet is kihúzhat mivel az új játékok max közeli beállítással szépen elfutnak még rajta.

    Sokszor gondol arra az ember, egyszerűbb lenne venni egy XBOX-ot vagy valamilyen konzolt és az egy 2 évig kitart amíg kitalálnak valami újat és abban nem kell fejleszteni. De így utánagondolva az is 80-100k és a PC-re sem költ sokkal többet az ember 2 évente és a PC az azért jóval többmindenre használható és a játékellátottságra sem lehet panasz.
  • Peetboy
    #59
    A címet valóban normális helyes írással is le lehetett volna írni.

    Ezt a szinten tartást ezt már hallottam máshol is, de szerintem nem olcsóbb mintha később az egész le van cserélve. Sőt! Szerintem drágább.
    Ha valaki maxon akar játszani akkor majdnem a legdrágább VGA kell, amit nem kell évente cserélni. Ha pedig valaki processzort cserél évente,akkor a régit azt el is kell tudni adni jó áron. Ez igaz a közép kategóriájú VGA-kra is. Ha pedig mindent Pl. 2 évente cserél le,akkor megint csak bulik rajta és több pénze megy el. Előbb utóbb úgyis az egészet le kell cserélni.

    Az én konfigom már 4 éves lesz és egyszer cseréltem benne VGA-t. FX 5200-ról 6600GT-re váltottam. Ami nagy teljesitmény növekedést hozott a játékokban. A memóriát is bővitettem idáig. 256MB-512MB-1,5 GB.
    Hát szerintem netezéshez, film nézéshez,zenéhez, és még játékokhoz is kiváló.
    Bár a legújabb játékokhoz mint a Crysis,elég gyengécske.
    De a PC az nem "csak" játékra való.
  • barret
    #58
    Eleted mindket nagy tevedeset leirtad:)
    Grat ehhez a teljesitmenyhez!
  • barret
    #57
    Egy jobb videokartya nagyobb oromkodesre sarkallna :D Ez van.A net azert eldocog...
  • Zomil
    #56
    jah költs inkább agyatlan baromságra a pénzed mert a wow olyan jó...

    w77d-el értek egyet ugyan én elözö konfigomat, 2800+ amd64, 9600xt és 1gb ram:) 4évig használtam mire ujat vettem,de rá kellett jönnöm h az se éri meg ha 5évente nagy összeget adsz ki egy gépre, ráadásul addigra a tiéd értéktelen lesz, szoval aki megteheti, évente cseréljen a gépbe 1-1 alkatrészt ujra igy nem kell szvsz sokat rákölteni a gépre, és még a érgi alkatrészt is jó áron beszámitják, ig legalább naprakész konfigja lehet az embernek, amugy az a gond,h sokan megvárják(ahogy én is tettem), h elavuljon a gépe és teljesen értéktelenné váljon
  • Emmegki
    #55
    (ja most látom az aláírásom is ez)
  • Emmegki
    #54
    Celeron 1000, 512 MB SDRAM, 9550 Radeon, 160GB vinchester (további 200GB porosodik a polcon) és tökéletesen elégedett vagyok.
  • cenobite
    #53
    Én baromi elégedett vagyok. Kb. 1 éve vettem utoljára kütyüt a gépembe. (2.6 cerka, valami 3 ghz körül zümmög - 1giga ram, gf6600 256MB) és tök jól elvagyok a 2006-os (és annál jóval régebbi) játékokkal fullban, a maiakat meg meglesem. Már ha arra érdemesek (10000-ből sajnos max. 1-2)

    Minden másra tökéletes lesz még pár évig. Bár a Spore kedvéért hajlandó leszek anyagi áldozatra is - talán.

  • tigeroo
    #52
    mondhatnám azt hogy nem irigységből írtam, de ugysem hinnétek el.
    nekem ami van gépem, az a wowra elég meg zenét hallgatni.
    ilyen-olyan grafikáért meg szerintem hülyeség gépet venni,meg nincs benne érték.
    vennél egy konzolt + plazma tévé és kész. warezolnod sem kellene, mert a dvd tok azmár túl drága a többségnek..
    parasztvakítás ez az egész játék/pc ipar.
    de ide az elégedett fogyasztók gyülnek..hajrá
  • Csuhai G
    #51
    Nem, ez a "kabalagépem". :)
    Főgépem:
    HDD: 500+160 GB-os SATA2-es SAMSUNG
    VGA: Inno3D 8800 GTS 320 MB
    CPU: Intel Core 2 Quad Q6600
    RAM: 2x1 GB Kingmax DDR2 800MHz
    Megvagyok vele elégedve, remélem ez így is lesz még legalább 1 évig. :)
  • Apus
    #50
    szériafüggő lehet, nekem is ez van 1 éve, és semmi baja nincs.