55
  • fade2black
    #55
    Akkor ajánlom a blogját.
    http://nyilasi.tozsdeforum.hu/

    Neked úgyérzem különösen tetszeni fog. :)

    elküldöm priviben is ide már nagyon énse nézek vissza.
  • BlackRose
    #54
    Nyilas Attilárol most halottam először.
  • Epikurosz
    #53
    A koppintás az ember alapvető tulajdonsága.
    Már a majmoknál is megvan az utánzás képesége, sőt, a papagájoknál is.
    Akkor meg minek adjátok a meglepettet?

    Ami érdekes: Kína egészen nem is tudom, talán az 1700-as évekig hétpecsétes titokként őrizte a selyemgyártás titkát. Inkább megöltek, de akkor sem tudtad tőlük elcsenni a technológiát.

    Akkor most mit akarnak ezek a ferdeszemű disznók?
    Hej, az anyukat, hogy felhúztam magam!
  • chuky123
    #52
    Valahol olvastam hogy amit a németek épitettek maglev vasutat kinába azt se
    bövithetik mert a kinaiak "lelesik" a technologiát és sajátmaguk épitik tovább.
    Illetve vettek valamien új modern utasszálitó repülőgépet a tipusát nem tudom,talán vmien boing gép.
    de állitolag darabokra szedték hogy letudják másolni és saját saját maguk tudják legyártani olcsóbban.
    Érdekes egy ország az biztos.
  • fade2black
    #51
    Ha jól emlékszem a sajtó és szólás szabadságrol bezélgettünk nem arrol, hogy "mire" nem hívta fel a figyelmünket. Elhiszem mindenkiröl tudsz mondani 100dolgot amire nem hívta fel a figyelmünket.... Grat! Énis!

    btw ezt “the Iraq war is largely about oil.” tudod ki mondta? Könnyen rátalálsz neten....

    csak nem mégegy nagy megbecsülésnek örvendő ember? hiha és mindha még vmi köze is lenne a FEDhez.

    Egyébként szép, hogy idekevered a pl. subprime válságot ha 2percet keresgéléssel töltesz akkor nemkevés elemzést, riportot fogsz találsz ami akár már évek óta károgja, hogy ebböl baj lehet.

    ja szvsz olvass kicsit kevesebb Nyilas Atillát és tényleg nagyon tetszik ahogy gazdasági gyorstalaplót akarsz nekem tartani de kösz elvagyok enélkül is. Egyébként pedig amiröl beszélünk az az, hogy pöppet más kategória a sajtó/szólás szabadság kínában mint a világ "NY"i részén. Ja ezsem tökéletes de pöppet más kategória...
  • BlackRose
    #50
    Mikor hallotad, hogy Soros György érdemes kritikákat mond valamiről ami komolyan befolyásolja az emberek életét és méghozzá negatívan (de akár pozitívan is és neki van valami ellenérve), pl. mikor beszélt konkrét mehanizmusok megszüntetése árdekében vagy módosításokról, mikor szólt valamit egy olyan alkotmányellenes szervezet ellen mint az IRS vagy mikor beszélt (pénzügyi szakember létére ezt nagyon komolyan vennék tőlle) a FED-ről és a jelenlegi pénzügyi problémákról. Hanem megjelenik és elkezd néhány embert kritizálni, pedig a lényeg nem az emberekben van hanem a rendszer hiányoságaiban, ugyanis ha az rendben lenne akkor Bush nem sokat tudna ártani a világnak. Az emberek kritizálása soha nem volt komoly dolog, összehasonlítani Bush-t a Nazikkal soha nem volt komoly dolog. Szóval amikor azt fogom látni, hogy Soros valami értelmeset mond és olyan dolgokat illet kritikával és értelmes magyarázattal amelyek működése nem jó, nem erkölcsi és ártalmas, de imiről az emberek azt hiszik, hogy nagyon OK akkor elhiszem, hogy értelmes szavak hazgzottak el egy komoly ember szájából. Azt, hogy Bush nem jó azt mindenki látja akinek 3 agysejt működik a fejében, nincs szükség Soros dumáira, de komoly szakember létére nem ártana, ha olyan dolgokat "leplezne le" az emberek előtt ami nem annyira egyértelmű, mint pl. a pénzügyi és hitel-rendszer hiányoságait, stb. amelyeken ő jól gazdagodik, az emberek többsége pedig elveszíti a gatyáját is (mint a jelenlegi subprime krizis közepén
    ). Soros kb. egy éve azt mondta eladja dollártartalékait mert a dollár értéke esni fog, Bush politikája miatt. Nincs Bush politikájának semmi köze ehhez, bár nem nagy mértékben, a dollár azért esik mert fiat pénz, és mert az USA többet fogyaszt mint amennyit termel és ez volt a helyzet már vagy 50 éve, persze minden rendszer egy ideig működik, de eljön az idő amikor az adósság már akkora, hogy nem lehet kezelni, ha még háborút is teszünk mellé akkor még gyorsabban érkezünk a szakadékba, de az nélkül is ott lennénk, csak lehet, hogy nem 2008-ban hanem mondjuk 2012-ben... na mikor mondja ezt el Soros György de úgy komolyan. Mikor mondja el, hogy marhaság amit a jelenlegi közgazdászok dumálnak, hogy a Californiai tüzek jót tesznek a gazdaságban... mert ekkora őrültséget nehéz elképzelni szakemberek szájából, ha már ez jó a gazdaságnak akkor miért várunka természetes katasztrófákra, egy kis gyufa, tűzoltókat elküldjük pihenésre és máris gazdasági paradicsom lesz az elkövetkező években. Szőrnyű, hogy milyen hülye embereket lehet közgazdász szakembereknek keresztelni és az embereknek egyenesen hazudni felelőség nélkül, pedig ezért a tűzért is a politika a felelős.
  • fade2black
    #49
    A németeknek van jelenleg pl az egyik hanem legfejlettebb tüzérségük és tengeralatjárójuk a világon.

    egy cikk amiben még a régi 209 sejtet vmit a képességeiröl:
    http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/lecket_adott_egy_del-afrikai_tengeralattjaro/
  • fade2black
    #48
    "este a legnézetebb időben pl. néhány komoly szakembert hív meg, és kérdez meg, hogy mit is gondolnak a jelenlegi helyzetről, és nem kell itt Bush-t köpködni, pl. ha látni fogom mondjuk George Reisman-t (elismert közgazdász profeszor egy híres magánegyetemről), hogy meghívják, hogy mondja el a véleményét a FED..."

    Erre hozok egy úgyérzem nagyon komoly szekembert erre a reakciód:"Haha ha Soros György lennék akkor én is mernék mindent mondani."

    Erre mondják ugye hogy: Ennyi vagy.?
  • Epikurosz
    #47
    Annyira azért nem triviális ez.

    Ciánt, arzént sem lehet kereskedelmi forgalomban csak úgy kapni. Vagy: lőfegyvert stb.
    Szóval, az állam kontrollja nem felszámolható teljesen.
  • BlackRose
    #46
    Egyetértenék veled, de szerintem a drogokat nem lehet legalizálni először is semmi erkölcsi alapja sincs a tiltásának. De most tiszta utilitárianista szemszögből, semmit sem értek el vele, azon kívül, hogy mafiát teremtettek akik agyonra gazdagodtak. Még nem voltak a drogok betíltva nem is tudták az emberek mi is az, olyan kevés százalék használta, hogy elenyésző volt, és nem is volt érdemes termelni mert értéktelen gaz volt. Szóval a drogok "legalizálását" nem Soros találta ki, ez még benne maradt a régi időkből amikor még klaszikus liberális eszméket prédikált (persze soha nem volt 100% az). Az a filozófia mi szerint az államnak semmi joga tiltani (rabláson és gyilkoláson kívöl semmit), a klasszikus liberalista - libertárián eszme és semmi köze a drogokhoz, erkölcsi alapú, mi szerint mindenki rendelkezik saját magával és ha önkéntesen ártalmas dolgot vállal az csak az ő dolga. Persze ugyanez az eszme nem ismer állami kötelező biztosítást sem, úgyhogy ha magának árt nem fizeti senki más helyette a kárt.

    Különben a Bagoly mondja verébnek-kel tökéletesen egyetértek. :) És végül drogot soha nem használtam, nem dohányzok és részeg kb. egyszer voltam 20 évvel ezelőtt :) de ha valakinek az kell akkor az legyen az ő dolga, felnött ember álljon a saját lábán.
  • Epikurosz
    #45
    "Soros compares Bush to Nazis and communists" ?

    Bagoly modja a verébnek...

    Nekem olyan ne beszéljen, aki legalizálná a könnyű drogokat. A nyílt társadalmat pedig Izraelben reklámozza, ne másutt.
  • Epikurosz
    #44
    Én is mindig töprengtem, hogy mi a fene az lsass.exe? amúgy Visztában már nincs?
    Meg olyanokat is hallottam, hogy a webkamerával titokban megfigyelhetnek. Én emiatt le szoktam takarni :-)

    A témára:
    A japánok az első vgh. előtt tömegével kémkedtek Németországban.

    Ezt csinálják most a kínaiak is.

    Amúgy, ha mindenki olyan okos stb. akkor miért kell még mindig az európaiaktól kémkedni?

    A másik:
    Az aradi hakkert, aki betört a Pentaagonba elkapták, börtönbe csukták, mert a román állam együttműködött.
    A kínaiak elég kevéssé együttműködők, engem már csapott be kínai cég, és nem sikerült semmit elérnem ellene. Igaz, csak kis összegről volt szó, kb. 400 dollárról.

    Szóval, az nem müxik, hogy Kína részesülni akar a Nyugat eredményeiből, de nem nyújt cserében semmit.
    Az Interpol, a jogvédelem, szabadalom védelem ha ott nem müxik, akkor köszönjük szépen, a gagyi temékeiket se akarják ránk sózni.

    Poén: Van egy digitális fali órám, a márkaneve: Cadio.
  • BlackRose
    #43
    Haha ha Soros György lennék akkor én is mernék mindent mondani. Különben Soros nem sokban különbözik, ő is a korporatizmus híve, az open society alapelvétől egy pici elfordult, a szabad piac ellen beszélt, szóval minden pontban megegyezik Bush filozofiájával kivéve egyben, még Bush az USA-t látja a világ élén addig Soros inkább nemzetközi szervben látja a hatalmat, pl. ENSZ, stb. Na de mindegy olvastam Soros könyveit, de nem ez a lényeg, a lényeg az, ha néhány milliárd vagyonod van akkor nem te félsz hanem tőlled félnek. Különben gondold csak el, hogy Bushnak ártott e a moveon.org, és a hasonló dolgok amelyeket Soros pénzelt (részben), vagy akár Moore dokumentum filmjei vagy éppen az ellenkezőjét érték el. Nem látok semmi különbséget jobb és bal oldal között, mind a kettő etatista és kollektivista ideológiában fürdik. Individualista álláspontot szeretnék látni a médiában, nem a mr. puppy-t és a mr. marionette-t, hanem valakit aki az igazat mondja és nem pedig ugyanazt a szart csak másik szögből.
  • fade2black
    #42
    Soros György akinek a szavára WB után talán a legtöbbet adnak és tőzsdés körökben csak úgy hívnak, hogy "Aki térdre kényszerítette Angliát" elég komoly neked? Meghívják műsorokban ahol elmondhatja és el is mondja a véleményét? Könyvet is írt amit ki is adott amerikában és a fél világban? (PL MOon is?) Amiben leírja, indokolva, hogy Bush és a neokonzervatívok USAnak csak ártanak?

    Ajánlom egyébként keress rá a "soros bush" szavakra pl youtuben, elmondom neked mi az első találat címe:
    "Soros compares Bush to Nazis and communists"

    Mondjak más nagy neveket is?
    No akkor ennyit a csak humoristák yaddayaddadrol...
  • BlackRose
    #41
    Komédia vagyis kritika gúnyolásal, viccelődésel nem éppen az igazi módszer, és az emberek inkább szórakoznak vele mint, hogy komolyan gondolkodnának a dolgokon. Szólj majd amikor a CNN, Fox, NBC, stb. este a legnézetebb időben pl. néhány komoly szakembert hív meg, és kérdez meg, hogy mit is gondolnak a jelenlegi helyzetről, és nem kell itt Bush-t köpködni, pl. ha látni fogom mondjuk George Reisman-t (elismert közgazdász profeszor egy híres magánegyetemről), hogy meghívják, hogy mondja el a véleményét a FED-ről (semmi köpködés, gúnyolódás nélkül, csak a véleményét értelmes magyarázattal alátámasztva). Nem tudom, de a szólásszabadság is egy megtévesztő szó, ha szabadság van akkor nincs szükség előszavakra, mert a szabadság az mindent magába foglal. Nem fejeltettem én el a kommunizmust, mert fél életemet abban éltem le, da azt is tudom, hogy a kommunizmus "megszünése" (azt hiszem, hogy kommunizmus ilyen erős még soha nem volt, csak ne a szovjet kommunizmus, hanem inkább a Fábián és hasonló kommunizmus virágkorát éljük, persze megszórva egy kis neoliberális - korpororatizmusal amit pofátlanul szabadpiac kapitalizmusnak mernek nevezni, pedig talán intervencionalista kollektivizmus lenne az igazi neve) nem jelenti a szabadság megérkezését. Ha egyetértesz Giuliani kijelentésével, miszerint "Freedom is about authority." akkor neked szabadság van, de ha inkább Locke, Jefferson, Mises, Rothbard, Spooner, stb. szabadságfelfogását fogadod el, akkor a szabadságtól sajnos nagyon messze vagyunk, de ami még nagyobb baj, jelenleg nem is közeledünk hanem távolodunk méghozzá napról napra nagyobb sebeséggel.
  • fade2black
    #40
    egyébként talán ez is idevág:
    http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/katonai_szenzorokat_probaltak_kicsempeszni_az_usa_bol/
  • fade2black
    #39
    nemhinném, hogy a kínai minőség alatt jó minőséget értett. Legalábbis felénk a kínai minőség a szar/ótvar szar minőség szinonimája. Nomeg a 0csillagos töréstesztü kocsiké. Tudom ezcsak "hazugság" amit a NYi elnyomott sajtó etet meg velem.
  • fade2black
    #38
    "Szabad vélemény-nyilvánítás csak a papíron van, a realitásba csak akkor nyilváníthatsz szabadon véleményt ha nincs veszíteni valód, más esetben ha valakit aki a hatalom közelében van érint a véleményed, biztos vagyok benne, hogy elég komoly következményekre számíthatsz, legyen az EU, USA, vagy akár Svájc."

    Nézd meg pl a Busht kritizáló videok tömkelegét. Vagy a jelenlegigi IRAQ miatti kritikák tömkelegét. Colbert név mond neked vmit? Nemhogy észérvekkel kritizál hanem gúnyol röhelyessé teszi nemcsak Busht hanem azt aki épp elé kerül. Olyan worluk fajta.

    Igen ez a NYat. És próbáld meg megtenni ezt Kínában mint Kínai humorista. 20év kötelet kapsz az első próbálozásodnál.

    Igen ez a szabadság. Amiben 17éve élünk. De már elfelejtettük, hogy milyen kommunizmusban élni.
  • BlackRose
    #37
    ... China's Economy Expands 11.5% ... mit gondoltok mennyi kell nekik, hogy az EU-ban átlagos 1-2% ávi növekedés mellett... bekövetkezzen Steve Ballmer mondása miszerint...

    "A 3-year-old playing basketball with the 12-year-old, and you know what? You're growing up quick, you're getting better every day, and you've got all the potential in the world. If it takes you until you're six, seven, eight, nine, 10—but you're gonna dunk, and you're gonna dunk every other guy some day"

    ...szerintem ez az ami nem tetszik a nyugatnak ezért kell a kínaiakat diszkreditálni.
  • gkalcso
    #36
    Van az xp-ben egy lsass.exe ami export verzió. Talán ennek is van köze a kémkedésekhez?
  • BlackRose
    #35
    Ja kimaradt a lényeg ...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chang%27e_1
  • BlackRose
    #34
    Ez után a németeknek kellene kémkedniük. Ennyit a kínai lemaradásról (ami technikai vívmányokat illeti).
  • angol
    #33
    vaze komoly kínaiak, van kínai ferrari, több millás mark levinsom hájend 300e-t persze kínai neve van, de a minőség természetesen kínai, remek ország,
  • haxoror
    #32
    Mondtam hogy mondtad hogy ez rendben van?

    Minek a megoldása nem rejlik abban, hogy ez legyen a norma?
    (erre ne válaszolj!!! )
  • BlackRose
    #31
    És mikor mondtam, hogy ez rendben van? Ami azt illeti még roszabb történt ott, mert nem csak vádolt az USA kormánya hanem háborút is indított (méghozzá alkotmány ellenes háborút). Ezt már sajnos visszacsinálni nem lehet, de azért nem hinném, hogy a megoldás abban rejlik, hogy ez legyen a norma.
  • haxoror
    #30
    "Ha nem tudsz bizonyítani akkor pofa be. Mit szolsz, hozzá nem tudom bizonyítani, hogy Pista volt a gyilkos, de mindenfelé kijelentem, hogy igen ő volt az. Persze a mai szenzacionalista "újságírás" ezt már elég sokszor megtette, de azért egy állami hivatalos forrás ha idáig viszi a dolgot akkor már nem tudom mit gondoljak."

    Úgy ledöbbensz rajta mintha példa nélküli lenne az eset, Irakot hamis bizonyítékok alapján megtámadta az USA, pontosan az történt ott is amit leírtál
  • Amergin
    #29
    Jól teccik mondani! A kollaboráns álellenzék cselédsajtója lényegét tekintve nem sokban különbözik a drága szoc-lib cselédsajtótól (pártkelte, néphazugság stb...)
    Szabadon választják meg az újságírók hogy kinek fekszenek le és farolnak be
    Éljen a "független" média és a "sajtószabadság"!
  • Amergin
    #28
    Hát igen, ez megint egy (kényszeredett) LOL:
    Itt vannak a tömegpusztító fegyverek!!!
  • BlackRose
    #27
    Már hogyne tudnám, csak nem értem miért dobsz meg ezzel? Nem emlékszem, hogy védtem volna az USA kormányt.
  • Vorpal
    #26
    Szabadon választhatod meg kinek a kezét nyaldosod azt nevezik szabad sajtónak.
    Igy a válasz igen - szabad sajtó van.
    Le lehet irni szennyet le lehet irni butaságot,
    és ami a legjobb, lehet demagógnak is lenni - pedig ez igazán
    nagy szemétség ha úgy belegondolsz (zsirTV)
  • haxoror
    #25
    Azt ugye tudod hogy Irakot a nemlétező! tömegpusztító fegyverei miatt rohanták le?
    Persze azt azért el kell ismernünk hogy volt bizonyíték, csak éppen hamis.

    Pista volt a gyilkos! klasszikus esete szal kezdhetsz "nem is tudom mit gondolni"
  • Amergin
    #24
    Magyarországon szabad sajtó van?
    Ez vicc ugye? Bár nem hiszem, annak gyenge...
    A sajtó itt is azok a cselédje akik fizetik őket. Azt a kezet nyalogatják amelyik enni ad nekik és ezzel semmi bajom nincs mert az ember csak ember. Minden újságíró aki ma magyarországon kiadott lapoknál dolgozik és onnan fizetést kap az hazudik, csúsztat és manipulál + vannak tabutémák amiről nem írhatnak. (Szerintem)
  • BlackRose
    #23
    Különben ha tudod, hol van szabad "véleménynyilvánitás kora", mond el, mert szeretnék oda menni... én még nem találkoztam vele. Szabad vélemény-nyilvánítás csak a papíron van, a realitásba csak akkor nyilváníthatsz szabadon véleményt ha nincs veszíteni valód, más esetben ha valakit aki a hatalom közelében van érint a véleményed, biztos vagyok benne, hogy elég komoly következményekre számíthatsz, legyen az EU, USA, vagy akár Svájc. Persze abban igazad van, hogy Kínában bevágnak a börtönbe, de attól még nem nevezném szabad vélemény-nyilvánitásnak azt ami nyugaton van. Ha te annak nevezed, akkor nagyon csekély ellépzelésed van a szabadságról. (Mit szolsz ehhez, azt mondod egy csajnak, hogy szép a cicid... és már indul is a SH per :) pedig nem bántottad, csak szabadon elmondtad neki a véleményed :) és ez nem érint senkit aki politikai hatalommal rendelkezik, olyan esetet jobb ha nem is probálsz ki.
  • BlackRose
    #22
    Nem neked mondtam "pofa be" hanem általában, ha nincs bizonyítékunk akkor nem illő vádaskodni és erkölcsileg is elfogadhatatlan. Különben ha olvasnád a hozzászólásaimat, tudnád, hogy klasszikus liberális (Locke, Jefferson féle) szabadságszerető ember vagyok és a szólásszabadságot minden áron védem. De a szólásszabadságba nem tartozik bele valakinek a lejáratása, ha van bizonyíték és b
    űnös akkor fizesse a kárt, ha nincs bizonyíték akkor nem bűnös és nincs tovább. A "pofa be" erre vonatkozott, sajnálom, hogy másképp értetted.
  • fade2black
    #21
    Arrol beszélgetek ott és amikor csak akarok. Ha nemtetszik javaslom takarod innen és nemkell nézned....

    Anno az átkosban volt kuss. Meg Kínában van kuss. Ha nemtetszik a szabad véleménynyilvánítás kora igen: javaslom takarodj oda. Ott aztán szigorúan cenzurázott sajtót a sajtóban hazugságok tömkelegét olvashatod, esetleg majd írják a szomszédok a jelentést rólad és teis a szomszédokrol különben pl nincs ez/az/amaz.
  • BlackRose
    #20
    Csak gondolod, a nagyvárosaik lelépték már sok mindenben az európai városokat, egyetlen dolog amiben messze lamaradnak az a bürokrácia és az árak (abszolút értéke), de ne felejtsd el, hogy 100 EUR vásárlóereje Kínában több mint 500 EUR vásárlóereje az EU-ban és ez nem vicc.
  • Aviak
    #19
    Brutálisabb nagyhatalom ,de ha kenyértörésre kerülne a sor, akkor nem biztos, hogy ők lennének a nagyobb kutya.
    Főleg, mert hiába fejlődnek, még mindig a bányászbéka segge alatt vannak.
    Ráadásul, mivel ez nem egy nyílt támadás, akkor nyugodtan oda lehet lépni, mindenki letagadja és boldogan élnek.
  • BlackRose
    #18
    Ha nem tudsz bizonyítani akkor pofa be. Mit szolsz, hozzá nem tudom bizonyítani, hogy Pista volt a gyilkos, de mindenfelé kijelentem, hogy igen ő volt az. Persze a mai szenzacionalista "újságírás" ezt már elég sokszor megtette, de azért egy állami hivatalos forrás ha idáig viszi a dolgot akkor már nem tudom mit gondoljak. Próbáld meg fenyegetni Bush-t a neten a lehető legjobb hacker támogatásával, fogadok, hogy az NSA kopogtat majd nállad (SWAT kiséretével) néhány órán belül. :)
  • BlackRose
    #17
    OK, de a kérdés marad: Mi a cél, mit akarnak elérni?
  • rigidus
    #16
    > Ha ezt szabadon lehet csinálni, akkor mért nem ütnek visza a németek, amíg az uttolsó villanykörte is ki nem alszik Kínában?

    A tortenelem evezredek alatt mar szamtalanszor megadta a valaszt erre a kerdesre. Vannak akik tanultak belole, vannaka akik nem. Ha utnek es visszautsz, akkor szamithatsz ra, hogy nagyobb erovel allnak bosszut. Majd te is bosszut alsz a bosszuert, nagyobbat utsz, aztan ok is. Egeszen addig amig a vegen egyszer csak az erosebb kutya baszik.

    Jut eszembe: itt Kina az erosebb kutya.