2430
-
#2270 Félni akarsz? Akkor a Silent Hill részeket ajánlom. Bár nem fps de ott lehet félni. Esetleg Clive Barker: Undying. Ez a játék inkább az akciót részesíti előnyben. Almalé meg a többi paranormális dolog csak egy kis fícsör a játékban, hogy elszakadjon a gémerek által már agyonnyüstölt hasonszőrű akciójátékoktól. Ha ez nem lenne benne, nem hozott volna a Fear semmi újat.
-
#2269 Igazad van, megpróbálom slomo nélkül is, hátha. Egyébként ez a hatalmas mellényúlás a második résszel valószinűleg annak köszönhető, hogy az első rész level designere lett végül a lead designer a Project Origin-nél, az a szőrös hosszú hajú forma, aki a Fear DVD-n is ott volt, amikor az audiokommentárt vették fel az első részhez. Valszeg ez volt az első játéka lead designerként. -
#2268 egyetértek, azzal a különbséggel, hogy a fear-hangulat nekem megvolt. különösen az iskolában volt egy jó kis fosatós rész...
bár nehéz fokozaton toltam és így sem volt túl nehéz, azért az ellenfelek AI-ja egyáltalán nem vészes. szerintem egyszerűen nem tudnak kibontakozni, ha egyszer már elkezded őket slow motionben aprítani.
próbálj úgy túljutni egy csapaton, hogy nem használod. azért úgy jelentősen nehezebb lesz. -
#2267 Valószínűleg nem jó változatot "szereztél" be.
Sem a Project Origin (DIE release), sem a Reborn (SKIDROW release) nem kér telepítőkulcsot. -
csab76 #2266 Sziasztok !!!
tudna valaki a F.E.A.R.2-höz telepitö kulcsot
Köszi!!! -
#2265 Nem akarok senkit sem megsérteni, de ez a játék nálam 5/10. Single playerben legalábbis, multit nem próbáltam. A sztori unalmas, az ijesztőnek szánt jelenetek nemhogy nem ijesztőek, de nevetségesek, a fizika nulla, a vér ocsmány, és ez a vizuális megvalósitás egészére igaz. A tűz esetében figyelhető meg egyértelműen a vizuális visszalépés az előző részhez képest.
Komolyan mondom, az első F.E.A.R. ennél a játéknál sokkal szebb volt. Cserébe viszont alacsony a gépigény, és teljesen dinamikusan fut belépőszintű masinákon is.
A fegyverek hangja végre erőteljesebb lett, most már nem érzem úgy, hogy játékfegyverekkel lövöldözök, mint anno az első rész esetében.
A fedezékrendszert viszont nagyon elkúrták, a legtöbb felboritható tárgy mellkastól felfelé semmit sem véd. Bár amúgy is felesleges "fedezékbe" bújni, mivel a slomo bakapcsolása után simán darabokra szedünk bárkit pik-pak még hardon is.
A "Fear-hangulat" nekem sosem volt meg, eddig nem sikerült félnem egyik Fear-játékban sem, bár ez inkább annak tudható be, hogy nem jön be a setting. Engem igazából az AI és a tűzharcok érdekeltek volna, de mivel túlságosan könnyű a játék, ezért csináljon akármit az AI erről nincs értelme beszélni. -
#2264 ott mutatnia kell mit kell nyomj, hogy átguggolhass -
kuala #2263 Ahol a csaj áll,a rácsos kapu elött? A kapu alja ki van szakadva,de hiába guggolok le,nem férek át a hasadékon. -
#2262 Menj át a rács alatt, van ott egy lyuk... -
kuala #2261 Szevasztok. Megint elakadtam. Van egy feladat. Objective added: Retrieve Keegan. Ez egy vonat vagy metróaluljáró. Keegan örmester leblokkol,a csaj megáll egy rácsos ajtónál. Mi itt a feladat? -
#2260 Vista sp2-tő hol marad? Elvileg jobb mint az Sp1 innentől fogva meg veri akkor a win7 et? :) -
#2259 feltételezem h az átlag fps-re gondolt -
strebacom #2258 Ezt miből látod???, Merta min.... még mindig a vistán a nyeö... -
#2257 Nem golyóálló, amikor olyan világos kék burok veszi körül tölti az energiáját.
És igen, sok golyót bele, közben meg jól helyezkedni a pályán. -
kuala #2256 Az zavart nagyon,hogy az a vacak golyóálló. Mikor rálöttem,valami pajzsot aktivált mindig. Tehát akkor nem kell sajnálni rá az ólmot. -
kuala #2255 Nagyon szépen köszi! Kipróbálom. -
#2254 Ezek szerint Win 7-en a legjobb.
-
hiper KOCKA #2253 Hogy dr. Boll készítene ebből filmt? Jó ötlet. Rég voltam kabaréban. :D Még szerepet is vállalhatna benne, mondjuk ő takarítaná az undormányok celláit. Mikor viszont új biztonsági főnök kerülne a részleg fölé, azt hinné hogy ő is egy undormány és a többi közé zárná. Azok meg széttépnék.
Ezzel kezdődhetne mondjuk az első 5 perc... -
#2252 Ha Uwe úr készítene belőle filmet már tudjuk mi lenne belőle.
Muszájnak muszáj volt az biztos lerombolt várost csinálni.Bár nem biztos, hogy ilyen apokaliptikus irányba kellett volna elvinni a játék sztoriját és akkor az ép/csendes városban lehetett volna még gyalogolni...
-
#2251 Gránát + géppityu + bujkálás ahol csak lehet + lassítás. -
#2250 Igen, teljesen más hangja volt a replika katonáknak mikor összeestek, olyan jó fémes, fegyver ejtésnek is volt hangja, szóval mindennek jól meg volt a helye.Másképp is néztek ki.
Kár volt rajtuk változtatni, egyrészt illúzióromboló, másrészt olyan semmilyenek/jellegtelenek lettek... -
#2249 Nincs ott semmi nehézség. Addig lődd míg el nem romlik. Ennyi. Esetleg ha van raksid akkor abból pár darab elég neki. A csapokat meg mindet csavard el és ellenőrizd az egész helyszínt nehogy kimaradjon egy, mert akkor nem fog menni a lift. -
kuala #2248 2242es hsz-ra tudna valaki egy helpet? -
#2247 Én két helyen ijedtem meg kicsit jobban. Egyik mikor az undormányok cellái mellett mentem végig... ahogy a földön csúsztak másztak, iszonyat volt.
És még rá is tettek egy lappáttal, mikor a falra is felmásztak. Az volt a legtrébb az egészben, hogy alig lehetett eltalálni őket és csak kevés munícióm volt, mivel előzőleg bő mellénnyel osztogattam az ólmot a replika katonáknak.
De rájöttem ha leguggolok és shotival durmolom őket arcba mikor közel érnek, az a leghatásosabb.
Másik alkalom mikor a Wade általános iskolában a gyorsan villódzó fények között kellett végigmennem egy szakaszon, és a lámpát sem lehetett használni.
-
#2246 Igen, a 2. részben egy pillanatig sem rettegtem, talán néhol egy csöppet megijedtem, de ennyi a max paraszint.:) -
#2245 Akkor mi lenne, ha valami okos producer filmet csinálna belőle? Ha már a 2. rész sem érte el az első szintjét...
Sztem az valami nagyon gagyi lenne. Igen, a para valahogy hiányzik, ami kicsit ellaposodottá teszi a játékot. Dehát egy hatalmas irodaépületben megint csak nem kolbászolhatunk, ezért nyilván úgy gondolták, jobb ha kicsit változatosabbá teszik a helyszíneket.
A szétrombolt város meg muszáj volt, hiszen az első rész végén felrobbant Auburn, tehát a külső területeket csak romhalmazzal lehetett feltölteni. -
#2244 én meg venném! úgy is jó lenne ha csak egy kódot adnak és azt regisztrálnám be! ha megveszem dobozos verzióba a játékot akkor be kell regisztrálnom steam-be ?
qwerty-nek igaza van bár e teljessel nem játszottam csak demoval.más a hangulata a réginek jobb volt meg a replika katonáknak sokkal jobb parásabb volt a régi "hangjuk". -
#2243 Dobozosan baromság lenne ezt kiadni nálunk, kutya se venné meg, de ők tudják. :D -
kuala #2242 Üdv. Van egy rész,ahol egy csarnokban elökerül egy robotféle,két géppuskával a karjai helyén. Golyóálló a szemétláda. Mit kell itt csinálni,hogy megszabaduljak töle? A csapokat /vagy miféléket/ már elcsavartam. Van még vmi teherlift szerüség is ott. Thx elöre is. -
#2241 Nincs rá szükség.
Most már egyértelműen tudom, hogy létezik hozzá hivatalos magyarítás.
szeszmester nicknevű "kollégánk" szólt, hogy ő fordította le a CD Projekt számára Reborn-t, tehát külön újra már nem fogja lefordítani még valaki - én se...
Azonban számára is furcsa, hogy a steam-en magyarnak jelzett játék mégsem magyar, de az már nem az ő asztala. A kész munkát leadta a CDProjektnek, de azok meg ki tudja, mikor kezdenek vele valamit, mert az oldalukon a várható megjelenések között még nem szerepel a Reborn... -
#2240 mert az alap fera játékban kell kiválasztani a küldetéseknél a rebornt -
zool1981 #2239 Háhá,nekem el sem indul.Azt írja ki,hogy programfuttatási hiba. -
np #2238 Az miért van szerintetek, hogy feltelepítem a Fear 2-öt, majd ugyan abba a mappába a rebornt, majd krekkelem a skidrow crackel, de mindig csak az alap fear 2 indul el. Már nem tudom mit csináljak vele. -
#2237 Hát az nem lenne rossz :)
De ki tudja mikor jelenik meg, évekbe is telhet... -
#2236 Bízzunk egy szebb,jobb és régi fear hangulatú 3. részben! -
#2235 Ja értem, gondolom a nem túl sok szöveg miatt gyorsan össze lehetne dobni egy magyarítást. -
#2234 Mondtam, hogy írok egy hosszabb véleményt a Project Originről és a Rebornról, íme:
Kezdjem ott, hogy nagyon tetszett, de sajnos elveszett a régi hangulat, helyébe lépett egy másik, ami csakugyan jó, de nem egészen "feares", egyszerűen más íze van.
Kezdetben úgy éreztem, mintha a R6 Vegasban lennék, majd amikor kiértem a lerombolt városba a Half-Life 2-re emlékeztetett leginkább.
A játék ezúttal színesebb, élénkebb színekkel dolgoztak, sőt még nappali pályát is tettek be.A vér valami baromi rondára sikeredett, kocsonyás meg a színe se valami eredeti.
A checkpoitos rendszer itt nagyon jól van beállítva, egyébként gyorsabb/fürgébb játékra ösztönzi az embert.Kihívás nem igazán van, a játékos inkább akkor kerülhet bajba, ha nincs nála a helyszínhez megfelelő fegyver vagy töltény nélkül maradt.Ebben az esetben alakulhatnak ki kínos jelenetek.
A HUD borzasztó rossz, egyszerűen kritikán aluli, a menü stílusának sincs semmi köze a régiekhez, pedig alap dolog lett volna valami hasonlót alkotni.
A sztori tetszett.Megijedni már nem nagyon tudok sajnos.
Néha rossz hangokkal operálnak, amikor például megjelenik Alma, inkább idegesítő, mint félelmetes hangja van.Zene tökéletes, azért jó volt, hogy megjelent néhány régi dallam.
Van mikor unalomba is fullad, de sokszor fel tudják dobni a játékot.
A Reborn DLC-ről kb. ugyanaz a véleményem, csak egy kicsit unalmasabb az alapnál.Rövid is.És az utolsó robot elleni harc azért idegesítő volt.
Negatívumok:
-régi F.E.A.R. stílusjegyek hiányoznak
-régi F.E.A.R. hangulat hiánya
-a replika katonák másképp néznek ki
-HUD (pff. sztem rettenetes)
-checkpoit rendszer (nem akadályozott, csak megváltoztatta a játéktempót)
-már nem igazán félelmetes (csak pár helyen)
-kevésbé sötét/komor
-rövid és eléggé gyenge (DLC)
-1-2 idegesítő vagy unalmas rész
Pozitívumok:
-jó hangulat (posztapokaliptikus)
-izgalmas játékmenet
-igazán kiváló optimalizálás, baromi gyors töltés
-szép grafika
-aktív látomások
-harcok, csaták
-tisztességes játékidő (alapjáték)
-alapban benne van a magyar nyelv
-fegyók nagyjából rendben, de semmi különleges
-hangok, zene
-megfelelő játéklezásárások (alapjáték + DLC), bár még maradt rejtély
Értékelés: Project Origin => 89% , Reborn => 66%
Valószínű év FPS-e lesz nálam... -
#2233 Ja, amúgy ha mégsem lenne hivatalosan magyar "változat" a Reborn-ból, akkor sincs veszve minden.
A magyarítás mégis megoldható (ha nem jelenne meg a magyar):
-
#2232 Kicsit bővebben:
Én raktam be a képet a SKIDROW release-ben található egyik konténerfájl tartalmáról, hogy ottvan a magyar nyelv is.
Azóta kiderült, hogy a Reborn szövegei egy másik konténerfájlban vannak, de az abban lévő "hungarian" mappában található szövegfájl félig magyar, félig angol. Gyakorlatilag, ami a Reborn-hoz tartozik, sajnos mind angol.
Tehát Grebber ezért írta, hogy nem magyar (mármint a SKIDROW release mégsem tartalmazza a magyar nyelvet).
Majd még ellenőrizni kellene, hogy a CPY release-ben mi a helyzet... -
#2231 Nem mivel az nem magyar!