20
  • Su0my
    #20
    vagy mert így érted meg, mit akarok mondani?
  • danithe
    #19
    Firefox forever =)
  • BlackRose
    #18
    Korporatizmus, a kapitalizmushoz semmi köze, csak persze annak nevezik, vagy tudatlanságból vagy mert megtéveszteni akarják az embereket.
  • sh4d0w808
    #17
    Sanszosan nem adja/adta ki, az EU ezért is vágta meg alaposan. Mellesleg BlackRose fejlesztői felvetése pontosan az IE ellen szól, csak ezt kifelejtette belőle; az IE az a böngésző, ami magasról tesz a w3c által elfogadott szabványokra, ami elvezet a monopóliumhoz. A fejlesztők ugyanis két dolgot tehetnek: vagy a főoldalon kikötik, hogy IE-vel nem nézhető az oldal (erre már volt példa), vagy a túl sok meló miatt felhagy a többi böngészőre fejlesztéssel és a piaci részesedés nagysága miatt csak IE-re dolgozik. Igenis, a MS-ot felügyelni kell, hogy ne játszhassa el minden területen ugyanazt, amit a böngészőháború idején. Szerencsére a MS egyenlőre operációs rendszer szinten nem nagyon ért a biztonsághoz, de már most kikezdte az IT biztonsági cégek piacát az ócska, semmire nem jó tűzfalával, mert a MRT-lal, illetve a OneCare-rel...
  • axaard
    #16
    "Mond nekem, milyen kommunikációs protokolokat használ egy böngésző (legyen az akár IE, akár Firefox vagy xyz), amely nincs dokumentálva."

    Nem azt mondta, hogy nincs dokumentlva (vagyis szvsz nem erre gondolt), hanem azt, hogy nem adja ki a dokumentaciot. AMi jelentos kulonbseg... (amuyg nemt'om, h kiadja-e, vagy nem-e, nem akarok ilyen vitaba belefolyni, csak ne ertsuk felre egymast...)
  • kadar1
    #15
    "Internet Explorer fölénye továbbra is elsöprő" na ja,azért használok mozilla firefoxot és operát(nem csak én,haveri kör is).Internet Explorer-el én nem vagyok megelégedve,pedig a 7-es van fennt.akkor használom,ha muszály..
  • Su0my
    #14
    Kapitalizmus.


    Ezzel nem azt akartam mondani, hogy tudok jobbat. :(
  • strogg
    #13
    ott a pont.
  • BlackRose
    #12
    pénz=hatalom ... na látod a megoldás ebben van, ha nem lehetne pénzért hatalmat venni akkor nem lenne gond, ha ezermilliárdok is lennének egy kézben. És kitől lehet hatalmat venni? Az államtól. Miért mert egrészt van ahatalom, másrészt mert a pénz az ma nem pénz, hanem egy értéktelen dolog aminek a hatalom meghatározza az "értékét" és mindenkit kényszerít, hogy elfogadja fizetőeszkoznek. Az ami a nagy pénz koncentrációt lehetővé teszi az éppen az, hogy ez a mehanizmus által semmiért is lehet pénzt kapni és ugye van aki olyan poyicióban van, hogy sok de nagyon sok semmit tud "értékesíteni" és ezáltal sok de nagyon sok pénzhez juthat. Persze ez mindég mások kára, nem az értékteremtés miatt van, mert akkora értéket lehetetlen teremteni mint amekkora pénzhez juthat valaki.
  • Su0my
    #11
    utóirat: nagyon utálom az MS-t, firefoxot használok, ha windowsra vagyok bejelentkezve, opera suxxx...
  • Su0my
    #10
    Szerintem elég furcsa 1 dolog, ha valaki csinál 1 oprendszert, miért ne mellékelné a saját megoldását pl internetböngészőt is, hogy minél jobb kezdőtalajt jelentsen egy egyszeri júzernek az oprendszer telepítése? Pl ha nem telepítene 1 böngészőt sem, akkor hogy jutna hozzá az egyszerű felhasználó az internethez? Sosem értettem. Ezzel nem az MS-t akarom védeni, de pl APPLE Safari-t ( <3 APPLE) miért nem támadják????

    Szerintem amúgy az MSnek az lenne a legegyszerűbb megoldása, hogy oké, Winfos Vienna, neszeneked köcs*g ügyvédbagázs, olyan telepítőt csinálnak, ilyen Linuxfélét, ahol egy alap oprendszer installálása után weben keresztül (elején no böngésző, csak egy keretprogramot indít el a win telepítő) kiválasztható lenne, mit akar telepíteni a felhasználó (kis leírás, demo képek etc)..

    Anyám ügyvéd, utálom is mint a xart, de azért nem mind1ik ügyvéd az a szemétk*csög, aminek be vannak állítva. az igaz, hogy a 70%uk az és hogy az 'igazságszolgáltatás' keretein belül mocskos nagy rablások folynak, de azért van ellenpélda is. Mindenesetre ebben az esetben egyetértek a lenti hozzászólóval, nonproduktív állásokon keresztüli pénzelszívásról van szó, hogy a sok büdös képzetlen bölcsész szegény éhen ne haljon... Közgazdászokról rosszat nem szeretek mondani (még, ha BME-re is járok), nekik igen is fontos szerepük van. A MS-t meg igenis kell visszafogni és igenis kell felügyelni, de nem ilyen xar indokokkal. Szemükbe kell mondani: fiaim, 'demokrácia van', félünk tőletek, kis helyen csoportosul sok pénz, pénz=hatalom, monopolhelyzetetek van, ugyan hadd féjjünk már tőletek. Ennyi.
  • Narxis
    #9
    Teljesen egyetértek, én anno mikor kezdtem internetezni, azt se tudtam, hogy létezik más böngésző, egy haverom mutatta meg a Firefox-ot, eleinte nehezen tudtam megszokni, de ma már csak azt használom.
  • Dany007
    #8
    Hmm Szal aszondod keressek olyan kom. portokat amelyeket használ mondjuk az IE és nincs dokumentálva ?
    Hmm és mennyi gari van még a gépre ? :P ha GTS helyett GTX lenne benne, akkor jobban motiválna ;)
  • BlackRose
    #7
    Mennyire kénnyű az ilyen dumát elhitetni az emberekkel, a baj csak ott van, hogy ha fejlesztő vagy akkor tudod, hogy ennek semmi köze az igazsághoz. Mond nekem, milyen kommunikációs protokolokat használ egy böngésző (legyen az akár IE, akár Firefox vagy xyz), amely nincs dokumentálva. Ha ezt megteszed, igérem a gép az aláírásomból a tiéd :)

    A monopólhelyzet esetleg abban nyilvánúlt meg, hogy a Microsoft az IE-t a Windows hátán dobta a piacra. Na de most mond el nekem, hogyan tehette volna ezt másképpen. Egyetlen módszer az lenne, ha a Microsoft csak OS-t fejlesztene. Na most persze az kéárdés, hogy mi az amit OS-nek nevezünk, ha egy shell lehet az OS része akkor miért ne lehetne egy böngésző is? Szóval ezek nagyon szürke területek, itt se nekem, se neked, se Pistának... senkinek sincs igaza, az a baj amikor valaki kizárólagosan magához ragadja az "igazat" és ezt a nézőpontot erőszakkal lenyomja mindenkinek a torkán. Na ezt a Microsoft nem teheti mert nem tart a kezében puskát és nem működtet börtönöket sem... ha az igazi hibást keresed, akkor azt kersd akinek puska van a kezében és börtöncellákat működtet, mert csak ez kényszeríthet valakit valamire. Ha a Microsoft csinált piszkos munkát (biztos, hogy igen) akkor azt annak köszönhetjük, hogy valaki biztosította neki a feltételeket erre az adófizetők pénzén. Kígyók és cápák között csak akkor maradhatsz fenn ha te is kígyó vagy cápa vagy, ez itt a válasz a kérdésre.
  • BCS pixel
    #6
    Az IE azért uralja a böngésző piacot mert benne van az oprendszerben. Ha nem így lenne, az Internet Explorer egy soha nem használt ismeretlen 20-ad rangú böngésző lenne. Az átlag pc felhasználónak sajnos ez is bőven megfelel, hiszen számára nincs értelme mást használni ha „ez is betudja hozni a lapokat”.
    A legnagyobb gond vele, hogy nagyon sok szabvány dolgot figyelmen kívül hagy és néha erőlteti a saját hülyeségeit. Fejlesztői szempontból ez nagyon idegesítő, rengeteg plusz munkát eredményez.
  • nagylzs
    #5
    Nem az a baj hogy benne van az IE hanem hogy az IE a windows olyan részeit használta (=> kommunikációs protokolok) amiket más böngészők nem tudtak használni. Ez pedig azért van, mert a windows nem adta ki az erre vonatkozó dokumentációkat, ezzel tisztességtelen előnyhöz jutott. Kihasználta a monopóliumát. Árut kapcsolta (OS-hez bömgészőt). Ha ezt nem tette volna meg, akkor most mindenki Netscape-et és Opera-t használna. A felügyelet meghosszabbítását én személy szerint jogosnak érzem, de nem konkrétan az IE miatt. Hanem azért, mert a Microsoft szinte minden területen ilyen piszkos játékot játszik, és minden eszközt meg kell ragadni hogy ezt elkerüljük.

    Uff, én beszéltem
  • Dany007
    #4
    Én rühellem az IE-t :) De felőlem belekerülhet, úgyse fogom használni sohasem :D
  • BlackRose
    #3
    http://www.zdnet.com.au/news/software/soa/Microsoft-ecosystem-owns-42-percent-of-IT/0,130061733,339283062,00.htm?feed=rss

    Azért ez mégis elég messze van az egész piac foglmától. Különben ha az állam nem biztosítaná a monopólium mehanizmusokat (pl. szabadalmak stb.) akkor nem hiszem, hogy ennek a felére is képes lenne valaki. Úgyhogy ez az egész nem más mint színjátszás, a Microsoftnak semmi gondot nem jelentenek ezek az állami intézkedések de ugye az adófizetők pénzét ilyen dolgokra egyszerű felzabálni, azt mondjuk nekik, hogy számtalan bürokrata most a Microsoftot ellenörzi és a fogyasztók érdekét védi... közben semmi eredmény (mert nem is lehet, mégha tényleg azt akarják elérni akkor sem), viszont elképesztő nemproduktív pozíciókat betöltő személyek szép fizetéseket vágnak zsebre az adófizetők számlájáról és ugye ez kényszerített és nem pedig önkéntesen válalt dolog.
  • NEXUS6
    #2
    Nem az a gond, hogy benne van a Win-ben, hanem hogy gyakorlatilag csaka Win uralja az egész számtek piacot.
  • haxy27
    #1
    ezt nem értem? IE fölényben? Vajon miért? Ez édes kevés indok. Nekem senki sem akarja megmondani mien böngészőt használjak. Nekem megfelel az IE és igazán morcos lennék ha valameik nagyeszű kitalálná hogy ezentúl nem kerülhet az IE alapban a Windowsba.