A büntetés enyhítését kérik a fájlcserélő perben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"a büntetés mértékét az dallamok, és nem pedig a letöltések száma alapján róják ki"
???
segítsen már valaki hogy ez mit jelent ! egy Madonna számért többet kell ülni a sitten, mint egy Riki Martinért?
???
segítsen már valaki hogy ez mit jelent ! egy Madonna számért többet kell ülni a sitten, mint egy Riki Martinért?
Ki nem szarja le a Visztát?
Ez cumi.
Egyetértek Foga-val. Nem csak azért jöhetnek ki az emberhez, mert az ember hülye. Nálam is jártak, pedig soha nem DC-ztem. Internetrõl néha töltögettem le, de nem errõl a nyomról indulva jutottak el hozzám. Az egyik barátom, akivel cserélgetni szoktuk a dolgainkat (szigorúan off-line, kéz a kézbe, illetve winyó a rack-be :-) ), összerúgta a port a feleségével úgy rendesen. Elváltak (haraggal és gyûlölettel), és az asszonyka a válás után még, mintegy búcsúzóul benyomta a barátomat a rendõrségen, hogy illegális cuccai vannak / másol (soha ennél boldogabb pillanata az életben ne legyen). Kimentek haveromhoz. A gépen megtalálták a levelezésünket, és mivel több e-mailt is váltottunk, jöttek hozzám is.
Hülye vagyok, mivel több e-mailt is váltottam egy barátommal???
Hülye vagyok, mivel több e-mailt is váltottam egy barátommal???
még egy rotálás és só szórás és rendben is vagyunk <#eplus2>#eplus2>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
A RIAA-t be kell dózerolni a földbe az ügyvédeikkel együtt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jah mielõtt szólna valaki direkt írtam eredményhirdetést ( ítélet helyett ), ugyanis ez nekik csak eredmény, mivel azt se tudták mirõl döntenek. 😞
Olyan volt az egész mintha kicsi kínaiaknak próbáltam volna magyarul elmesélni a Paff a bûvös sárkányt és csak mosolyognak aztán meg hazavágnak. 😛
Olyan volt az egész mintha kicsi kínaiaknak próbáltam volna magyarul elmesélni a Paff a bûvös sárkányt és csak mosolyognak aztán meg hazavágnak. 😛
Lenne pár hozzászólásom. 😊
Nekem pont most volt a másodfokú tárgyalásom eredményhirdetése. 1év próba + 500eFt jutányosan és nem vagyok hülye mert kijöttek hozzám.
Az emberhez nem csak úgy jöhetnek ki hogy letöltenek valamit a gépérõl. Elég ha egy jóakaró névtelenül feljelent. A magyar emberek mentalitásából kiindulva erre egyre inkább számítani kell majd.
Uff ennyi!
Nekem pont most volt a másodfokú tárgyalásom eredményhirdetése. 1év próba + 500eFt jutányosan és nem vagyok hülye mert kijöttek hozzám.
Az emberhez nem csak úgy jöhetnek ki hogy letöltenek valamit a gépérõl. Elég ha egy jóakaró névtelenül feljelent. A magyar emberek mentalitásából kiindulva erre egyre inkább számítani kell majd.
Uff ennyi!
jezusom ... dcztél te már anonim proxyn keresztul vagy csak hallottad a varazsszot 'proxy' ? 😞
amugy igazad van, megerdemli h hazavagjak az eletet, az exisztenciajat. ennyire lehetetlen helyzetbe az se kerul, aki mondjuk elkovet egy fegyveres rabblast...
amugy igazad van, megerdemli h hazavagjak az eletet, az exisztenciajat. ennyire lehetetlen helyzetbe az se kerul, aki mondjuk elkovet egy fegyveres rabblast...
Forza.
Namármost ezek a saját hasznukat hajtják be... Fizikai eltulajdonitás nem történt. Nem vesztek el a boritok, kazetták, tokok, amiket a kiadó állitott elõ...
Akkor miért számolják be ezt is???????????
Kicsit olyan, mintha nem a boltban venném a dobozos tejet, hanem a termelõtõl (colás üvegben... :-) ), és ezért büntetést kellene fizetnem.
Történt károkozás, de ez az összeg irreális!
Ha betört volna egy lemezboltba, akkor sokkal kevesebbel meguszta volna.
Akkor miért számolják be ezt is???????????
Kicsit olyan, mintha nem a boltban venném a dobozos tejet, hanem a termelõtõl (colás üvegben... :-) ), és ezért büntetést kellene fizetnem.
Történt károkozás, de ez az összeg irreális!
Ha betört volna egy lemezboltba, akkor sokkal kevesebbel meguszta volna.
"Ügyvédei viszont a bíróságtól kérik a büntetés mértékének csökkentését, mégpedig azon az alapon, hogy az irreális"
"Jelenleg ugyanis esetenként - jelen ügyben zeneszámonként - 750 és 30 ezer dollár közötti"
" Szándékosság esetén ráadásul a felsõ határ egészen 300 millió dollárra ugrana."
még jó hogy itunesról kevesebb mint 1 dollárért lehet egy számot letölteni. Még ha vissza is töltötte számonként 1000 felhasználónak, ami összeségében több mint 100ezer feltöltés, akkor sem jön össze ez a 220ezeres ár... És ennek még a töredékét feltölteni is sok szerintem..
"Jelenleg ugyanis esetenként - jelen ügyben zeneszámonként - 750 és 30 ezer dollár közötti"
" Szándékosság esetén ráadásul a felsõ határ egészen 300 millió dollárra ugrana."
még jó hogy itunesról kevesebb mint 1 dollárért lehet egy számot letölteni. Még ha vissza is töltötte számonként 1000 felhasználónak, ami összeségében több mint 100ezer feltöltés, akkor sem jön össze ez a 220ezeres ár... És ennek még a töredékét feltölteni is sok szerintem..
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Egész más húrokat fogsz pengetni, ha az ASVA neki kezd kóstolgatni....
24 számért 222e dollár, az átlagosan 9250$/zene
Az usa lakossága kb 300.000.000 (2007)
Ebbõl az internetet használók száma 208.000.000 (2006)
Ha feltesszük, hogy csak minden tizedik ember használ filecserélõt, akkor azok száma~ 20.000.000
Ha mindegyikük csak 100 számot oszt meg, akkor a RIAA számítása szerint az okozott kár:
20.000.000x100x9250 azaz 18.500.000.000.000$ (tizennyolc és fél ezer milliárd dollár! (usáéknál 18,5 trillion))
Ehhez képest az USA GDP-je 2006-ban kb. 13 ezel milliárd dollár (13 trillion) volt.
Vagyis a szerintük csupán a zenék csereberélése önmagában nagyobb kárt okozott nekik, mint az USA teljes GDP-je???
Hogy is van ez?
Az usa lakossága kb 300.000.000 (2007)
Ebbõl az internetet használók száma 208.000.000 (2006)
Ha feltesszük, hogy csak minden tizedik ember használ filecserélõt, akkor azok száma~ 20.000.000
Ha mindegyikük csak 100 számot oszt meg, akkor a RIAA számítása szerint az okozott kár:
20.000.000x100x9250 azaz 18.500.000.000.000$ (tizennyolc és fél ezer milliárd dollár! (usáéknál 18,5 trillion))
Ehhez képest az USA GDP-je 2006-ban kb. 13 ezel milliárd dollár (13 trillion) volt.
Vagyis a szerintük csupán a zenék csereberélése önmagában nagyobb kárt okozott nekik, mint az USA teljes GDP-je???
Hogy is van ez?
Minden jog fenntartva!
Nem tudom, én valahogy se a riaa-t se a csajt nem sajnálom. Az elõbbit azért, mert nem kell sajnálni, van elég ügyvédjük. Az utóbbit azért, mert hülye. Legalább proxy-t használna ha már illegális dolgot csinál a szerencsétlenje. Vagy ha nem tudja hogy mennek a dolgok, akkor ne töltsön le, ha hülye hozzá megvédeni magát. Mert azt nyilván tudta, hogy illegális.
"... a fellebezést a T. bíróság elutasítja, sõt a fõügyész közbenjárására szigorításként, a pénzbüntetés mellett, a villamosszéket javasolták."
Vezetéknévrõl hallottál már? 😉
Túl bizarr, hogy éljen. Túl ritka, hogy meghaljon.
"Thomas ügyvédei" nem inkább Jammie ügyvédei? Vagy a kép nem stimmel, vagy a név!
a RIAA meg túlfeszíti a húrt!
a RIAA meg túlfeszíti a húrt!
"A védõügyvédek másik fõ érve, hogy az eljárás során mindössze azt tudták bizonyítani, hogy a RIAA emberei letöltötték a zeneszámokat Thomas gépérõl - igaz, a büntetés mértékét az dallamok, és nem pedig a letöltések száma alapján róják ki. Mindenesetre az biztos, hogy a büntetés túlzó, így kíváncsian várjuk a fejleményeket"
Az lenne a legegyszerûbb, ha valahogy kiterjesztenék a RIAA embereire is a vádat. Fizessenek õk is, mert a törvényt õk is megszegték, vagy álljanak el a vádaktól.
Tudom, túl rózsaszín az álom...
Az lenne a legegyszerûbb, ha valahogy kiterjesztenék a RIAA embereire is a vádat. Fizessenek õk is, mert a törvényt õk is megszegték, vagy álljanak el a vádaktól.
Tudom, túl rózsaszín az álom...
Csodálkozok hogy a RIAA ügyvédje és képviselõi hogyan mentek be a tárgyalásra, hogyan fértek be az ajtón, hiszen igen vastag lehet a pofájukon a bõr. Bár lehet hogy az ilyen pénzekbõl futja nekik arcbõrvastagító plasztikai sebészetre.