106
  • Mike at home
    nem a megdolgozáson van a hangsúly, hanem hogy tudsz használni egy ilyen imperialista, a világot elnyomó hatalom termékét, fejlesztéseit használni
  • syn7h37ic
    Meg hogy is van ez? Az USA az ellenségeitől megtagadná az internetet. Ki az ellenség? Mi is azok voltunk, most barátok. a 80-as években az USA afganisztánt támogatta nem hivatalosan. Pár éve őket támadta. ? Az ellenségem ellensége a barátom, vagy az ellenségem?
    1984
  • syn7h37ic
    Még néhány gondolat. A nyugat magával hozta a nyugati bűnözést, ami azért komoly dolog. Mióta megtörtént a rendszerváltás, azóta Magyarországon ugrásszerűen megnőtt a bűnözés is. Tehát nem csak pozitívumokat, hanem jó adag negatívumokat is megkaptuk. Csak, hogy az egyensúly megmaradjon.
  • syn7h37ic
    Igen. Nyugati demokráciát kaptunk a keleti helyett. De mint írtam, egyiket sem favorizálom. A mostani szabadabb, több jogod van. Jogod van éhenhalni, munkanélkülinek lenni, és természetesen jogod van dolgozni is. Ha dolgozol, megveheted azt, amit szeretnél. Már ha találsz munkát.
    A régi rendszerben is voltak ám jó dolgok. Nem volt munkanélküliség, mert muszáj volt dolgozni. fillérekbe került az üzemanyag, Építkezni is olcsóbb volt. És a baráti országokat akkor is látogathattad. És lecsuktak, munkakerülésért. És ugyanúgy elzavarták a katonákat másik országba rendet tenni, mint most a NATO idején ('68 csehszlovákia pl.)
    Hívhatjuk keleti, vagy nyugati demokráciának, a valódi ideától mindkettő nagyon távol áll.
    Visszakanyarodva a cikkhez, sajnos az USA mindent uralni akar a világon. Az uralkodás, és a demokrácia valahogy nem fér össze egymással. Demokratikus diktatúra?
  • fade2black
    Nekem semmi bajom nincs avval, hogy te ilyet megengedhetsz magadnak. Sött örülök neki. Pont mint ahogy annak is, hogy a "gonosz, kizsákmányoló NY"hoz csatlakozásunk után 17(?)évvel 10* annyi kocsit tudunk megvenni mint annak elötte. Annak meg főleg örülök :) , hogy a "gonosz, kizsákmányoló NY"hoz csatlakozásunk után 17(?)évvel egy jó "profi" fényképezőgépért nekem mérnöként csak 4hónapot kellett sporolnom míg az uugy mérnök apám 4évet sporolt anno az analog profi fgépéért.
    ja és ez "csak" 17év demokrácia meg NY, elötte hitelek miatt nem az volt nálunk mint románia/lengyeloban. Azaz jegyrendszer meg hétfőnként hús.

Hát gazdagodjunk így még 100évig, sött ha lehet örökké! Ha eközben még sokkal szabadabb is vagyok mint régen pl EUn belül akkor utazok akárhova és ott akkor vállalok munkát amikor akarok hát mégszuperebb.

Szörnyü ez a demokrácia meg a NYat.
  • syn7h37ic
    Már megbocsáss, de tudod, hogy mi az az antiszemita?
    És csak neked, káromkodásért kaptam, mert elragadtattam magamat. És megérdemeltem.
    Nem kis díszítőelemek a neved mellett határozzák meg a személyiségedet.Én pl. egy vasat sem adnék azért hogy VIP tag legyek.
  • Amergin
    Kúrvaországban -apátok nevezte találóan így- a politikának mindíg be kell farolni az aktuális világhatalom érdekeinek. Így teszünk a nagy és csodálatos demokratikus blabla, stb... amerikának, így tettünk a nagy és csodálatos CCCP-nek, így tettünk a 3. birodalomnak, a Habsburg-birodalomnak meg Erdély révén az Oszmán birodalomnak és így fogunk befarolni majd a jövőben Kínának, Indiának vagy mittudomén még kinek. Mennyire jó már nekünk! Hogy örülök én ennek! Örüljetek velem pajtások, tapsikoljatok a gyönyörtől!
    Úgyhogy én meg sokkal-sokkal több katonát küldenék Irakba hogy segítsenek "felépíteni" a szabad, független, demokratikus, blabla... Irakot, és "garantálják az irakiak biztonságát".
    A testvéri szovjet elvtársak is azért állomásoztak nálunk 40 évig, hogy ugyanezeket garantálják nekünk. Csodálatos volt
  • Totja71
    ja eltem 5 evet, es en a valosagrol beszeltem nem az almokrol, az eddigi hozzaszolasaidbol ugy tunik teged valaki vagy valami kenyszerit, hogy itt elj. akarsz rola beszelni? (mar ha engedik? :))
  • syn7h37ic
    Még valami.
    Helyesírás rulez
  • syn7h37ic
    És tudod én megdolgozom érte, nem úgy mint egyesek. Ha már másik fórumból szemezgetsz. Csak zárójelben, a T20-as laptopot már jó régóta nem gyártják, ha jobban elolvastad volna a nevem melletti konfiglistát, akkor látnád, hogy egy PIII-as. És az a noti a munkaeszközöm.
  • syn7h37ic
    Mert megérdemlem
  • wanek
    Ez merész volt tőled, mert a taknyosorrú túrósmetéltek majd téged is leszólnak.
  • GABOR16
    Átalában nem értek egyet vele, de most úgy érzem részemről waneknál a pont...
    Mindenben amiről beszélt, különösképp a demokráciát emelném ki, hogy akkor lenne jó a rendszer ha a megválasztott képviselőt nemtetszés esetén visszalehetne hívni, mint ahogy volt a 2. magyarországi demokrácia idejében a Dualizmus korában..
    Ha valaki nem tetszett visszahívhattad... Így nem több mint a Kádárbéri kommunizmus némi Amerikai "szabad" választással fűszerezve, de gyak. azvan amit a felsővezetők akarnak..
  • fade2black
    A legnagyobb pojén azért syn7h37ic. Miközben négymagos Q6600os számítógépe van + Ts IBM laptopja (T és X IBM laptopok a legelitebb legdrágább notik.)és azon filózik, hogy melyik 8800at vegye meg boltban (legdrágább/legjobb aktuális vga kari) sír itt, hogy jaj a NY/USA kirabol minket.

Igazi megalol.
  • fade2black
    Pontos számot nem találok neten csak tippet: 10.000bebukott autó hitel volt tavaly. Oké akkor vonjuk le: Tavaly 202.000autót adtak el MOon. 1988ban 20ezeret.

Bakki csak 10*többre van pénzünk mint a nagy "nyugati kirablás" elött. :)
  • Mike at home
    inkább csak trendi itthon USA-t szidni egyes körökben. meg úgy tűnik trendi posztkádáristának lenni, erős államról vizionálni, szabad piacot, kapitalizmust, multikat, globalizációt gyűlölni, közben hangosan zsicizni komcsizni
  • Mike at home
    és te mit csináltál volna? odamész: fizessék ki! hádde nem. :o
    pert indítasz?
  • fade2black
    ha kiváncsi vagy az én véleményemre én waneket anarchista zsidógyülölő skinheadnek gondolom.
    Kész elmebaj. :)
  • Mike at home
    elég megnézni a bünetőpontok okait az itt megjelent két úriembernél: mindkettő kőkemény antiszemita
    nembaj lassan majd Sodi sorsára juttok
  • Dodo55
    Nem tudom mennyit kaptunk akkor, de a minimális az lett volna, hogy a rendszerváltáskor meglévő államadósságot kifizessék.
    Mert arról ők tehetnek, ők irányították az országot előtte, még ha pár magyar emberen keresztül is, de az ő döntéseik irányították az országot.
  • Mike at home
    fel nem foghatom, hogy miért mindig az "ellenséghez" húztok
    nem vagytok európaiak? esetleg muszlimok vagytok, akik el alkarják pusztitani a kereszténységet? vagy széplelkek? észre sem veszitek, hogy saját magatok alatt vágjátok a fát

senki nem állítja hogy USA mindenben tökéletes lenne, mint ahogy kommunizmus nem létezik, tökéletes demokrácia sincs. ennyire ne legyetek maximalisták. nem létezik töékletes ember tökéletes állam.

másik a NATO tagság. Magyrország nem egy sziget. Valahová tartozni kell. Eddig megszívtuk keletet, megszívtuk a függetlenséget. Érdekes, hogy álatalatok annyira mahasztalt István is nyugat felé nyitott. Vagy akkoriban Istvánt szapultátok volna, hogy nyalja a Pápa seggét, és éljen Koppány?
  • Mike at home
    ja
    a szavak szintjén
    de amúgy ez a nagy kommunistagyűlöleted miben nyilvánul meg azon kivül hogy mondogatod? mert amúgy meglehetősen antikapitalista, neokommunista eszméket hirdetsz itt az sg-n
  • wanek
    "1990óta a Magyaro gazdasági növekedése évi 0-7%os" - de ugye azt is tudod, hogy ezt a nyugati cégek itteni kirendeltségei produkálják, de a haszonból nekünk semmi sem marad, mert azt mind kiviszik.

"Nem is tudom mivel lehetne ezt jól illusztrálni pl 1988ban MOon 20ezer autót adtak el, 2006ban 212ezret. jó példa?" - nem jó példa. Ma már lehet hitelre is venni autót, 1998-ban még nem lehetett. Ugye azt is tudod, hogy egyre többen adják vissza az autókat, mert nem tudják a hiteleket fizetni? Ugye azt is tudod, hogy ma egyre többen vesznek fel hiteleket pusztán a megélhetésre? Ez lenne a "gazdagodás"? Én inkább legatyásodásnak nevezném.
  • fade2black
    Ez a Demokrácia. Ami egyben talán a legszabadabb rendszer is ami földön müködik. Ha tudsz jobbat hajrá. Ha nem sorry.

A kizsákmányolás meg tőled kicsit vicces miközben 4magos quad rendszered van IBM Ts laptopod és azon filozol, hogy melyik 8800at vedd....
    oly te szegény kizsákmányolt....
  • fade2black
    Nem is álítottam, hogy USA pl ne kémkedne uilyen szinten Kína ellen.

Egyébb iparrol mit regéljek? 1990óta a Magyaro gazdasági növekedése évi 0-7%os míg az átkos 80-90ig terjedő időszakában csak irdatlan méretű hitelek felvételével sikerült elérni, hogy ne járunk úgy mint a lengyelek/románok: Csak ecet van a bolt polcain, hús hétfőnként jegyre....

Eközben pedig az átlagpolgár is szépen gazdagodik. Nem is tudom mivel lehetne ezt jól illusztrálni pl 1988ban MOon 20ezer autót adtak el, 2006ban 212ezret. jó példa?
  • syn7h37ic
    Nem akarok politikai vitát nyitni, de a szavazás mostanában nagyon birkafelfogás szerint megy, hogy inkább szavazok a másikra, mint az előzőre, de senki sem hallgatja meg egy harmadik, negyedik kis párt programját, mert a többség arra a nézetre jut, hogy ha nem szavazok az egyik nagyra, akkor a másik nagy nyer, az amelyiket utálom.
    És képzeld egyik nagy pártra sem szavaztam, és én legalább elmentem szavazni, nemúgy mint sokan.
    A nagy demokrácia címszó alatt gyakorlatilag ugyanaz a kizsákmányolás megy, mint a rendszerváltás elött, csak máshogy nevezik.
    És igenis nem tetszik, hogy ez így folyik, és az sem tetszik, hogy néhány diszmagyar a parlamentben megmondja, hogy kinek a seggét nyaljuk.
  • wanek
    Kaptunk kártérítést, de a komcsik a töredékéért azt beváltották Lada Nivákra meg egyebekre.
  • wanek
    Te azt demokráciának nevezed, hogy négy évente egyszer szavazhatsz valamire, utána meg kuss a neved, és a megválasztott nyertesek a meghirdetett program ellenkezőjét csinálják? Be is vallotta gyurcsótány.
    Demokrácia akkor lenne, ha a megválasztott képviselők visszahívhatók lennének, továbbá, ha a választási programtól eltérő dolgot akarnának megvalósítani, akkor azonnal szélnek lehetne ereszteni azokat.
  • Dodo55
    Magyarországgal csak 1 baj van gazdaságilag: A gazdaságot a külföldiekre akarják alapozni, az ő seggüket nyaló törvényeket hoznak, pedig hatalmas belső lehetőségek lennének, amikre a gazdaságot alapozni lehetne. De ezeket a lehetőségeket inkább elnyomják mostanság...

Konkrétan arra gondolok, hogy a Magyar emberek sok mindenhez értenek, sok jó dolgot kitalálnak, rendkívül sok földalatti erőforrásunk van(nem a legjobb kifejezés, de nem jut eszembe jobb most), gondolok itt hatalmas földgázmezőkre, kőolajmezőkre, csak ezeknek a létezését titkolják, és amint találnak egyet, eladják külföldieknek.

Továbbá nagyon sok ország, szervezetek állítják, hogy Magyarország jogosult lenne hatalmas mennyíségű kártérítésre az oroszoktól. Csak mióta lehetőségünk lenne úgy kikövetelnünk ezeket, hogy nem kéne félnünk egy háborútól, vagy hasonlótól, azóta sajnos olyan emberek tudnák ezeket a folyamatokat megindítani, akiknek személyes anyagi érdekük, hogy az oroszokkal jóba legyenek...
  • wanek
    Ugyan! Az ipari kémkedés volt, nem más. Ezt egyébként minden ország megteszi.
    íha nem tudod, hogy melyek voltak a gyarmatosító/gyarmatosított országok, akkor talán látogasd sűrűn a történelemórákat.
    Tönkretett magyar könnyűipar? Az egyéb iparról és a mezőgazdaságról miért nem regélsz? Ja, mert az a jóságos nyugat műve?
  • fade2black
    Demokrácia van. Leadhadtad szavazatod olyan pártra aki független akart lenni. A többség olyan pártra szavazott 1990óta aki EU és NATO tagságot akart.
    ENNYI.

Egyébként van még egy nagy előnye annak, hogy MO NYI tipusú SZABAD és DEMOKRATIKUS ország: Ha nem tetszik elköltözhetsz. Még a családodat se kell itthagynod túsznak.

• fade2black
    Mellé. Igazából a Németek vették észre, hogy "folyik" Kína felé az adat szóltak át FR és USAba is.

Kik azok a gyarmatostó országok? Kína gyarmatosítotnak számít? alá Tibet? alá tönkretett pl Magyra könnyüipar? (márha gazdasági értelemben gondolod.)

• wanek
    "egyesek elfelejtik, hogy a nyugathoz tartozunk" - szeretnénk csak oda tartozni. Jelenleg csak egy piac vagyunk számukra, és még vámot sem kell fizetniük (meg adót sem az itteni cégeiknek).

"igy az USA kozel keleti akcioi igenis igy vagy ugy a mi erdekeinket is szolgalja" - az én érdekeimet nem szolgálja, maximum a taknyosorrúakét.

"Kivancsi vagyok az itt levok kozul hanyan eltek az USA-ban, hogy ilyen szakertok az ottani viszonyokat illetoen" - te talán igen? És éltél-e a közel-keleten, vagy Kínában, ha már másokat leszólsz?

"felbasz, amikor tudatlanok velemenyt nyilvanitanak" - te lennél itt az okoska? Ehhez még szerezned kéne egy kis tudást. LOL!

"az teny, hogy egyenlore a nyugati tarsadalmi mintak a legeredmenyesebbek, nem tokeletesek, de eddig ez alegjobb amit kitalaltak" - könnyű volt úgy eredményesnek lenni, hogy kifosztották a világot. Akár tetszik, akár nem, a sárgák sokkal jobban fejlődnek, mint az általad említett nyugati társadalmak...
  • erb
    Valahova muszaj tartozni. Picik vagyunk ahhoz, hogy onallosdit jatsszunk. Ezert nyaljuk mar vagy ezer eve boldog-boldogtalan segget.

Peace.
  • syn7h37ic
    Én speciel sem a kelethez, sem a nyugathoz nem akarok tartozni, jó nekem itt Közép-Európában. Miért kell valamelyik nagyhatalom seggét fényesre nyalni? A NATO tagság pedig a csöbörből-vödörbe effektus. Én jobban örültem volna egy full független államnak.
    Miért jó az nekünk, hogy NATO tagállam lévén Irakban, Avganisztánban, vagy Cipruson bohóckodunk. Milyen előnyünk származik belőle, hogy agyonlövik a katonáinkat? A NATO pedig az USA által dirigált egyesülés.
  • wanek
    Persze, gondolom amerikai felkérésre. Mindenesetre bírom az olyat, amikor gyarmatosító országok felháborodnak. Nevetséges. A franciák Trianonon miért nem háborodnak fel? A németeket meg be sem kell mutatni, szidják itt elegen őket.
  • fade2black
    NET nemhinném bárkié is lenne, ha a megalkotóját kérdeznék akkor viszont elég egyértelű ki is volt az.
  • Totja71
    birom, mikor egyesek elfelejtik, hogy a nyugathoz tartozunk, (mert oda akarunk tartozni), es igy az USA kozel keleti akcioi igenis igy vagy ugy a mi erdekeinket is szolgalja, meg ha ezekhez az akciokhoz nem is mindig talaljak meg a nekunk legjobban tetszo ideologiat. Kivancsi vagyok az itt levok kozul hanyan eltek az USA-ban, hogy ilyen szakertok az ottani viszonyokat illetoen.
    Irom mindezeket ugy, hogy egyaltalan nem imadom az USA-t en sem, de felbasz, amikor tudatlanok velemenyt nyilvanitanak (a kozhelylexikon is keznel van)es amugy is tok trendi az USA-t kritizalni.
    Eloszor talan magunkra is kell nezni, a mi buszke nepunk hol tart most, mi, mennyire vagyunk dominansak a vilagban. Persze lehet kritizalni, de az teny, hogy egyenlore a nyugati tarsadalmi mintak a legeredmenyesebbek, nem tokeletesek, de eddig ez alegjobb amit kitalaltak.
  • fade2black
    ugyanezt állították a Németek és FRák is.
  • trogi
    Ha lekapcsolják, akkor még úgy sem tudják ellenőrizni őket, mint most!
    Mi van, ha ezek a gonoszok átállnak újra a futárszolgálatra, füstjelekre, ne adj isten postára?