57
  • kanesoban
    #57
    Úgy szeretem a műbalhékat ! Hiszen máshogy soha nem is hallanék ilyen faxa sorozatokról. :'D
  • Falatka2003
    #56
    Tévedsz. Semmilyen gyűlölet nincs bennem. Csak sajnálom azt a szerencsétlen birkanyájat, amit álszent dogmákkal vezetnek olyan emberek, akik kevesebb, mint 100 éve a nácikkal is lepaktáltak, hogy a hatalmuk és pénzük megmaradjon. (Csak hogy egy nem túl régi tényt idézzek. Keress rá XI. Pius és Mussolini kapcsolatára. Segítek "Lateráni szerződés".)

    És természetesen annak a bestsellernek egy példánya is megvan, méltó helyen: a Harry Potter és a Hetvenhét magyar népmese között a polcon.
  • tacsaby
    #55
    Sajnálom, hogy így gondolkodsz, és ennyi gyűlölet van benned olyan emberek iránt, akik jobbá szeretnék tenni önmagukat és ezt az önmaga pusztulásába rohanó világot.
    Egyébként ezt az "ostoba" bestsellert kézbevetted már valaha? Belelapoztál, esetleg beleolvastál? Ha igen, tettél valami csekély próbálkozást a mondandójának megértésére? Egyáltalán tisztában vagy ennek a könyvnek a történetével? Megnyilatkozásod alapján ez nem valószínű.
    A Bibliát kutató tudósok számára éppen az a legnagyobb talány, hogy a Biblia mai tartalma a legősibb szövegtöredékekkel, pl. a holt-tengeri tekercsekkel és sok más egykorú szövegtanúval együtt milyen nagyfokú egyezést mutat. Lehet hogy ezerszer lemásolták, de a tartalom, a mondandó vajmi kevesett változott közel 2000 év alatt. Ez tudományos tény, aki nem hiszi,járjon utána.
  • Kemuri
    #54
    Megnyugtatlak, jól tudod, tényleg te vagy a hülye.
    Bármiféle keresztényellenességet vizionálni egy ilyen jelenet láttám ultra szánalmas. Az amerikai filmek túlnyomó többségében a származással vagy vallással kapcsolatos szereotípiák kihangsúlyozása - amin csak osotoba emberek sértődnek meg - az afroamerikaik vagy a zsidókat érinti. Ezt persze te szándékosan elfelejted, vagy nem tudod megítélni mert nem nézel elég filmet.

    Amúgy ez az egész "hőzöngés" (kivételesen találó a cikk címe), kísértetiesen emlékeztet egy egy évvel ezelőtti dologra ami a Resident Evil 5 kapcsán "robbant" ki. Ez egy videojáték sokadik része melyben, az előző részekhez igazodva zombikat kell ölni. Mit ad isten a legújabb rész Afrikában fog játszódni ahol az emberek kb. 99%-a színesbőrű. Persze ennyi bőven elég is volt egy szintén színesbőrű internetezőnek aki torkaszakadtából el kezdte kiabálni a blogján, hogy EZ RASSZIZMUS KÉREMSZÉPEN!!
    Annak természetesen nem nézett utána, hogy az azt megelőző 10-en akárhány részben fehér emberekből voltak a zombik. OUCH!!!
    Na ezt csak azért mondom mert énis a balance híve vagyok. Mindkét oldalon vannak primitív emberek, trogi. Egyik oldalon ő másikon meg te.
  • trogi
    #53
    Te sem éppen a bonyolult gondolkodásodról ismerszel meg ezt már látom.
    Az egész egy folyamat, persze nem értünk még a végére, amikor majd "felszólítanak" a keresztények "rendbetételére". És ez a felfogás nem zárja ki a marketingfogást sem, mert ha ugyanezt más vallás templomába csinálják, akkor az a sorozat már nem menne adásba.

    Amúgy amit felhoztam, jó példa volt (szándékosan durva példát akartam ideírni) , mert úgy látom, hogy az zavar pár embert, ez meg nem. De tudom, én vagyok a hülye, mert kiegyensúlyozott a világ. És minden amit közvetítenek felénk az szép és jó.
  • Kemuri
    #52
    Milyen érdekes, hogy megint csak a magad fajtának jut eszébe zsidózni meg gyűlölködni mikor az aki érti a poént (az értelmesebbje), nevet egyet a jeleneten de pl. eszébe nem jutna a keresztényeket lenézni egy ilyen képsor miatt. Ez vagy te, szánalmas és sajnos tipikus példa.
  • Falatka2003
    #51
    Kérdésedre válaszolva: ÉN a saját gondolataimat írtam, te meg egy szedett-vedett, 1000x átírt, ostoba "bestseller"-t idézgetsz. De ha ennyire számít a példányszám és a nézettség, miért nem delegáljátok Győzikét pápának?

    "Attól, hogy 50 millióan hisznek valami ostobaságban, még ostobaság marad."
  • Falatka2003
    #50
    Arról, hogy a kereszténységet éri a legtöbb támadás:

    Elég gyakran járok a Nyugati aluljáró felé és érdekes módon nem muzulmánok, zsidók, buddhisták, krisnások üvöltenek átszellemült arccal a mikrofonba, hogy "Jézus szeret téged, meg mindenkit és különben is, jaj de jóóó..." Szóval azért ezt támadják, mert ez van az orrunk előtt, ez b****a a csőrünket leginkább. A Jehova tanúját is elhajtottam Újpesten, mikor elkezdte, hogy a globális felmelegedésre megtalálták a megoldást, csak menjek el adott címen az ingyenes biblia-oktató-magyarázó estjükre.

    Visszatérve az aluljáróra: szóval megértem én, hogy kellenek a hívek, meg kell a pénz, de a Nyugati aluljáróban találnék olyan 20-30 év közötti ÉLŐ fiatalembereket is, akik a pénzemért szeretnének, és az ő szolgáltatásaikat sem veszem igénybe, köszönöm...
  • trogi
    #49
    Kábé ez olyan, mintha zsidó templomba szartak volna. Vagy még durvább példa is mehetne, pl:

    Miért ne lehet mulatni azokon is, akik ötödosztályon utaztak Lengyelországba?
    Akkor most én szélsőséges vagyok? Vagy csak azt az elvet képviselem, hogy ami volt elmúlt, fölösleges ezen ájtatoskodni...?
  • tungi52
    #48
    Ebben egyébiránt kevés a pornográf. Csak azt látni hogy egy apácaruhába öltözött szőke leguggol, és eltűnik a képből, aztán meg hogy a Duchovny nagyon élvez vmit. Szerintem az már durva ha egy meztelen nő meg egy férfi ...
    Azon lehet hőzöngeni. Ez szerintem messze nem ér annyit. Egyébként nem a papok múltbéli tevékenységeiről van szó, mert azok sem templomban csinálták. Az Isten háza, és ez a sértő, nem az hogy "blowjob" .
  • banok
    #47
    Miért is kéne illemtanárhoz mennem? Mondtam csúnyát? Nem. Megsértettem bákit is? Nem. Még a keresztény vallást sem szidtam pedig elég rossz véleménnyel vagyok róla (meg a többi vallásról is).
    Csak annyit írtam, hogy szeretném megnézni majd ezt a epizódot mert érdekel, mert szeretem a pornógráf jelenteket. Lőjjél le ez vagyok én.
  • Kemuri
    #46
    Te súlyosan el vagy tévedve bobi. Milyen művészetről beszélsz itt, egy 20 perces szórakoztató sorozat kapcsán? Minden szar és káros amitől nem lesz műveltebb az ember igaz?
    Érdekes életed lehet, biztos egész nap egy könyvtárszobában szívod magadba a tudást. A többi ember, aki meg mer nézni egy igényes de szórakoztató filmet máris sekélyes és alpári, gratulálok árad belőled az emberszeretet, ilyen egy keresztény. Az meg az egyik legszánalmasabb dolog mikor az embernek ennyire nincs humorérzéke és azt azzal magyarázza meg, hogy "hú, ez alpári szenny, én e felett állok!".

  • bobi64
    #45
    te meg külön illemtanárhoz mehetnél. itt nincs moderálás?mindenki úgy fröcsög ahogy akar?
  • bobi64
    #44
    ja és bárkit tilos megsérteni, de ha valamely ósdinak tartott keresztény dologba kell belerúgni akkor hajrá. nagy bátorság azokat fikázni akik nem ütnek vissza mi?
  • bobi64
    #43
    szomorú hogy ilyen sekélyes alpári és közönséges dolgokat néznek széles tömegek és még meg is magyarázzák hogy ez művészet. szerintem ez moslék. az emberi nem lealázása folyik gyakorlatilag manapság a filmvásznon. a mocskot azt bemutatják, de a problémákra a megoldást azt nem tudják. pedig jézus krisztus igencsak jó gyógyírt tudna adni sokak bajaira. az meg ami a neten megy keresztényköpködés címén az egyenesen felháborító. próbálnák meg a muzulmánokat így alázni. nem tudom mi lenne belőle.
  • bobi64
    #42
    nem tisztem a katolicizmust védeni, nem is vagyok katolikus, de egy ordenáré hányiger keltő jelenet lehet ez. még akkor is az lenne bizony ha nem templomban játszódna.
  • Kemuri
    #41
    Mert te most itt mi a f*szt láttál kedves trogi, ami megsérti vagy megkérdőjelezi vagy ARCONRÚGJA a kereszténység alapelveit vagy tanainak lényegét? Semmit, csak jó ha tudja magát az ember sajnáltatni. Szánalmas ez az áhitatós síró rívó álszent fasság.
  • banok
    #40
    ez király ezt meg kell néznem. :)
  • trogi
    #39
    Egalitárius vagyok, ezért nagyon fájlalom, hogy a filmekben nem ócsárolják a zsidókat, muzulmánokat úgy, mint a keresztényeket.

    Talán egy esetre emlékszem, ahol egy öngyilkos merénylőt magasztaltak, aztán az egyik észkombájn politikus nem bírta tovább, s nekiállt rombolni. Hát ilyenkor ez már nem művészet? Egyébként meg liberalizmus nyakra-fa*ra?

    38: amit leírtál mind igaz. A zsidókkal, feketékkel csak poénkodni lehet, a keresztényekbe meg belerúgni. Ezen kellene változtatni, úgy hogy senkibe ne rúgjunk bele. Ha ez nem megy, akkor viszont válogatás nélkül, ne legyünk finnyásak semmire sem!
  • Kemuri
    #38
    Az, hogy egy apáca orálisal kielégít valakit, hol sérti a kereszténységet vagy a keresztényeket, idióták? Persze, mert olyan aztán nincs és nem is volt, hogy pedofil, buzeráns papok matattak fiatal fiúk gatyájában úgye? Na jólvan give me a break. Egyébként meg hogy a filmekben nincs fricskázás a zsidókkal szemben LOL te is rengeteg filmet nézhetsz, épp, hogy a feketékkel meg a zsidókkal szemben van a legtöbb poénkodás.
  • koschwarz
    #37
    ZSENIÁLIS!
    mégsem mondom le a hbo-t. egyedül a sorozatai miatt érdemes megtartani.
  • PrisonMan
    #36
    Látttttátok milyen iszonyat jóó nő volt az apáca?
    Ilyennel bárki eljátszadozna..
  • rolika
    #35
    amíg hőbörögnek, addig nincs baj. a muzulmánok már fatváznának meg kamikazet játszanának, úgyhogy nincs miért sírni.
    btw én is keresztyén vagyok (református), max. nem nézem meg. de úgyis meg fogom
    el kéne fogadni, hogy a ránk zúduló infótömeg egyre magasabbra emeli az emberek ingerküszöbét!
  • VvD
    #34
    Hááát... én végülis értem, hogy a keresztények miért hőbörögnek fel, de akkor is viccesnek tartom. Hogyha őket sértenék meg vagy a hozzátartozójukat, akkor oks, de hát az, hogy mi van a tévében? Kit érdekel, de komolyan. Én sem szeretem a tv-t már, inkább pc-n nézem filmet amit jónak látok, de nem érdekel, hogy mások mit néznek. Nem kell ezen filózni sztem.

    Amúgy az meg sztem az igazi ok, hogy ők nem tudják csinálni a saját elfojtásaik miatt. Ennyi, ilyen egyszerű ;) Ha valakinek teljesen természetes az egész szex téma akkor nem háborog rajta ha vki csinálja... és azon sem, hogy hogyan. Végülis elképzelhető, hogy vkinek undorító az orális cucc, de akkor meg ne csinálja és kész.. vkinek meg nem undorító és ha örömöt szereznek egymásnak az emberek vele, akkor sztem semmi gond nincs vele!
  • bvalek2
    #33
    Amit leírsz, nem éppen a katolikusok szokták hangoztatni, hanem szektás zakkantak, akik az utcán szoktak téríteni. Te melyik szektácskához tartozol? ti hogyan magyarázzátok meg magatoknak, hogy vagytok kb. 50-en, és csak ti tudjátok a tutit, de a többi 6 milliárd elkárhozik? :)
  • bvalek2
    #32
    Te, ezek nem követtek el semmit, akik keresztre feszítették Jézust, már 2000 éve halottak. senki se kérjen ki semmit, abba kéne hagyni ezt az agybajt végre, mindkét oldalról.
  • bvalek2
    #31
    - "...keleti, életfilozófián és bölcseleten alapuló, inkább individualista hiteket."

    Ez az ökörség már fizikailag fáj, hogy voltál képes leírni?

    Buddhizmus, Taoizmus, Konfucianizmus, Hinduizmus, amiket közelebbről ismerem, melyik neked individualista? A monoteista világvallások az individualisták, már ha érted az "individualista" szó jelentését. Itt egyént, egyéni felelősséget, és megítélést jelent. Fingod sincs az egészről, egyes, leülhetsz...

    Baloldali kereszténypártoló bértollnokok? te hülye...
  • bvalek2
    #30
    A zsidóság akkora tabu, hogy aki le meri írni hogy "zsidó", máris antiszemita? Akkor minden zsidó antiszemita, te eszetlen...

    Tisztelem a zsidókat népként is, meg a vallásukat is, amennyire más népeket és vallásokat is, ez mindenkinek jár. És fogd már végre fel, a zsidó vallás, és nép nem ugyanaz. Itt nem származásról volt szó, hanem vallásról.

    Sőt, ha már személyeskedünk, nagyapám katonaként a zsidókat faji alapon Szibériába deportáló Sztálin birodalma ellen harcolt. A háború után pedig rendőrként felkutatta és visszajuttatta a tulajdonosaiknak a zsidóktól elrabolt javakat. Úgyhogy ortodox zsidó szemszögből a családomat Isten áldása kiséri hét generáción keresztül, mert nagyapám Isten választott népén segített nyomorúságukban.

    Ellenben a mai ballib elit nyilas verőlegényként kezdte, majd átment ávósnak, a gyerekeik a KISZ-ben nyomultak, és most ők a kormány...

    A Vatikán honlapjára talán magadtól is odatalálsz, a zsinati rendelkezések magyarul is fent vannak. Ha már fikázol valakit, akkor vedd a fáradságot, és ne ész nélkül csináld, hanem informálódj. Nem kell hogy higyj a mennybejutáshoz, ha Istenhez méltó életet élsz, ha soha életedben nem hallottál a keresztényekről, az sem baj. A gyónás pedig csak akkor oldoz fel, ha valóban megbánod a bűnödet, ennek pedig az a mások számára látható módja, hogy jóváteszed amit elkövettél, illetve nem csinálod mégegyszer. Ha úgy gyónsz, és utána áldozol, hogy nem gondolod komolyan, szentségtörést követsz el, vagyis automatikusan pokol... Ki van ám ez találva
  • tacsaby
    #29
    Én keresztény vagyok, és persze gusztustalannak tartom az egészet, de nem csodálkozom hogy ilyen dolgokat vetítenek főműsoridőben. Ez még csak a kezdet, lesz még ennél több, és durvább támadás is a keresztény értékrend és Jézus követői ellen. Meg vagyon írva. Csak utána kell nézni egy Biblia című bestsellerben. Ugye milyen furcsa, hogy éppen a kereszténységet éri olyan sok támadás, míg sok más hazug vallást és szektát meg a New Age nevű agymosást tolerálja a társadalom?
    Attól függetlenül, hogy hisztek-e vagy sem, Isten létezik és minden az ő teremtménye. Még a Sátán is aki egykor az övéihez tartozott, de fellázadt ellene. És most mindent megtesz, éjjel-nappal azon dolgozik, hogy az embereket tönkretegye és elfordítsa Istentől. Minden földi gonoszság, hazugság, vádlás és megtévesztés tőle való, és nem az emberektől. Korlátlan hatalommal rendelkezik a test fölött, ha megengedjük neki. Ez az emberek földi próbatétele. Döntsd el, hogy ki mellé állsz! Ezért akik most ebben a fórumban a keresztényeket, és az értékrendjüket szidják, próbaképpen nézzenek jól magukba, hogy valóban a SAJÁT gondolataikat írták itt le?
  • avman
    #28
    tícsmí másztör, tícsmí... iszom szavaid.
  • avman
    #27
    a botrányt már megint a szentfazekak csinálták. jó ideje megy és maximum leveszik miatta, mert mégiscsak a képmutató amerikáról van szó, ahol nem mellesleg szintén erős a kereszténység.
  • avman
    #26
    ja, az ilyen kötelező elítéléstől mentsen meg az isten, mikor bértollnokok, engedve a politikai nyomásnak vagy a félelemnek elítélnek valamit, amit ki kellene röhögniük. nem mellesleg az én olvasatomban azt jobban elítélték, h hajtóvadászatot hirdettek az alkotók ellen.
    soha nem lesz megbékélés, mert minden vallás alapvetően önző, kisajátító és szemforgató, kivéve talán a keleti, életfilozófián és bölcseleten alapuló, inkább individualista hiteket.
    a vallás a tömegek ópiuma. az ember félni kezd, hogy ne kelljen félnie. egyik marx, másik kassák, de ettől függetlenül nem vagyok sem marxista, se dadaista.
  • kadar1
    #25
    A körülmetéltek(zsidok) annak idelyén a passio miatt sirtak.Pedig abban nem volt melébeszélés,átirt vagy kitalált rész.A biblia szerint ment.Nem akkarták felválalni a dolgokat miket elkövetek.Azt mondom az Keresztény egyház igenis kérje ki magának.....
  • bvalek2
    #24
    A fikció nem egyenlő a sértéssel. Mellesleg a vicc, és az irónia sem. Nem fogom megnézni ezt a sorozatot, nem azért mert sért, én nem veszem magamra ezt a gyenge "poént". Egyszerűen amelyik sorozatnak ilyen átlátszó botrányocska kell a hírveréshez, abból nem nézek ki semmilyen mondanivalót.
  • bvalek2
    #23
    Iszlám kifigurázása miatti felháborodás: Mennyi keresztényt kérdeztél meg erről? Amennyire figyeltem a jobboldali sajtót, a magukat keresztényként aposztrofáló médiumokat felháborította, és elitélték a Mohamed karikatúrákat. És általában minden normális ember elitélte, világnézettől függetlenül. A baloldali sajtóban is nem kevesen felemelték ellene a szavukat (mindkét oldalról szoktam tájékozódni).

    Lehet sértés nélkül viccelni. És szerintem az önirónikus vicc a leghitelesebb, nem az ha egy másik viccelődik rajtunk.
  • narumon
    #22
    Ez egy film. Akit ilyen sért az ne nézze meg, de akkor ne nézzen meg másik 5500 filmet sem mert mindegyikben van sértő és mivel fikciós elem, eleve erre építkeznek.
  • avman
    #21
    áruld már el, miért kell belekeverni a kereszténység faszságaiba már megint a hálivúdi zsidókat? biztos, h ez a kereszténység lejáratására irányuló szabadkőmöves zsidó összeesküvés, vagy csak egy vicc? monnyuk tény, lehet h vinnyognának, és antiszemitizmust kiáltanának, mint a fürdősleányzó fordított esetben. de sztem nem. engem ugyanúgy nem zavart volna, ha egy menórával elégíti ki a csajt.
  • Lobsterman
    #20
    Valahogy úgy érzem a humornak az alapvető forrás az az hogy valakiből hülyét csinálunk. Saját magunkból, egy vallásból, a politikából stb... Ha mindenki akit kiröhögnek felháborodna, lassan megszűnne a humor. A nélkül mi a fenét csinálnánk emberek?
    És hova tűnt a keresztényekből a fordítsd oda a másik orcád mentalitás? Én legalább is még ezt tanultam hittanon.
    Plusz szerintem mindenki aki ezt sértőnek találja, gondoljon vissza az utolsó vígjátékra amit megnézett és gondolja már át hány embert/csoportot sérthettek volna meg a poénokkal.
    Bezzeg ha az iszlámokból csinálnak hülyét azon egy keresztény sem sértődik meg, pedig ők is ugyanolyan vallás, és elvileg van egy olyan kis dolog hogy testvériség, csak nem mindenkivel szemben értendő...
  • avman
    #19
    amúgy csak a zsidózásnak akartam elejét venni, de látom egy antiszemita fundamentalistázik . zsidó vallású valóban lehetsz, ha felveszed, de zsidó sosem. márpedig a kettő ér valamit az ő szemükben is (lásd az általad is említett ortodoxok). másrészt hadd kérdezzem már meg, h a vatikáni zsinatokat a katolikusokon kívül elfogadta-e valaki? a II. zsinat nem volt más, csak egy óriási reklámkampány a 20. században a pápistáknak. nem mellesleg soha nem állított ilyet, amit leírsz. mindenkinek fel vennie a keresztet a mennybe jutáshoz de legalábbis hinnie kell Jézusban és az ő tanításaiban. aki nem hisz, az nem üdvözül, legfeljebb a purgatóriumba jut.
  • bvalek2
    #18
    Látszik, hogy egyik vallást sem ismered.

    Zsidó vallású te is lehetsz. Ha csatlakozol egy zsidó háza népéhez, körülmetélteted magad, és betartod amit a Tórában írnak. Az Ószövetségben erre számtalan példa van. A Kabar birodalom fejedelmei is zsidó vallásúak voltak, más származásuk ellenére (ha odafigyeltél volna töri órán, tudhatnád). Itt a zsidó vallásról van szó, nem a nemzetiségről, a kettő nem fedi egymást.

    Ami a keresztényeket illeti, II. vatikáni zsinat szerint az is a menybe juthat, aki ennek megfelelően él, de mondjuk nem is lett soha megkeresztelve. Ha csak a tízparancsolatot betartod, máris minden rendben. Mondj még egy ilyen vallást, a keresztényeken, és a hinduizmusok kívül.

    Konkrétan az ortodox irányzatú zsidó vallásban a nemzsidók automatikusan pokolra jutnak, nem is számítanak egyenrangú embernek. Nem csoda, hogy ezek a filmeseknek nem szent a templom, a fundamentalisták eleve állatoknak tekintik azokat, akik oda járnak.

    Szerencsére a zsidók, keresztények, muzulmánok többsége normális ember, és tisztába van vele, hogy a három vallásnak ugyanaz az istene, szóval nincs ok haragra. Ez a Koránban a legnyilvánvalóbb, ahol ezt konkrétan le is írja Mohamed. Ez alapján még az Iszlám a legökumenikusabb közösség, keresztényekkel, zsidókkal ellentétben a házastársnak nem kell felvennie a vallásukat, Arafatnak is keresztény felesége volt, és ő is járt szenteste éjféli misére Betlehemben.

    Ez a történet nem arról szól, hogy bátor felvilágosult emberek "jól megmutatták a birkáknak", hanem arról, hogy még birkább, fanatikus elvakult barmok garázdálkodtak egyet az "ellenség" templomában. Elég szánalmas...