24
  • angol
    na jó legyen 100ft
  • angol
    érdekes lenne ha mondjuk a filmtulaj azt mondaná ok. gyerekek egy 730 megás avit lehúzhattok mondjuk kb. 30ft legálisan ... szerinted mennyi dodó csordogálna bele zsebébe ?
  • oemil
    Üdvözlet mindenkinek.
    Talán már közhelynek tetszik, de valóban a "nagy nyereség" elmélet jellemző a kiadókra, forgalmazókra és nem az, hogy az "átlag" fogyasztó elérhető áron kapja meg termékeiket.Ezek után nem tudom miért is vannak felháborodva az "illetéktelen" cd-dvd letőltéseken másolásokon. A leirt veszteségük relatív mivel az az általuk(képletesen) "elképzelt" bevételhez képes lett ki kiszámítva Értem alatta, hogy elképzelek egy bevételt és azt mint etalont használom és azután számolom ki az engem
    "ért" veszteséget.
    Ezért viszonylagos az őket ért kár összege.
    Ennyi...
  • dodditz
    Én virágot árulok piacon. Az nap, mikor bőséges haszonnal árultam, alig kerestem. Aztán levittem az árakat (jóval). Olyan jól még addig nem kerestem......
  • M0rph3u5
    A Nagy-Britanniában indított akciók, amelyekben, az emberekre lelkiismeretére helyezték a hangsúlyt sokkal nagyobb sikert értek el"

...akkora volt a siker, h az it-crowd(kockafejek - brit sorozat)-ban is jól kiparodizálták, és ott is minden épeszű ember röhög a kampányon
  • feamatar
    szerintem amit elszúrnak a mai filmekbe a korhatározás, legalább is én azt szeretem azt ha hihetőre veszik figurát, és nem cicóznak az emberrel.
    Ott van pl a John Rambo trailerje: olyan, amilyennek egy vérbeli akciófilmnek lennie kell, nem tökölnek a véres jelenetekkel(ellenpélda a mostani Hitman :s),
    vagy a régi szabad szájú John Mclane a mostanival... De azért készülnek most is jók, csak nem az agyonreklámozottakat kell nézni...
    egyébként a DVDben pont azt komálom hogy nem olyan drága mint VHS... egy Apokalipszis most rendezői változat egy 1000es ennyit mindnekinek megér, néha pedig már a 300Ftos kategóriában is igen jók vannak
  • rotator
    Már mindent elmondtatok, amit akartam, úgyhogy én már nem is teszek hozzá semmit. :)
  • Tinman #17
    You have succesfully rediscovered the spanish wax!
    5 point to Griffendale!
  • dronkZero
    Vizsgáljuk meg egy picit más szemszögből is a kérdést.
    Kell nekem egy zene(film, szoftver).
    A verzió: Elhúzok a legközelebbi boltba. Nincs, azt sem tudják, mi az. Másik bolt, nincs, talán egy-két hét múlva. Harmadik, nincs, volt, de már elvitték mindet. Közben megtettem 15 kilométert, meg ráment a napom.
    B verzió: Megrendelem csomagküldőn. Ellopják, szállítás közben megsérül, nem vagyok otthon amikor hozzák.
    C verzió: Letöltöm legálisan, aztán semmivel nem tudom lejátszani.
    D verzió: beírom torrent keresőbe, alszok egy jót, reggelre lent van.

Na, ha a kiadók ezt a kérdéskört megoldják, még _esetleg_ fizetek is érte.

Egyébként ha megtetszett az anyag(zene, film, szoftver) akkor elmegyek koncertre, moziba, megveszem, mert kell a netes multihoz.
    Úgyhogy kiadók, nyasgem.
  • duke
    Hat en ugy latom,hogy nincs megoldas.Legfejebb ha egyszer majd mindenkinek lesz annyi penze,hogy problema nelkul megvegyen egy lemezt.Addig pedig a kiadok jobb ha elfogajak a kalozkodast,mert megakadalyozni ugyse tudjak.
  • Yv@n
    És szerinted melyik cikket NEM azért teszik be? :)
  • envagyok
    Most, hogy bejött a hd, én már nem veszek dvd-t, mert nem jövőálló.
    Blu-ray és hd-dvd lemezt szintén nem veszek, mert ki tudja melyik fog nyerni, de főleg azért nem veszek mert nem ér meg 8000-10000 forintot egy film.
    Moziba se megyek, mert drága nekem az időm ahhoz, hogy a film előtt hülye reklámokat, és fenyegető üzeneteket olvassak, és 1000-2000 forintot költsek egy kis nassra, ami még a benzinkutakon is csak párszáz forint.
    Igazából, ha lenne 1-2000 forintért egységes hd formátumban vásárolható film (20-30gb-os hibátlan minőségű verzióban), valamint a mozi csak a filmről szólna elfogadható jegy és enni-innivaló árakon, akkor biztos hogy nem töltenék le semmit, mindegyik film, ami leírások és imdb alalpján jó, megérné nekem akár a mozijegy, akár a hd-s médium párezer forintos árát.
    Summa summárum : Majd ha a kiadók is megtanulján, hogy ők vannak a vásárlókért, és nem fordítva, majd akkor jobban megy nekik a szekér.

• who am I 7
    "és még nézettség is lesz"
  • who am I 7
    "Majd ha minőséget kezdenek gyártani újra, akkor elmegyek moziba megint minden héten, mint a 90-es évek végén..."

Ott a pont.Ennyi.Már én is jóval ritkábban járok moziba.De ha jön egy jó film azt megnézem (az elmult 1 évben nem volt ilyen).Szóval csináljanak szépen minőségi filmet, és a sztárgázsikat vegyék csak lejjebb picit.Nem fog senki belehalni, és még nézettség se lesz.Ez nagyon ganéj dolog, h pont a warezre húzzák rá az Ő debilségüket. :köp:
    Ha valami jó, akkor azt megnézem, moziba.Ennyi.
  • Purga
    Hülyeség ez az egész úgy ahogy van...na megyek tölteni
  • Polemius
    "a gyűjtőkről, akik célzottan kutatják át a fájlcserélő hálózatokat a klasszikus vagy a legújabb alkotások másolatai után"

Esetleg eszükbe juthatna, hogy azért teszik, mert nem jut hozzá sehol. Miért nem tetszenek kiadni? Pont a gyűjtők meg a fanok akiknek simán el lehet adni a filmeket. Akár többször is, különféle kiadásban (lásd pl. Star Wars)

Megint csak anynit tudnak, hogy a saját töketlenségükért másokat hibáztatnak.
    Arról nem is beszélve, hogy milyen kár? Ha legálisan van másolt példánya valakinek, akkor abból hogyan lenne kár? Ezzel az erővel azt is mondhatnák, hogy aki egyszerűen nem veszi/nézi meg a filmjüket, az kárt okoz (még ha le sem töltötte, semmilyen formában nem látta). Nem vetted meg a lemezünket? Kárt okoztál, beperlünk. lol
  • Wittgen
    Jó filmeket én is meg szoktam venni 990 ft/db áron eredetiben, függetlenül attól, hogy meg van-e aviban. pl ponyvaregény, kill bill, magasfeszültség, 5. elem, stb
  • Tinman #7
    Csak ebben a hónapban 5 ezret költöttem EREDETI DVD filmekre, persze 1000 ft alatt volt/db. Az ár a kulcsszó...
    Moziba kizárólag 10/10-es filmek miatt vagyok hajlandó elmenni, ilyen meg qrva ritkán van. Ez meg talán nem az én hibám.
  • Chrisx
    Arról nem is beszélve, hogy megveszed a mozijegyet több ezer forintért. És fél óra csak a reklámokkal megy el. Bekaphatják, nem a szar reklámokért fizettem.
  • Dömsödi
    Áruljanak egy DVD-t 1000 dollárért. Máris sokkal nagyobb lesz a káruk, amit be lehet hajtani..... :-) :-) :-) :-)
    :-(
    Amúgy ha jó filmeket csinálnak, azt megveszik az emberek
  • Tobacco
    olyan pocsék filmeket csinálnak, amiket nem vsak hogy moziba nem nézek meg de le se töltöm semien formába.az utolsó 3 mozizásom elvete a kedvemet az új filmektöl.
  • Cleawer
    1 nagyon lerágott,és kivesézett téma,a megoldást mi tudjuk,ők nem(?).

Sztem az ilyen cikkeket azért rakják be az sg-n (MS kontra Linux-okkal együtt),hogy nagyobb legyen az olvasottság.
    Nagyobb olvasottság nagyobb reklámbevétel
  • wanek
    Ezeknek a szellemi fogyatékosoknak az eszébe sem jut, hogy esetleg azért nem mennek az emberek moziba, vagy kölcsönöznek ki filmet, mert hulladék filmeket csinálnak? A filmek többsége n+1-dik rókabőr lehúzása egy jó alapfilmről. Mivel már újat, eredetit alkotni nagyon nehéz, hiszen amit lehetett, azt már megfilmesítették, sőt, azok remake-je is elkészült, így nem csoda, hogy az emberek kezdenek kiábrándulni, aminek egyenes következménye a bevételek csökkenése. A dolog másik része az, hogy irreálisan magas kültségeken készül el egy-egy film, talán meg kéne egy kicsit nyirbálni a sztárgázsikat, akkor olcsóbban is el lehetne készíteni egy filmet, és akkor talán még nyereséget is elérhetnek.
    Azt még csak megsaccolni sem lehet, hogy ha valaki nem töltheti le a filmeket, az megvenné-e (és ha letölti, utólag megveszi-e). Ez egyénenként változik. De azt kijelenteni, ahogy azt Wittgen is jól leírta, hogy "Amennyiben valaki már eldöntötte, hogy egy adott filmet bármi áron, akár illegális úton is megszerez, akkor már mindegy, hogy később a művet meg is vásárolja vagy sem" iszonyú baromság.
  • Wittgen
    "Amennyiben valaki már eldöntötte, hogy egy adott filmet bármi áron, akár illegális úton is megszerez, akkor már mindegy, hogy később a művet meg is vásárolja vagy sem." - ekkora baromságot. Ha letöltöm a netről, tetszik a film, ezért megveszem magamnak DVD-n, akkor erős a gyanúm, h. pénz vándorol a csávókámék zsebébe. Akkor miért is lenne mindegy? Ez így úgy hangzik, mintha nem nyernének azon, h. megveszem a fosom dvdjüket. Ja, hogy szerintük látatlanba kéne filmet vennem (akárcsak fos audiót)? Aztán, ha nem tetszik a film fogjam be a pofám, mert pénzt vissza nem kapok...

Szerintem a kalkulált károkozás mintegy feléért a filmkészítők a hibásak, hiszen manapság csupa szar filmet bírnak csak csinálni, 10-ből 9 film szerintem értékelhetetlen, olyan rossz. Jó, hogy kevesebben járnak moziba és vesznek dvd-ket.

Én pl most voltam moziban a RE3 filmet megnézni, mert nem sajnáltam rá a lóvét, de az x-edik hálivúdi fosért (pl evam a minden6ó) egy fillért nem fogok adni.
    Majd ha minőséget kezdenek gyártani újra, akkor elmegyek moziba megint minden héten, mint a 90-es évek végén...

Addig talán csak az American Gangsters ls az AVP2 fogja megérni, h. pénzt áldozok rá.