424
Ki volt a világtörténelem legkárosabb egyéne?
-
patiang #304 Ne haragudj, de gondolkozz.
Ha nem követte volna el a "bűnt", lenne emberiség??????? -
Freeda Krueger #303 Mégis a büntetés szó szerint mindekire kihatott.
Ennél messzebbmenőbb bünt senki nem követett el az emberiség ellen.Főleg akaratlanul. -
patiang #302 sőt ezért is húzzák őt az idők végezetéig "karóba"
de úgy is kell nekünk!!! hip, hip, hurrá!!! -
patiang #301 tulképp csak annyi fogalma lehetett, mint egy egyórás csecsemőnek:)) -
patiang #300 "Szóbaállt egy kigyóval"........szegééény Ádám:DD
-
Freeda Krueger #299 És ha nem volt róla fogalma az mentesiti őt bármi alol?
a halálról sem lehetett túl sok fogalma. -
Freeda Krueger #298 Visszás?
Szóbaállt egy kigyóval és ő harapott egydül a gyümölcsbe,Ádám csak késöbb.
Kevés ilyen jelentéktelen esemény volt ilyen nagy hatással az emberiségre. -
Freeda Krueger #297 Nézőpont kérdése.
Sokan meghaltak miatta. -
patiang #296 Éva szerepe kicsit visszás, mert mint "újszülött" szerintem fogalma sem volt a "nem szabadról".
Egyébként is a bűnhöz ketten kellettek. Különben is, ha Éva nem "olyan", akkor most mi sem lennénk:)) -
gyuri12 #295 De Jézus nem volt szégyen:) -
Freeda Krueger #294 hogy acimre is utaljunk,szerintem simán versenybe szállhatna Éva,Paris,Jézus,és Mohamed.
Nagy hatással voltak a történelemre.Főleg Éva.
-
stoner27 #293 jó,csak más egy néptelen területet megvenni,mint egy sima provinciát :) -
Freeda Krueger #292 Jó lenne ha csak ennyi lenne.De ez egy ősi tömegsport amiben nagyon sokan részt vesznek. -
Ronny #291 az az ő dolguk hogy kit értékelnek le. Nem kell háborúsdit játszani. Ennyi! -
Freeda Krueger #290 Venni más mint foglalni.
Az hordoz magában némi negativ élt,szerintem. -
gyuri12 #289 A jenkik is pénzért vették Alaszkát. -
Freeda Krueger #288 Békésen nem is lehet területet foglalni.
A gond talán inkább az volt hogy egyes népeket simán leértékeltek.más hozzáállásal talán könnyebb dolguk lett volna.
-
Ronny #287 azzal sem lett volna semmi gond ha a németek mind nácik! Az agresszív területfoglalás már nem fér bele! -
patiang #286 persze az is igaz, hogy félig-meddig vittek bennünket -
patiang #285 Az azért minimum elszomorító, hogy nem lehet olyan "jelentős" történelmi tényt említeni, mely nem emberek ezreinek, millióinak halálával lett volna megtüzdelve:((( -
patiang #284 gondolom, ha német nép tudta volna, mit kell fizetni érte, már a születése előtt megölte volna hitlert
A német NEM egy náci nemzet. A lakosság 90%-nak fogalma sem volt a haláltáborokról. Ők csak azt érezték, hogy életszínvonaluk jelentősen megemelkedett. Az hogy más országokat eltiportak? Mert mi mit kerestünk a Donnál??
Azt meg, szerintem mindenki tudja mit jelent a beetetés? -
patiang #283 még csak annyit, hogy a nagyfőnök a "többiek" szócsöve volt, természetesen a saját galádságával fűszerezve -
patiang #282 jaja
de most is -
gyuri12 #281 A komcsiknál a nagyfőnökön kívül szerintem nem volt boldog ember. A többiek féltek,hogy a következő nap már nem ők lesznek a kis kedvencek,és akkor mehetnek a levesbe... -
#280 A kommunizmusban is jól éltek egyesek... Rühellem mindkét bandát. -
stoner27 #279 jah,meg úgy általába a kommunizmust,abszolút embertelennek tartom ezt a fajta ideológiát!
[hitlert se tartja többre,de legalább nála jól éltek az emmberek] -
stoner27 #278 Lenin,Stalin,Gorbacsov,Hruscsov,Brezsnyev,tehát úgy általában a volt szovjet elnököket tartom gazembernek,na meg Putyint! -
Zóanagyvarázsló #277 Egyébként léteznek egyéb dátumok is a középkor lezárására, én azt a kettőt említettem, melyet a világszerte legtöbbet emlegetnek, és az iskolákban is megemlítenek, nem csak történészek elmélkednek fölöttük. -
Zóanagyvarázsló #276 1640-et a marxista történelemszemlélet tekintette a középkor lezárásának, ezen a megközelítésen régen túlléptünk. Szerintem hibás felfogás lényegesen külön kellene kezelni a különböző országokat (és a történészek sem szoktak így tenni), hiszen a történelem folyamán egymással kölcsönhatásban voltak, a lemaradottság csak egy szomorú tény. Melleleg ezeket a határévszámokat inkább viszonyítási pontként érdemes kezelni, nem köbe vésett határokként.
Egyébként pedig jelen esetben pláne kár Magyarország elmarasdottságát felróni, elvégre az inkvizícióról volt szó, nem magyar töténelemről. Mellesleg Mohács inkább, mitn jelkép jelentős, a közvetlen következmények elég csekélyek voltak, Nándorfehérvár eleste (1521 - akkor sem vették komolyan, pedig akkor váltunk dél felől védtelenné, tehát inkább hadászatilag sorsdöntő évszám), a két, majd három részre szakadás (1527, 1541) inkább korszakhatárhoz méltó esemény, én akkor már az utóbbit választanám. -
Rundstedt17 #275 3 dátum létezik:a régen elfogadott 1640 volt.A mostani valóban 1492.De Magyarország viszonylatában 1526 az elfogadott dátum -
Freeda Krueger #274 Az Angol polgári forradalom kezdete volt ekkor a könyvek szerint.De valójában jobban tetszik amit te irsz hogy mindenhol máskor. -
#273 Miért pont 1640? Mi történt akkor ami nagyon vízválasztó? Nekem semmi nemm jut eszembe. Az angol polgári forradalom nem ekkor keződött és nem is ekkor ért véget. A 30 éves háború sem ekkor ért véget. Más nem nagyon volt a környéken... -
Ronny #272 mi meg kaptunk tőlük cserébe szifiliszt:) -
Freeda Krueger #271 Nekem is 1640 et tanitottak,mint középkor végét.De ez is változhat. -
#270 Nekem 1492-őt. A középkor szerintem minden ország számára más ideig tarott. Nálunk nagyon sokáig... -
#269 Az indiánokat egyrészt a betegségek írtották ki (30 millióan halltak meg a himlőtöl) amit az európaiak hurcoltak be másrészt pedig a conquistadorok (lásd Courtez, Pizzaro stb). Az egyház elenyésző számban írtotta ki az indiánokat márcsak azért is mert különösebb ellenállás nélkül áttértek a kereszténységre. Szóval ez inkább betudható a politikának sem mint a vallásnak. -
harcu #268 Az, hogy a középkor meddig tartott, azon most vitatkozhatnánk, nekünk minimálisan is 1640-et tanítottak. -
patiang #267 Igazad van. Én csak az inkviziciót azért említettem, mert ők voltak a téves, vagy akaratlagos bűnök elkövetői, melyet valamilyen formában tovább örökítettek.
Az indiánokkal kapcsolatban én azt mondtam, hogy bizonyos fokon.
S ez főleg Amerika déli részére volt jellemző, amit ugye főleg a katolikusok vettek birtokba. Északi részen már vegyesebb volt a kép. -
Zóanagyvarázsló #266 Az inkvizíció java része nem a középkorban zajlott (a középkor 1492-ig vagy 1517-ig tartott, ahogy nézzük). Az indiánokat a területért irtották ki, Latin-Amerikában volt erőteljes missziós jelleg is, de az inkább a dolgoztatásukról szólt. Persze nem szép dolgok ezek, azt sneki nem állítja. -
patiang #265 Alapvetően minden vallás jóra nevel.