424
Ki volt a világtörténelem legkárosabb egyéne?
  • Rundstedt17
    2000 es nem hivatalos felmérés szerint a magyarországi magyarok szerint a legnegatívabb egyének:
    1,Hitler 9,6%
    2,Rákosi Mátyás 8,4%
    3,Horthy Miklós 5,5%
    4,Szálasi Ferenc 4,1%
    5,Kádár János 2,3%
    6,Orbán Viktor 2,2%
    7,Sztálin 2,1%
    8,Torgyán 2%
    9,Horn Gyula 2%alatt
    10,Haynau 2%alatt
    egy biztos elég torz egy látásmód volt 8 évvel ezelőtt...
  • Rundstedt17
  • degenerator
    jézus
  • horthy
    Nem csak minden eszme hanem minden rendszer amit ki lehet játszani , a torzulás utjára lép ! Gondolok itt a fene nagy demokráciára , liberalizmusra stb , de bármilyen rendszerre igaz ez! Minden rendszerben az emberek keresik a kiskapukat az előrejutás érdekében és ha már sokan ki tudják játszani a rendszert elöbb utobb bukik vagy elkorcsosul!
  • gebana
    tiszta levegő XD

szerintem a technika sokkal előrébb járna, bár lehet csak a hadi. németül beszélnénk, lenne 1 gyönyörű berlinünk XD , meg álandó félelem a gestapótól :D

rosszabbik esetben lehet alig élne ember az amcsikkal folytatott háború után :S
  • HUmanEmber41st
    Mi történt volna?
    Madagaszkár szigetén most egy egész népcsoport élne kb 16-20 milliónyian, akiknek érdekes vallásuk van. Csak az gyakorolhatja azt a bizonyos vallást, aki oda születik...
  • patiang
    Ehhez csak annyit, hogy minden eszme a torzulás útjára lép. Ez olyan "törvényszerű":(((((((
  • Pluskast
    Ebben az egészben az a szomorú, hogy nem az eszmével volt a baj, hanem az emberekkel akik a vallást irányították.
  • patiang
    és a siker nem fog elmaradni

• Emmegki
    Erre pont annyi esély lett volna, mint orosz győzelem esetén.
  • gebana
    szerintem minden élő ember káros, de nemgond, mert már írtjuk magunkat ^^
  • stoner27
    "De, mi történt volna akkor, ha hitler elfoglalja a Szu-t?" hát kérlek szépen,1965-1970 körül jött volna 3. menet :S és az már atommal
  • patiang
    Ha Konstantin nem úgy cselekszik, lehet, hogy a vallás sem vívta volna ki sokak ellenszenvét.
  • patiang
    Ki volt a világtörténelem legkárosabb egyéne?

Én talán egyiknek sztálint tekinteném, aki 5 millió ukránt irtott ki, még a háború előtt.
    De, mi történt volna akkor, ha hitler elfoglalja a Szu-t?
  • patiang
    Az, hogy "kezdetén", elég viszonylagos, mivel az idő folytonos.

Jézus sem a kezdetén születetett.

Bár ha a Szentháromságot vesszük, akkor..................??!!
  • Freeda Krueger
    Örülök neki.Mármint hogy nem sértettem.
    Csak gondoltam a világtörténelem legkárosabb egyéne még valahol a kezdetén kellett éljen,nem feltétlenül a XX. században.
    Tényleg kicsit furcsa gondolatmenet,de érdekes.Szerintem
  • Pluskast
    Na igen de ez márcsak az emberi gyarlósáés butaságot tükrözi. Bár a jézus után is még volt komoly zsidó felkelés. Sőt traianus alatt egy nagyon rövid időre ki is vívták a függetlenségüket.
  • Pluskast
    Nem sértettél meg csak nem értettem egyet a gondolatmeneteddel:)
  • patiang
    Igaz!
    A zsidók elkeseredett gerilla háborút folytattak a rómaiak ellen. Kb 50 ezer zsidót keresztre is húztak. Ekkor jött Jézus, aki látva, hogy erőszakkal nem érnek célt, a "szeretettel" próbálkozott.

A rómaiak valójában ki sem akarták végezni. A zsidók vélték úgy, hogy szeretettel nem vívhatják ki a szabadságukat.
    Így, hát Jézust vegyük ki a listából.

De viszont, akik bemocskolták a nevét többszörös listát érdemelnek!!
  • Freeda Krueger
    Ebben tökéletesen igazad van,akkor ugy fogalmazok hogy szégyent hoztak a nevére.
    A legtöbb eszmére ez ugyanúgy igaz lenne,de általában arra a személyre hegyeződik ki aki elinditotta,vagy a legismertebb szószóloja volt.
    Elnézést ha sértettem az érzéseidet.
  • Pluskast
    Az része, hogy jézus a világtörténelem szégyene lenne. Azért mert az emberi butaság miatt elkezdtek embereket ölni a nevében arról még nem tehet jézus. Márcsak azért sem mert pont az erőszakmentességről beszélt. Ezen az Martihn Luther King is a világtörténelem szégyene lehtne mert az eszméje miatt emberek haltak meg és gyilkoltak az ő nevében de akár Gandhit is említhetném.
  • Freeda Krueger
    Melyik része?
  • Pluskast
    Ez de egy baromság amit mondtál.....
  • Freeda Krueger
    Nem annyira vallási,mint történelmi kérdésnek szántam.
    De szorosan kapcsolodik a valláshoz.
  • stoner27
    szerintem hanyagoljuk ezt a vallási témát,az a geci papoknak való,szal...
  • Freeda Krueger
    Köszönöm.
  • Freeda Krueger
    Szép formája a szeretet kimutatásának.Pont mint az özönvíz.
  • patiang
    No látod, most mondtad ki az igazságot!
  • patiang
    Nem haltak meg, csak a végtelen szeretettel rendelkező Atya megátkozta őket.
  • Freeda Krueger
    Mindenestre a tagadás szelleme,aki tudta hogy a tagadáshoz szellem is kell.
    Ő is Isten teremtménye.
  • patiang
    A kígyót mindenki átkozza.
    De, ha belegondolsz, nem ő volt a tudás maga?

• Freeda Krueger
    Na igen,megjelenhetne egy Biblia Update is.
    Idehaza legalább 4 forditás van,de minden szektának van saját.Legalábbis a nagyobbaknak.
  • Freeda Krueger
    Ott volt egy csomó másik fa.
    Az miért nem volt elég.
    De azt elmondta nekik hogy ha esznek arról a bizonyos fáról,akkor meghalnak.
    Talán ha tudták volnna mi a halál,de nem tudhatták,csak Isten tudta.
    De vajon hogy magyarázta volna el?
  • patiang
    Az Ótestamentum kb ezer évig szájról-szájra szállt, s csak azután vetették papírra.
    Nem játszottatok-e olyant, hogy valaki mond valamit, s a kör végén hangosan bemondják?
    Nos gondolj bele ezer év hány emberöltő?
    Amúgy meg Vatikán újabban erősen gondolkozik azon, hogy az Ótestamentumot kiveszi a Bibliából.
    Már megint???????
  • patiang
    No látod, ugyanezt a semleges maszlagot nyomatják a papok is.:(

Hogy lehet egy tök tudatlan "csecsemőnek" megadni a szabad akaratot?

Ha Isten atyánk elmondta volna netán a büdös kölköknek, hogy azért ne egyetek a fáról, mert akkor mehettek a p*csába, akkor is megtették volna?
  • Freeda Krueger
    Pontosan ez történt.
    Vagy legalábbis igy irják le.
  • Freeda Krueger
    De Isten nem határozható meg egyénként azt hiszem.
    Megadta a szabad akaratot,de ...
  • patiang
    Már ez a topic is a vallásról szól.

Van egy ma született ember / kettő /, akinek fogalma sincs semmiről. Azt mondja a szülő atya (anya), hogy ezt meg ezt ne tedd, de, hogy miért, azt már nem. Mit tesz a kíváncsi újszülött? Erre a szerető szülő kivágja édes gyermekeit, mint a taknyot, sőt még a lépéseiket is megátkozza. NO NE!!!!

Nem tudom Te mit tennél, ha olyat tenne gyermeked. Te is kidobnád az utcára??
    No akkor élj meg Te büdös, átkozott kölyok!

Így hát azt hiszem Isten is felvehető a listára.
  • Freeda Krueger
    Kap büntetést:elvileg ő nem juthatott a menyországba,és a többi nőnek meg fájdalmas a szülés.
  • Freeda Krueger
    Emberiség lenne,nem két emberre méretezték ezt a földet,de valószinüleg az édenkertet sem.
    Nem a szaporodás volt a bün,hanem a szófogadatlanság,és a kigyóval való beszélgetés.