69
-
wednes #69 Szerintem jót tett a COD 4-nek, ez a modern környezet. Sokat dobott a hangulaton. Elképzeltem ugyanezt a Demot II. VH-s környezetbe...hát lehet, hogy már unalmas lenne. Airbone-t is untam. Demot végigtoltam többet nem is érdekelt.
Visszatérve COD-ra: 4600+ 2 Giga RAM, 1950pro 256MB RAM, 1280*1024, amit a demoba maxra lehetett tenni(mert voltak ugye olyan opciók amin normal volt a max) azt feltettem kivéve élsimítás 40-50FPS. Élsimítással már 30 alá elett, és az már a gyors játék miatt zavaró volt. -
Dany007 #68 na ha mar mindenki leirta,hat en is kiprobaltam:)
Bar az fps valtozo, fust lovesek stb kb 60-100fps kozott szaladgal nalam.Persze 1280ban minden full 4x anti.
Hat nemrossz a demo:)Sokat meg nem kudtem vele,de amit eddig lattam az teccett.Stilus,hangulat franko! -
Wittgen #67 Az én szerény Athlon64+x800+1gb konfigomon mindenféle akadozás nélkül medium beállításokon 1024*768ban vígan szaladt. -
hardlovi #66 Hali!
Nekem Asus P5B, Intel DualCore 925+ (2x3.0Ghz 4Mb cache), 2Gb Kingmax 800, 8600GTS 256MB, 2x80Gb Hithachi vinyó RAID0-ba kötve és 1024x768 más minden fullon és a COD4 demo 50-60 fps-el simán megy! Csak felbontást emelve minden mást fullon hagyva (1280x1024) azért már szaggatot.. Csak 20-40 fps-ig nyomta de itt már zavaró hogy néha szaggat!
Ez a gép kb az ajánlott gépigénye a játéknak és szerencsére elég jól megy rajta a játék! Már vagy 5x végigvittem és azt kell hogy mondjam iszonyat jó lett!
Már alig várom hogy megjelenjen fullosan a game! -
do2 #65 Amúgy nemértem miért idegeskednek sokan hogy ilyen a gépigány.. Sajnos mi magyarok nem nagyon tehetjük meg hogy bármikor vegyünk 1 új gépet... De külföldön más a helyzet, ott sokkal többen megtehetik, nem kibaszásból csinálják ezt hogy mindig új gépet kell venni a friss játékokhoz.... Sajnos a magyaroknak nincs ilyesmire pénze.. Nekem még tök közepes gépem van sima 3 gigás intel proci 2 giga ram 7600 gt kártya...Nekem nem fontos a full grafika.. -
én sem értem, hogy egy zsírúj játék gépigényén miért vannak kiakadva egyesek. amikor a farcry megjelent, ugyancsak az akkori viszonyokhoz képest brutál gépigénye volt. és ez így lesz majd a jövőben is: a játékfejlesztők igyekeznek majd a legeslegújabb feature-öket beletenni a játékukba, és ehhez mindig majd egy csúcskonfig kell, HA MAXIMUMON AKAROD JÁTSZANI.
az már egy más kérdés, hogy nem kell egy csúcsgrafika egy JÓ játék elkészítéséhez: lásd legaktuálisabb példa CoD4, aminek igazán baráti az ajánlott gépigénye is, és szerintem pofásan is kinéz, nekem speciel simán elég grafikailag (igaz én már a farcry-nál "leragadtam")
-
neoG #63 valami bibi lehet ott, mert a MoHAA egy 600as Athlonon gef3al simán fut max grafon:)...bocs, nem tudtam kihagyni
-
Nem kötelező számítógépes játékokkal játszani... Én is szeretnék Trak IR 4-et és Saitek X52 joyt a repszimhez, de egyikre sincs pénzem. -
Dany007 #61 @Erpy :
Hát ja, van benne valami amit mondasz.
Engem azért akasztott ki a dolog, mert 1,5 hónapja még nem erről volt szó. Mondjuk a nyakamat tettem volna rá hogy amire kijön mégfeljebb emelik a Crysis követelményét.
Amúgy több mint v.színű hogy azért írtak ajánlottnak 8800-at mert ugye a játék Dx10-es (tudom hogy Dx9en is elfut) és ugye csak a 8as séria támogatja a Dx10-et (megaz ati 2900HD) és mondjuk a 8800GTS alatti kártyák már elég gyenguszok, hiába támogatják a 10-est.
Igen, abban van valami, hogy nem a magyar életszínvonalra találták ki ezeket a kártyákat :) Ebben teljessen igazad van. A 8800GTS ára, egy átlag angliai fizetés 10-ede vagy még annyi se! Ez olyan mintha kb itthoni árakon számolva 10-13 ezer Ft.- ba kerülne a 8800GTS. Szóval az árazás sz.tem nem mondható magasnak. Ez az egyik.
A másik meg, hogy ezeket a játékokat már nem a 12-15 éves kisgyerekeknek készítik, hanem a 20-35éves korosztálynak. Azok meg már mivel jobb esetben dolgoznak :) "simán" megtudják venni ha tényleg szeretnék. Máskérdés, hogy magyar o. on a dolgozó fiataloknak is nagy kiadást jelent egy ilyen kártya, de tény, hogy nem ennek az elmaradott kis országnak az életszínvonalához árazták a terméket :)
Mindettől függetlenül optimalizálhatták volna jobban is... De ez is biznisz... Ha sikerülne mondjuk Gf6600-ra optimalizállni v.hogy :D akkor senki se venne 8800-at ... Szal ez van...pénz beszél... -
Birom, hogy manapság mindenki anyázik, ha egy játéknak van gépigénye.
Most komolyan. Egy játékot mikor fejlesztenek, megnézik milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.
Ugyebár akkor eladható valami, ha minél több a belső tartalom, és minél szebb a csomagolás.
Most azt azért senki sem gondolhatja, ha egy cég megcsinál egy nagyon szuper játékot, mondjuk COD4, és csak hogy az a pár ember ne nyeritsen elcsúfítja grafikailag, hogy egy geforce 2-esen is menjen. Márcsak azért sem teszik, mert akkor a másik csapat, aki mellesleg a konkurencia majd olyant csinál, aminek bár lehet hogy kell a 7-es vagy 8-as szerias nvidia, sokkalta gyönyörűbb kidolgozottsággal teszik ezt.
És a másik. Igazuk van hogy szarnak rá. Mostanában gyorsan fejlődik a technika, és szeretnék kihasználni a lehetőségeit.
Harmadik szempont, hogy nem magyarországra fejlesztenek, hanem a világ számára. És mig itt lehet probléma megvenni egy 8800gts-t, addig külföldön az ottani keresetek mellett az semmi.
Szal sokan értsék már meg, hogy nem őnekik gyártanak játékot személyesen, hanem mindenkinek. Aki pedig szeretne egy jót játszani szép grafikával, az ne azért ne tehesse már meg, mert pár magyarnak nehezebb megvenni egy újabb fejlesztésű vidkarit vagy procit. -
Ott a pont. -
knightbali #58 De jó hogy útálom az ilyen grafikabuzi játékokat. Legalább nem kell mindíg pénzt ölni a gépembe, hogy ezek menjenek rajta.
-
nem, b+, én a saját keresetemből veszek azt amit akarok. mellesleg 65000-ért megkapsz egy 8800gts-t 320 Mb memóriával. a szánalmas frusztrációidat meg éld ki a macskákon. 
-
Mellesleg nem értem mi verik a földhöz megukat egyesek a Crysis kapcsán. Szép graf. ÉS????? Ez ma már édeskevés. Ha egy jó RPG-t csinálnának vele, jó kis rejtévnyekkel (a fizikai motor lehetővé tenné) és még felhasználnák a fizikai motor részét számtalan más dologra is, annak lenne értelme. Egy 1954762 FPS-t totálisan leszarok. Attól mert jó a grafikája SEMMI újat nem tud mutatni.
Nevetséges, hogy még mindig nincs olyan FPS ahol a karakter normálisan tartaná a fegyverét. (kivétel a hardcore katonai szimulátorok) -
Ház azért érdekelne a konfig. Az én gépem sem az az atomtáp, de még a legújabb játékok demói is szépen elfutnak a gépemen.
1GB RAM (433MHz), 6600GT (256MB,DDR3) AMD3300+. Hát ez nem egy atombrutál gép, de a Gothic3 egész jól elment rajta és a MoHAA is jól ment rajta 800x600-ban közepes grafon. Persze én nem játszok új játékokkal, a FreeFalconnal ez BŐVEN elég. -
Valaki írta a CoD 4 topikba, hogy Ati 9600proval is tökéletesen fut lowon a játék, semmi akadás nincs, úgyhogy ilyen szintü gépekkel is nyugodtan lehet próbálni. -
Tudja valaki hogy a cod4 nintendo ds változatának pontosan milyen multija lesz? Mert a képek alapján nem tűnik rossznak (a dshez képest.) -
Dany007 #52 EZt nemértem? Honna veszed ? link ? valami konkrétum ? -
gyuri12 #51 azért nem arra izgulok,de benne van az "ezért várom a crysist" listámo:)
jelentem alássan a cod 4 gyönyörűen fut a gépemen,30-40 fps-sel(én és a bátyám el sem hittük)low/medium 800*600-ban.
hihhetetlen jó kis gém:) -
warrior28 #50 Nem fog fullon futni, ha megveszed a legjobb kártyát, akkor sem (le is tiltottak benne néhány ficsőrt). Ugyanis "a jövő játéka", szal nem mostanában élvezhetjük majd a teljes grafikai élményt! -
warrior28 #49 4 gigára gondolt... :P -
morden #48 Úgy látom , hogy a nyár közepi ati 9600 xt-be való beruházás felesleges volt,vagyis nem, mert ami játékokhoz kell , azt pont zsebpénz barát kiadásba meg tudom venni :D
Dany007:"Amúgymeg mindenkinek megvan rá a lehetősége hogy eldöntse megveszi-e vagy nem" Szerintem Magyaroszágon kb a 3-5% döntheti el , hogy mit szeretne venni , a maradék depoban beállítja ,hogy legolcsóbb :D
HAF reagel: "hoosz ez nem igaz , mert +2gb nemorát vettem a nyár elején hogy legyen 4db 64-bites vistának szerintem kell az a + memo" majdnem lefordultam a székről a röhögéstől (csak az mentett meg , hogy forgószéken ülök ) mi az anyámért kell 4 vista ? egy is végtelenszer több , mint amennyi kell :D (szerintem) -
A grafika csak látvány, attól h vminek jó a csomagolása attól még lehet egy bögre sz@r is. A jó graf nem ment meg egy játékot a buktától. Nálam biztos nem. -
Dany007 #46 Hááááát :D Végülis árban jobban megéri az biztos.
De ez megint egyén kérdése. Én sajnálnék 40-50 ezret kiadni egy 7900-asra :) Viszont nem sajnálnék 80ezret egy 8800GTS-re :) Pontossan azért mert amit el szeretnék érni látványra, azt a 8800-sal tudom, viszont a 7900-sal nem. Ezért számomra, hangsúlyozom számomra nem érné meg 50ért 7900-ast venni.
De tényleg egyéntől függ és tényleg jobb árban a 7900-as. -
opeca #45 Hogyne, semmi gond, neked fontos a high-graf is.
No, de azért remélem nem fogod értelmetlennek tartani, ha valaki csak egy 7900-eset, vagy 7600-osat vesz:) -
Dany007 #44 Látod ezt is megértem :)
Igazad van , viszont a dolog nézőpont kérdése.
Én azért vettem, mert szeretnék mindennel full grafikán jáccani akadásmentessen :)
Eddig Fx5600-om volt és nem is jáccota sok játékkal, mivel inkább nem jáccottam ha nem bírta a full grafot.
Sokszor volt olyan hogy haveroknál láttam a játékot fullon, milyen tök jó stb...aztán hazamentem és leültem a médium vagy low graf elé és elszomorodtam :) A játékélmény attól még lehet jó, de valahogy inkább nem jáccottam vele.
Egyéntől függ szerintem. Van akinek jó a medium graf, van akinek nem. -
opeca #43 Elképzelhető, ez attól függ mennyi pénzed van:)
Most minek vegyek egy 88000-asat 85.000-ért, mikor 23.000-ért kapok egy 7600-osat, amin valszínűleg még 2 évig, minden játék el fog futni, ha máshogy nem, min. konfigon? (annyival nem nyújt többet a látvány, mint sokan hiszik)
Én az idén vettem GeForce kártyát, előtte 3,5 évig(!) egy ATI 9250-esem volt, amivel szinte minden játék elfutott. Az utóbbi 1 évben volt, egy-két kivétel. -
Dany007 #42 Értelek. Sz.tem úgy gondolta, ha most veszel új gépet / kártyát, akkor érdemesebb 8800at venni, mert az nem gyenge közép / alsó kategória és támogatja a Dx10-et. És ugye már az összes új játék Dx10 támogatással jön ki. Sz.tem csak erre gondolt. -
opeca #41 A Crysis-hoz lehet, de amúgy baromság olyat állítani, hogy manapság felesleges 8800-asnál kisebb kártyát venni.
Nekem egy 7300-as GT-ém van, és asszem, hogy el fog futni a Crysis, eddig minden újabb játék, kényelmesen elfutott rajta közepes grafkonfigon.
Ez majd fut rajta minimumon, na és?
Ha jó a játékmenet, akkor a francnak sem kell olyan füst, amiben tényleg nem látok semmit sem:) -
Dany007 #40 Na :) azért maradjunk a realitások terén.
Azért nem baromságokat irogatott. Csak annyit, hogy az eddigi videókban látott grafikához bizony elképzelhető, hogy ilyen kártya kelljen hozzá.
Amúgy 8800 GTS nél még van 2 jobb kártya is :) Ezek a 8800GTX és a 8800Ultra :) Click
Amúgymeg mindenkinek megvan rá a lehetősége hogy eldöntse megveszi-e vagy nem.
Mellesleg egyértelmű hogy egy tanuló diák, akinek nulla havi keresete van, nem lesz képes önerőből megvenni :) Igaz én is hitelre vette, na nem azért mert nem tudtam volna kp-ban megvenni, hanem mert nem akartam 2-3 hónapig spórolni rá. -
opeca #39 Azért nincs mindenkinek 85.000 forintja egy 8800-asra:)
Te bankot raboltál, robbantottál, vagy a papa pénzel téged, hogy ilyen baromságokat irogatsz? -
opeca #38 :)
GeForce 8800 GTS:)
Jó, van ennél erősebb vidikártya? -
Celeborn #37 Igen. Ez világos. Viszont régebben is azt mondtam ,hogy van egy játék ami miatt már vennék PS-t. (ha nem lett volna olyan drága) Ez a játék pedig a Final Fantasy. A legjobb! 3-szor is végig vittem a 8. részt. Lehet nevetni a grafikáján. :) De nem érdekel. Élményben az a csúcs. Szóval most itt az idő, hogy végre játszhassak a többi FF-el is. Meg azért lesz még itt egy két olyan konzolos játék, amire mindig is kiváncsi voltam. PC meg marad rajzolásra, netezésre, stb. Mondjuk ha vennék PS3-at, akkor mehetne rajt Linux, és mindenre használhatnám. De egyelőre nem áll szándékomban ennyit költeni. -
Dany007 #36 @ Sanyix:
persze, értem mit mondasz, igazad van.
De sz.tem te is értetted az én mondandóm lényegét. -
A hl2 episode-kat ki is hagyhatod, mert még gyengébb videokártyával is jól mennek, nem minimumon... Mert tudnak optimalizálni. És a mafia 1 akkori gépigényét nézve, a 2-vel se lesz gond, mert azt is tudják optimalizálni. -
Scroll #34 Nekem GFTi4200-es kártyám van, de a Dark Messiah of Might & Magic, ami nem egy nagyon régi járék is elfogadható sebességgel 1024*768-ban!!! szép grafikával és csak néhány grafikai hibával (ha mágikus fegyvert vettem a kezembe megjelent egy átlátszó sakktábla a képernyőn) futott. Érdekesség még, ha dx9.0-ról dx8.1-re állítottam a grafikát sokkal csúnyább lett, ami nem csoda, de ha hozzá vesszük, hogy ez egy 8.1-es kártya akkor kicsit érdekes, hogy hozta össze a 9.0-át. -
Minek is, már elköltötted rá :D -
Dany007 #32 @kadar1:
Most néztem kb 2003-as az Ati Radeon 9800pro ( nem 100% de kb ) . Szal ha neked még ennél is régebbi kártyád van háát, akkor nem is értem mért próbálkozol 2007es játékokkal.
Amúgy meg én se egy játék miatt vettem új kártyát. Egy Cod4 miatt nem is érdemes ennyit költeni.
Dehát ott van a C&C3 ( igaz ez nem igényel hűdenagy gépet, de azért 1600x1200ban elég kellemes volt) aztán a Test Drive Unlimited, NFS Carbon, STALKER, Quake4, Moha Airborn, HL episode1, World in Conflict, Bioshock, Obvilion, Supreme Commander, Flight Simulator4, és ez csak az ami így hirtelen eszembe jutott!
Aztán most jön ugye a Crysis, TimeShift, Unreal Tournament 3, HellGate London, Cod4, Maffia2, Prototype, NFS pro Street, GTA4 ( igaz ezt eltolták jövő év közepére:S) HL2 episode2, stb stb stb... És ezekhez mindhez azért jobb kártyak ell mint 9800pro :)
Én úgy érzem nekem megérte beruházni rá. És persze hozzá kell tennem, hogy az ezidáig próbált játékok mindegyike nagy felbontásban (legalább 1280x1024, és nem 640 xD ) full grafikával full anitalisinggel futott teljessen akadásmentessen :)
A lényeg az, hogy ha most vennél egy új VGA-t, nem csak egy játék miatt érné meg! -
Attól függ. Konzolt akkor vegyél ha a konzolos játékok jönnek be. PCn teljesen más játékstilus a fő irányvonal ezért nem lehet egy az egyben kiváltani. Nekem van mindkettő, de PC előtt többet ülök. Az én PCmen amit pcn kell játszani azok mennek jól. Pedig nem mai darab. Ha meg konzolon kibirom, hogy nem full minden, akkor pcn is kibirom. -
Dany007 #30 Hátja, ahogy itt látom, a minimum a ATI Radeon 9800pro. Vagy ha neked még annál is régebbi van akkor nemtom mit csidálkozol :D