11
-
Nacitangala #11 Tehát, hogy pontosak legyünk: 120 novellát és 45 regényt. Gyerekek, ez alapfokú angol, nagyjából az első évben megtanítják. -
avman #10 mosnemazé, de a Scanner Darkly totálisan hozta azt, amit Dick vizionált a témával kapcsolatban, míg a Nextnek szinte semmi köze nem volt a novellához, az alapgondolaton kívül, h valaki valamennyi időszakaszt előre lát. a film egy nyögvenyelősen aktualizált, tucat akciófilm lett. aki olvasta a novellát, az tudja, miről beszélek. -
opeca #9 Kedves kis SG!
Jó lenne ha végre már eljutnátok oda, hogy legalább a kis zúgirodátokban lektorálnátok egymást.
Van olyan, hogy short story ami magyarul a novellát jelöli. És a novel, ami a regényt.
A novel némely esetben jelölhet novellát is, de a számokból tisztán kitűnik, hogy a rövid sztori a novellákat takarhatja, míg a novella a regényeket. -
Kemuri #8 "Gondolom a név a Carolco-ból jön, ami Vajna és Kassar előző cége volt. Ha tévedek akkor bocs."
Utánaolvastam jobban. Vajna cége a Cinergi volt míg Kassaré a Carolco és mindkettő azonos évben ment csődbe. Ezután álltak össze és alapították meg a C2-t, akkor inkább jöhetett a név:) -
ommadawn #7 Mellesleg a Total Recall is Dick "rövid sztori"... -
Kemuri #6 Azért Vajnát nem kizárólagosan az utóbbi évek pár gyenge filmje alapján kéne megítélni véleményem szerint.
Mégiscsak olyan filmeket jegyez mint a Rambo-k, Total Recall, Jacob's Ladder, Tombstone, Renaissance Man, Die Hard: With a Vengeance, Nixon, Evita.
Egyébként úgy tudom a The Halcyon Company nem Vajna és Kassar cége, hanem a The Halcyon Company vette meg tőlük a terminátor franchise jogait. Vajna és Kassar közös cége a C-2. Gondolom a név a Carolco-ból jön, ami Vajna és Kassar előző cége volt. Ha tévedek akkor bocs.
-
fv #5 "Reméljük jobban sikerülnek, mint az utóbbi időkben vásznakra álmodott Dick-művek."
Andy Vajnát ismerve - kizárt dolog. -
kandeláber #4 Hogy konstruktívabbak legyünk: a short story magyarul novella, a novel pedig magyarul regény. -
#3 Ja, nekem is ez verte ki a szememet először...
Rövid sztori, ilyen nem létezik a magyarban. -
Polemius #2 "120 rövid sztorit és 45 novellát"
Valaki adjon már szegénynek egy angol szótárt, könyörgöm! -
gyuri12 #1 szegényt mennyire piszkálhatták a neve miatt:/