42
  • remark #42
    "Ja meg a vietnámi háború idéjén a vietkongok is elég idegesek lehettek, de mégsem jöttek európába ártatlan embereket robbantgatni..."

    Mindossze azt felejted el, hogy a vietnami haborut az USA elveszítette...
  • remark #41
    "Ezek már jóval azelőtt robbantgattak mielőtt az amcsik megszállták volna az országukat."
    Ki az az "ezek"? Ha konkret orszagot nezunk, akkor Iran pl. azota "terrorizalja" az amerikaiakat, miota az amerikaiak (britek keresere) megdontottek a demokratikusan megvalasztott irani kormanyt. Azota is probal Iran ujra fuggetlenedni, es a fuggetlenseget megtartani. Ettol fuggetlenul nem ertek egyet mindennel amit Iran tesz, vagy tamogat, de latni kell, hogy mi valtja ki a terrorizmust. Nem az, hogy akik ott elnek azok "vallasi fanatikus hulye állatok", hanem az, hogy a fejuk folyamatosan a viz ala van nyomva, es ketsegbeesetten kapalodznak hogy eletben maradjanak.

    Iranban vagy mas problematikus orszagban marcsak azert is kaphatnak nagyobb szerepet a szelsosegek mint pl. Daniaban, mert ezek a kozel-keleti orszagok nagyobb bajban vannak. Hitler se a legnagyobb gazdasagi fellendules kozepen kerult hatalomra... Az viszont, hogy ezek a kozel-keleti orszagok ugy megerosodjenek, hogy az orszagon beluli szelsosegeket ugyanugy visszaszoritsak mint a kulfoldi befolyast, a kulfoldnek egyaltalan nem erdeke. Ha Iran ugy megerosodhetne, hogy azt csinal az olajaval amit akar, az kinek lenne jo? Ha minden kozel-keleti orszag élén olyan kormany ulne amelyik azt csinal az olajjal amit akar, az melyik nyugati orszagnak lenne jo? Referenciakent nezze meg mindenki mi zajlott az 1950-es evekben. Kulcsszavak: Izrael, olajár stb.

    A Romai Birodalom ota az arabok (ha lehet oket feleuletesen arab orszagoknak nevezni) utban voltak. Mind tengeri, mind szarazfoldi kereskedelmi utakat elzartak Europa es Azsia kozott. Most is utban vannak, ulnek azon az olajon ami a "nyugatiakat illetne meg" (mar a nyugatiak szerint). Romaiak pl. Egyiptom elfogalalasaval oldottak meg a problemat, igy biztositva az osszekottetest Azsiaval, de azota is is sokan probalkoztak az "arab problema megoldasaval".
    Az arab orszagok tobbezer eve az europaiak utjaban vannak... Nem kellene mar meglatni az egyertelmu osszefuggest? Nem kellene mar levonni az egyertelmu tanulsagot? Ha nekem utban van valaki, de nem megegyezni, hanem kifosztani, kirabolni, elnyomni akarom, akkor abbol sok minden lesz, de béke az sosem.
    Aki most a vallasra alapozva beall az iszlam útálók taboraba, az csak tovabbi ezer evre konzervalja a problemat, es tamogatja az agressziv nyugati politikat.

    "Egyszerűen ilyen a vérmérsékletük, de szerencsétlenségünkre még pénzük is van hozzá."
    En meg azt mondom, hogy az europaiaknak ilyen a vermersekletuk (valakin muszaj taposniuk mert kulonben nem erzik jol magukat), es szerencsetlensegunkre meg penzuk, hatalmuk, hadsereguk, es birkamod bologato, a vilag kifosztasaban asszisztalo tomegek is allnak a hatuk mogott. (Mindezt miert? Azert a kis koncért cserebe, amit a fosztogatok a tomegnek dobnak...)

    "Mondj még egy vallást aminek a követői merényletek százait követik el az istenük nevében."
    A merenyleteket nem a vallas miatt kovetik el. Ha te azt hiszed hogy igen, akkor teged szepen felrevezettek.

    "Sötét idióták ezek akik kapják az agymosást születésüktől kezdve."
    Europa es USA lakosainak tobbsege szerinted micsoda? Sotet idiota, aki az orranal se lat tovabb. Miert? Mert gyerekkora ota kapja az agymosast, sot olyan kormanyhivatalokat is uzemeltet amik egyetlen nyilvanvalo feladata a kozvelemeny felrevezetese...

    "Esélyük sincs arra, hogy másképp gondolkodjanak."
    Sajnos igazad van. Az europaiaknak nincs sok eselyuk arra hogy valtoztassanak, es az agressziotol elfordulva immaron vegre megprobalnanak egyuttmukodni a vilag mas videkein elokkel. Most mondhatjuk hogy Europaban jobb a helyzet mint az USA-ban, ott tobb a birka, nagyobb az atveres, es az USA kulpolitkaja agresszivabb mint Europae. De en most szolok, hogy nem lesz ez mindig igy. Europa, habar nem egyszer eliteli az USA-t, folyamatosan atveszi USA azon modszereit amit az emberek tobbsege elutasit.
  • homeless
    #40
    "Boszorkányüldözés, inkvizíció, keresztes háborúk"
    Ezek mikor is voltak? Amikor az európai emberek ugyanolyan sötétek voltak, mint ma a muszlimok. De ez a tudomány fejlődésével megszűnt. Amikor már nem öltek meg valakit azért mert nem hitt istenbe, kicsit megváltoztak a dolgok. Ennyit jelent az ha az embernek van választása.

    "keresztény alapokon nyugvó szekták,..."
    És ezek ártatlan embereket robbantgatnak?

    "A vietnámiak nem szóródtak szét a világ minden táján és nem voltak annyira nagy számban (és nem volt annyira erős közös érdekük) hogy vélt/valós sérelmüket felhánytorgassák. A muszlimok meg igen."
    Ezért mondtam, hogy az a baj, hogy a hülyeség párosul a rengeteg pénzzel.

    "Vagyis hibás értelmezések, félremagyarázások, és történelmi sérelmek inkább az okozói a terrorcselekményeknek nem feltétlenül a vallás."
    Nem a koránnal van a baj, hanem ezeknek az embereknek a vérmérsékletével. Egyszerűen ilyenek. Meg az is hozzájárul ezekhez, hogy van néhány kiskirály akik megszedték magukat az olajból+egyéb ügyekből, az ország 90%-a meg nyomorog. Őket könnyű becsapni a vallással. A Bibliával is be lehetne csapni az embereket, ha Európa ilyen lenne.

    "Tehát ha meglátok egy arabot féljek?"
    Láttam már rengeteget. Külföldön is, és soha nem jutott róluk eszembe, hogy terroristák lennének. Nem is féltem soha tőlük. Nekem csak az nem tetszik, hogy egyesek, hogy védik őket, az usa-t meg mindenféle mocsoknak lehordják. De ezek az emberek ha magukba néznének, akkor rájönnének, hogy szídják amerikát, pedig ők maguk is fogyasztók, de védik a muszlimokat, pedig ők is a pokolba kivánnák az összeset, ha egy terrorista által felrobbantott bomba leszakítaná a fél karját, vagy megölné egy hozzátartozóját. Ez az álszentség.

    Mondtam már az összeesküvés-elmélet gyártóknak, hogy lehet menni jurtába lakni, ha tiltakozni akarnak a globalizáció, a fogyasztói társadalom és az usa ellen.

    (Az utolsó rész nem Faustusnak szólt)
  • Dj Faustus #39
    "a bibliát meg max arra, hogy pénzt csaljanak ki szintén naív emberekből."
    Boszorkányüldözés, inkvizíció, keresztes háborúk, keresztény alapokon nyugvó szekták,...

    "Nekik az nem elég. Az egész világon robbantgatniuk kell, hogy felfigyeljenek a nyomorék vallásukra,"
    1. A vietnámiak nem szóródtak szét a világ minden táján és nem voltak annyira nagy számban (és nem volt annyira erős közös érdekük) hogy vélt/valós sérelmüket felhánytorgassák. A muszlimok meg igen.
    2. Erőszakos vallás-e az iszlám? - vagyis hibás értelmezések, félremagyarázások, és történelmi sérelmek inkább az okozói a terrorcselekményeknek nem feltétlenül a vallás.

    "Ezért akármennyi kis nyomorék 5 éves éhező arab árvát mutatnak, valahogy nem tudom sajnálni őket, mert lehet, hogy 10 év múlva"
    Ha éhezik, akkor hogyan húzzon el az országból, hogy ne legyen - figyelem! sztereotípiv szavak! - agymosott/kiszolgáltatott/sötét terrorista belőle?

    Tehát ha meglátok egy arabot féljek? Mert lehet hogy - figyelem! sztereotípiv szavak! - agymosott/kiszolgáltatott/sötét terrorista?
    Mert ha ezt elhisszük, akkor remekül átvertek (és nem kellett hozzá se vallás, se Szent Könyv - csak politika és média). A félelem meg könnyen szül agressziót. Az agresszió meg további agressziót szül (és utána nehéz kideríteni ki kezdte a veszekedést).

    Félreértés ne essék: nem tartom megfelelőnek a valós/vélt sérelmek terrorcselekménnyel/hálózati támadással való kezelését, de a "demokrácia nevében" elkövetett (és valójában más okból tett) országok belügyeibe avatkozást sem.
  • homeless
    #38
    "A Korán (Bibliát, Tórát, stb...) sokféleképpen értelmezhetik - így teret nyit arra, hogy egyesek saját céljukra használják fel mások megtévesztésére."
    Csak a Koránt arra használják, hogy naív embereket öngyilkos merényletekre vegyenek rá, a bibliát meg max arra, hogy pénzt csaljanak ki szintén naív emberekből.

    "De Vietnámban megtették a magukét."
    Ja ott meg. Az muszlim terroristákkal se lenne semmi bajom, hogy ha a saját országukban robantgatnák szét a saját vagy az amerikai katonák seggét. De neeeem. Nekik az nem elég. Az egész világon robbantgatniuk kell, hogy felfigyeljenek a nyomorék vallásukra, meg ártatlan embereket kell elrabolni akiknek levágják a fejét és az erről készült videót felteszik a netre. Mindezt egy illúzióért(allah), ami nem is létezik.

    Ezért akármennyi kis nyomorék 5 éves éhező arab árvát mutatnak, valahogy nem tudom sajnálni őket, mert lehet, hogy 10 év múlva pont az egyik fogja felrobbantani a repülőt amin utazok...
  • Dj Faustus #37
    "Ezek már jóval azelőtt robbantgattak mielőtt az amcsik megszállták volna az országukat."
    Ennek is meg van a sajátos oka. Arab-izraeli háború kezdésként...

    "Mondj még egy vallást aminek a követői merényletek százait követik el az istenük nevében."
    A vallásokat (!= egyház) sajnos remekül fel lehet használni arra, hogy embereket irányítsanak velük - annak ellenére hogy a vallás tanai miket mondanak.
    A Korán (Bibliát, Tórát, stb...) sokféleképpen értelmezhetik - így teret nyit arra, hogy egyesek saját céljukra használják fel mások megtévesztésére.

    "Ja meg a vietnámi háború idéjén a vietkongok is elég idegesek lehettek, de mégsem jöttek európába ártatlan embereket robbantgatni..."
    De Vietnámban megtették a magukét.

    "Ja meg török országot mióta szállták meg a demokrácia nevében?"
    De Irakot megszállták - ami elegendő alapot szolgáltat egy heves vérmérsékletű muzulmánnak a kissé hevesebb vérmérséklethez.
  • homeless
    #36
    Ja meg török országot mióta szállták meg a demokrácia nevében? Meg, hogy képzelik, hogy vegyük be őket az unióba, amikor ilyeneket csinálnak?

    Ja meg a vietnámi háború idéjén a vietkongok is elég idegesek lehettek, de mégsem jöttek európába ártatlan embereket robbantgatni...
  • homeless
    #35
    Ezek már jóval azelőtt robbantgattak mielőtt az amcsik megszállták volna az országukat. Egyszerűen ilyen a vérmérsékletük, de szerencsétlenségünkre még pénzük is van hozzá. Mondj még egy vallást aminek a követői merényletek százait követik el az istenük nevében. Sötét idióták ezek akik kapják az agymosást születésüktől kezdve. Esélyük sincs arra, hogy másképp gondolkodjanak. Az okosobbak elmennek fejletteb országokba és kulturáltan gyakorolják a vallásukat a sötéteket/kiszolgáltottakat meg BÁRMIRE rá lehet venni a vallásukkal. Nem emberek ezek hanem élő robotok, nem tudom miért kell őket védeni!?

    Amúgy az én vallásomat gyúnyolhatja mindenki, mert nekem nincs olyanom:P
  • Dj Faustus #34
    Hm, elfelejtettük szüleink tanácsát?
    Mást piszkálni nem ildomos, mert megharagszik ránk!
    Vagy: ne ingereld azt a kutyát, még megharap!

    Ugyanez a helyzet a "kelet-nyugat ellentéttel" is. Más vallásából gúnyt űzni a másik félből indulatokat, ellenlépést válthat ki. Pláne hogy a másik fél alapból fel van dühítve (szerintem egyikünk se szeretné, ha a "demokrácia védelmének" jegyében külföldi katonák szállnák meg az országot).

    Igen az ellenlépés lehet helytelen, elítélendő. De ennek megvan a maga oka.

    "Komolyan azt kívánom, hogy valamelyik rokonotok torkát vágja el egy ilyen "vallásos","
    Tán te szeretnéd, ha házadat/városodat/országodat külföldi katonák szállnák meg a "demokrácia védelmének érdekében"? Szeretnéd ha belőled/vallásodból/szokásaidból/kultúrádból/országodból gúnyt űznének? Illetve ha neked is ilyen átkokat (komolyan azt kívánom...) szórnának a fejedhez?

    Igen nem épp szép cselekedet a robbantgatás - de azon is érdemes elgondolkodni, ennek megvan az oka...
  • homeless
    #33
    Maximálisan egyetértek!
  • smv
    #32
    Szánalmasak vagytok. Komolyan azt kívánom, hogy valamelyik rokonotok torkát vágja el egy ilyen "vallásos", vagy miközben valaki más a célpont a gyereketek/anyátok legyen a robbanás közvetlen közelében. Lehet védeni a keletet, hogy ezálltal beszálljatok az "anyázzuk az usát mert az olyan menő" hullámba, de legalább gondolkozzatok már.
    Tudom, én vagyok a hülye.
  • BCS pixel
    #31
    Az olaj miatt igen a karikatúra miatt nem.
  • remark #30
    Churchill-el kapcsolatban korrigalok. Rossz a memoriam. Nem a parlamentben hangzott el, es nem beszed. Churchill valojaban levelet irt a politikus kollegainak (1914-ben).
    Egy reszlet:
    “we are not a young people with an innocent record and a scanty inheritance. We have engrossed to ourselves…an altogether disproportionate share of the wealth and traffic of the world. We have got all we want in territory, and our claim to be left in the unmolested enjoyment of vast and splendid possessions, mainly acquired by violence, largely maintained by force, often seems less reasonable to others than to us.”
  • remark #29
    "És ez feljogosítja őket arra hogy emberek százait öljék meg egy kurva karikatúra miatt ?"
    Linkelj mar be egy cikket amelyik azt taglalja hogy a karikaturak miatt olnek meg szazakat... Koszi.
    Egyebkent meg talan az olaj miatt jogos milliokat megolni? A nyugat tetteirol es felelossegerol te kozekvensen elfelejtesz beszelni. Dehat azzal hogy te mit csinalsz, neked kell tudnod elszamolni.

    "Ugye azt nem kell megvitatnunk hogy a nyugat, vagy a fasszopókkal-teli-közel-kelet a kevésbé demokratikus, jobban képmutató, és jobban cenzárázott ?"
    De, vitassuk meg. Szoval a nyugati rendszer anti-demokratikus, cenzurazott a sajto, es az egesz nyugati rendszer kepmutato. (Merthogy elozo mondatod ezt jelenti.) Tehat akkor vegre megertetted hogy mirol beszelek? Nyugaton senki se szent. Erdekervenyesites megy tuzzel vassal. Aztan mikor az "erdekervenyesites" kovetkezmenyeivel kell szembenezni, akkor megy a szarkeveres, kodosites. Kenyelmes allaspont az, hogy a tetteinknek nincsenek kovetkezmenyei, vagy maskepp fogalmazva, annak hogy Kozel-Kelet jopar orszaga, jopar nepcsoportja nyugat ellenes, annak az eg vilagon semmi-de-semmi koze nincs ahhoz amit a nyugat muvel immarol tobbszaz eve azokon a teruleteken... Kenyelmes allaspont, csak eppen nem igaz.

    "Lelőnek téged nyugaton, mert szidod a kormányt? Felkoncolnak, mert szidod a drágalátos vallást? Megölnek bármi triviális ok miat? NEM, NEM és NEM!!!"
    En annyit allitok, hogy husbavago kemeny nyugati kritikat nem lehet kozolni. (=Az esetek 99.9%-ban nem lehet meg a jogos kritikanak kozvelemenyformalo hatasa, ergo semmi se valtozik meg, semmi se tortenik.)
    Az, hogy a kemeny kritika bemutatasaert mi a szankcio, abban valoban van kulonbseg kozel-kelet es nyugat kozott. De 1) ne itelj el mas kulturakat a massagukert 2) ne allitsd be ugy ezeket a kulturakat mintha ott "megolnenek minden trivialis ok miatt". Az ervelesed (nem csak most, maskor is) nagyon veszelyes, es csak tovabbi gyuloletszitasra jo. Remelem nem lesz beloled politikus.

    Egyebkent pedig az a velemenyem, hogy minel inkabb szorongatjak a tökét valakinek, annal inkabb heves reakciot valt ki az, ha meg egy lapattal tesznek a tuzre... En ugy latom, hogy jopar kozel-keleti allam fuggetlensegenek fentartasaert azaz tulajdonkeppen a tulelesert kuzd. Ellenben egy Dania vagy Svedorszag, vagy akar az USA, mar kozel sincs ilyen szorongatott helyzetben. Ha valaki beszol Danianak, megvonhatja a vallat, hiszen nincs mitol tartania. Ellenben ha valaki egy fundamentalis dolgot kezd el nevetseg targyava tenni mint a tulelesert kuzdo orszagok vallasa, akkor nem kell csodalkozni hogy igy visszavagnak. Hagyni kellett volna (igen, a _demokratikus_ nyugatanak hagyni kellett volna) hogy meg tobb kozel-keleti orszagban a demokratikus erok kerekedjenek felul, es az orszagok megerosodjenek. Meg azon orszagok eseteben is ezt kellett volna hagyni, amelyek ugy valtak volna demokratikussa (es ugy erosodtek volna meg), hogy kozben a sajat nemzeti erdekeiket akartak kepviselni, es nyugati talpak nyalasara nem voltak hajlandoak (amely talpnyalasra, megerosodott orszagok lévén, immaron nem is lettek volna kenyszerithetoek...).
    A vallas szereperol az a velemenyem, hogy egy fuggetlensege elvesztese fele kozeledo, folyamatosan kardélen tancolo orszag (vagyis regio) eseten felertekelodik a vallas. Igazabol felertekelodik minden olyan dolog ami a nehezsegeken atviszi az embereket, amely kozossegeket tart ossze, esdefoleg ami infrastrukturatol teljesen fuggetlen. Terdre lehet kenyszeriteni egy fejlett, demokratikus, kozigazgatassal, energiaellatassal, uzlethalozattal, stb. stb. rendelkezo orszagot (azaz nyugati-tipusu demokraciat) azzal hogy a civil infrastrukturajat a folddel tesszuk egyenlove. Egy egyebkent is elmaradott orszag konnyebben atveszeli az ilyen nehezsegeket, azaz nehezebb terdre kenyszeriteni. Azert is nehezebb, mert jelentos belso erot kepvisel valamely kozosseghez tartozas: ezek az emberek nem (ahogy azt nyugati vilagban latjuk) a szemelytelen infrastrukturatol fuggenek, hanem a kozossegtol, es igy ezen emberek befolyasolasa is nehezkesebb, ami a nyugat szamara problema...

    Ja es ha mar a kozossegeknel tartunk, aki meg birja szusszal gondolkodjon el azon, hogy nyugaton milyen modszerekkel bomlasztjak a kozossegeket (ami a leggyakrabban a kozossegek tőkének valo alarendeleseben nyilvanul meg), es mindezt miert teszik...

    "Kulcssó: "hallani"."
    Ne kapszkodj bele abba a szoba hogy "hallani". En masra mutattam ra, amit te szokas szerint kikerulsz.
    De nezzuk azt amit te vetsz fel: a "hallani"-rol az a velemenyem, hogy a kulcsszo inkabb az: kik es hanyan hallanak es milyen forrasbol. Talan a legveresebb diktaturakrol es mas hatalmas botranyokrol nem hallani? Es? Eredmeny? Hatas? Semmi. Raebredhetnel, hogy nem az szamit ami kiszivarog, meg amit sejtunk. Hanem az, amiben tobbmillio ember hisz (=tudni vél). Ergo csak es kizarolag az az ero szamit nyugaton, aki kepes tomegek velemenyet formalni. Amit a tomeg hisz, azt tamogatja, es igy azzal kapcsolatban barmit le lehet a torkan nyomni.

    Te most itt nagy dirrel-durral hangoztatod hogy itt nyugaton vazze mindenrol lehet tudni. Kozben meg az egesz rendszer mukodeset nem erted. Mikor osszeomlott a Brit gyarmatrendszer, Churchill mondott egy szep beszedet a parlamentben amiben (szerintem) ravilagitott arra hogy egyszeruen nem mukodik az, hogy masokon eloskodve tartunk fel egy rendszert. A beszed cenzurazva kerult a kozvelemeny ele... Kovetkezmenyekkel kapcsolatban egy dolog biztos szamomra, a tarsadalom nem vonta le a kovetkeztetest, hogy egyetlen civilizacio se maradhat ugy fenn, hogy masokon eloskodik. Nem tudhatom biztosan, hogy mi lett volna maskepp, ha a beszedet teljes terjedelmeben kozreadjak. De az biztos, hogy egy manipulacion, felrevezetesen, felelmen, bizalmatlansagon, folyamatos haborun (ellensegkeresesen, ellensegeskedesen) alapulo rendszer (=nyugati vilag jellemzoi) a tobbsegnek nem jo. Es en a tobbsegbe tartozok, igy hadd legyen meg a jogom ahhoz, hogy leirjam ezen velemenyemet: ez az alma amit kaptunk, ez rohadt.

    "IGEN bazdmeg, itt HALLOTTUNK róla."
    Stilus...
    Vigyazz, lassan olyan lesz a stilusod es a vita-modszered mint azon embereke akik az altalad kritizalt eszmekben-rendszerekben hisznek... ;-)
  • smv
    #28
    Biztosan, de gondolom akkor proxikról kezdenének neki az osztásnak. Mindenesetre biztos, hogy sokat segítene a helyzeten.
  • PíszLávJuniti
    #27
    török ip tartományt kiszűrni a svéd "BIX" ben nem lehet?
  • sonicXX
    #26
    Senki se veszi észre magán az általánosítás tüneteit.
    - "Ezek"
    - "Nyugat"
    - "Kelet"
    - "Arabok"
    - "USA"

    A világ nem ilyen. Minden kultúrában vannak sötétagyúak, és minden kultúrában vannak felvilágosultak.

    Aki általánosít és ezzel próbál megmagyarázni valamit, az a média áldozat - a világon mindenhol és itt a fórumon is - nekik részvétem, nyugodjanak békében.
  • Wittgen
    #25
    A srác azért olyan karikatúrát is készíthetne, ami inkább vicces, mintsem szánalmas és sértő. Biztosan tudta, hogy az arabok hogyan vélekednek a kutyáról és amúgy a Próféta lerajzolásáról. Az, h. egy kutyatestű mutánsként ábrázolja a rajzoló, inkább sértő és semmi egyéb. IGazuk van, mikor ezért tiltakoznak, de a vérdíj meg egyéb iyesmi már kicsit (nagyon) dúrva visszavágás.
  • smv
    #24
    Meghurcolnak itt is. Elég ha valami rosszat szólsz itt a kissebbségre, és máris egy rohadt rasszista vagy, akire vadásznak az utcákon.
  • sgember
    #23
    Hamár képmutatásnál tartunk...: fn
  • AranyKéz
    #22
    << A nyugat ugyanugy nem viseli el a kritikat mint ahogy a kozel-kelet sem. >>

    Mi????

    Lelőnek téged nyugaton, mert szidod a kormányt? Felkoncolnak, mert szidod a drágalátos vallást? Megölnek bármi triviális ok miat? NEM, NEM és NEM!!!


    << Nem tudom hallottal-e mar olyan esetekrol mikor a kozvelemeny szamara szant anyagokon "kicsit finomitanak" >>

    Kulcssó: "hallani". IGEN bazdmeg, itt HALLOTTUNK róla. Szarabb helyeken ilyeneket NEM hallasz, mert tűzzel-vassal-géppuskával akadályozzák a hírek terjedését.
  • AranyKéz
    #21
    << nyugati talpakat nyalni nem hajlando emberek nepesitik be a Kozel-Keletet, es hoznak sajat maguk a sajat dolgaikrol dontest ugy, hogy nem veszik figyelembe a nyugat erdekeit? >>

    És ez feljogosítja őket arra hogy emberek százait öljék meg egy kurva karikatúra miatt ?


    << ál-demokratikus, ál-szent es cenzurazott >>

    Ugye azt nem kell megvitatnunk hogy a nyugat, vagy a fasszopókkal-teli-közel-kelet a kevésbé demokratikus, jobban képmutató, és jobban cenzárázott ?
  • DjDano
    #20
    Jó lenne ha a kuruc.info nevü förmedvényt is lepucolná a netről valami hacker...
  • Dany007
    #19
    Igen, a gúny nem megoldás. Azok az emberek válasszák ezt a visszavágási formát, akinek már nincs értelmes lehetősége rá...
    Nem kéne itt háborúzni, meg gúnyolódni...Úgy kéne osamáéknak visszavágni ahogy ők is tették :) usa anglia a svédek meg akárkik szépen oktassák ki a saját öngyilkos merénylőjiket, és küldjék azokat ellenük... :)
    Amúgy ez az egész ügy sokkal mélyebbről kezdődött, asszem valahol a 70-80as években, amikor a CIA felkarolt egyes keleti terror szervezeteket hogy a ruszkik ellen hatékonyabban tudjanak küzdeni...valami ilyesmi volt, szal ebbe ne is menjünk bele.
    Az tény, hogy gúnyolódni nemszép dolog. Főleg több millió ember vallásán.
    Ezért vérdíjat kéne tűzni a South Park készítőire is , mert majd minden 2. részben kigúnyolják Jézust....Viszont ilyenért vérdíjat tűzni is elég abszurd dolog...
  • Devotus
    #18
    Dany007 igazad van. De egy nép hibáiért nem a vallásukat kellene gúnyolni! A másik, hogy se Kelet se Nyugat nem viselkedik érettebben, mint egy gyerek az ilyen viselkedéssel...személy szerint a "Nyugattól" legalább többet vártam...
  • Anteris
    #17
    röhejes már ez az egész vallási cirkusz, már hányingerem van az egésztől...
  • Dany007
    #16
    uh,hát komoly :D az ipse már tuti halott xD
  • homeless
    #15
    Achmed the Dead Terrorist

    Na ez a csávó mit kaphat:)))) Én mindenesetre szarrá röhögtem magam:)
  • Dany007
    #14
    Nem védeni akarom, de sz.tem az amerikaiakat is ugyanúgy kigyúnyolják. Sőt! Sokkal durvább dolgokat művelnek. Nemzeti zászlókat égetnek, egy egész ország halálát kívánják, vérdíjakat tűzködnek, embereket akarnak gyilkoltatni egy (szó se róla) modortalan kifigurázás miatt. Azért ennyire nyílt arab ellenességet nem láttunk, mint amit ők csinálnak az usa-val szemben.
    Az elmúlt években befenyítették a fél világot!
    Ez nekik a vallás? Ebben hisznek? Ha valaki valami nem teccik nekik akkor alattomos terrorista módszerekkel vágnak vissza? Jó azt ne fírtassuk hogy az usa is fasszopó módon háborúzik össze vissza, köcsög dolog.
    De egy karikatúrára ölni akarnak, meg világ méretű botrányokat kavarni? Ez ám a szép vallás... Ennyi erővel akkor a volt oszt. társaim 1/3-át sorba nyirassam ki akik kigúnyoltak valahogy valaha ? Mert mondjuk beletapostak a lelki világomba, akkor most ezek szerint az lenne a megoldás hogy sorraveszem őket és kinyiratom ? Ugyanmár...
    Jó dolog a vallás, nem vagyok ellene, és kell is mindenkinek hinni valamiben. De ennyire azért nem kéne túlzásba vinni.
  • eto demerzel
    #13
    dany007 itt nm 1 kissebsegrol van szo hanm millio emberrol. es ezeknel az embereknel van az OLAJ. :) persze nm mondtam ujat. de ugyanigy ha te indiaban tehenet olnel ugyan az lenne a sorsod. mind a ket felnek igaza van. de elobbaz ember a saljat haza tajan tegyen rendbe mindent aztan mehet a masikhoz is. amugy az arab toleranciarol 1 dolog: anno 1etlen nep volt amelyik toleralta a zsidokat (wanek ne firtassuk az en szarmazasomat mert nm tema most) azok a spanyol morok voltak. a mostani viszaly ami a ket nep kozott van mestergesen van fentartva. senki sem szereti ha kigunyoljak, plane olyan nep (etnikum, nepcsoport) ahol ez a vallas. es a kulombseg pont ebben van. a keresztenyi vallas, lagy. barki ki vagy bekeresztelkedhet. a zsido es az muzulman nm ilyen. ezek sokkal hermetikusabb vallasok. vagyis hiaba "keresztelkedel" meg nm leszel SOHA igazi zsido vagy muzulman. mindig ki fognak nezni. ok komolyan veszik azt amit mi nm. a vallast.
  • Devotus
    #12
    Miért divatos és vicces mások vallásán poénkodni és sértegetni a másikat? ÉN úgy látom, hogy ez számukra még annál is rosszabb, mintha valakinek a saját anyját mutatnák meztelenül miközben egy állattal ...
    Nekik ez a hitük...ezért kell őket nevetni? Nem mondom, hogy helyes amit tettek! A vérdíj is érdekes, aki ilyen hülye és nincs jobb dolga az talán meg is érdemli. Az viszont a szánalom, hogy a fejlett (csak technikailag, emberileg és erkölcsileg szánalmas) "Nyugat", olyan egoista, hogy nem veszi észre a másik érzelmeit. Attól lettünk nagyok, hogy az undorító és felháborító kritikák hatására feladtuk a hitünket, magunkat és önbecsülésünket, és inkább eltűrtök a gyalázkodást, és feladtuk azt, ami eddig emberré tett minket...

    Erre tart a világ? :) Úgy tűnik a Modern Nyugat: Igen...
  • mumpic
    #11
    Most egy pillanatra belegondoltam, mi lenne ha bárki egy magyar történelmi személyt fikázott volna bármivel, karikatúrával például. Biztos vagyok benne hogy kis hazánkból is érkezett volna hozzá halálos fenyegetés. Node azt is észre kell venni, hogy az arab világban a törvénykezés, és a szellemi fejlődés megrekedt a középkor szintjén. Ott ahol vallási okokból még van halálbüntetés, azt az országot nem nevezném felvilágosultnak. Pont ezért én komolyan befosnék ha az arabok engem fenyegetnének, mert a felháborodásuk azért jogos valahol, csak ők komolyan is gondolják.
  • BCS pixel
    #10
    Mohamed prófétát hátulról élesben
  • remark #9
    "eléggé rátapintottál a lényegre."
    Valoban? Hol itt a lenyeg:

    "Viszont az, hogy valaki / valakik ennyire nem bírják elviselni a kritikát az már nevetséges és gyerekes!"
    A nyugat ugyanugy nem viseli el a kritikat mint ahogy a kozel-kelet sem. Ja hogy nyugaton lehet viccelodni, meg forumokon semmit meg nem valtoztato velemenyeket leirni? Ezt nevezzuk hatalmas kulonbsegnek? Fontos kerdesekben ugyanugy az ember tökére lepnek (cenzura) mint a most epp gőzerővel szapult Kozel-Keleten...

    Nem tudom hallottal-e mar olyan esetekrol mikor a kozvelemeny szamara szant anyagokon "kicsit finomitanak" nehogy az igazsag megfekudje az erzekeny gyomruakat... Es most lehet peldakat folhozni a kozelmultbol, vagy 100 evvel ezelottrol is, politikai vagy gazdasagi vagy tudomanyos temajut akar, teljesen mindegy.

    "Oviban volt ilyen..."
    A ketto valoban osszehasonlithato... ;-)
  • gneoka
    #8
    eléggé rátapintottál a lényegre.
  • gneoka
    #7
    "Tisztaban vagyok vele hogy te a nyugatot vedelmezed, nem csoda, hiszen a nyugati (ál-demokratikus, ál-szent es cenzurazott) mediabol szerzed az informacioidat."

    Érdekes hogy tudod honnan szerzem az infóimat többek között azért is mert egyáltalán (és szándékosan) nem nézek TV-t és olvasok magyar újságokat , csak és kizárólag külföldi médiából tájékozódom, és nagyon megválogatom hogy milyen forrásból milyen cikket olvasok el, mert borzasztó pontatlanságok és részlehajlások vannak (az idézet jut eszembe : "A hír objektív műfaj, a hírszerkesztés az ami szubjektív") tiztában vagyok az álszent "mi vagyunk a hibátlan nyugat képpel" és én is gyűlölöm, de llátom útjaim során a másik felét és szerintem az egy jottányit sem jobb......sőt

    Az amerika fikázás pedig most tényleg legalább olyan divatos minta rózsaszín póló, csak mondjuk az oktatásbeli különségeket sem tudják sokat , elintézik egy á primitívek az amerikaiak szöveggel, csak az a helyzet hogy a saját szakmályába mindegyik jobb mint más (az általános műveltségük tényleg a béka segge alatt van) de ők erre építenek "szakbarbárokat" képeznek egy amerikai programozó valószínű sokkal többet foglalkozik a programozással mert többet tanulta ergó az átlag valószínűleg jobb is (viszont szerintem még mexikót sem találná meg a térképen)

    "hoznak sajat maguk a sajat dolgaikrol dontest ugy, hogy nem veszik figyelembe a nyugat erdekeit?" Akkor mi is megtehetnénk hogy naponta éetünk arab államok zászlóját naponta üvöltünk a CNN kameráiba hogy "m*csk*s arabok" és jelentetünk meg naponta karikatúrákat!!
    Ja, hogy ezt megint csak nekik lehet???!!

    És egyébként meg igenis ha az én adómból lecsippentett segélyből él akkor becsülje annyira, hogy elfogadja hogy talán én nem hiszek az ő istenében vagy másban hiszek vagy egyáltalán semmiben! -(erre igenis képtelenek,tapasztalatból mondom nagyon sokat voltam észak afrikában és a közel keleten)

    És a nyugat alkalmazkodjon hozzájuk? küldjük nekik a segélyt? Fogadjuk be a menekülteket ? Aztán mi alkalmazkodjunk hozzájuk?!!?? mert ha fordítva lenne akkor azt mondom jogos amit mondassz! de nem úgy van!

    várom a reakciót , egy kultúrált vitában mindig benne vagyok :) hátha meggyőzzük egymást :)

  • Dany007
    #6
    Nem szeretek politizálni,ezért nem is megyek bele a nyugat meg kelet vitákba.
    Viszont az, hogy valaki / valakik ennyire nem bírják elviselni a kritikát az már nevetséges és gyerekes! Oviban volt ilyen, hogy az egyik leszólta a másik kedvenc szuperhősét, mert neki nincsen röntgen látása, csak gyorsan tud futni, aztán ebből lett egy nagy veszekedés esetleg "csihipuhi" is. Röhejes az egész...
  • remark #5
    "...ha én látom a másik oldal álláspontját, és megértem..."

    Azzal amit irsz, azzal csak az a baj, hogy nem latod a masik allaspontjat, igy nem is erthetted meg.
    Manapsag divat ugy ervelest kezdeni, hogy "Most nagy divat...". Ma _divat_ az USA ellen hangjukat felemeloket _divat_-fikazoknak nevezni, az arab vilag problemairol "maskent" gondolkodokat "divat-arab-partfogoknak" nevezni. Stb.

    "...nem kéne észrevenni hogy képtelenek a toleranciára?"
    Nem kellene eszrevenni hogy mennyire nem tudja a nyugat toleralni azt, hogy nyugati talpakat nyalni nem hajlando emberek nepesitik be a Kozel-Keletet, es hoznak sajat maguk a sajat dolgaikrol dontest ugy, hogy nem veszik figyelembe a nyugat erdekeit?

    Ugyhogy a nyugat "...mire föl várja el a tolerancit ha intoleránsan viselkedik!" A nyugat fogja "...fel, a világ ilyen ! Próbáljanak beilleszkedni ne folyton problémákat generálni és a világot megváltoztati olyanra amilyenre ők akarják!" Stb....

    Tisztaban vagyok vele hogy te a nyugatot vedelmezed, nem csoda, hiszen (nagy esellyel) a nyugati (ál-demokratikus, ál-szent es cenzurazott) mediabol szerzed az informacioidat. Ha en latom, es megertem a te allaspontodat, te miert nem olvasol utana, es erted meg a masik allaspontjat, mielott itelkezel?
  • gneoka
    #4
    Most nagy divat minden arabot a védelembe venni intellektuális körökben, de nem kéne észrevenni hogy képtelenek a toleranciára? Akkor én miért toleráljam őket? Ráadásul mire föl várja el a tolerancit ha intoleránsan viselkedik!
    Fogják fel, a világ ilyen ! Próbáljanak beilleszkedni ne fojton problémákat generálni és a világot megváltoztati olyanra amilyenre ők akarják!
    Akkor ezzel az erővel én is olyanná akarok alakítani mindenkit amilyenre nekem tetszik! (Ja, hogy azt nemlehet???!! nekem miért nem???)

    Tisztában vagyok hogy mindjárt jönnek a védelmező, jaj szegények értsem meg őket hozzászólások, de nekik is üzenem hogy elkéne gondolkodni azon is amit írtam , ha én látom a másik oldal álláspontját, és megértem, akkor kérem értsék meg az én álláspontomat is mielőtt ítélkeznek....
  • orkaman
    #3
    vannak emberek akik balhét akarnak (talán egyébként nem jók abban amit csinálnak). "szerencsére" párjuk is akad. A fickó (az?) valószínűleg majd elgondolkodik a jó poén jelentésén, ha esetleg történik vele valami. Nem hiszem hogy jó dolog viccelődni (vicc, vagy szándékos idegesítés? nem tiszta számomra) azon ami másnak fontos.