nVidia - GeForce 8800 GT és módosított 8800 GTS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Az OGL APIja sokkal kényelmesebb volt DX8ig a D3Dnél. Teljesítményre mindkettõ ugyanolyan jó, és mindkettõ ugyanannyira naprakész. Bár néha kicsit ez a jobb, néha kicsit az. AZ elõnye a DXnek abból származik ,hogy már alig kell hozzá használni segédkönyvtárakat. De senkit nem köteleznek a D3D használatára, lehet OGL alapú grafikát DInputtal összekötni. Az OGL tartalmaz olyan dolgokat is ellenben amire a játékoknak nincs szüksége(nem tom pontosan miket, mert OGLt nem ismerem valami mélyen, DXet is tanulom még). És mindkettõ hihetetlenül jól optimalizált tud lenni.
Az MS nem akarta megszüntetni az OGL támogatást, tekintve, hogy a tudományos alkalamazások és a grafikai programok OGLt használnak, mert olyanok az igényeik!!!! A videókártya gyártó feladata a megfelelõ OGL támogatás létrehozása. Emellett az MS valamelyik belsõ fejlesztõje mondta hogy teljes támogatása van az OGLnek, csak nem az MStõl, nem tom most pontosan hogy van, a megfelelõ MSDN blogon utánna lehet olvasni, elnézést a hosszú kommentért
Tevedes, csak abban az esetben teszik ra a sales tax-t (AFA) ha ugyan abbol az allambol ugyan abba az allamba vasarolsz. Amugy NINCS AFA!!!
pl, New Jersey-bol rendelsz valamit, es Mahnhattanbe (NY) laksz (mondjuk 6km-re a folyo masik oldalan), akkor nincs AFA mert masik allam.
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
baromsag, mint sok minden az sg-n.
www.newegg.com ami nem nagyker, nem a legolcsobb, de igen megbizhato ceg:
GeForce 8800Ultra 768MB ($564.99 after $30.00 Mail-In Rebate)
GeForce 8800GTX 768MB ($469.99 after $30.00 Mail-In Rebate)
GeForce 8800GTS 320MB ($259.99 after $20.00 Mail-In Rebate)
GeForce 8800GTS 640MB ($334.99 after $30.00 Mail-In Rebate)
Ebbol siman latszik, az uj GTS nem fer bele abba a 400-450$ arfekvesbe, foleg hogy kozeleg az uj nvidia piacra dobasa.
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
NKing: OpenGL hamarabb volt, mint 3Dfx...
/*WTF?!*/
Mindazonálltal a D3D sokkal elterjedtebb, ennek pedig az az oka, hogy igenis fontos a fejlesztõknek, hogy "meg legyen kötve a kezük". Minden támogatást megkapnak, plusz egy keretrendszert, ami lehetõvé teszi, hogy létrehozzák azt, amit elképzelnek. A mai játékok ürességét a fantázia hiánya, a tömeggyártás és a 0 innováció eredményezi...
Akkor még nagyon sok játékot nem fertõzött meg az ms.
Én biztos vagyok benne,hogy ha nem lenne elnyomva a Glide, akkor sokkal szebbek lennének ma a játékok, mint egy hd video film kb.
Hogy miért?, mert ha valamit gyakorlatilag egy egész világ fejleszt akár több tíz ezer ember akkor az egyszerûen jobb, mintha egy szeparált csapat tenné azt akiknek meg van kötve a kezük és egy kevés ember elképzelése után kell menniük, ha rossz ha nem.
Ha ez úg lenne mint ahogy én képzelelm, gyakorlatilag mindenki akit érdekel a 3d világ és tud kicsit programozni " ezekbõl sok van" be segítene a glide projectbe ha csak ötletekkel is, mert nyílt forrása van, bárki tehet hozzá ha hasznosat tud adni bele.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
OpenGL -rõl meg annyit, hogy sajnos a pénz beszél, MS meg nyomul. PS3 konzolok OpenGL/ES apit használnak, ami az opengl egy kiterjesztése. (ennél többet nem is tudok)
sötét középkor... az....
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Hát ez szép volt... tehát az egyik inygen van a másik ingyen van neked.
de azért szidod...
Baromi ronda ez az új dizájn!
Azt akartam mondani,hogy mennyivel szebb lenne a világ ha játékok egy nyitot rendszerre támaszkodnának a dx helyett, mondjuk az openGl-re. 😄
Ha valami nyitott, sokkal többen fejlesztenek rá, és sokkal jobb lesz a végtermék is. A directX felületet, sokkal nehezebb programozni is, ezt carmack is megmondta, és a nagy játék-programozó guru is úgy van vele,hogy jobb lenne a Gl.
Meg nem lehetne zsarolni a népet, mint a Dx-el. 😞((
Rohadjon meg mindenki ott redmondba.
Az emberek meg mikor kezdenek már el fejleszteni komolyan linuxra is?? mindenhól a fos win api-ra épülõ alkalmazások, még jó hogy nagyon jön felfelé a java platform. Kellene csinálni linux programozói interfész leírásokat is, egy csomó suliban is a win apikat erõltetik, meg könyvek is azt nyomják, hát hól itt a demokrácia, ms lobbi elnyomja a kisembereket, a tömeg meg beveszi a cumit és gyakorlatilag az ingyen op rendszer helyett a drága ms alternatívát választja, még jó hogy én sose fizettem ms cuccért, crack az életem, meg az hogy térítem a népet, serial minden mennyiségben, a baud csodálatos vilgában, ahól mi csak egy apró kis jelentéktelen bitek vagyunk, nehogymá billi fiú mondja meg a frankót.
Marko001 - A 8300? Miért a HD2600 vagy a GF8600 az közép felsõ? Még középalsónak se nevezném õket.
Szerintem ez sokkal inkább pletyka, mint az utáma lévõ 8800GT leírása. Több fórumon is kifejtette pár ember, hogy programozási oldalról kb. semmivel se lenne gyorsabb, bár ettõl még lehet elköveti a gyártó.
Laptop vonalon milyen fejlõdés van a játék szempontból? Ott milyen laptop vidkarik vannak amikkel érdemes venni?
Amúgy az is furi, hogy egy RV-s chip "akar" most új highend lenni, amikor a V itt mindig is Value-t jelentett, azaz belépõ+középkatot. Bár lehet, túl jól sikerült. 😛
XP-s DX10 nélkül is lehetnének OpenGL-ben, mert a kettõ független egymástól, de mégsincsenek abban, mert a motorok többsége, amit a cégek félkészen megvesznek, DirecX-es, sajnos.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Ezek a graf karik amik befagytak mind Dx10 esek, megvan bennük a támogatás, de csak vista alatt, az emberek meg nem szeretik ha zsarolják õket, ez van.
Lehet megint Micro suxot hibáztatni.
Én biztos vagyok benne ha az Xp is támogatná a dx10 et akkor már régen 40 alatt lennének a kártyák, vagy ami még jobb lenne a játékok mind open GL ben lennének.
Ez a jelenség annak ellenére van,hogy a dx10 es játékokat lehet dx9 el is játszani most, de mi lesz a jövõben?
Amugy nem értem most nvidiát ennyire bizik saját magában vagy mi?
Mert ati a 2950pro és 2950xt elvileg dx10.1-es lesz és gyorsabb a jelenelgi 2900xt-nél.Erre az nvidia egy "sima 8800GT-vel és egy kissé feltuningolt de még ""csak dx10-es "" 8800gts-el.
Epekedve várom a dx10es teszteket (Call of juarez,bioshock,company of heroes,world in conflict,lost planet)
Next PC upgrade: 2022
Hivatalossan nincs is 8300-as :o én legalábbis még nem hallottam és az Nvidia honlapján sincs. Bár a Google adott rá találatot, de érdekes hogy az nvidia honlapon nincs :S
Amúgyitt vannak a 8000-es séria darabjai a fõbb tulajdonságaival együtt.
Abban egyet értek hogy mostmár tényleg csak Dx10es kártyát érdemes venni, de azért nem mind1 hogy melyiket. A 8600 alatti kártyákkal kitörölheti az ember a seggét. Hiába tudja a dx10-et mondjuk a 8400as, de könyörgöm 64bites memória interfész 2007-ben? 6,4Gb memóriaátviteli sebesség ? LoL ez ma már semmi.
Parasztvakítás, csakhogy szerencsétlen hozzá nem értõ jujdejó megveszi a dx10es kártyát meg a 8400as vadiúj vga-t aztán majd csodálkozik ha minden most megjelent játék szarrá fogja akadni magát pedig neki vadiúj kártyája van...
A mostani gámék mellett nem nehéz kivárni.
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
Mármint ami az elmúlt években ment, hogy kis túlzással 2-3 generáció lement 1 éven belül, az kicsit túlzás.
Sz.tem ha az ember kiad 90, de akár csak 50 ezret is egy kártyára, neki se teccene ha fél éven belül már 1/4 annyit se érne, mert azóta mondjuk piacra dobtak egy új szériát.
Nem vagyok fejlõdés ellenes, sõt! De sokszor már érzõdött a gyártókon, hogy csak azért adnak ki egy új kártyát mert a nép megveszi mert új és dõl belõle a pénz.
És ugye a Dx10 volt rá a legjobb példa hogy a játékfejlesztõk se tudják mindig követi ezt az iramot. ( persze lehet nem így van, de nekem ez jött le )
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
én május végén vettem 91ezerért.... És ahol vettem, (pcland.hu) most még drágább is xD Szal sz.tem ilyen szempontból megérte. Jól húzható. Jó teljesítmény.
Sz.tem amíg ki nem jön az új séria, addig nem is lesz drasztikus árcsökkenés. Persze az ATI se szuperál, így semmi okuk csökkenteni.
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Ex UT-s, ex BF\'42-es, ex WoW-os Most Lotros, UT3 as. A64x2 6k+, 4Gb Geil DDR2, 1Tb Hdd, HiS HD2900XT, GA M56S-S3
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)