A Nappal megegyező csillagra bukkantak

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem. Lásd: Spore <#idiota>
Elképzelni sok mindent lehet, de ettõl még nem lesz igaz 😄

Célszerû olyan életforma után kutatni, ami biztosan létezik is. Annál is inkább mert gondolom nem dúskálnak az erõforrásokban az idegen kutatók.

"ennek a csillagnak lesz a legnagyobb az esélye, hogy körülötte valaha is élet alakulhatott ki"

mindenki csak a földihez hasonló életformát bír elképzelni?
A tömeg meghatározását nem newton-i fizikai értelemben értettem, mert ez magában nem határozza meg. De a bolyók egy bizonyos módon alakulnak ki, és az ilyen rendszerekben megvan mindennek a helye. Pl. gázóriás nem kering közel a csillaghoz, de ha mégis akkor olyan nagy árapály hatást okoz hogy az életre nem sok esély van. Föld méretû bolygó sem keringhet túl távol a csillagtól, vagy ha mégis akkor túl szélsõségesek az évszak változások (a bolygó nem kör, és nagy pályamagasság esetén egy kisebb torzulás is szélsõségesen változtatja meg a beesõ sugárzást.)

A naprendszer egy nagyon csodálatos dolog. Mintha pont arra lett volna kitalálva, hogy élhessünk benne. Nem egyszerû találni hozzá hasonlót.
Azért ez nem teljesen van így. A keringési pályának a csillagtól mért átlagos távolsága nagyjából meghatározza a bolygó tömegét. Bizonyos távolságon túl már csak gázóriások vagy hideg és halott, légkör nélküli objektumok találhatók. Bizonyos határokon kívül már nem valószínû hogy adottak az élet feltételei, ezért kutatnak leginkább a naphoz hasonló csillagok környékén.
GyuriX2572
Ilyen nehéz volt........?

"Mivel a szóban forgó csillag több, mint 200 fényévre található bolygónktól, ezért még egyetlen rádió- vagy televíziójelünk sem juthatott el odáig, tehát ha van ott intelligens élet, akkor még nem hallhattak rólunk."

Itt Tekkla 23517300078 megfigyelõ állomás !

Kérünk 636 millió fuziós reaktort, mivel a megfigyelt bolygó (kódneve: fejlõdõ
civilizációs esély 325) új szakaszba lépett ganda 232. havában. Át kell állnunk
kevésbé szórt irányzott információküldésre. Mesterséges szondáik keresztezhetik
az adás csatornákat.

Hipper, hüpper banama 😊
Mellesleg nem értem, hogy csak azért mert nagyon hasonlít a Naphoz, miért sokkal nagyobb ott az élet kialakulásának valószinûsége.
Más méretû, vagy akár más tipusú csillagoknál is ugyan máshol helyezkedik el a lakható zóna, mint a Nap esetében, de (jelen tudásunk szerint) azért általában létezik ilyen.
Tehát az, hogy a csillag mennyire hasonló a Naphoz önmagában nem sokat számít. Az sokkal inkább, hogy az adott csillag lakható zónájában található-e bolygó, és az milyen tulajdonságokkal rendelkezik.
Csak 300, mert az elsõ jelek már vagy 100 éve úton vannak.
"Mivel a szóban forgó csillag több, mint 200 fényévre található bolygónktól, ezért még egyetlen rádió- vagy televíziójelünk sem juthatott el odáig"

Akkor még van 400 évünk mire vissza is tér az a jel 😊
Addigra már itt a térugrás.

\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"

globint
Egymilliárd évvel idõsebb....., akkorra már az "inteligencia" kipusztította az "értelmes" és egyéb életet... <#alien>

http://www.tradeximp.com/

"A Nappal megegyezõ csillagra bukkantak"
Hmm, egy csillag ami megegyezik a Nappal az a Nap, nem? Megtalálták a Napot? Micsoda felfedezés! 😄
Remek, remek!

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

← ElőzőOldal 2 / 2