Az űrkutatás eredményei a mindennapokban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ady is írt rólad, mint nagyúrról.
Kara kánként folytatom tanításom.
Engem a hozzászólásaidban csak az zavar, hogy a témát lerángatod a te szintedre, ahol hozzád hasonló zseniális feltalálók csodálatosan egyszerû ötletét kellene csak megvalósítani, hogy a buta NASA/hülye hadsereg/gonosz mobilszolgáltatók ármányát kikerüljük. Nem feltûnési viszketegséged van, csak egyszerûen akkora arcod, hogy néha elgondolkodom, tanfolyam kellett-e hozzá. Akár magad szórakoztatására gyártod ezeket, akár nem, káros vagy, mert egy ilyen fórumba nyilván nem ír senki értékeset, minek? Disznót nem etetünk friss kaláccsal.
Amúgy, na ugye, a megoldás már most müxik, de majd jön a kukacos, és Wikipédia linkekkel fogja alátámasztani, hogy erre már mások is gondoltak, és nem olyan egyszerû, sõt, lényegében nem is mûködik, lehetetlen emgcsinálni, mi meg itt fogjuk be a pofánkat, mert csak feltûnési viszketegségünk van.
Itt fórumozol már évek óta, szerintem olvasod a hsz-im min. 2 éve, és ennyire szar vagy emberismeretbõl?
Azt hiszed, hogy én az anyagi jólétem erre alapozom, vagy egyáltalán komolyan gondolom, hogy majd õk fognak nekem dolcsimilcsiket lepengetni? Ébredj fel, "herceg"!
Királylány, királylány... csak nem forogsz.
Engem nem az érdekel, hogy miért nem leeht, hanem az, hogy lehessen.
Tudod: mire fessem az eget, õrmester?
Na, azért is elküldtem a Skype-nak is az üzleti tervet felcsillantó levelet, valaki csak ráharap a csalira. :-)
kukacos, kukacos, te megszakadsz a munkában, én meg lehet, hogy kis idõ múlva már Tahitirõl fórumozok. :-))
A torrenteknél is az a helyzet, hogy idõnként leállnak nodeok (seedek), mások meg bekapcsolódnak, és ott vannak a leechesk is, szóval állandó a jövés-menés.
Hogyhogy nem, mégis müxik!
Torrentet a mobilokba!!!!
:-)
A gyártókon a sor, hogy egyedileg azonosítható készülékeket gyártsanak, amelyek nem zavarják egymást,sõt, segítik egymást a jelek továbbításában, átjátszó reléállomásokként.
Mrt elõbb utóbb véget kell érnie a jelenlegi bohóckodásnak, hogy például ott van a kezedben egy walkie-talkie, és fû-fa hallja a beszélgetésed, holott technikailag megoldható lenne a kódolás, és az, hogy csak a célállomás halljon téged. Akár egy mobiltelefonnál.
Persze, a mobilszolgáltatóknak nem érdekük, hogy ingyen mobiltelefonálhassunk, én épp ezért hozom nyilvánosságra ezeket az ötleteket, hogy ne tudják õket/engem eltenni láb alól. :-)
Másrészt tényleg azt hiszed, ez neked jutott elõször eszedbe? Ezer éve kutatják, ad-hoc hálóknak hívják. Pl.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_ad_hoc_network
És rengeteg vele a technikai probléma, amirõl még csak nem is álmodnál. Pl. hogy routolsz egy packetet ebben a hálóban, ahol idõnként leállnak node-ok, idõnként pedig átrendezõdik az egész network topológiája? Vannak rá nagyon okos algoritmusok, de senki sem tudott még egy minden szempontból megfelelõt kitalálni.
Mondd, hogy lehet életképes valaki ilyen ábrándokkal?
Magyarországon az ilyesmi mûködtetésére kell a távközlési felügyelet engedélye, régen ezt hívták postai engedélynek.
Ez persze nem nagyon szokta zavarni az átlagot, és hát az ellenõrzés sem komoly. Elég csak a Tilos Rádió bohóckodására emlékeznünk a '90 -es évek elején. Szóval nem nagyon fogják meg a felhasználót.
Viszont, ha elterjed, és miért ne terjedne el, egymást fogják zavarni.
Ez mûr ûrtechnika!
Amúgy csak a jó öreg VHF (very high frequency) (amit a hajósok is használnak).
-------------------
Ugye te is álmodtál arról, hogy a mobilos telefonbeszélgetések ára egyszer ingyenes lesz, vagy legalábbis nem lesz drágább, mint a vezetékes telefonbeszélggetések díja?
Alább az ingyenesre adtam példát, és most következzen egy másik, amely a vezetékes telefonálást teszi nagyobb hatósugarúvá.
A gyártó természtesen egy kínai cég (Go China, go!), amely egy olyan erõsítõt kínál, amellyel akár 68 kilométeres sugarú körben használhatod az otthoni vezetékes telefonod.
Tehát, ha Monoron laksz, és ott van vezetékes telefonelõfizetésed (pld. VoIP is!), és naponta bejársz Butapestre dolgozni, akkor nem kell mást tenned, mint magaddal vinni a vezetéknélküli készüléket ("kézibeszélõ"), és úgy hívhatsz számokat, mintha otthon lennél.
A gyártó honlapja
itt van.
A készülék meg így néz ki:

If this is not your resort, please forward it to the proper department
of Google.
Hello!
There is a talk about your to-be-launched iGoogle phone.
We don't know many things about it.
But, let's see another more, revolutionary idea.
I thin of a mobile phone that merges the advantages of a cellular
phone and a walkie-talkie (PMR).
Users could use these sets to talk and use the internet (through PMR
and WiFi frequencies) without the intermediation of service providers.
Though, there would be need for big operators outside of cities (let's
give a piece bread for everybody), since the maximal range of these
new netPMRs would be around 10 km. (But even people using weaker sets,
with a range of 3 km would be able to get connected).
The whole Earth would be a Huge Network.
netPMRs, or GooglePMRs if you like that, would use some kind of GFDL
software, similar to those used for point-to-point file sharing
(torrents).
Imagine a new world formed by independent, cross-linked GooglePMR owners.
Your profit, and mine commission, would be from the selling of these
walkie-talkie sets, enough for a prosperous business.
I am waiting for your proposals.
Kind regards,
Epikurosz 2.0
A fenti levelet elküldtem a skype-nak is, de el fogom küldeni olcsó pmr-es kínai cégeknek is.
Mobilszolgáltatók, rettegjetek!
Az ûrkutatás (benne leginkább az emberes ûrkutatás) igazi haszna mellett szerintem eltörpülnek a gyakran emlegetett anyagi-tárgyi fejlesztések, és a másik oldalról: eltörpülnek a sokat szidott költségek is.
Az ûrkutatás igazi haszna alapvetõen a jövõ reményében rejlik. Az, hogy el tudjuk hagyni a Földet és kirajzani más objektumokra. És az, hogy folyamatosan fenntartja a reményt az erre hajlamos emberekben. Az emberi kíváncsiság és jobbat akarás az igazi érték, ezt az elmúlt évezredek fejlõdése bebizonyította.
zipzár: 1900 elõtt (http://en.wikipedia.org/wiki/Zip_fastener)
tépõzár: 1941 (http://www.exhibition-display-fabrics.com/velcro_history.htm)
szóval nem nyert 😊
De a viccet félretéve, az ûrkutatás a jövõ, nagy pénz lesz benne, nem árt ha jók vagyunk, szal hajrá, nyomni kell a dolgot...
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!