39
  • Epikurosz
    Te nem káros vagy, hanem maga a disznó.
    Ady is írt rólad, mint nagyúrról.
  • kukacos
    A többesszám teljesen felesleges, mert kizárólag te állítod, hogy az ötleted bármiben is eredeti lenne. Azt nem mondtam, hogy nem lehet megcsinálni, csak azt hogy nehéz, és sok éve foglalkoznak vele. Nem hiába fizetünk még mindig a mobilért. Pl. nézzétek meg ezt, hogy legyen egy kis képetek arról, mi történt már ebben a témában.

Engem a hozzászólásaidban csak az zavar, hogy a témát lerángatod a te szintedre, ahol hozzád hasonló zseniális feltalálók csodálatosan egyszerű ötletét kellene csak megvalósítani, hogy a buta NASA/hülye hadsereg/gonosz mobilszolgáltatók ármányát kikerüljük. Nem feltűnési viszketegséged van, csak egyszerűen akkora arcod, hogy néha elgondolkodom, tanfolyam kellett-e hozzá. Akár magad szórakoztatására gyártod ezeket, akár nem, káros vagy, mert egy ilyen fórumba nyilván nem ír senki értékeset, minek? Disznót nem etetünk friss kaláccsal.
  • kukacos
    Nem, tényleg nem tudom.
  • kukacos
    Speciel ez szubjektív, és nekem is jogom van kifejteni a véleményem a hozzászólásaidról, mint ahogy neked is jogod van idehányni őket.
  • Epikurosz
    Nekem egyébként kb. 3 éve jött az ötlet, amikor megvettem életem első walki-talkieját, és zavart, hogy egyszerre két távközlési készüléket kell helyet szorítanom kirándulás közben az övtáskámban, ill. mellett.
  • Epikurosz
    Na, visszalapoztam, ide nem rakta be senki a linket, én az indexen olvastam a TerraNetről szóló hírt, és gondolkodtam is, hogy belinkelem ide, de aztán elment a kedvem.
  • Epikurosz
    De, pontosan erről van szó, a TerraNet megoldásról, amelyről szóló hír linkjét talán már valaki be is tette ide, azzal a különbséggel, hogy a mobilok 1 km-es hatótávját én kevésnek érzem, emiatt a PMR-ek max. 10 km-es hatótávja a csábító, de a VHF rádiók 60-70 km-es hatótávja még überebb.

Amúgy, na ugye, a megoldás már most müxik, de majd jön a kukacos, és Wikipédia linkekkel fogja alátámasztani, hogy erre már mások is gondoltak, és nem olyan egyszerű, sőt, lényegében nem is működik, lehetetlen emgcsinálni, mi meg itt fogjuk be a pofánkat, mert csak feltűnési viszketegségünk van.
  • kanyecs
    nem erről van szó?
  • Epikurosz
    Fogadni mernék, te azt sem tudod, mi az, hogy inverteres mikrósütő.
  • Epikurosz
    miről?
  • kanyecs
    nemrég volt erről egy cikk, talán pont itt az sg-n?
  • Epikurosz
    Majd te eldöntöd, hogy mi jó viccnek.
  • kukacos
    Viccnek nagyon rossz volt :)
  • Epikurosz
    Te, ne légy már ennyire naív.
    Itt fórumozol már évek óta, szerintem olvasod a hsz-im min. 2 éve, és ennyire szar vagy emberismeretből?
    Azt hiszed, hogy én az anyagi jólétem erre alapozom, vagy egyáltalán komolyan gondolom, hogy majd ők fognak nekem dolcsimilcsiket lepengetni? Ébredj fel, "herceg"!
  • kukacos
    De akkor talán azt is látod, hogy a javaslatod, amit pénzért akarsz árulni, kb. annyit ér, mintha a NASA-nak írtál volna, hogy "legyetek szívesek kifejleszteni az antigravitációs hajtóművet, de mert az én ötletem, a profitból részesedést kérek"?

Királylány, királylány... csak nem forogsz.
  • Epikurosz
    Jóember!

Engem nem az érdekel, hogy miért nem leeht, hanem az, hogy lehessen.
    Tudod: mire fessem az eget, őrmester?
  • kukacos
    Hát persze, csak tudod, a torrentek mögött ott áll az IP, ami megteszi neked azt a szívességet, hogy ha tudod a cél és a forrás IP-jét, akkor csak elég bedobnod a packeted a hálóba és a célnál fog kikötni. Ez pedig azért tud működni, mert a packetedhez seregnyi szorgos rendszergazdi kézzel bekonfigurálta, hogy melyik számítógépnek melyikhez kell továbbítani a packeted.
  • Epikurosz
    Méghogy én őrült!?

Na, azért is elküldtem a Skype-nak is az üzleti tervet felcsillantó levelet, valaki csak ráharap a csalira. :-)

kukacos, kukacos, te megszakadsz a munkában, én meg lehet, hogy kis idő múlva már Tahitiről fórumozok. :-))
  • Epikurosz
    Ne kekeckedj, kukacos!

A torrenteknél is az a helyzet, hogy időnként leállnak nodeok (seedek), mások meg bekapcsolódnak, és ott vannak a leechesk is, szóval állandó a jövés-menés.

Hogyhogy nem, mégis müxik!

Torrentet a mobilokba!!!!
    :-)
  • Epikurosz
    Ezekre az apróságokra gondoltam.
    A gyártókon a sor, hogy egyedileg azonosítható készülékeket gyártsanak, amelyek nem zavarják egymást,sőt, segítik egymást a jelek továbbításában, átjátszó reléállomásokként.

Mrt előbb utóbb véget kell érnie a jelenlegi bohóckodásnak, hogy például ott van a kezedben egy walkie-talkie, és fű-fa hallja a beszélgetésed, holott technikailag megoldható lenne a kódolás, és az, hogy csak a célállomás halljon téged. Akár egy mobiltelefonnál.

Persze, a mobilszolgáltatóknak nem érdekük, hogy ingyen mobiltelefonálhassunk, én épp ezért hozom nyilvánosságra ezeket az ötleteket, hogy ne tudják őket/engem eltenni láb alól. :-)
  • kukacos
    Mindig éreztem, hogy szimplán őrült vagy, vagy csak egyszerűen dilinyós :) Szerinted homlokukra csapnak majd, hogy jé, tényleg? Aztán adnak neked részesedést?

Másrészt tényleg azt hiszed, ez neked jutott először eszedbe? Ezer éve kutatják, ad-hoc hálóknak hívják. Pl.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_ad_hoc_network

És rengeteg vele a technikai probléma, amiről még csak nem is álmodnál. Pl. hogy routolsz egy packetet ebben a hálóban, ahol időnként leállnak node-ok, időnként pedig átrendeződik az egész network topológiája? Vannak rá nagyon okos algoritmusok, de senki sem tudott még egy minden szempontból megfelelőt kitalálni.

Mondd, hogy lehet életképes valaki ilyen ábrándokkal?
  • teddybear
    Van egy apróság, amire nem gondoltál.

Magyarországon az ilyesmi működtetésére kell a távközlési felügyelet engedélye, régen ezt hívták postai engedélynek.
    Ez persze nem nagyon szokta zavarni az átlagot, és hát az ellenőrzés sem komoly. Elég csak a Tilos Rádió bohóckodására emlékeznünk a '90 -es évek elején. Szóval nem nagyon fogják meg a felhasználót.
    Viszont, ha elterjed, és miért ne terjedne el, egymást fogják zavarni.
  • Epikurosz
    Persze, ha jó vételt akarsz, akkor érdemes antennát használnod:

Ez műr űrtechnika!

Amúgy csak a jó öreg VHF (very high frequency) (amit a hajósok is használnak).
  • Epikurosz
    Welcome back! :-)
    -------------------

Ugye te is álmodtál arról, hogy a mobilos telefonbeszélgetések ára egyszer ingyenes lesz, vagy legalábbis nem lesz drágább, mint a vezetékes telefonbeszélggetések díja?

Alább az ingyenesre adtam példát, és most következzen egy másik, amely a vezetékes telefonálást teszi nagyobb hatósugarúvá.

A gyártó természtesen egy kínai cég (Go China, go!), amely egy olyan erősítőt kínál, amellyel akár 68 kilométeres sugarú körben használhatod az otthoni vezetékes telefonod.

Tehát, ha Monoron laksz, és ott van vezetékes telefonelőfizetésed (pld. VoIP is!), és naponta bejársz Butapestre dolgozni, akkor nem kell mást tenned, mint magaddal vinni a vezetéknélküli készüléket ("kézibeszélő"), és úgy hívhatsz számokat, mintha otthon lennél.

A gyártó honlapja

itt van.

A készülék meg így néz ki:

• Epikurosz
    Dear Business Development Department,

If this is not your resort, please forward it to the proper department
    of Google.

Hello!

There is a talk about your to-be-launched iGoogle phone.

We don't know many things about it.

But, let's see another more, revolutionary idea.

I thin of a mobile phone that merges the advantages of a cellular
    phone and a walkie-talkie (PMR).

Users could use these sets to talk and use the internet (through PMR
    and WiFi frequencies) without the intermediation of service providers.
    Though, there would be need for big operators outside of cities (let's
    give a piece bread for everybody), since the maximal range of these
    new netPMRs would be around 10 km. (But even people using weaker sets,
    with a range of 3 km would be able to get connected).

The whole Earth would be a Huge Network.

netPMRs, or GooglePMRs if you like that, would use some kind of GFDL
    software, similar to those used for point-to-point file sharing
    (torrents).

Imagine a new world formed by independent, cross-linked GooglePMR owners.

Your profit, and mine commission, would be from the selling of these
    walkie-talkie sets, enough for a prosperous business.

I am waiting for your proposals.

Kind regards,

Epikurosz 2.0

A fenti levelet elküldtem a skype-nak is, de el fogom küldeni olcsó pmr-es kínai cégeknek is.

Mobilszolgáltatók, rettegjetek!
  • Epikurosz
    Pedig már a 60-as évek óta müxik.
  • Csi9aa
    "Magyar Űrkutatási Iroda" - tisztára mintha a Galaktika egyik számát olvasnám............
  • halgatyó
    Eléggé bénán sikerült megfogalmaznom. Tekintsétek gondolatébresztőnek.
  • halgatyó
    Több cikket is olvashattunk erről a közelmúltban, pro és kontra. Ám egy dologról ritkán esik szó: az űrkutatás igazi nagy hasznáról, ami nem olyan kézzelfogható, mint a bogáncszár, a teflon, vagy a súlytalanságban előállítható különleges szerkeztű anyagok.

Az űrkutatás (benne leginkább az emberes űrkutatás) igazi haszna mellett szerintem eltörpülnek a gyakran emlegetett anyagi-tárgyi fejlesztések, és a másik oldalról: eltörpülnek a sokat szidott költségek is.

Az űrkutatás igazi haszna alapvetően a jövő reményében rejlik. Az, hogy el tudjuk hagyni a Földet és kirajzani más objektumokra. És az, hogy folyamatosan fenntartja a reményt az erre hajlamos emberekben. Az emberi kíváncsiság és jobbat akarás az igazi érték, ezt az elmúlt évezredek fejlődése bebizonyította.
  • masek
    Kesziboy (#4):
    zipzár: 1900 előtt (http://en.wikipedia.org/wiki/Zip_fastener)
    tépőzár: 1941 (http://www.exhibition-display-fabrics.com/velcro_history.htm)

szóval nem nyert :)
  • UnnameD
    A teflon viszont az.
  • Epikurosz
    a cippzár biztos nem űrtech.
  • BCS pixel
    nem az albumra hanem az étermes dologra válaszoltam
  • Balu0
    Pl valami jó kis antigrav hajtómű :D az faszányos lenen .. hehe

De a viccet félretéve, az űrkutatás a jövő, nagy pénz lesz benne, nem árt ha jók vagyunk, szal hajrá, nyomni kell a dolgot...
  • Tripax
    Igen a legtöbbet emlegetett magyar fejlesztés a pille, de ennek ellenére ezt a pillé fejlesztgették agyon. Több koncepció kellene, más irányokba is ami megint átütő sikereket tudna aratni.
  • Kesziboy
    űrkutatás egyik fontos eredménye még a zipzár és a tépőzár. asszem nincs megemlítve de lehet nemtom mercsak átfutottam a szövegen... XD de a Pille kétségkívül remek kis cuccos.
  • mcganyol
    Ezaz, magyar égre magyar holdat! :-D
  • Dany007
    Edit: "De sz.tem ez még mindig kevés 50 év alatt"
  • Dany007
    jajaja. Nem rossz dolog az űrkutatás, szép eredmények. De sz.tem ez még mindig kevés.