Biometrikus zár, nemcsak ajtókra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zár szereléssel, felújítással kapcsolatban lenne egy nem rég indított oldalunk.
A Zár.sLink.hu ( http://zar.slink.hu/ ) oldalon szeretnék mindenkinek segítséget nyújtani, aki zár szereléssel, felújítás előtt áll vagy hasznos információkról szeretne tájékozódni!
Kara kánként folytatom tanításom.
http://www.blackhat.com/presentations/bh-usa-02/bh-us-02-smith-biometric.ppt
A másik: www.conrad.hu és a keresõbe: RFID.
Azokon is kacagsz?
Arra az RFID-ra gondolsz, amit akar tavolrol is rohogve masolok le, vagy arra, aminek nem kicsit van horror ara? Amiket eddig linkeltel, azok az elso kategoriaba tartoznak.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Van egy honlap, ahol 40 dolláért kapsz terveket: itt
Én nem próbáltam ki, nemtom müxik-e...
"Az ára kb. 300 amerikai dollár, ha kínaitól veszed.
Tehát: max. 60.000 Ft. szállítással együtt." - akár trendi, akár nem, én egy fillért se adnék ilyen ujjlenyomatos gagyiért. De ha ingyen adnák, akkor sem kéne.
Tehát: max. 60.000 Ft. szállítással együtt.
Szerintem megéri, mert trendi, és lehet vele villogni.
Én azonban továbbra is az RFID technológiát propagálom, mert technikailag stabilabb, (atomstabil, ha úgy tetszik), és mert már használom két helyen is, és meg vagyok vele elégedve.
Az ujjlenyomatolvasótól valahogy viszolygom, mert mi van, ha épp szutykos a kezem, vagy elvágtam az ujjam és be kellett kötözni, vagy valaki, rosszindulatból, festókszóróval bemocskolja az ujjlenyomat leolvasó egységet?
Csak ezért is RFID!
shit happens
2007. szeptember 28. 14:05, Péntek - Berta Sándor
Minek kulcsokat magunkkal vinnünk, ha az ujjlenyomatnak köszönhetõen már nálunk van? - gondolták két osztrák vállalat szakemberei"
Azért vazze, hogy a kulcskarikát vigye el a rablovics, ne az ujjam metélje le egy hidegvágóval!
Starcraft + Diablo III - esemve
miután visszajöttél, törlöd a jogsiját.
ennyi.
Mert használja a fejét!
Már a kínaiak is gyártáj, olcsón.
Amúgy a MyKey (Gúgli!) 300 dolcsiért adja ezt.
A másik: tenyérlemyomat?
Na, ezt is már megcsinálták a kínaiak, árulják a neten.
Pár tisztázandó dolog:
- nem kell hálózat, elemrõl megy egy évig, jelzi, ha elem merül, és mechanikusan is nyitható, ha zûr van.
- szerény véleményem szerint az ujjnyomatosnál jobb az rfid technika.
<off>
Heh, ilyen laptopom van 😄
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
mellesleg egy ilyen helyen nagyságrendekkel jobb megoldás a kártya a kulcsnál, mert mondjuk 1000 embernek 30 kulcsot másolni a különbözõ ajtókhoz kicsit költségesebb mint bepötyögni a számítógépbe, hogy xy id-jú kártyával hova mehet be és hova nem. arról nem is beszélve, ha elveszik egy kártya, akkor elég letiltani, nem kell minden zárat lecserélni, majd újra másolni 1000 embernek fejenként 30 kulcsot 😉 az ujjlenyomat meg nagyban megkönnyíti és 1000 júzeres környezetben olcsóbbá is teszi a dolgot.
xbox360+komputer
Erre egyébként majd biztos az lesz a válsz, hogy aksiról megy. De az aksit tölteni kell, az aksitöltõ elromolhat, az aksi is idõvel tönkremegy (újabb költség), szóval egy jó mechanikus zárnál nincs jobb (olcsóbb meg semmiképp).
Az ujjlenyomatolvasókban egyébként sem bízom, pár ilyet próbáltam már, és az volt a tapasztalatom, hogy 20-ból 2-szer nem ismert fel, illetve ennél súlyosabb eset volt, hogy más ujját azonosította az enyémmel...