King\'s Bounty: The Legend

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
Lovasokat az elso palyan lehet, ha legyozted az ellenseget a sator elott, ami nem messze van az Arlania bejaratatol.
Amugy ha elertel egy bizonyos szintet illetve teljesitette a torp kiraly kuldijet a fovarosban is lehet venni.
Bar en nem nagyon hasznalok kozelharci egysegeket.
Inkabb nalam az a lenyeg hogy en kezdjem a kort es meg tavolrol sebezzek es foleg az ellenseg azon egysegeivel kezdem, amik tavolsagi sebzessel rendelkeznek. Ezert van egy lvl7es initiativel rendelkezo Black Dragon a csapatban, valamint 80%-al megnovelt Fire Rain spellt hasznalok egy korben ketszer. (7 cellara hat max damagevel, ami 5-6k sebzes)
Igy mar az elejen leredukalom az ellen szamat, a tobbit pedig elvegzik a tavolsagi egysegeim, mint pl Arcmages,Cannoneers,Hunters stb. Valamint van egy Ork saman csapatban, az tud egyet tavolra sebezni illetve totemmel sebezni es gyogyitani.
Van hogy 15-20 csatan keresztul egy egyseget se vesztek. 😉
Amugy a velemenyem szerint a swordsman es guard gyenge dolog.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

persil
A guardsman helyett én meg swordsman-t használok, mert az alacsony leadership miatt sokkal többet hívhatok magammal, és e miatt a létszám fölény miatt a skilljével(smashing blow) 2-3x annyit sebez, mint ugyanennyi leadershipnek megfelelõ guardsman.

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

persil
Horseman-t hol lehet venni? O.o Az elsõ térképen a játék legelején vettem 13at, azóta reserve-ben pihennek, mert nem találok utánpótlást:/

Umm arlaniaban(asszem ez a neve, nem bittos) van egy elkerített hely, amit egy lovag õríz. Eddig kihagytam, mert azt mondta, hogy ha nem mágus vagyok, vagy nincs legalább 15 intelligenciám, akkor nehezebb lesz, mint egyébként. Aztán most mondom megpróbálom(olyasmi seregem van, mint neked, legalábbis méretre, egységek mások kicsit) és a nehezítés az volt, hogy fele sereggel kell 4 erõs csatát lenyomni utánpótlás nélkül. Mondjuk meg lehet oldani, szóval nem is ez a probléma. Hanem ez az után következõ aprócska bug, mégpedig, hogy miután kijöttem nem kaptam vissza a sereg másik felét😄
Szóval akit érdekel az a quest(összesen kb olyan 700-800 xp volt a csatákkal) az legyen észnél, és olyan egységet vigyen, amibõl tud venni, nem gond, ha elvész a fele a hiba miatt.Én spec jól beszívtam az inkvizítorokkal.. 😄

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

Avenger
Kezd alakulni a sereg

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Avenger
Milyen stílusos hogy az archdemon-nak 666 Hp-ja van 😄

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

penge25
Nos akit érdekel a játék modolgatása annak a link itt van, van itt minden animációk kikapcsolása zavaró betûméret megnövelése stb mazsolázzatok:

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=3921&page=2

penge25
rage animokat ki lehet kapcsolni moddal

persil
Néztem én is, de elég vicces, ahogy pl a griff csapkodja a szárnyát felgyorsítva😄
Kár, hogy nincs külön rövid anim gomb, amivel a "felesleges" action kamerát, meg a hosszabb rage animokat ki lehetne kapcsolni, de a csata sebessége eredeti maradna.

persil
Újra elõjött a "csak még ezt a questet..." életérzés 😄 Amikor megesik, 10 perc játék után megnézem az idõt, és kiderül, hogy 4 órája nyomom😄

Hû nekem olyan mod kell, amiben megfutamodnak az esélytelen ellenfelek.. 😄
De tényleg, viccen kívül azért egy ilyet betehettek volna, hogy 10-20 paraszt meg hasonlók ne támadjanak meg agresszívan 10-11es szintû játékost😄

penge25
Jah az tudjátok, hogy a csatának az animációját fel lehet gyorsítani, az optionsba lehet beállítani. Engem idáig csak a csaták lasussága zavart, de ezzel megoldódott a gondom😊 De a sebességet tovább lehet fokozni modokkal, ilyen mod pl hogy kikapcsolja a rage spiritek animációját 😊

penge25
Jah, a rekordsba én azt néztem, hogy van olyan player aki négy bosst nyírt ki, pedig állítólag csak három van! Az a lényeg hogy a game modolható, tudtommal az oroszok máris összedobtak egy új szigetett hozzá csak még nem találtamn meg hol tudnám letölteni a modot😊

penge25
Hát én is csatlakoznék azokhoz akik dícsérik ezt a játékot, én kb 16 éve vagyok aktív pc játékos, sajnos kb 2-3 éve szánalom ami a játékiparban megy, egyre másra jönnek ki grafikailag toppos, de amúgy semmi játékélményt nem adó játékok. Szerintem ez a játék hangulatilag, tartalmilag, grafikailag is igencsak ott van a szeren, nekem ez az év játéka! Végre sok év után játszhatok egy olyan játékkal ami végre hosszú órákig le tud kötni 😊 Köszönet az oroszoknak 😊

persil
Én is a békacsajt vettem el, annál nem fagyott. Egyedül a teknõsnél fagyott, de szórakoztam kicsit a párbeszéddel, meg más irányból mentem oda etc és végül bejött a csata rendesen nem volt gond. Próbálj Te is ilyesmiket, hátha ott is hasonló a gond.

Viszont van a feleséggel egy apró gond. 2 gyermek született a nõtõl. Aztán egyszer csak elkezd izélni velem, hogy neki valami hiányzik a kapcsolatból, és, hogy gyereket akar. Há' bazmeg, má' van kettõ?! 😄DD És ha nemet mondok(mert a maradék két sloton cumók vannak), akkor csak elég elutasító válaszlehetõség van, és egy idõ után "mert nem törõdök vele" visszaváltozik békává és újra meg kell csókolni, hogy megint nõ lehessen 😄
Ezekkel még egy játékban is csak a baj van?! 😄

persil
Örülök, hogy ezt beírtad, nekem nem volt türelmem kikeresni😄

Egyébként 2 nap alatt (ha csak nem valami atomkocka az illetõ, és 24órásban nyomja)ha JÁTSZIK és nem rohan, akkor egyáltalán nem is lehet még sárkányt szerezni😄 Nem, hogy 120at... balfasz 😊)

Jakuza, jól beszélsz, kellemesen csalódtam ebben a játékban, az a rengeteg dialógus, a sok kis quest, ötletes szörnyek etc, látszik, hogy nem a rókabõr miatt készült el a game.Így is tele az ember töke a sok üres shittel, mint a bájosokk meg krájzisz, 5-10 óra alatt kijátszható szánalmak, grafon kívül semmi értékelhetõ, amit ne láttunk volna már évekkel ezelõtt. Szóval ez pont az a játék, amin nem szabad végigrusholni, hanem élvezni kell 😊

tényleg most nezem hogy a hogy a recordsba ahol auz mutatja hogy ki mennyi idõ alatt tudta megcsinálni , ott mas faju hösök is vannak , nem csak human, ezt most lehet nekunk is, esetleg ha végig toltuk utanna ?
Kandurex
xD

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

[Jakuza]
Azert vannak benne jo poenok.
Ork kastelyban sarkanykisasszony, nagy asz volt.
Benyogi, hogy az arany jobb mint a hercegnok, mert nem kiabal, nem kell uj rucit venni neki es meg enni se ker, raadasul ne tudd meg milyen budosek, amikor ehesek vagy miutan meghaltak. 😉

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Avenger
Nekem a békás hercegnõ lett a feleségem, vagy lehet több is? 😄 csítrõl annyit hogy ha több egységed van mint leadershiped akkor nem tudod irányítani csatában, csak mászkál fel-alá, nem is támad. Demóban történt hogy túl sok grifftojást nyitottam ki és túllépte a leadershipemet a griffek száma.

megtaláltam a régebbi commentjét ime igy kezdödik:
---Iszonyat seregem van, pl 121 fekete sarkany, megszamolni sem tudom mennyi helyen jartam mar, mi szemet, kacat van a hosomnel, felesegek, gyerekek....---

nos számoljunk egy black dragon 2000 leadership point kell hogy irányitsd , tehat 121 hez kellene 242000 .... khm a rekordernek sikerult 22500 at 30 as sintre összeszedni... ott a hall of legends

ezért irtam hogy nem hiszem el amit leirtal , ha meg csaltál és beirtál 121 fekete sárkányt magadra vess ha megunod ugy.

a lány kérésnél nekm is kifagy , valami ötlet ?

[Jakuza]
Na ezt ketlem, hogy 1 napon belul vegezni lehet. Vagy ha igen, akkor rengeteg mellekkuldetes tuti nincs meg csinalva, ugy meg nem eleg az XP, arany stb.
Csak mert en is rengeteget jatszok vele, raadasul varazsloval, igy alig kell potolnom a seregem, raadasul a harcok se tartanak eppen ezert sokaig, de mar a 4. napnal jarok es meg mindig nem latom a veget.
Szoval ezz az egy nap alatt vegigvitel eleg sivarnak hangzik, foleg mert mindenki jatszani akar, nem pedig rohanni elore, ugy hogy a jatekot nem is elvezi.
Pedig van mit nezni benne, mert remekbe szabott a jatek, olyan reszletek vannak benne, hogy neha megallok nezelodni.
Olyan aprosagokra is figyelmet forditottak, mint a torpe banyaszok csakanyainak apro szikrai, amikor a kemeny sziklahoz csapjak.

persil
Én egyetlen egyszer szoktam elolvasni, mit hol kell felvenni/leadni😉

persil
Há "núb" nekem meg van életem... 😄

Látom hódít a kubizmus... 😄

persil
Ennek a kommentnek kb annyi értelme volt, mint ami látszólag összesen belédszorult😄
Tajgetosz pozitív😊

Avenger, inkvizítor van még jópár Verlon erdõben is, ahogy átmész szinte rögtön az elején egy kis épület, talán akadémia(ha jól emlékszem).
Onnan kellett a rage dobozt is megszerezni. Nekem is onnan van, ha vigyázol rájuk, akkor bõven elég, talán 1-2õt veszítettem belõlül eddig😊

formatuq
tudod kb 5 nappal ezelott jartam ott es meg is irtam a velemenyem, erre valami nagyokos nub itt a forumon lefikazott, hogy, hogy tarthatok en ott ket nap alatt. Nekem elso nap meg volt a game, es napi x ora jatek utan nem nehez oda eljutni.

Lenyeg, rengetek kocsog hulye van aki nem erti mit miert kell csinalni -miert uszik a hajo a vizen, hiszen vas- es ha te jobb vagy... akkor ez nem is lehet igaz...

Szoval nem i skell erolkodni.

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

Count Adyn
Mer maximalisták és körbeszaladják 20x a világot mire megtalálják hol kell leadni a rohadt questeket😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

[Jakuza]
A noobok meg a Freedom szigeteken jarnak 😄

Count Adyn
Há núbok én már lvl 15 vagyok😄 Csak épp beleszaladtam egy kis bug ba freedom szigeteken kalóz néninek leölök mindenkit, aztán amikor rátémáznék hogy helószia, kivág a game az asztalra grr😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

[Jakuza]
Nem Carlnak kell hanem a mennyasszonyanak, a ket kunyho kb 20 meter 😄.
Carl amugy Arlaniaban talalhato. A belepotol elso leagazas balra es utana kov leagazasnal jobbra. Helga barlangja, pedig ugyanugy Arlaniaban van, Snake's Undergroundnal, csak itt nem balra-jobbra, hanem pont az atellenes oldal, azaz jobbra-jobbra a Greenwort belepotol.

[Jakuza]
Na majd ha leersz a demonos reszre, akkor szerintem elkezdesz majd szitkozodni. 😄

shaba23
kikészítenek a questek...😊 Nem jelölgettem a térképen (eddig), és most általánosságban semmirõl nem tudom, hogy hol szedtem össze... most éppen valami Carl-t keresek, akinek rejuvenation potit csinált a mocsári boszorkány... A másik amit nem találok, az meg helga barlangja. Ez nyilván csak figyelmetlenségbõl fakad, de már elegem van a fel-le lovaglásból. Ráadásul a seregemet 3 térképrõl szedtem össze, így ha pótolni kell, az is egy nagyobb kör😊
Avenger
inkvizítorokat honnan lehet szerezni még? nekem volt a mocsárban a paladinnál néhány meg utána a temetõ templomjában, de elfogyott mind..

Botond
5196,de van rank 2 pole axe, és lvl10es rage szörnyek. Kettõ is. 😊
Avenger
nekem ilyen 6000+ leadershipem van 😊 kezdõvárosban volt egy +800as artefact, igaz 60k volt 😄 viszont gyûrût sehol sem találok, pedig az kéne egy questhez 😞

Botond
lvl10en szívtam én is mint atom, aztán felléptem 11re, meg felszippantottam a sok leadershippes cuccot és most aratok a paraszt hordáimmal. 😊 Elsõ +4 attackos frenzy után nem állítja meg õket semmit. 😄
Avenger
Nekem így lvl10 körül a törp földön eléggé megvannak számlálva a napjaim, bár bekommandóztam egy darabig köztük 😄 csak aztán elkapott egy sereg, és nem mentettem... Visszamentem questezni meg erõsödni freedom szigetekre inkább 😊

Botond
Kösz. lvl11en mégsem olyan nagy kihívás, minimális veszteségekkel lemészároltam az egész bányát. 😊
Avenger
Easter islands, azon a kis szigeten az öbölben ahol redbeard háza van. Le is lehet fizetni a bánya õrzõjét 5k-ért beenged, és bent lesz egy kastély ahol lucky james van.

Botond
Semmi gond nem volt a tekinél.

Viszont ezt a Lucky Jamest azóta se tudom lokalizálni. Pontos helyszín? 😊
persil
Nyílván, de ettõl lesz más mágussal és harcossal, szóval részemrõl semmi gond ezzel, így faszán meg vagyok, freedom island-en sem jelentett senki különösebb problémát, amikor legelõször mentem😊
Valamelyik külföldi fórumon meg azt olvastam, hogy összesen csak 3 boss van :/
A teknõs (ami szinte mindenkinél fagy, nálam is igényelt néhány visszatöltést, mire normálisan elkezdõdött a csata 😄) a kraken, ez gondolom valami polip féle lehet a nevébõl adódóan, és ..... nah ezt meg nem mondom el, mert nem volt még róla szó, senkit ne lombozzak le😛
De a lényeg, hogy csak 3 ez elszomorít :/

[Jakuza]
Ugye milyen jo lenne 2db 3as szintu Fireball 3 koron at ? 😄
Suti, mert egyszerre kepes tobb szaz enemyt szetszaggatni.
Igy kevesebbet is kell kolteni es tobb penz marad, valamint nem fogynak el a harcosok. Mar az elso Boss-t meg is oltem a Keleti szigeteken (Kraken)

Valaki regebben viszont azt mondta, hogy nincs jelentosege az obeliskeknek. De bizony van. Majd ha elertek a banyak utani reszhez, egy historias el is meseli majd, hogy mi. 😉

Megerõsítem, nálam is pontosan ez jelentkezett a demoban.
A pontatlan megfogalmazast a quest log-ra ertettem. Pelda: "add vissza Martha-nak a nemtommit." Igen elmondjak a questnel parbeszedben biztos hogy hol talalom csak mar nem emlexem mit mondtak, es quest logbol nem mindig egyertelmu hova kene menni. Lehet ugy kene tenyleg hogy egyesevel menni a kuldik utan, de idosporolasbol mindig ugy probalom hogy osszegyujtom oket aztan ha masik helyszinen van, akkor, ha majd arrajarok megoldom. <#vigyor1> Na es igy konkretan sikerult elveszteni a fonalat 1-2 questnel.
persil
Nah még egy dolog, most ugrott be😄
A legérdekesebb probléma szerintem nálam jött elõ.
A játék iszonyat jól fut, max grafon. Néha viszont (ez töltések után van, mindegy mit tölt) lelassul. Nem nagyon, de érezhetõen. És a legérdekesebb, hogy, ha ekkor BÁRMIT (tényleg tök mindegy, hogy mit) állítok a grafon és alkalmazom, akkor újra minden fasza, és megint gyors, ahogy eredetileg is. Azt szoktam, hogy amikor lelassul, akkor pl kikapcsolom a vsync-et, aztán a legközelebbi lassulásnál, meg bekapcsolom. Az a lényeg neki, hogy "újratöltse" a képet, és megint jó lesz.
Ez mitõl lehet? O.o

persil
A warrior/paladinos arcoknak, akiknek gondjuk van a nehézséggel, azt tudom tanácsolni, hogy öljenek bele néhány pontot a magic ágba is, mert a torzítás (distortion) varázslatok elég kis áldozat árán megtanulhatóak akár 3. szinten is, és a jó kis taktikai varázslatok mind ott vannak(lassítás, gyorsítás, akár egész seregre is, teleport..) meg néhány érdekes kis varázslat, ami jókor, jóidõben csatát fordíthat meg(pl csapdát nagyon szeretem, meg a sebzés visszatükrözés.)

A mind oldalról meg egyszerûen kötelezõ az elsõ néhány skill mindenkinek.(+800 leadership, +10-20% xp /skill szint függõ/ és a kémkedés, legalább 1es szinten) Ezek nélkül kínszenvedés a játék eleje, fõleg mivel "nekünk" nincsenek meg az erõs sebzõ varázslatok. De hasznos a tartalék egységek használata is, és az sem túl "drága".

persil
Nekem bejött ez a mászkálós dolog, valahogy nem unom/idegesít.
Meg simán megérteni, pontatlan megfogalmazással sehol nem találkoztam.
Helyesírási meg nyelvtani hibák akadnak mint állat, de attól még a bánya az bánya marad, szóval mindent megérteni.(gondolom angol verziót mondod, mert én azzal játszom)
BetonK szerintem csak simán elkerülte 1-2 a figyelmedet, mert én spec valamiért megvoltam gyõzõdve róla, hogy azt a questet másik map-en kell majd befejezni, ezért nem is foglalkoztam vele, így csak a mocsár után gyûjtöttem be õket. Ha addig nem tûnt el egy sem, akkor soha nem is fog 😊 Nézzél szét szerintem kicsit még jobban.

Jakuza, egyáltalán nem "csal" a játék, azt a heroes sorozatban szokta a gép, összekevered😄 Ott látnak át a fog of war-on, meg ott lépnek 1-2vel többet mint kéne 😄 (egyszer kiszámoltam mennyit léphetne egy olyan hõs 😄 )

Ami szerintem megzavart Téged, azt részben már elmondták mások is, a lények spec képességei(futás,gyorsítás etc) sokszor a legganyébb mobnak is van futás skillje, plusz ezen felül NEM csak a kezdeményezõ érték (initiative) számít. Ha két lénynek ugyanakkora a kezdeményezõje, akkor a speed dönti el a sorrendet, ha meg minden teljesen megegyezik, akkor véletlenszerû.És a várakozás, meg a lépés pontokkal való zsonglõrködés elég zavaró lehet, ha nem figyelsz mindenre. Ezért tûnhet úgy, hogy többet/többször lép meg ilyenek.

Hali!
Egy kérdés...
Elsõ missio amit a király ad a legelején.
400 plugenst meg kell találni, 388-at találtam...lehetséges, hogy egy idõ után eltünne a többi😊?Sehol se találok többet.
köszi!
U ez a rengeteg rohangalas a kuldetesek utan ami kicsit felidegesitett a jatekban. Van vagy 10+ aktiv questem, a nehol pontatlan megfogalmazas miatt azt se tudom mar hova kene menni, a masik felet meg meg se lehet csinalni mert sokkal erosebbek a monstak. Ha nem raktak volna bele ennyi felesleges rohangalasta questek miatt sokkal jobban tetszenek a jatek. (Igyis tetszik egyebkent)
[Jakuza]
Na ez a lol.
Kaptam egy gyurut, ami ad 300+ pontot a leadershiphez valamint minden attribot emel +3-al, minden noi harcosnak.
Viszont en meg egyetlen noi harcost nem talaltam. 😄

lucky james a szigeten van , easten azt hiszem , van barlangtol a parton nem mesze egy csavo aki add kuldit lucky jameshez hozz eltole valamit, cserebe megadja a passwordot a barlang orsegehez ... bemesz beszelsz vele ... vigyel magaddal 100 k goldot , vagy egy brutal armyt 😛 utanna kuldenek a kontinensre a banyahoz , ott leszen ka giantok , azota olok mkndent a szigeten.
Okay, köszi!