King\'s Bounty: The Legend

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én viszont szánalmas alaknak tartom azokat, akik letöltenek valamit aztán meg könyörögnek hogy ugyan már valaki adja neki oda ezt meg azt, de Õ meg nem venné az istennek sem és ha nem kapja meg, akkor még neki áll feljebb. Akinek nem inge... 😊

Arra próbáltam rávilágítani, hogy talán mások magatartásának is lehetnek jól védhetõ, de általunk nem ismert elvi alapjai. Persze mindig könnyebb - fõleg a hátuk mögött - megítélni õket. De ahogy gondolod, nekem aztán mindegy, csak nem látom a "sértõdésnek" semmi értelmét.
Pedig bizony több fogyna. Lásd a konzolokat.

Kandurex
oké, de azért ebben az esetben a valószínûség inkább már a tény felé tendál 😊 és most csak az álszentségrõl van szó és a hozzákapcsolódó warezrõl... kinek nem inge..

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Látatlanban általánosítani, megítélni másokat nem korrekt. Akkor sem, ha ez csupán "vélemény". Én is alkoholistának nevezhetnélek, mert ez is csak egy valószínûsítõ vélemény. Nem igaz? De az internet szabad! Igaz? Látod, hogy beletrafáltam!

Félreértés ne essék, én sem tartom elítélendõnek nyelvi fájlok cseréjét, de jogilag már megkérdõjelezhetõ a dolog. Arról nem is beszélve, hogy a honosítás sokak számára tényleg nagy érv a vásárlás mellett. Jó lenne egy magyar nyelvû demó.

Nekem is jó lenne, ha az angol verzióm tudna magyarul is, mert húgom is nagyon szeretne vele játszani, de mivel így is többnyire együtt játszunk rajta, így bõven fárasztó akkor szinkrontolmácsolni minden mondatott, nemhogy egyébként is pesztrálni. Marad neki így a laptopon HoMM II egyelõre, am agya rkiadást pedig megveszem, ha 3k körül lesz. (Nagyon megérné a játék a 4.5k-t is, de nem keveset költöttem az EU verzióra.)

Tehát én meg tudok érteni mindenkit, de minõsítenék senkit. Viszont követelõzni, megsértõdni emiatt abszolút fölösleges.

Gipsz75: #1291
Kandurex
Szerintem nincs közvetlenül rajongói oldala. Viszont esetleg itt körbe nézhetsz!

Kandurex
fény az alagút végén, talán ma lesz magyarítás...

Válasz ment...bocs, de csak most vettem észre 😞

Nagyon vártam már a magyart, az angollal csak a "gyakorló pályákat" játszottam végig. A fórumot is csak ritkán olvastam, mert nem gyõztem várni 😊

A fordítás remek lett, pár apró elgépelés van csak benne. Még nagyon a játék elején vagyok, és meglepett, hogy normal fokozaton is mennyire nehéz (lehet, hogy csak nekem😄 ). Furcsa megszokni (újra, hiszen a régiben is így volt😄), hogy nem lehet annyi lényt felvenni, amennyi pénzed van, hanem csak a vez. képességednek megfelelõt. Paladinnal kezdtem a játékot, esetleg ha vannak már tapasztalatok megírhatnátok, mert én pl. az összes küldetést elfogadom, lehet, hogy nem kellene, ill. elölrõl kezdtem a játékot, mert átmentem az erdõn, és találkoztam valami szellemmel, aki megkért bosszuljam meg, erre ráment a seregem nagy része 😊 Persze mentés nem nagyon volt 😄 Tényleg mi van akkor, ha a szellemet ölöm meg ?

Van valamilyen magyar oldal, ahol vannak tippek, trükkök összefoglalva?

Az a véleményem errõl, hogy warez nélkül se fogyna több játék, már csak az emberek pénztárcája miatt sem. Én veszek is, töltök is játékot. Az a fórumokbol is jól látszik hogy ahol a tagok megosztják a többiekkel a magyarítást ott ÉL a fórum, ahol nem ott csak az a pár ember cseveg aki megvette a játékot és nem lesznek többen.
Kandurex
csak valószínûsítek, de kb. igen, még ha nem is ismerem õket

na, de, tök mindegy, legalább is számomra, csak elmondtam a véleményem

ollie
vedd meg baszki, nem drága

Mi ebben az álszentség? Aki vesz egy terméket, köteles megosztani annak bizonyos részeit? Nem értem. Vagy arra gondolsz, hogy ismered õket, és agyba-fõbe warezolnak?
Egyetértek velük, de azzal nem hogy ez feltétle álszent dolog. Én magam is letöltök ezt-azt, játszok velük stb. Ellenben amit érdemesnek tartok rá, azt bizony megveszem. Tehát mondhatni a warezt demó verziónak használom többnyire.
Manapság annyi szir-szart készítenek, amelyrõl csak a teljes játékban derül ki hogy semmire sem jó, illetve nagyon nem éri meg a pénzét.
Jó régen minden játékot végig akartam játszani, kipróbálni stb. és minden ott volt a gépemen aztán rájöttem semmi értelme. Igazná úgy élmény végigvinni valamit ha az tényleg érdekel és jól kivitelezett története van.
Az agyatlan na ezen is végig kell menni játékstílus hasztalan.
Dead Space-t például végigjátszottam warez verzióval, aztán utána megvettem, mert akkorát alkottak a készítõk és olyan játékélményt nyújtott, hogy tapsolva mondtam megérdemlik.
Fallout 3-at pl. megnéztem, 2-3 órát szórakoztam vele és annyira megfogott, hogy letöröltem és most elõrendelésben várom a magyart.
King's Bounty szintén. Angolt leszedtem, megnéztem jónéhány órát játszottam és letöröltem a magyarra várva. És nem azért mert nem érteni angol, jól értem. Egyszerûen jobb magyarul játszani és így támogatom a készítõket és azokat is akik fáradságot nem kímélve lefordították nekünk, magyaroknak. Egy apró országnak, ahol ez az ágazat annyira azért nem jövedelmezõ a kiadóknak és fordítóknak, hogy ebbõl építsenek kastélyt maguknak.
Én így állok hozzá, van aki máshogy...
Csak tisztelni tudom a hozzám hasonló gondolkodásúakat. Nem kell minden játékot végigjátszani és megvenni. Csak azt, amely méltó rá.

Kandurex
Megkérdeztem pár embert, azaz álláspont, hogy szerintük ez nem jó, mert a warezesek is megkapják stb. stb.

...kicsit álszentnek érzem a dolgot a részükrõl,..na de ez van :/

Magyar nyelvi fileokat én is megköszönném, angolul megvan a játék, én úgy is játszom vele, csak apám netud angolul, neki kellenének. Már ha mûködne úgy egyáltalán hogy angol fileok helyére azokat raknám...

saxicola
Helló!

Most vettem meg a játékot. Este belekezdek. Remélem tényleg olyan jó, mint ahogy írták róla a különbözõ fórumokon.

www.gportal.hu/bioshock

Wanted
Valaki megosztaná "kipróbálásra" a magyar nyelvi fájlokat?
<#vigyor3>

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

"Van némi furcsaság a fordytásban, de szerintem nagyon jó lett."
Szerintem is elég jó lett a fordítás.
"Nekem tetszik és 4500 forintot bõven megér ez a játék. "
Így van. Igényes a játék, jó a fordítás, ennyi pénzt megér mindenképpen.
Varázsló után most harcossal nyomom, így már nagyobbak a veszteségeim.A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e olyan fejlesztésre menni, ami a bowmaneknek, swordsmanoknak és hasonló "lovagi" csapatoknak adnak pluszokat.Mert amúgy nem igazán tudom mire rakjam a might runákat, a frenzy már fullon van, a rage növelõk is félig és a többi képzettség nem tûnik túl jónak.Még a dark commander tetszik de élõhalottakat még nem nagyon tudok vásárolni.
nem
ollie
Lehet angolul is telepíteni?

Pécsre is megérkezett végre 😊

Itt 4999.- Ft

Most kezdtem a fordítással eddig nincs probléma, jól érthetõ...ennyit simán megér

Szokásos DVD tok, átlagosan igényes borító, erre ráhúztak egy papírtokot ami nem túl igényes (elvben ua van rajta mint a belsõ borítón, de mégsem).

A fordításban vannak hibák, de szerintem jó lett. A történet és a küldetések jól érthetõek, átjönnek a poénok.
Az egység nevek fordításán pedig szokás szerint lehet vitázni.
Szóval szerintem jól sikerült, megéri.
yesname
Van némi furcsaság a fordytásban, de szerintem nagyon jó lett. Lejönnek a gúnyos, szatírikus megjegyzések és poénok. Nekem tetszik és 4500 forintot bõven megér ez a játék.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

balee4
jah jó lenne megtudni hogy milyen a fordítás...

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Kmarha
karácsonyra én is gondolkodom.. csak az a gáz hogy igénytelen, rosszul fordított játékot nem akarok venni

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

balee4
ne tõlem kérdezd, még nem vettem meg, de gondolkodok rajta 😄

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

rotator
És milyen a fordítás?

balee4
És milyen a kiadása? Hasonló mint a Sacred 2, papírtok?

Én.
megvettem 😊
Budapesten a cdgalaxisnál a legolcsóbb szerintem (4490 Ft)
saxicola
Király! Még jó, hogy nem legális verziót nem szedtem le. Pénteken megveszem.

www.gportal.hu/bioshock

Köszi az infót, remélem hamar ideér Pécsre 😄

Kandurex
<#eljen>

Köszönjük.
vandyke
sziasztok!

Ma kezdtük kiszállítani az üzletekbe a játék. Sajnos a vidéki üzletek 1, max 2 nappal késõbb kapják meg.

üdv,

Játékaink: Driver San Francisco, R.U.S.E., ARMA OA, Sniper GW, Torchlight stb. http://www.cdv-sevenm.hu/index.php

Ki van harcossal?
Használt CE-t francia eBay-rõl. Persze a használt annyit takar, hogy éppen csak a fóliát vették le róla, tökéletes állapotban van. Így nem egészen 12 700 Ft-ból megúsztam, ebbõl a postaköltség volt 15 euró. Angol, német, francia és spanyol nyelveken tud - illetve a doboz olaszul is 😊 Bontatlanul sajnos 18k alatt nem lehet(ett) hozzájutni, így ez volt az egyetlen reális lehetõség, más elfogadható árú példányt nem is láttam ezen kívül.

Korábban még érdeklõdtem német eBayen, ott két eladó is állította, hogy csak német nyelv van a játékban (német üzlettõl is kérdeztem emailben, de választ nem kaptam). Ha ezt elfogadjuk, nem igazán értem, hogy a négynyelvû verzió miért tartalmazza a németet is. Na mindegy, német fadobozos Special Edition úgyis csak 20-22k körül lett volna, az kissé több kelleténél...

Maga a CE kissé gagyi, az eredetileg ígért térkép sincs benne (newm kizárólag hiányzik, mert a doboz hátán fel van tüntetve tartalom, képekkel együtt), a dobozon virít a Collector Edition felirat (nem, nem Collector's), és a benne rejló tartalomtól is nehéz hanyatt esni. Az artbook nagyon vékonyka (viszont a kézikönyvvel szemben angol), és annyiból áll, hogy az egységekrõl vannak benne screensohotok és mellettük a hivatlaos oldalon is megtalálható artok... A másik vicc, hogy a bónusz DVD-n megtalálható a soundtrack, de egyrészt hiányos, másrészt ez a játék adott könyvtárában szereplõ ogg fájlokkal bájtra megegyezõ mp3-as megfelelõit jelenti. Persze OST CD-t ehhez nem is ígértek, de ezt így inkább nem kellett volna.

Összességében örülök, mert az eddig is tudtuk, hogy nem lesz igazán komoly CE, de legalább megszereztem angol nyelvû formában, és DVD-tok helyett szép küllemû dobozban (szolíd extrákkal, nem soroltam fel mindet, csak a "vicceseket"). Nekem megérte, kevésbé fanatikusoknak csak nagyon erõs fenntartásokkal merném ajánlani ezt a kiadást.
rotator
Honnan, mennyiért, milyen nyelvût?

Jack Sparrow:
Nem tudom milyen fokozaton játszod, de ha könnyûnek találod szerintem emeld a nehézségi fokot eggyel. Elkezdtem én is normálon, de aztán mikor jöttek a démonok és a rage fontossága, rájöttem, hogy elsztam néhány szintlépést... szóval a restart már hardon volt és hidd el, ég és föld. Kitakarítottam mindent eddig ami mozgott (nincs xp boost, nincs rá rúnám), most leszek tizenhetedik szintû (csak). 7200 leadership. A törpék királyának játszom az eszem éppen.
Full mágus a karakter, most végeztem ki a mágus toronyban a Staffot, meg azt a elhagyott kastélyt a képpel, koponyával. Aztán visszamentem kitakarítani Freedom Islandet. Szerencsétlen kalózok, akiket nem vettem észre, csak azok élték túl... az Underwater Cave is durva volt... de mit magyarázok, szóval tökmás a két játék. Normálon csak úgy potyognak a rúnák, itt sémmi. Sé nagy szuper tárgyak überbrutál leadershippel, sé szuper scrollok (semmi jég alapú még mindig, a tûzbõl is a legdurvább a fireball, amivel a karakter _indul_ !!!). Tudom, random... de akkor is! Azok a hõsök akik a második szigeten vannak, már a Swampban bolyonganak az elején, félelmetes sereggel. Szóval tényleg jobb, gondolkodósabb. Elég az hozzá, hogy összvissz 14 lovag és 5 darab kétkezes kardú macsó volt eddig összesen az egész játékban. Ergó használhatatlanok. Pedig a knight camp kitakarításakor nagyon reméltem, de hiába.

SPOILER jön!!! Aki élvezni akarja a játékot, innen ne olvassa.

SPOILER vége.

Hibátlan a játék, annyi szent. Ohh, egy dolog zavart... ha felvettem egy kvesztet, amíg nem volt kész, nem tudtam vásárolni egységeket az npc-tõl... de ennél többet tényleg nem tudok.

\"oold maan, you seek the spell of mastery\"

gandrus
Hmm. Ha lesz a Vp-i Tescoban is, akkor inkább ott veszem meg, mert a neten hiába olcsóbb 500 Ft-al, a szállítási költséggel együtt drágább lenne, plusz várni kéne a futárt. 😊

Tescóban 12.-tõl 4990HUF-ért lesz kapható a játék! <#smile>

Sajnos láttam már annyi rossz hivatalos honosítást (ez a többség), hogy nekem ne legyen okom a bizakodásra. Mindazonáltal ennek a játéknak az angolsága is messze van a tökéletestõl, tehát ha a szövegeket nem fordítják megértést nehezítõen félre, akkor nem lesz sokkal rosszabb a helyzet. Remélhetõleg a fölösleges szóközöket is kiszedik, mert otromba módon rontják a játék amúgy igényes összképét.
Lehet velem van a baj de én bizakodó vagyok e téren. Mert ha már a srácok összehoztak egy ennyire profi munkát, nem hiszem, hogy pont a fordítással csesznék el az egészet. Fõleg amiatt mert ugyebár gondolom a többsége aki végigjátszotta angolul épp a magyarítás miatt fogja megvenni és újrakezdeni. Mert ugye sajna többségünk (én is ezen emberkék közé tartozom) nem vágja anyanyelvi szinten az angolt. Szal én jómagam megelõlegezem nekik, hogy egy szuper fordítással rukkolnak majd elõ.

\" örökké nem eshet.... \"

JackSparrow88
Egyébként meg ezt valszeg úgy értem el, h szinte már minden ellenséget kiírtottam amerre jártam, szal így jócskán lehet fejlõdni, a hõsöm is level 30 felé közeledik...

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

JackSparrow88
Hát ja, am télleg le tudok ezzel a sereggel még egy erõsebb ellenséget is nyomni, pl. ma sikerült igaz jópár veszteséggel,legyûrnöm egy very strong erõsségû csapatot. Lényegében azonban nincs nagy gáz ilyenkor se, mivel jó sok lém van,így simán visszatom regenálni a seregemet, már túlléptem az 1 millát is, igaz olykor lemegyek ez alá. Am már én is a labirintusnál vok és eddig 1 kivételével minden mellékküldetést megcsináltam(egyet csak azér basztam el, mer nemtudtam mit kell ott csinálni, persze késõbb már rájöttem de akkor már késõ volt). Szal ez a seregem azóta még picit erõsõdött is annál amit lentebb írtam, na jó és talán picit hazudtam, de a horseman-ból még nincs 200, inkább csak 170 vhány...

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

ollie
Ráadásul általában elfelejtkeznek a magyar patchekrõl is, ami duplán szívás.

Most látom, Botond már írta.

Botond
Ninc is idegesítõbb, mint amikor a príma jó magyarosított játékra nem megy fel az official javítás... Én ahogy tudom kerülöm a magyarosított játékokat.
De ez a játék tényleg minden pénzt megér, ma 5-6 órát játszottam vele megállás nélkül, pedig ez már nem szokásom.
Úgy értettem a választási lehetõség hiányát, hogy a hazai vásárlással csak és kizárólag magyar nyelvû játékhoz jut hozzá az ember, nem kétnyelvûhöz. Másrészt külföldön jóval drágább játék, az euró árfolyama miatt egynesen arany áron van, UK-ben pedig csak jövõre jelenik meg. Tény, nekem is sikerült megoldani, de nem volt olcsó.