King\'s Bounty: The Legend

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megtaláltam a vége fele, szinte nem is használtam, a heroes sorozatban meg nagy favorit volt 😛

Szintlépésnél ált akkor adott be mana választási lehetõséget ha rage vagy mana közül választhattál akkor meg inkább a mana fõleg hogy mageel toltam, egyszer adott szellemi képesség mellé mana választási lehetõséget de akkor meg azért választottam a manát mert sokat adott

ezt a patkány evést ezt nem ismerem 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Most csináltam meg én is a kvesztet a +20 manás képért, de nem tudom viselni sajnos, fontosabb a többi cucc. Megtaláltad végül a Blind-ot?

Nem tudom egyébként megéri-e manát vagy rage-et választani szintlépésnél. Tizenikszedik szint körül kap(hat) az embör 600 leadershipet. Namost megeszek három patkányt az -150 leadership, de +6 mana ÉS +6 rage.

\"oold maan, you seek the spell of mastery\"

55ös

9-15ös szinten vannak a szellemeim, fekete jukat tudok tolni, de a rage varázslatok megsem közelítik a spellek erejét

Kandurex
Akkor viszont nem sok haragod lehetett, pedig azok a képességek is jól jönnek!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Nekem a játék végéig az egyik legtápabb egységem a Thorn Hunter (lövöldözõs növény) volt, volt vagy 1800 a végére, és durvábban sebzett mindenkinél 😊 Fõleg mivel volt egy töviskoronám, vagy mi, ami adott a sebzésükhöz...

A játék végén 27. szinten 144 manám volt alapból, volt egy festmény ami 20 manát adott, egy koponya ami 10et + egy sisak ami 5öt így a végén 179 manám volt! Körönként 9 vagy 10 manát nyertem vissza harcban, képesség + tárgyak miatt!
Ha szintet léptem és harag + mana között kellett választani akkor mindig a manát válaszoztam, a végén még az egyik szintlépéskor a szellemi képesség helyett is a +9 manát választottam! Ezen kívül volt mikor könyvnél nem szellemit kaptam hanem manát + vannak mana lelõ helyek amik ugyancsak adnak pár plusz manát! 179 manával + 31es szellemi képességgel + képességbõl +50% harci varázslat erõ + tágyakból +35% harci varázslat erõ és egy armageddon ilyen 5000-6500 körül osztotta az ellent indításkor kétszer! A végén már csak két slotban voltak embereim, amik jól bírták a tüzet!

Tibbor: Bevallom, semmi más fórumot nem néztem még a játékkal kapcsolatban, tehát nem száz százalék, hogy tökéletes az infó: a Power of Water spell az nem tanulható, tényleg quest item, de nincs hozzá quest. Valamelyik kalóz elejt információt egy hajóról, amely egy lecsúszott falu mellett van a mélyben, na azt lehet vele felhozni (innen van az elsõ Sacrifice-om asszem keleti szigetek nyugati oldal egyébként). A szám mellette az csak darabszám... én azért tartok egyet még magamnál, hátha valahol még jó lesz valamire. Aztán a másik felhasználási módja (bár nem próbáltam) az a rohangáló kalózhajók esetében gyön elõ: alapból a hajók ugye nem támadnak, de ha rájuk klattyintasz, és nem fizetsz, akkor bunyó van. Namost ha van nálad nálad ilyen scroll, akkor asszem van egy dialóg opció, hogy használod a tekercset, azaz el tudsz szelelni elõle. Ez még egy elõzõ játékmenetbõl rémlik, sosem próbáltam ki. Ténlyeg azt is meg kéne néznem, mi van ha fizetek midegyiknek egyszer, hátha valamelyik elejt valami infót vagy ad questet.
Egyébként haladok én is, lvl14, törpös vár elfoglalása jön a fõkvesztbõl. Visszanéztem Eastern Freedom Islands-be a Underground Cave-be ahol az a marha sok undead van, de meg sem próbáltam, még mindig túl erõsek. Szal megyek vissza törpékhez. Poénból, rage nélkül megpróbáltam a lvl12 medúzát a fõvárosban a tournamenten... csak röhögtem, mikor megláttam a 91 darab lvl 2 swordsmanjét. Így hát ez is megvolt. Veszteség nuku. Majd arra a baromi nagy pókra leszek kíváncsi még a törpöknél, az is agyalás lesz. Ja meg közben felnyomtam 40-re a lovasokat/lovagokat, várom már a sárkányos ütlegelést.

Kandurex
no, megyek még egyszer körbejárom!

Kandurex
...egyébként hogy lehet ez a 150 manna dolog? Mert én is elég jól fejlõdtem és keresgéltem a tárgyakat, de a 150 manna az kissé erõsnek tûnik...Hogy jött össze? Írd pls!

valaki dobjon priviben pls magyarítást!
thx

-tRs-Landor

Sziasztok!

1.7-hez van mar vmi crack esetleg?
Hello! Vannak olyan problémáim a játékkal,hogy már az elsõ pályán ,amikor mennék tovább a játékban, és átmegyek egy másik helyszínre belépés után azonnal kilép! Már kb. 3-szor újratelepítettem.😞. Kérlek segítsetek!
valahol csak van. Elfek földjén?

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Kandurex
....oké, de zöldikét honnan szedjek?

Kandurex
ja, ja már tolom is, azért a démonokkal sokkal könnyebb 😊

én a csontsárkány helyett inkább zöldsárkányt vinnék, meg én a sámánokat is favorizáltam. Meg a démonokat a feketesárkány tûzsebzése szerintem nem fogja annyira meghatni.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

lovagon kívül én ottani lényeket használtam, nem öltem meg mindenkit de nem sok ellen maradt a terepen
nekem akkoriban már 150 manám volt meg 3as higher magicom úgyhogy varázslatokkal elég jól ritkítottam õket
a másik hogy látom elég sok 5ös szintû egység van a csapatodban ami nem biztos hogy jobb mint több kevesebb szintû

Kandurex
Na, átjutottam a Démonok földjére...elég ijesztõ állapotok uralkodnak, valami taktikát tudtok mondani? Mert a lentebbi képen bemutatott hõsömet és seregemet gyakorlatilag 1-2 úton fellelhetõ monszta is darabokra amortizálja 😞 Vagy használjak inkább az ott fellelhetõ seregekbõl?

Persze, ezt illene tudni a kritizálóknak is. De gondoltam, hogy a Mobygames belinkelt adatlapjáról mindenki elolvashatja a tényeket, minden alapvetõ dolgot kár leírni.
nem akarok spilerezni de egy sárkány ad küldetést haas végett és õ sárkányok labirintusáról beszél végig még a quest neve is az
a másik részén a mondatnak arra céloztam hogy én úgy tom hogy neked is közöd volt a magyarításhoz lehet hogy tévedek

nah végignyomtam a gémet
év egyik kellemes meglepetése, top 3, nagyon jól szórakoztam
magevel toltam normálon, 630 pontot értem el, Haas a gonosz sárkány mindössze 1 kör volt és elcsúszott
várom nagyon a kieget

Kandurex
2. pont végét nem értem 😊? Mi?

így van

1. rajtad kívül senki sem említett barlangot
2. a sárkány ami adja a küldit a haas labirintus elején végig sárkány labirintust emleget, neked is részed volt a fordításban nem, akkor meg miért kérded?

Kandurex
És a démon világba kapom a küldetést is? Mármint, hogy eljuthassak a sárkányok barlangjába?

Nem-nem!A Sárkányok Barlangjába a Démonvilágból tudsz eljutni(de csak EGYSZER utazhatsz oda!!!), hogy megszerezd az Emerald Dragon Egg-et(emlékeim szerint ez a quest item), míg Haas Labirintusa az elfek földjének keleti területe, ahol nem csak sárkányokat kell legyõznöd.

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

ollie
Azt azért még érdemes megemlíteni, hogy az eredeti King's Bounty készítõi csinálták a HoMM sorozatot is (persze csak az elsõ 4 részt), és hát tényleg koppintásról beszélhetünk, csak éppen a HoMM lett koppintva a KB-rõl.

Kandurex
NA ácsi, akkor a Haas Labirintusa, messze nem a sárkányok barlangja, ugye?

Közben megtaláltam a Titán kincset!Haas, vettem egy Scroll-t, ami valami Power of water spell-hez jó, quest item, de nincs felvéve még ilyen küldim.Lenne infód róla, kihez vihetném ezt ell?Ráadásul még lehet belõle venni a varázslótól(Isle of Freedom szigeteken lakik), mert a scroll-on egy "1"-es szám van!<#help>

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

az elf fõvárosból lehet odajutni ha már megszerezted a kulcsot angolul haas labyrinth

Kandurex
hol is van az a sárkány labirintus? 😊

sárkánylabirintusban mindenfélét, a nekromantáknál feketét, a démonoknál csonsárkányt láttam

No, 12. szinten mögvolt Kraken is veszteség nélkül... harmadszorra ugyan. Mire felfogtam, hogy érdemes... kellett konfigurálni. Kemény 40 +2/kör manával kezdtem a harcot, de fullos sereggel. És okosan felvettem egy cuccot ami +10% XP-t ad. (Gyerekekkel, alap +10%-kal együtt az 25% bónusz😊 )Lazán szintet léptem... 😊))!
Nem olyan impossible ez az impossible, bár még csak egy sárkányos csatám volt. Azzal nehezítettem, hogy ellenfél beáldozása nem ér, hogy visszanyerjem az elhalt egységeimet... egy sem halhat meg. Szóval eddig mindenki túlélte... egyre érdekesebb lesz a dolog.
Eddig minden nõt feleségül vettem a játékban, akit lehetett, most a kalózcsajon a sor. Sajnálom a +3 intelligenciát kicserélni a semmit nem érõ kalóz bónuszokra, de hát ez van. Remélhetõleg lesz valami értelmes baba, XP bónusszal, manával. Meg ugye, amíg nincs gyerök, ráaggatok mindent ami van, eddig begyûjtöttem az összes cuccot, ami valaha valamire jó lehet. (Egységre ugye nemigen költök.)

Egyébként készülök a sárkányos csatákra. Van egy +3 def bónuszos csizma, ami lovasokra, lovagokra ad extra védelmet (+100 leadership és +3 def alap), jól fog jönni. A kemény 5 lovasból és 12 lovagból már valami harminc körüli van, várják a hadba hívást... egységgyártás rulez😊!

Én elõször csak a Holtak Földjén, a sárkányfészkeknél.Az elfeknél is lehet feketéket venni, de azt egy nagyon erõs Necromancer õrzi, oda azt hiszem késõbb mertem csak benézni.

A mágia és a rage sem csak rombolásra használható, és a harcosnál ott van egy masszívabb, erõsebb bónuszokkal megfejelt sereg. Õszintén szólva már várom, hogy harcossal is nekiugorjak (persze mágussal is várom az újabb és újabb részeket). Addig viszont tényleg csak találgatni tudok.
Kandurex
Egyébként ti hol találtatok sárkányokat? Már mint felbérelni?

Hát Haas, nem amatõr szinten nyomod, az már biztos!<#worship>
No és merre van az a bizonyos Titánkönyv?Merthogy vannak már kincses térképeim, de nem tudom, az a bizonyos map nálam van-e?Ráadásul a Western és Eastern Island térképen szinte minden kisebb szigeten partra szálltam és rengeteg kincset kiástam már, de könyvet nem találtam még...<#rinya>

Kandurex
Csak mint egy erõs mágus általános esetben 7 hexányi területre kb. 52500 dmg oszt le mágiával, addig a legübertápabb harcos max. 7000dmg ad le a rage -el egy körön belül értve.

Azért ez a szám nagyon nem mindegy.

Legtöbben általában éppen a mágust dicsérik itt, de nem tudom, hogy ez mennyire igaz, látatlanban nem félteném a harcost a sok rage miatt. Hardon szerencsére mágussal sem tudok mindenkinek nekirontani, sõt az már kissé idegölõ volt, mire egész törpföldön átsettenkedtem az õrjáratok között.
rotator
Ezzel én is így vagyok. Az új KB-ban melyik a legkönnyebb kaszt? Szokás szerint a harcos? Mert akkor azzal indulok neki. Úgy hallottam, a varászló kicsit hardcore lett. 😊

Sziasztok! Nem ide tartozik, de azért érinti a fórumot/fórumozást. Hogyan lehet a nevem helyet animált kis banner-t berakni? Bannert már tudnék készíteni, mert van hozzá szoftverem, de hogy pakolom ide, hogy amikor írok akkor az látszódjon a fejlécben?
Lehet, hogy láma kérdés, de tényleg nem tudom. Segítsetek please!
Kösz!
Azt nem neked szántam, inkább áltlaánosságban (mert már olvastam hasonlókat), illetve konkrétan mama 2 jutatta itt eszembe ezeket a gyors és kissé szerencsétlen ítéletével.

Az persze más kérdés, hogy ebbõl következik az is, hogy megfordítva sem másolásról van szó, de gondoltam, hogy nem feltétlen szó szerint érted.
Hi! A másolás szót valóban rosszul fogalmaztam, inkább elõdöt kellett volna írnom, bár bevallom csak ezen a fórumon szereztem errõl is tudomást, én nem ismertem az elsõ KB-t.
HoMM volt az elsõ ilyen típusú játék amivel már volt szerencsém játszani és azt is imádtam.
Õket még nem is próbáltam. Általában sem a KB-ban, sem a HoMM szériában nem kedvelem különösebben õket. Én egyelõre legkönnyebben szeretném végigvinni, utána a játék ismeretében jöhetnek a komolyabb nehézségi szintek. Amúgy is fusztrál, ha valami idõre megy.
rotator
Nekem csak az a bajom vele, hogy nagyon rá kell csapnom a kezemre, hogy ne az erdei népekkel vigyem végig, mert nekik lehet a legmagasabb a moráljuk. 😄 Egyébként impossible fokozaton a mai napig nem sikerült végigjátszanom. Vajon lehetséges egyáltalán 200 nap alatt? Fõképpen, mivel Sahariában 1 lépés 1 nap.

Én csak belekezdeni szoktam, de mindig felbosszant, így végül feladom 😊

A HoMM-hez egyébként jár a KB is, megtalálható az elsõ rész CD-jén a 'KB' könyvtárban. DOSBox javallott hozzá, XP-n szerintem el sem indul néküle.
rotator
A King's Bounty mûfajteremtõ volt 1990-ben, én azóta játszom vele, persze mostanában már csak emulátoron (C-64, bár elvileg van belõle PC-s verzió is), meg lecsökkent 1 végigjátszás/évre a ráta, na de majd most! 😄

Az utolsó mondat véleltenül maradtr benn, de akkor már linkelem a Mobygames-en található adatlapját.
Angolul is elvetemült tud lenni néha 😊 Ráadásul bennemaradt elég sok fölösleges szóköz is, ez elég igénytelen színezetet ad a szövegeknek, pedig maga a játék aprólékosan kidolgozott, nem ezt érdemelné.

Egyébként a koppintást emlegetõket nem igazán tudom mire vélni. Pontosabban tudatlannak tartom õket, mert a KB - ez is a régi is (volt az- alapvetõen más stílust képvisel (értsd: még a mûfaj sem teljesen egyezik, a játékmenet, az egész lényege pedig erõsen más), ha bizonyos megszokott fantasy elemek között mutatkozik is átfedés. Persze tudom, a Company of Heroes is a Commandost utánozza, és a CoD is a Wolfenstein 3D-t...

A heroes volt ennek a másolása, ha jól tudom ez még amigán ment a heroes elõtt, de javítsatok ki, hanem így volt.
rotator
Megvettem, akkor ha valakinek meglennének az angol fájlok, azt megköszönném. 😊 Bár elõbb azért kipróbálom magyarul, mennyire elvetemült.

Ok, már megvan!

Sziasztok! Tudom, hogy warez, sajnálom, de nagy szükségem lenne a játék magyarítására! Köszi a segítséget elõre is!