2966

AMENNYIBEN TETSZIK A JÁTÉK VEDD MEG!
WAREZ hozzászólások a fórumról kitiltás eredményeznek!
HA MAGYARÍTÁSRA VAN SZÜKSÉGED, ÍRJ A TÉMÁBAN KÉRÉST!
  • Tinman #2526
    "különben 1,5 hónapos munkám veszik oda,"

Ezt magyarázd el kérlek. Nem értem.
    Miért veszne oda? Végigtoltad ennyi.
    Tegyük fel, tudod folytatni... megkeresed az összes vacak szörnyet és leölöd, esetleg elmaradt kis küldit bepótlod. Lépsz max 2 szintet.

És akkor mi van? Ez nem a Baldur's Gate, hogy az 1.-ben kimaxolt karit, tulajdonságaival együtt átimportálhatod a 2. részbe.

Legalábbis tudtommal ilyet nem lehet. Cáfoljatok meg, ha tévednék, hogy az Armored Princessbe nem vihető át a hős!
  • Tinman #2525
    Van autosave funkció, tuti az korábbi, mint, hogy leadtad a küldit... legalábbis csak nem tettél utána mást... vagy igen?
  • zsotesz
    Ha leadtad a küldetést akkor annyi.
  • Noxter
    me 28-as vagyok (pár xp és 29 lennék) de leadtam a küdletést márk nak és kiirta h Győzelem és ennyi a játék? Még csomó mindent megkeleltt volna csinalnom.... pls segitsen vki ... :'( különben 1,5 hónapos munkám veszik oda, és 22.500 Vez. képesség és 1.500.000 arany ... :( :'(((
  • Noxter
    Nem tudja valaki hogy mit cisnaljak, ha visszatölteni nemtudom a játékot, de az utolso kuldetest nem akarom leadni es hogy tudjak tovabb jatszani még? ha a király lányát visszajuttattam a kiralynak (mark kiraly) akkor hogy jatszhatok tovabb? sehogy???
  • Tinman #2521
    Pár "érdekes" kép tőlem:

Ezen jót derültem:

Bokáig a pókokban :-D Egyébként az egyetlen monszta, amit nulla sérüléssel
    öltem le:

Csúnya bug... kiszállsz, de vissza már csak a load segít :-/

Hátha valakinek segít, mert én a Moon Ghost nevű elsüllyed hajót kb. 2 órán át kerestem, aztán csak egy korrektebb öv volt a boltosnál, mert hogy ez csak egy boltos...
  • Tinman #2520
    Az hagyj ám, de hogy jutok el Mordorba?
  • Amiga
    :-)))))
  • kutyu007
  • Jocisan
    Szia!

Help itt térképekkel!
  • kutyu007
    Sziasztok! Hogy jutok el korridorba? Már vagy ezredszer járom végig kreston bányáit, de nem találom az utat.
  • Landor
  • kutyu007
  • Jocisan
  • ollie
    még jó, hogy ez nem a disciples topikja
  • kutyu007
    Hát vessetek me, de nekem a disciples szinvilága eléggé lehangoló, de a játék maga szuper.
  • b-type
    Na látod.. :)
    Játszd újra más karakterrel nehezebb fokozaton...nekem harcosként teljesen más a 'bevált' taktikám, nagy csatába nem is mentem másként csak fullos Rage-dzsel, ...persze minden attól függ mi/ki az ellenfél és mennyi szellem használható.
    De sztem játszd újra, gondolom a Homm sorozatot sem egyszer és normálon toltad végig, mert ha igazán véleményt akarsz alkotni, vagy teljesebb képet kapni akkor érdemesebb több időt áldozni a KB-ra, nem annyira egyszerű ám :)
    ...bár egyébként nem is bonyolult, de azért egyszerűnek nem nevezném pláne a HoMM-l párhozamot vonva.
  • tototto
    demonlanden is vannak csontsárkányok oda a törpéktől ellehet már jutni, a föld alatti tengernél van az átjáró, csak vigyázni kell mert erős enemyk vannak ott, szal talán tényleg egyszerűbb az elfeknél és a halottak földjén próbálkozni
    amugy nem tudom kinek mi volt a fölállása, nekem csont-fekete-vörössárkány-inkvizitor-erősebbik elf nyilas(nemtom mi volt a neve :))
  • belalli
    És úgy tudok eljutni a ebből a királyságból ha megcsinálom az össezs küldijét márknak?Amúgy hogy hívják azt a szigetet ahol van emerald sárkány?Köszi a választ és a tippeket.
  • Sheltem
    Az elfeknél van emerald dragon(hajóval lehet odajutni megkerülve a szigetet) a 2. térképen.
    Az élőholtaknál(ahova a books of dead segítségével jutsz) van a többi(red, black, bone). Aztán persze HAAS labirintusában, de legkorábban a fent említett helyeken.
  • Zóanagyvarázsló
    A király küldetéseit kell csinálni hozzá.
  • belalli
    Valaki tudja, hogy a jó életbe lehet elhúzni ebből a Darion királyságból??Térképeket nézegettem meg különböző oldalakat de például sehol se találtam tengeralattjárót vagy vasutat amivel lehetne menni innen.A válaszokat előre is köszi.
  • belalli
    Nemrég kaptam meg a PC GURU-ból ezt a király játékot.Az lenne a kérdésem merre lehet szerezni valami sárkányt vagy csont sárkányt?(Most vok 31-es)
    És már unom a Verloni-erdő és társai helyeket...
  • RZednik
    "(...) ha a főmonszta üt egy komolyabbat annyi egység eljhullik, hogy szinte azonnal maxon van a harag."

Ugyan a bossok ellene nem használhatod a Haragládát, de a felgyülemlett rageből pl. frankón lehet manát pótolni.

Egyébként az Armored Princessben már meg van oldva, hogy a jóval gyengébb csapatok elleni csatákat nem kell lenyomni, lehet skippelni, mint a HoMM-ban. (ettől függetlenül az alább már említett stratégiai - pl. rage szint - vagy esetlegesen ládabegyűjtési szempontból célszerű ezeket is lejátszani)
  • Tinman #2502
    "elkerülhető a HoMM-ban használt 'rutin' a varázslatok használatánál"

A fenét :-/ Első körben, ha van elég harag ---> kis kedvencek idézése.
    Majd jön a varázskönyvből valami területsebző spell, lehetőleg lvl3-as, ha az nincs még, akkor gyalogos egységek elé tüskés csapda, vagy ha sok a távolsági sebző ellen, akkor azok gyengítése mindenféle módon.
    Aztán köv. körben jöhet esetleg a haste/slow/buffoló varázslatok, de a gyalogok ellen megint jó a tüskés csapda, mert ugye csak 1-et léphetnek és abban már a belesétálás benne foglaltatik.

Sok a rutin... vagy tényleg nehezebb fokozaton kellett volna kezdenem?
    Vagy a paplovag túlságosan egyoldalú kari... nem tudom.
  • b-type
    A HoMM-ban mindig, minden részben problémás volt a diplomácia skill....mert elég rendesen fel tudja rugni a játékmenetet. Ha belegondolsz..talán valamelyik elemző cikk ki is tért erre, hogy pont a KB megoldását lehetne lemásolni, azaz hogy itt korlátok közé tudták szorítani a vezetői képességgel a véletlenszerűséget...
    A HoMM-ban rengeteg olyan dolog van amivel az AI trükköz...csak példaképpen a FoW, ...és az hogy a lények szaporodtak heti lófüty mennyiséggel...hát ez lehet hogy kicsit jó, de voltaképpen nem volt egy nagy kunszt, sőt mondjuk a 4-ben kicsit felesleges bosszúságnak tünt hogy a havi szaporulatként megjelenő egység blokkolta a karavánodat.
    Az hogy a főellenfeleknél nem lehet használni a rage-t, ez sztem sajátosság...tetszik nem tetszik :) ..a HoMM-ban nincs is főellenség :)
    De teszem azt bonyolítaná a játékot hogy vannak olyan szellemvarázslatok amit ki kellene szürkíteni, mondjuk a Halál lélekszívását.
    De sztem nagyon sokat egysdzerűsödne a játék...pont jó ez így...elkerülhető a HoMM-ban használt 'rutin' a varázslatok használatánál. Itt egységet kell használni és meg kell oldani.
    De megint mondom ez játéksajátosság, szvsz kár kritizálni, én élveztem mondjuk.

Tehát ahogy nézem olyan dolgokat kifogásolsz ami inkább sajátosság mint hiba...azaz a diplomácia a KB-ban nem engedi csatlakozni a vezetői képesség felett,..a kiscsaták amik megint sokszor fontosak hiszen lehet taktikázni a rage töltésével, illetve egy kiscsatában is kaphatsz ládát.
    A főellenfeleknél nincs Rage...de máshol(HoMM) nincs főellenfél, azaz ez van ezt kell szeretni.
    szvsz :)
  • Zóanagyvarázsló
    Ja, azt el is felejtettem mondani, hogy főellenfélnél vajh miért nem bevethetők a harag alapú "idézések"?

Az az alapvető gond (és vélhetően az ok), hogy egy csomó képesség nehezen értelmezhető lett volna ezekben a harcokban. Ettől függetlenül nekem is hiányzott, hogy a kedvenceimet éppen ezekben a csatákban nem használhatom. Tehát a felvetésed jogos, egyetértek vele, de lényegében egy csupán elvi szinten zavaró apróság.

Egyet köhintek és cafatokra szakad az ellen. Mi értelme ennek? Időhúzás? Másképp nem lehetne 100 óra játékidő?

Hardon alig lehetett papíron könnyebb ellenséggel találkozni (és szerintem a HoMM-ben is csak magának a seregnek az erejét nézte a játék), az én 100+ órám a folyamatos túlerő elleni harccal jött össze. Emellett éppen az a lényeg, hogy szinte minden csepp XP jól jön (+ a ládák!!!), emiatt nem érdemes kihagyni a harcokat, míg a HoMM-ben az utak megtisztítása miatt tényleg muszáj volt nevetséges seregeket is elhajtani. Szóval ez részemről az említett grind fejezetbe tartozik inkább.

Viszont logikus...

Nem mondtam, hogy nincs benne logika (bár lennének kifogásaim, de terjedelmi korlátok miatt inkább hagyjuk), azt sem mondom, hogy zavart. De nem tartottam tökéletesnek sem (némely pályán szerintem boríthatja az egyensúlyt), emellett emehhez a játékhoz az amódi szerintem nem illene. Viszotn am eglévőnél mindenképpen hazsnálhatóbbra kellett volna pofozni a diplomácia skillt, mert így a sacrifice mellett nem/sem rúg labdába.

Az a helyzet, hogy normalon pl. a Heroes 4 vagy éppen az 5-ben rettentő sokáig egyetlen 1 hőssel megoldottam minden problémát.

Ez nem tudom hogy jön ide, ettől még mindig nem ugyanaz a stílus. Különben pedig férfiember nem játszik normálon :)
  • Tinman #2499
    Az a helyzet, hogy normalon pl. a Heroes 4 vagy éppen az 5-ben rettentő sokáig egyetlen 1 hőssel megoldottam minden problémát.

"A grind egyébként egy súlyos hibája a játéknak, az biztos."
    Néha eléggé frusztráló is, volt már párszor, hogy kissé untam magam a játékban emiatt. De szerencsére azért mindig időben találtam valami érdekes küldit, valami kihívás csatát stb.

Ja, azt el is felejtettem mondani, hogy főellenfélnél vajh miért nem bevethetők a harag alapú "idézések"? Holott, ha a főmonszta üt egy komolyabbat annyi egység eljhullik, hogy szinte azonnal maxon van a harag.
    De használni nem lehet, dögölj meg gamer.

"Vicces volt, amikor multiban a másik fél felkapott szépen 39 red dragont a térképről."

Viszont logikus... a való életben is sok esetben ez történik, sőt a Rómaiak és Nagy Sándor is ezt csinálta. Fellépsz egy oltári ütős sereggel és ultimátumot kínálsz... vagy pursue or engage them.

Tiszta röhej, amikor egy rendkívül gyenge csapat az utamba kerül, talán még 3 íjász át is áll csatlakozva már meglévő hordányihoz és erre bedobja a harc képernyőt. Egyet köhintek és cafatokra szakad az ellen. Mi értelme ennek? Időhúzás? Másképp nem lehetne 100 óra játékidő?
  • Tinman #2498
    Ez teljesen világos volt már az 1. ms-tól kezdve számomra.
    Jah, és nem nem warez.
  • Tinman #2497
    Ősöreg Heroes-os csóka vagyok, aki még az igazi KB-val kezdte... ennyire azért nem vagyok láma.
  • Zóanagyvarázsló
    Erősen a saját kategóriájában maradtam, de mondhattam volna a Disciplest is.

Imádom a Disciplest, de a játékmenete szerintem nem elég profi, sok apróságon szívtama fogamat, hasoníltgatás nélkül is. A King's Bountyhoz hasonlóan a látvány és a hangulat az, amelyekben megközelítheti/elérheti a 10 pontot, és melyeknek köszönhetően már-már a stílus klasszikusaként emlegetkethjük.
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor másképp mondom. Olyan hibákat is felróttál neki, melyek az eltérő stílusából fakadnak. A HoMM-ben például csak azért növekedett a semleges pályán kószáló lények populációja, hogy a várral rendelkező AI és emberi játékosok kivárással ne nőjjenek túl rajtuk. Ez egy kalandozásra, leadershipre építő rendszerhez nem illik, tehát nincs értelme felhozni sem, mert ebben a játékban nem erény, hanem hiba lenne.

Hangsúlyozom, a felvetésed alpjaival egyet tudok érteni, hogy itt-ott ezekben a kérdésekben sántít a kivitelezés - de a párhuzamaid nem szerencsések, és mivel egy más stílust kérsz rajta számon, talán túlzó is a kritikád. Talán, én ezt nem kívánom megítélni. A grind egyébként egy súlyos hibája a játéknak, az biztos.

A diplomáciáról már írtak előttem is, én is csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy nálam úgy űködött, ahogy kell. Csak maga a skill gyenge. Mellesleg a HoMM III-ban sem volt tökéletesen kisúlyozva, vicces volt, amikor multiban a másik fél felkapott szépen 39 red dragont a térképről. Mert ugye taktikusan szinte veszteségek nélkül legyőzhetők, de ha kis szerencsével átállnak, akkor akár meg is duplázhatja ezzel a fősereget. Nekem a rekordom eddig 126 titán pincsikutyává szelídítése :)
  • Coradiel
    Lehet, hogy hülyének nézel a kérdésemmel, de amikor nem csatlakoztak, akkor volt még egyáltalán hely a csapatodban új embereknek a vezetői képességed alapján? Vagy pedig az alapján már tele voltál? Mert, ha már a vezetői képességed alapján nem tudsz több lényt irányítani akkor nem csatlakoznak hozzád az ellenfél seregéből.

Üdv! Coradiel
  • tototto
    ha televan a csapatod a vezetői képességekhez képest akkor soha az életben nem fognak csatlakozni a csapathoz, ellenkező esetben meg mindig fog ha van azonos karakter, én a csontsárkányokat folyamatosan igy pótoltam :D
  • Tinman #2492
    Hadd engedtessen meg, hogy egy körökre osztott harcrendszerű, fantasy, stratégiai játékot összevessek egy másik körökre osztott harcrendszerű, fantasy, stratégiai játékkal.

Nem a Doom-al vetettem össze.

Erősen a saját kategóriájában maradtam, de mondhattam volna a Disciplest is.

"Pontosabban gyakorlatilag nem érted a diplomáciai skill értelmét."
    Annyi szellemi kapacitás még azért maradt, hogy feldolgozzam azt, hogy magas diplomáciai képesség (3/3), magas vezetői képesség esetén nagyjából minden 4. ("nagyon gyenge") megtámadott "királyi" csapatból (íjászok, papok, lovagok, etc.) kellene, hogy pár arc hozzám csatlakozzon. Ehelyett, nagyjából minden 15. közül csurran cseppen pár lowlife harcos.

Heroes esetében, ha magas volt a diplomáciád és ráadásul iszonyú fölényben is voltál, akkor 90%, hogy csatlakozni akartak. Így, ebben a formában működik és ÉRTHETŐ a diplomácia skill. KB formában nem, gyak. értelmetlen.
  • Tinman #2491
    Van, volt is...

http://cdgalaxis.hu/PC/15998/kings-bounty-the-legend.html
  • Zóanagyvarázsló
    Sajnos az online listájuk nem mindig egyezik teljesen a valós készlettel, de aszerint kellene náluk lennie. Előbb-utóbb biztos lesz, de megrendelhető az 576-nál, a PC Dome-nál vagy éppen a forgalmazónál, a seven m-nél is. A különböző üzletekben (Tesco, MM etc.) valószínűleg szintén bele lehet futni pár példányba, de én szökőévenként járok ilyen helyeken.

Viszont ha nem érdekel a doboz, akkor a legolcsóbban tényleg a PC Guruval jöhetsz ki, csak akad még belőle némely újságosnál.
  • gandrus
    A King's Bounty most volt a PC Guru teljes játéka, 1895 Ft-ért nagyon megéri. Ha mázlid van, akkor még találsz egy példányt az újságból valahol.
    Az Armored Princess meg jön amint lefordítják.
  • kutyu007
    "KB - hazai üzletekben magyarul, küklföldi üzletekben, Steamen más nyelveken"
    A CD-galaxisban szokam vásárolni, de ott nincs. Esetleg tudnál ajánlani más üzletet, ahol az AP-t is megtudom vásárolni?
  • Zóanagyvarázsló
    KB - hazai üzletekben magyarul, küklföldi üzletekben, Steamen más nyelveken

KB: AP - nem jelent meg még magyarul vagy angolul, csak egyesek a Google Translate-tel angolra "fordított" orosz verzióval játszanak